Natuur & cultuur
Tips van onze parkmanager
 • Op slechts 10 minuten rijden van de camping, net voorbij la Motte, liggen de Gorges du Pennafort. Deze kleinschalige canyon is een echte aanrader voor een hete zomerdag weg van de drukte van de Côte d’Azur. Je kunt de spelonk een heel eind inlopen. Al springend over plassen en wandelend door de ondiepe gedeelten kom je al vrij snel midden in een geweldig stuk natuur, waar je kunt genieten van het mooie gebergte en de Franse zon. De kleintjes kunnen hier heerlijk visjes vangen en de oudere kids kunnen vanaf een rotsplateau lekker in het water plonsen.
 • Fayence is een leuk Provençaals dorp op slechts 30 minuten rijden van de camping. Dit dorp staat bekend om zijn porselein. Bij Fayence ligt ook een vliegveld waar actief aan zweefvliegen wordt gedaan. Ook het vliegveld is de moeite waard om eens te gaan kijken.
 • Nog een mooi Provençaals dorp is Cotignac. Dit dorp ligt iets verder weg van de camping, namelijk op een uur rijden. Cotignac wordt ook wel het St. Tropez van het achterland genoemd. Hier vind je de habitations troglodytes, dit zijn woningen die gemaakt zijn in een grot.
 • In mei en juni is een uitstapje naar de lavendelvelden, bijvoorbeeld le Plateau de Valensole, echt een aanrader. Deze blauwe velden van 800 km² zijn een lust voor het oog, maar zeker ook voor de neus, van iedere natuurliefhebber.
 • Houd je van activiteiten op het water? Dan is suppen (Stand Up Paddling) op Lac Aréna of waterskiën op de rivier L’Argens in Le Muy echt iets voor jou.
 • Een dagje uit naar het Lac de St. Cassien. Dit meer ligt tussen St. Raphael en Cannes. Het water is hier veelal warmer dan de zee. Bij de vele strandjes kun je lekker luieren, eten en watersporten. Een leuke variant op de kust en het zwembad.
 • Voor een heerlijk dagje cultuur snuiven in het Cézanne Muséum en slenteren door de mooie straten met vele winkels zijn Aix en Provence de aangewezen plek.
 • In het achterland, tussen Cannes en Nice, liggen St. Paul en Vence. Vence is een leuke vestigingsstad waar je heerlijk kunt slenteren in de donkere straatjes. St. Paul is een mooi oud dorp, gelegen tegen een helling. Dit dorp staat bekend om zijn unieke sfeer en mooie kunstgalerieën.
 • Le Vieux Nice is het oude gedeelte van Nice waar je heerlijk kunt eten en flaneren over de Boulevard des Anglais. Het dorp ligt direct aan het strand.
 • Een dagje naar Marseille, met de bus van Beltrame of eigen vervoer, om de sfeer te proeven van le Vieux Port en le musée Pagnol. Sinds Marseille de Europese hoofdstad is van Europain 2013 kun je in le Mucem mooie tentoonstellingen zien in het kader van Musée des civilisation de l’Europe et de la Méditéranée.
 • In Draguignan kun je op woensdag- en zaterdagochtend een bezoek brengen aan de markt. Vervolgens kun je op pad naar Musée des Arts et Traditions. Hier vind je alle Provençaalse tradities en ambachten van de afgelopen eeuwen, wat erg leuk is om te zien.

      

 

Contactgegevens
Wij zijn aanwezig Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 - 21.00 uur en in het weekend van 9.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
085-0400 700
Bel mij terug:
RCN Domaine de la Noguière
1617 Route de Fréjus, DN7, 83490 Le Muy
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail
Wij maken gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website stem je daarmee in. Lees ons cookiebeleid.