Reserveer direct je tafel
#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal
Geniet van de omgeving
de top 10 must see van de Dordogne
 • Wandelingen

De omgeving is vanuit elk dorpje te voet te verkennen middels goed uitgezette wandelroutes. Wandelroutes zijn verkrijgbaar bij de receptie.

 • Het Middeleeuwse dorpje Belvès met zijn unieke grotwoningen

Heel bijzonder is het bezoek aan de grotwoningen van Belvès, gelegen net buiten het Castrum ( het ommuurde stadsdeel uit de Middeleeuwen). De armste bewoners hadden hun holwoningen in de greppel om de stadsmuur gemaakt. Middels een Engelse of Nederlandse rondleiding kom je veel te weten over hoe deze armste bewoners van Belvès hun leven inhoud gaven. Een wandeling door het Castrum is overigens ook een aanrader. Naast de oude toegangspoort hangt er een enorme sleutel waarmee vroeger bij gevaar het dorp afgesloten kon worden. Bij het VVV-kantoor is een Nederlandse rondwandeling door het hele dorp te verkrijgen.

 • Diverse kastelen

De omgeving van het park is zeer rijk aan goed behouden kastelen. Te noemen zijn het kasteel van Beynac, van Castelnaud, van Biron en het kasteel van Milandes, waar de Amerikaanse zangeres Josephine Baker haar 27 weeskinderen opvoedde.

 • Diverse grotten

Even ondergronds? De vele grotten en gouffres bieden je deze leuke gelegenheid. Onder andere de grot van Proumeyssac, grand roc, Maxange (druipsteen), Lascaux, Rouffignac,Fond de Gaume (prehistorische tekeningen), evenals iets verderop gelegen grotten van Lacave en Padirac (beiden druipsteen).

 • Markten, zowel overdag als in de avond

Beroemd zijn de gezellige dagmarkten, elke dag in een andere plaats. Overdag te warm voor een bezoekje aan de markt ? Dan kun je naar een gezellige avondmarkt met eetkraampjes en livemuziek. Hier kun je aan lange tafels eten, praten en dansen met de lokale bewoners. Een aanrader!

 • Wijnproeverij

Onze Nederlandse wijnboer Petrus Janmaat komt iedere week naar de camping voor een heerlijke proeverij. Hij heeft in de buurt een paar hectare wijngaard waar van de druiven heerlijke rode wijn gemaakt wordt. Je bent uiteraard ook in de gelegenheid zijn cave te bezoeken. Mocht je in september op onze camping verblijven en de oogst kan van start…dan kun je zelfs meehelpen druiven plukken, een geweldig leuke ervaring.

 • Vogelshow

In het kasteel van Milandes worden dagelijks vogelshows gehouden met de kleinere roofvogels. Mocht je een echt spectaculaire show willen bijwonen, dan raden we een dagje Rocamadour aan. Hier wordt een vogelshow getoond met niet alleen roofvogels van verschillende formaten, er zijn ook prachtige papegaaien te zien.

 • Bedevaartsplaats Rocamadour

Na Lourdes is Rocamadour hèt bedevaartsoord van Frankrijk. Het is een prachtig plaatsje dat tegen de rotswand aangeplakt lijkt te zijn. In feite heeft de plaats drie ‘verdiepingen’; de bovenste daar bevindt zich de vogelshow, het middelste gedeelte is het klooster en het onderste gedeelte is een gezellig winkelstraatje.

 • Lascaux 2

Deze wereldberoemde grotten met prehistorische tekeningen zijn de moeite waard. Het heet Lascaux 2 omdat dit een exacte kopie is van de werkelijke grotten, die door een te hoog bezoekersaantal in verval raakte.

 • Tuinen van Marqueyssac

Deze hangende tuinen heten zo omdat ze boven de omgeving lijken te zweven. Met duizenden buxusplanten is dit een unicum. Genietend van de aanplant en van de omgeving kan jong en oud zich hier uren vermaken.

 • Tuinen van Erignac

In de buurt van Montignac vind je de tuinen van Erignac. Wandelend langs de prachtig geschoren buxussen, waant men zich even alleen op de wereld.


Contactgegevens
Wij zijn momenteel niet bereikbaar Neem contact op met het Contact Center. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 - 21.00 uur en in het weekend van 9.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
+31 85-0400 700
Bel mij terug:
RCN le Moulin de la Pique
La Pique,24170Pays de Belvès
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail