Natuur & cultuur
Tips van onze beheerders
  • Overdekt winkelen. Grenoble is de hoofdstad van het Franse departement Isère in de regio Rhône Alpes. Het ligt midden tussen de grootste en bekendste Franse wintersportgebieden. De stad vervult tevens een centrumfunctie voor de Franse Alpen, waar tevens een overdekt winkelcentrum te vinden is. Daarnaast zijn er diverse Middeleeuwse gebouwen te bezichtigen zijn.
  • Lunchen bij le Bergerie. Authentiek en regionaal zijn de kernwoorden voor de heerlijke gerechten die dit familiebedrijf serveert. Vergeet niet van te voren te reserveren! 

  • Wandelen met picknick bij de drie meren van Vaujany en Alpe d’Huez. Ken je dat; het overweldigende gevoel te hebben dat je op het topje van de wereld loopt? Geen auto's en alleen prachtige vergezichten. Een wandeling goed toegankelijk met kinderen en diverse lengtes van routes met een startpunt dat gemakkelijk te bereiken is. Genieten!
  • Bezoek aan de likeurdestillerij Chartreuse in Grenoble. Bezoek de langste likeurkelder in de wereld en destilleerderij van Chartreuse in Grenoble.
  • Fietsen (of met de auto) over de diverse Cols: Glandon, Galibier, Croix de Fer etc. Alle bekende fietsroutes uit de Tour de France of andere wielerevenementen uit dit gebied; een ding is zeker, de routes zijn niet voor niets zo bekend geworden!
  • (zomer-) Skiën bij les Deux Alpes. Altijd al eens in de zomer willen skiën of snowboarden? Het kan in Les 2 Alpes! Les 2 Alpes wordt ook wel de hoofdstad van het zomer skiën in Europa genoemd want de gletsjer op 3600 meter herbergt een van de beste zomer snowparken van Europa en telt 90 hectare skigebied.

  • Musea; Tijd voor een bezoek aan een van de vele musea? Naast Grenoble vind je in Allemont het museum van de EDF (Franse nationale energiemaatschappijen) waar verteld wordt over de opwekking van hydraulische energie. Ook in saint christophe en Oisans een prachtig museum over het Alpinisme en het leven in de Oisans hoe het vroeger was.
  • Lokale ambachten. De Oisan kent vele en diverse oude ambachten die nog te bewonderen en te ontdekken zijn. Hiervoor is een boekje gemaakt ' route de Savoir-Faire' dat je op de receptie kunt ophalen; van geitenkaasboerderij, hout- en mozaïek kunsten, Genepi likeur 'stoker' (lokale likeur) tot een bizon boerderij op loopafstand van de camping. 
Contactgegevens
Wij zijn momenteel niet bereikbaar Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 - 21.00 uur en in het weekend van 9.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
085-0400 700
Bel mij terug:
RCN Belledonne
Rochetaillée, 38520 Bourg d'Oisans
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail
Wij maken gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website stem je daarmee in. Lees ons cookiebeleid.