Reserveer direct je tafel
#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal

Nieuws uit Frankrijk

Hoe ziet de zomer er in Frankrijk uit?

In de media verschijnen allerlei berichten waarbij de ene keer Nederlanders wel vakantie kunnen vieren in Frankrijk deze zomer en een andere keer weer niet. Maar hoe is de situatie nu werkelijk? En welke maatregelen kan jij als vakantieganger op de RCN campings in Frankrijk verwachten? 

Ook vraag je je misschien af hoe het nu zit met de terrasjes, supermarkten en toeristische attracties in Frankrijk. Zijn deze wel geopend en welke maatregelen worden hier getroffen?

Wij stelden onze directeur Frankrijk, Jef Duterloo, een aantal vragen. 

Interview met Jef Duterloo, Directeur Frankrijk RCN Vakantieparken

 

Datum: 20 mei 2020

 

Bonjour Jef, het zijn momenteel bijzondere tijden, kun je iets vertellen over de situatie in Frankrijk.

Net als in Nederland was het voor veel gezinnen niet makkelijk in de lockdown. Mijn vrouw en ik moesten veel meer rekening houden met elkaars planning nu de kinderen niet naar school konden. Daarnaast vonden onze kinderen het moeilijk wel iets te blijven doen voor school. De “PS quatre” (playstation 4) won het vaak van de “devoirs” (huiswerk).

Op het platteland waar wij wonen, was het net als in Nederland lastig om persoonlijke aandacht te blijven geven aan ouderen. Onze buurvrouw was net verhuisd naar een tehuis en door de “lockdown” kon niemand uit onze straat haar bezoeken, terwijl ze al zo in de war was van de verhuizing. Maar de “lockdown” gaf ook veel mooie dingen in de natuur. Door minder geluid van auto’s en vliegtuigen en minder lichtvervuiling kwam het grote wild veel dichter bij ons huis. We hebben twee herten en verschillende malen een prachtige vos gezien. Als de toeristen straks komen zal de natuur in Frankrijk op zijn mooist zijn.

 

“Frankrijk gaat open voor Nederlandse en Belgische kampeerders, ik heb daar alle vertrouwen in"

 

In het nieuws verschijnen allerlei berichten waarbij de ene keer Nederlanders wel vakantie kunnen vieren in Frankrijk deze zomer en een andere keer weer niet. Kan jij vertellen hoe het nu precies zit?

Op vrijdag 15 mei berichtten diverse Nederlandse media (o.a. de NOS) dat buitenlandse toeristen komende zomer niet welkom zijn in Frankrijk. Maar dit is onjuist en heeft de Franse regering NIET gezegd. In Frankrijk en eigenlijk heel Europa wordt juist gesproken om reizen tussen landen weer mogelijk te maken vanaf 15 juni. Het officiële standpunt van de Franse overheid is, net als in Nederland, dat de campings weer open kunnen als de beheersing van de Corona pandemie goed gaat. De Franse regering is dan ook voornemens buitenlandse toeristen weer  te verwelkomen voor de grote zomervakantie. Frankrijk is en blijft dus nog steeds een fantastisch gastvrij vakantieland.

 

Welke maatregelen kunnen vakantiegangers in Frankrijk deze zomer verwachten op de campings van RCN?

Net als in Nederland is er social distancing. In Frankrijk is dat 1 meter i.p.v. 1,5 meter. Daarentegen geldt in Frankrijk dat kinderen jonger dan 12 jaar ook die afstand onderling moeten bewaren. Verder gelden vergelijkbare protocollen als in Nederland t.a.v. de horeca, het terras en sanitair gebouwen. 1 meter afstand is de norm en daar zullen we ook de benodigde maatregelen voor nemen. Ook zijn er wel enkele verschillen. Zo is het in Frankrijk straks verplicht om een mondkapje te dragen in de gemeenschappelijke sanitairgebouwen. Mondkapjes zullen op onze campings verkrijgbaar zijn tegen kostprijs zodat onze gasten daar geen zorgen over hoeven te hebben. En doordat ook kinderen  1 meter afstand van elkaar moeten houden, is bijvoorbeeld het animatieprogramma wel heel anders dan gebruikelijk. Maar ons team is momenteel druk bezig daar creatieve oplossingen voor te bedenken, zodat er een leuk programma is, rekening houdend met de onderlinge afstand. Een partijtje voetbal kan bijvoorbeeld worden vervangen door een partijtje paaltjesvoetbal. Kortom, initiatieven en ideeën genoeg om een geweldige vakantie te maken met de kinderen. 

 

“Het vooruitzicht op verse croissantjes op schaduwrijke pleintjes waar je jeu de boules ballen tegen elkaar hoort gaan: Het verlangen hiernaar wordt in deze tijden alleen maar groter!”

 

Ook bij het zwembad zal het anders gaan dan we gewend zijn. We zullen minder mensen tegelijk toelaten en men zal dus net als in Nederland soms op zijn beurt moeten wachten. Gelukkig kent Frankrijk veel heerlijk verkoelende riviertjes en meertjes waar de nodige afstand tot elkaar veel makkelijker geborgd kan worden. Onze recepties zullen de tips voor een frisse duik in de buurt bij warme dagen graag geven.

 

En hoe zit het met de terrasjes, supermarkten en toeristische attracties?

De heerlijke typisch Franse markten met gebraden Provencaalse kip, verse geitenkaas, honing en karakteristieke worst, zullen gewoon open zijn, net als de terrasjes met een lekkere koele rosé. Echter wel met de nodige afstand waardoor er wellicht wat minder beschikbare stoelen zijn, maar ook daar zie ik ondernemers uit de buurt creatief mee omgaan. De supermarkten zijn gewoon open en ook gaan de toeristische attracties, met de social dinstancing in acht nemend, gewoon open. Veel van onze gasten houden van avontuurlijke buitensport met het hele gezin. Dit is een mooie ervaring. Kano en raftscholen bedenken al goede plannen om alles mogelijk te maken voor de gast. Wat is nou heerlijker dan vrij door de natuur te varen met een kano of kayak. Je kan op bepaalde stukken zelfs een race doen tegen je kinderen.

 

 

Wat raad jij onze gasten aan die twijfelen of ze deze zomer naar Frankrijk moeten afreizen?

Wacht de officiële berichtgeving van volgende week af. Ik ben daar zeer positief over. De geluiden die ik om me heen hoor, maken me enthousiast. Onze teams zijn echt positief gestemd en staan klaar om iedereen een heerlijke vakantie te bezorgen. Uiteraard met de nodige aanpassingen. Het vooruitzicht op verse croissantjes op schaduwrijke pleintjes waar je jeu de boules ballen tegen elkaar hoort gaan: Het verlangen hiernaar wordt in deze tijden alleen maar groter! 

Jef Duterloo;

“Frankrijk gaat open voor Nederlandse en Belgische kampeerders, ik heb daar alle vertrouwen in"

Contactgegevens
Wij zijn aanwezig Neem contact op met het Contact Center. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 11.00 - 18.00 uur en in het weekend van 10.00 - 14.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
+31 85-0400 700
Bel mij terug:
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail