Reserveer direct je tafel
#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal
Natuur & cultuur
Tips van onze parkmanager
  • Geniet van het natuurwonder van de Ardèche: de Gorges de l'Ardèche, met als stralend middelpunt de Pont d'Arc. Je kunt dit natuurverschijnsel bewonderen door de kloof van 32 kilometer in zijn geheel te rijden van Vallon Pont d’Arc tot aan St Martin d’Ardèche. Via deze route heb je alle mooie uitzichtspunten aan je rechterhand. Je kunt de Pont d’Arc kan ook van dichterbij bewonderen, door de auto te parkeren bij restaurant Auberge de Pont d’Arc en vanuit daar naar het bijbehorende strandje te lopen. Wil je nog meer spektakel? Huur dan een kano op de camping (7+) en vaar onder de monumentale natuurboog door. 
  • La Caverne de Pont d’Arc is een prachtige replica van de Grotte de Chauvet, vol muurschilderingen van dagelijkse taferelen van vroeger: jagers op jacht naar mammoeten, neushoorns en bizons, net als de echte grot. Men moet vooraf reserveren (online). Na het bezoek ontvang je een gratis entreebewijs voor het gedeelte van het prehistorisch museum dat hoort bij de Aven d’Orgnac, voor een reis terug in de prehistorische tijd.  
  • Breng een bezoek aan Neovinum in Ruoms. In dit driedemensionale wijnmuseum krijg je via een oortje tekst en uitleg in het Nederlands en ontdek je hoe wijn gemaakt wordt. Aansluitend aan deze ontdekkingstocht is er een proeverij. Ook aan de kinderen is gedacht, voor hen is er een speelmogelijkheid. 
  • Op de camping wordt een uitgebreide keuze aan wandelroutes aangeboden. Ervaren wandelaars en minder geoefende lopers maken hierdoor mooie tochten. Eén van de hoogtepunten is het Bois de Païolive, ook wel het wandelsprookjesbos genoemd. 
  • Fietsliefhebbers komen in deze streek aan hun trekken. Op de camping kun je fiesten huren waarmee je op pad kunt gaan voor een fietstocht door de wonderschone omgeving. Je kunt je ook door de omgeving laten rondleiden door een ervaren gids, die je langs alle mooie plekjes leidt. 
  • De enorme watervallen van de Sautadet zijn zeker een bezoek waard. Aansluiten kun je het dorpje Goudarges bezoeken. Dit dorpje, waar op donderdag een markt is, staat bekend als het Venetië van de Gard. 
  • Via het informatiepunt kun je een omgevingskaart ontvangen waarop allerlei monumentale Middeleeuwse dorpjes staan aangegeven, de zogenoemde villages de caractère. Ontdek de kunstschatten in Barjac of bezoek het ruïne fort in Banne. Ook vind je op de kaart Balazuc, met aangrenzend het zelfvoorzienende hippiedorpje le Viel Audon, en vele andere dorpjes die zeker de moeite waard zijn. 
  • Ga er een dagje op uit en bezoek verschillende mondiale steden, bijvoorbeeld Avignon, Nîmes en Montpellier. Historie, cultuur en shoppen; er is voor ieder wat wils.  
  • Rijd de vulkaanroute: een schitterende dagvullende autorit die je langs vele hoogtepunten leidt. Neem naast je zwemkleding ook extra warme kleding mee, want het temperatuurverschil tussen Ruoms en de bergen kan soms wel 10°C zijn.  

 

 

Nieuw: de Ardèche Pass, ideaal voor gezinnen die er graag op uit gaan. Wanneer je meerdere bezienswaardigheden in de Ardèche bezoekt levert deze passepartout pas veel voordeel op. Door eenmalig een bedrag per persoon te betalen heb je vrij toegang tot 35 attracties in de Ardèche.

Contactgegevens
Wij zijn aanwezig Neem contact op met het Contact Center. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 - 21.00 uur en in het weekend van 9.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
+31 85-0400 700
Bel mij terug:
RCN la Bastide en Ardèche
1 Route d'Ales-D111 Sampzon,07120Ruoms
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail