Reserveer direct je tafel
#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal
Geniet van de omgeving
Top 10 must see rondom Castellane
  • De Gorges du Verdon worden ook wel de Grand Canyon van Europa genoemd. De uitzichten en dieptes zijn adembenemend, vooral als u de Routes des Crëtes rijdt.
  • Net zo indrukwekkend mooi als de Gorges de Verdon zijn de 250 miljoen jaar oude Gorges de Cians en de Gorges de Daluis. De route wordt de rode rotsen-route genoemd vanwege de rood geoxideerde vulkaangrond.
  • Liefhebbers van natuurverschijnselen zullen hun ogen niet geloven bij het zien van de waterval Sillans La Cascade. U waant zich in Costa Rica! Op de heenweg mag u de Provençaalse markt in Lorgues en op terugweg, het Provençaalse dorpje in de hemel Tourtour, niet overslaan.
  • Een absolute must als u in Castellane bent, is het beklimmen van de bijna 1000 meter hoge Roc van Castellane. De kapel boven op de rots is nog steeds een pelgrimplaats. Het uitzicht over de Provençaalse daken van Castellane en de rivier de Verdon is de moeite van de beklimming zeker waard.
  • Mooie oude dorpjes met jeu de boulende Fransen zijn er ook in de Provence. Niet te missen zijn Moustiers Sainte Marie, Colmars en Entrevaux. Kijk van te voren wanneer er markt is en proef van de lokale specialiteiten als geitenkaas, olijven, fougasse en socca.
  • In het Citroënmuseum net buiten Castellane vindt u een bijzondere verzameling van maar liefst 80 Citroëns in originele staat met zeer weinig kilometers op de teller. Een must voor de autoliefhebber.
  • Maak een tocht rond de stuwmeren Chaudanne en Castillon en bewonder de imposante stuwdammen. Vanaf het dorpje Blaron loopt u naar een uitzichtpunt met een bankje met het allermooiste uitzicht over het meer.

  • Op een warme dag is het heerlijk om verkoeling te zoeken in de hoger gelegen Alpen bij het skidorp Allos. Maak een wandelng om het hoogste bergmeer van Europa het Lac d’Allos. Als u geluk heeft ziet u bergmarmotten en steenbokken.
  • Een bezoek aan een parfummuseum in Grasse is zeker de moeite waard. Leer alles over parfum, creëer uw eigen parfum tijdens een parfum workshop of neem een lekker geurtje mee als souvenir aan uw vakantie.
  • Na iets meer dan een uur rijden, arriveert u bij de mondaine Côte d’Azur met haar beroemde badplaatsen Nice, Cannes en Saint Tropez. Ook een dagje Monaco mag eigenlijk niet in uw programma ontbreken. Aan de kust vindt u ook verschillende waterparken voor een dagje waterplezier voor jong en oud zoals Aqualand in Fréjus en Marineland in Antibes.
Contactgegevens
Wij zijn aanwezig Neem contact op met het Contact Center. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 - 21.00 uur en in het weekend van 9.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
+31 85-0400 700
Bel mij terug:
RCN les Collines de Castellane
Route de Grasse/D4085,04120La Garde
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail