Siertuin den Overkaent

Een leuke stop tijdens een fietstocht!

Op ongeveer 5 kilometer van RCN Vakantiepark de Flaasbloem ligt Siertuin den Overkaent, een prachtige doel om een fietsroute te plannen. De tuin is iedere dag van het jaar geopend.

In 1970 begon Henk Goeijers te werken als boekhouder bij een vaste plantenkwekerij in Gilze en na een jaar of tien ging hij daar verder als inkoper/verkoper/manager, daardoor kreeg hij steeds meer interesse in de planten wereld, zoveel dat er in 1995, aan de westkant van Gilze een maïsveld werd gekocht, om daar planten uit te zetten om die beter te leren kennen.  In de loop van de jaren is  dat veld uitgegroeid naar een prachtig parkje van 8.000 m2, met heel veel verschillende soorten planten. Maar het zijn niet alleen de planten die de charme van deze tuin weergeven, om zo even te noemen; verschillende vijvers, watervallen, een beek van 130 meter, uitkijktoren, prachtige Engelse pergola, fontein en verschillende zitjes waar u lekker kunt genieten van al dat moois. Tevens is er in 2014 een prachtig tuinpaviljoen gebouwd, waar genoten kan worden van een lekker drankje, tenminste als Henk in de tuin is, wat natuurlijk meestal wel het geval is. U bent dus altijd van harte welkom en wilt u met meerdere mensen tegelijk komen is het beter om vooraf even een afspraak te maken. Henk geeft op verzoek graag een rondleiding voor groepen.

Gasten van de Flaasbloem krijgen op vertoon van hun slagboompasje een drankje gratis. Kijk voor meer gegevens op www.denoverkaent.nl.

De toegangsprijs is € 3.- pp, te voldoen in de brievenbus die aan de poort hangt.

Siertuin den Overkaent

Strijp 31

5126 WS, Gilze