RCN Vakantieparken: 18 campings en vakantieparken in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Dit is RCN!

Trots op onze oorsprong

Het eigen RCN-karakter

RCN is in 1952 voortgekomen uit initiatieven tot het scheppen van recreatiemogelijkheden in een open oecumenische sfeer. Al 70 jaar realiseren we een veilige en natuurlijke omgeving waar al onze gasten zich kunnen ontspannen en optimaal kunnen genieten van alles wat wij als vakantieparken te bieden hebben. Een unieke vakantie ervaring met oog voor de wereld om ons heen.

Al 70 jaar goed voor elkaar!

De geschiedenis in het kort

Wij bieden al 70 jaar een bijzondere combinatie van kampeer- en verblijfsaccommodaties op prachtige locaties. RCN is in 1952 ontstaan op initiatief van de Nederlandse Hervormde Kerk. Als eerste werd op het landgoed Hydepark in Doorn het recreatiecentrum het Grote Bos opgezet met als doel een modern recreatiecentrum te stichten speciaal voor de kleine middenstand en geschoolde arbeider. Niet alleen voor hervormde gezinnen, maar voor alle gezinnen. Al snel werden er op verschillende plaatsen in Nederland parken geopend met kampeer- en verblijfsaccommodaties in schitterende natuurgebieden.

 

 

Om een volwaardig recreatiebedrijf te realiseren moet geïnvesteerd worden. Hierbij wordt regelmatig gebalanceerd tussen het commerciële doel en de oorspronkelijk meer ideële doelstelling. Daarom werd in de jaren 70 de bestuursstructuur veranderd van een stichting naar een besloten vennootschap met als enige aandeelhouder het SIOC (Stichting Interkerkelijk Oriëntatie Centrum) waarbij de ideële doelstelling gebleven is.

 

In 1999 hebben we onze eerste camping in Frankrijk gekocht en dit was de start van een nieuwe periode. In de jaren die volgden hebben we nog zeven campings in Frankrijk gekocht in diverse regio’s, waar nu jaarlijks vele gasten de natuur, de zon en ontspanning opzoeken. Tegenwoordig zijn er negen parken in Nederland, acht campings in Frankrijk en één park in Duitsland. Elk park van RCN is uniek, heeft een eigen karakter en ruime keuze aan kampeermogelijkheden en verhuur-accommodaties. En niet te vergeten: een prachtige ligging in de natuur!

 

Behalve het leveren van heerlijke vakanties doen wij ook iets bijzonders met de winst die we realiseren. De gehele winstuitkering besteden we namelijk aan maatschappelijke projecten en aan mensen voor wie vakantie minder vanzelfsprekend is door eenzaamheid, gebrek aan geld of fysieke omstandigheden.

 

 

Al 70 jaar is het onze missie om de vakantiebeleving die wij te bieden hebben met zoveel mogelijk mensen te delen, óók voor wie dit nu niet bereikbaar is. Want alleen als je deelt krijgt het waarde! Jij een glimlach, zij een glimlach.