Make your reservation in our restaurant
Coronainformatie bij verblijf op RCN Belledonne

Veiligheid & gezondheid staan voorop

RCN Laacher See

Camping RCN Laacher See is geopend. Wel is het reisadvies voor het gebied waarin RCN Laacher See zich bevindt op advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken aangepast naar code oranje. Als je toch wilt verblijven op deze camping  is het advies bij thuiskomst in Nederland om 10 dagen in (thuis)quarantaine te gaan.

Je bent dus nog steeds van harte welkom op RCN Laacher See, maar boek je liever je vakantie om naar een ander RCN Vakantiepark in Frankrijk, Duitsland of Nederland dan bieden wij de gratis omboekregeling aan. Neem hiervoor contact op met ons Contact Center: 085 0400 700.
Omboeken kan in dezelfde periode en op basis van beschikbaarheid. Omboeken is gratis, m.u.v. eventuele extra kosten door prijsverschil. Er wordt geen restitutie gegeven. 

 

Kom je op vakantie bij RCN Laacher See dan houden wij de richtlijnen en adviezen van de Duitse overheid aan en volgen wij deze ook op de voet. Zo zorgen wij ervoor dat iedereen op een veilige plek kan genieten van een vakantie. Sterker nog, RCN Laacher See is een rustige camping met voor alle gasten veel individuele ruimte en dat maakt het juist een ideale bestemming in deze periode. RCN Laacher See biedt naast ruimte ook prachtige natuur en diversiteit. Je kunt actief op pad met kinderen van alle leeftijden.

 

Een veilige vakantie voor gast en medewerker

De maatregelen die RCN Laacher See heeft getroffen voor een veilige vakantie

  • Op diverse plaatsen hangen informatieposters. Voor iedereen zijn veiligheid is het belangrijk dat deze aanwijzingen opgevolg worden. We verzoeken gasten deze aanwijzingen ter plaatse op te volgen.
  • Alle gasten houden 1,5 meter afstand tot andere gasten en de medewerkers van RCN.
  • Medische mondkapjes zijn vanaf 6 jaar nodig. Neem ze al mee als je naar Duitsland gaat, je hebt ze nodig in bijvoorbeeld de receptie, sanitairgebouwen, restaurants of bij een tankstation.
  • Voor de horeca, het terras en de sanitairgebouwen gelden vergelijkbare protocollen als in Nederland, maar er zijn een paar verschillen. Meer informatie over de horeca, zwemmen, animatie etc. lees je op deze pagina.
  • We hebben extra hygiëne instructies gegeven aan onze medewerkers en extra hygiënemaatregelen genomen rondom schoonmaak.
  • Medewerkers zijn alleen aan het werk indien zij in goede gezondheid verkeren.

Kamperen en huren

op RCN Laacher See

Aankomst

Heb je bij ons op het park een accommodatie gehuurd, dan willen we je vragen om ons je aankomsttijd door te geven via telefoonnummer 0033 (0)3 51830001, uiteraard zodra je je aankomsttijd weet. Wij geven je dan instructies over de aankomstprocedure zodat je niet onnodig in een mogelijke rij hoeft te wachten. Met dit nummer kan je ook gedurende je verblijf contact opnemen voor vragen en om bijvoorbeeld te reserveren voor het restaurant. 

 

Bij aankomst en tijdens het verblijf op het park vragen we je daarnaast om met één persoon de receptie binnen te gaan en zo nodig buiten op 1,5 meter afstand van elkaar te wachten als er al een andere gast in de receptie aanwezig is. Dit vragen wij om zo min mogelijk mensen tegelijk in onze receptie bij elkaar te hebben en de 1,5 meter afstand in de receptie te kunnen garanderen.

