RCN Vakantieparken: 17 campings en vakantieparken in Nederland en Frankrijk. Dit is RCN!

Goed voor elkaar!

Alles wat je deelt, krijgt waarde.

Een verblijf bij RCN vakantieparken is méér dan een heerlijke vakantie. RCN biedt al meer dan 65 jaar een bijzondere combinatie van kampeer- en verblijfsaccommodaties op prachtige locaties. Maar wat niet iedereen weet, is dat wij behalve het leveren van heerlijke vakanties, ook iets heel bijzonders doen met de winst die we realiseren. Wanneer je bij ons vakantie viert, zorg je niet alleen voor je eigen vakantieplezier. De gehele winstuitkering besteedt RCN namelijk aan maatschappelijke projecten en aan mensen voor wie een vakantie minder vanzelfsprekend is door eenzaamheid, gebrek aan geld of fysieke omstandigheid.

 

Bekijk het verhaal van RCN

RCN is meer dan alleen vakantie!

Bij RCN kan en mag iedereen zichzelf zijn. Want we gaan respectvol met elkaar om en we bieden voor iedereen een passend verblijf. Van een eenvoudige tent tot een luxe villa. 

 

Vanuit deze gedachte blijven we ons zelf natuurlijk ook de komende jaren verbeteren en ontwikkelen.  Om een veilige en natuurlijke omgeving te realiseren waar al onze gasten zich kunnen ontspannen en optimaal kunnen genieten van alles wat wij als vakantieparken te bieden hebben. 

Een unieke vakantie ervaring met oog voor de wereld om ons heen. RCN Vakantieparken. Goed voor elkaar.

 

100 gratis vakanties

Voor gezinnen in de bijstand

Iedereen kan af en toe een vakantie gebruiken; even eruit, plezier en ontspanning. Maar door de kosten die een vakantie met zich mee brengt is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sinds 2016 stelt RCN Vakantieparken jaarlijks 100 zomervakanties gratis beschikbaar voor gezinnen die leven op bijstandsniveau. RCN en Hetvakantiebureau.nl bundelen hierbij hun krachten in het unieke samenwerkingsproject ‘Vakantie vier je samen, niemand uitgesloten’.

 

Ook in 2018 hebben we weer veel families blij gemaakt. Bekijk vooral het filmpje even!

RCN Ouderenmidweek

Een groot succes

 

Na een jaar van voorbereidingen was het op maandag 11 december dan eindelijk zover: de RCN Ouderenmidweek in samenwerking met het Nationaal Ouderenfond en het Vakantiebureau. Met een aankomstdag op één van de eerste winterse dagen van het jaar dreigde de sneeuw even roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk kwamen alle gasten veilig aan. Ze werden warm verwelkomd op drie RCN parken: de Roggeberg in Appelscha, het Grote Bos in Doorn en de Flaasbloem in Chaam. In een winterse setting verdween deze week de eenzaamheid als sneeuw voor de zon.

Gedurende de midweek zijn er allerlei leuke activiteiten georganiseerd, waaronder een knutselworkshop, een bezoekje aan de kerstmarkt in Antwerpen en een gezellige muziekbingo. De reacties waren overweldigend! We willen dan ook alle vrijwilligers en medewerkers ontzettend bedanken voor de hulp en vooral de ouderen voor alle gezelligheid! 

Muzikaal en inspirerend

Dat doen we al 70 jaar!

Muziek is vanzelfsprekend heel erg belangrijk en krijgt daarom ook veel aandacht, maar dat geldt zeker ook voor de aandacht die er in woord, lied en verhaal is voor de kinderen. Voor RCN is de Vakantiekerk  ook bedoeld als een mogelijkheid om samen met anderen een gemeenschap te vormen, waarin plaats en ruimte is voor iedereen. Waar iedereen  zich dan ook thuis kan voelen, ook al zal het vast anders zijn dan thuis. In Frankrijk en Duitsland beperkt de organisatie van Vakantiekerk zich tot de zomervakantieperiode, maar op de meeste parken in Nederland wordt de Vakantiekerk zelfs wekelijks georganiseerd, vanaf Pasen tot ongeveer half september. 

Verder verwijzen wij onze gasten graag naar de plaatselijke kerken. In de periodes dat er een Vakantiekerk georganiseerd wordt, kunnen gasten hierover meer informatie vinden in het activiteitenprogramma.

 

Kinderknutselclub

Speciaal voor de jonge bezoekers is er 'Kinderknutselclub'. Kinderen zijn hier op een leuke manier bezig met het thema van de dienst.