 

Kamperen

Voor de gezondheid en veiligheid van onze gasten en medewerkers hebben wij hygiëne instructies gegeven aan onze medewerkers en extra maatregelen genomen met betrekking tot schoonmaak. Er zal een beperkt aantal mensen per m2 in een sanitairgebouw aanwezig mogen zijn om de 1,5 meter afstand mogelijk te maken. De voorschriften zullen op de camping duidelijk worden aangegeven. Deze betreffen het gebruik van de toiletten, douches, de wastafels en verplichte looproutes. Daarnaast vragen wij gezinnen zoveel mogelijk als één groep gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen.

 

Huren

Heb je een accommodatie gehuurd op RCN Laacher See? Dan vragen we je bij vertrek het gehuurde bedlinnen op een centrale plaats in de accommodatie achter te laten.

 

 

De receptie

De receptie

Bij aankomst en tijdens het verblijf op het park vragen we je om maar met 1 persoon de receptie binnen te gaan en zo nodig buiten op 1 meter afstand van elkaar te wachten als er al een andere gast in de receptie aanwezig is. Dit vragen wij om zo min mogelijk mensen tegelijk in onze receptie bij elkaar te hebben en de 1 meter afstand in de receptie te kunnen garanderen.

Animatie

Animatie

Het animatieprogramma zal door de 1 meter afstand en de maximale groepsgrootte van 10 personen anders zijn dan gebruikelijk. Ons team is druk bezig met creatieve oplossingen te bedenken, zodat er weer een leuk programma is. Een partijtje voetbal kan bijvoorbeeld worden vervangen door een partijtje paaltjesvoetbal. Kortom, initiatieven en ideeën genoeg om een geweldige vakantie te maken met de kinderen. 

Speeltuinen

Speeltuinen

Onze speeltuinen zijn geopend. Ook hier geldt de 1 meter afstand maatregel en geldt er een maximum capaciteit voor het aantal personen dat tegelijk in de speeltuin aanwezig mag zijn. Die capaciteit is afhankelijk van de grootte van de speeltuin (1 persoon per 4 vierkante meter). Er zullen hierover bordjes hangen in de speeltuinen.

Brasserie en terras

Brasserie en terras

Geopend en ingericht op de 1 metersamenleving. Zo kan er op een verantwoorde manier genoten worden van een lekker hapje en een drankje. Vooraf een tafel reserveren (met je eigen gezin) is noodzakelijk.

Het zwembad

Het zwembad

Geopend. Ook hier geldt de 1 meter maatregel. Voor de glijbaan geldt dat er 1 persoon tegelijk op de glijbaan mag. Er mogen maximaal 65 gasten tegelijk in onze  zwembaden zijn. De zwembaden worden zowel 's ochtends als 's middags grondig gedesinfecteerd. In de middag zullen de zwembaden daardoor een uur niet toegankelijk zijn.

Zwemmen in de omgeving

Zwemmen in de omgeving

Naast ons eigen zwembad is er in de omgeving ook genoeg ruimte om te genieten van het water waar de nodige afstand tot elkaar veel makkelijker geborgd kan worden. Binnen 30 minuten rijden van de camping bevinden zich bijvoorbeeld:

  • Lac Laffrey (zwemmeer)
  • Point d'eau du Valbonnais (zwemmeer)
  • Lac Verney voor kano en waterfiets plezier
  • Cascade de Lanchatra om een pootje te baden en met zand en stenen te spelen 
Wat is er te doen in de omgeving?
Omgeving

Omgeving

De supermarkten, restaurants en terrasjes in de omgeving van de camping zijn gewoon open en ook gaan de toeristische attracties, met de social distancing in acht nemend, gewoon open. Wat is nou heerlijker dan bijvoorbeeld vrij door de natuur te varen met een kano of kayak?

Contact details
We are currently unavailable Contact the contact centre. We are available Monday to Friday from 9am to 6pm and on weekends from 9am to 6pm on our phone number.
I am calling from:
+31 85 0400 700
Call me back:
RCN Laacher See
Am Laacher See L 113, 56653 Wassenach
Send an e-mail
Answer within two days Send an e-mail