Natuur & cultuur
Tips van onze parkmanager
  • Bierbrouwerij de Pimpelmeesch: Houd je ervan om een heerlijk biertje op het terras te drinken en kennis te maken met de plaatselijke bieren? Dan is een bezoekje aan de Pimpelmeesch een aanrader. Meld je aan voor een van de groepsrondleidingen of proef een van de bieren.
  • Bels lijntje: Voor de fietsers en wandelaars is de route langs het Bels lijntje een mooie route. De voormalige spoorwegverbinding tussen Turnhout en Tilburg, in de volksmond 'Bels Lijntje' genoemd, loopt dwars door Baarle. Vandaag de dag is deze verbinding een druk bereden fietspad. Langs het fietspad tref je nog enkele oude seinwachtershuisjes aan. Een mooie tocht om het landschap samen en de geschiedenis te ontdekken.
  • Dassemus: Wijngaard Dassemus is een biologisch werkend Nederlands wijnbedrijf van ruim 5 hectare in het buurtschap Dassemus bij Chaam, in Noord-Brabant. De wijngaard grenst aan natuurgebied ’t Beek en het Chaamse bekenstelsel. Het assortiment wijnen is divers o.a. Twee soorten witte wijn, een rosé, twee rode wijnen, verschillende mousserende wijnen.
  • Parktuin ’t Annahofke – Strijbeek: Deze parktuin is een van de meest complete privé parktuinen van Nederland en België door de veelheid aan gewassen, meer dan 16000 bloembollen, diverse waterpartijen en zijn kleurenpracht.
  • Biesbosch: In De Biesbosch is er van alles te beleven! Gratis en voor niets geniet je er van de prachtige natuur die het gebied rijk is, maar voor een écht avontuur ga je actief op pad vanaf het water, te voet of met de fiets.
  • Loonse en drunense duinen: In Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen kun je heerlijk wandelen. Zo ook vanuit Cadé De Roestelberg met volop parkeergelegeheid. Het is een mooie route langs twee leuke uitspanningen in bos- en duinrijke omgeving.
  • Kloosters van de Minderbroeders, Meersel-Dreef: Net over de grens vind je dit prachtige klooster. Je kunt de kerk en het klooster bezoeken en er zijn regelmatig missen.
  • Nederlands leder & schoenenmuseum – Waalwijk: Het Nederlands Leder- en Schoenen Museum heeft een grote collectie historische schoenen in bezit. In dit museum worden ook workshops en evenementen georganiseerd rondom schoenen en leder.
  • Palingkwekerij – Ulicoten: Eet je wel eens paling? palingkwekerij de dikke en de dunne - Ulicoten verkoopt overheerlijke paling.
  • Rondvaarttocht de Binnendieze: In een karakteristieke open boot vaar je door ’s-Hertogenbosch. Ontdek door middel van deze rondvaart op een karakteristieke open boot de schoonheid van ’s-Hertogenbosch. Geniet van de monumenten, de karakteristieke oude en nieuwe gebouwen, de spannende waterlopen en de imposante vestingwerken van de Brabantse hoofdstad.

 

     

Contactgegevens
Wij zijn aanwezig Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 9.00 tot 22.00 op ons gratis telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
0800 4050730
Bel mij terug:
RCN De Flaasbloem
Flaasdijk 1, 4861 RC Chaam
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail
Wij maken gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website stemt u daarmee in. Lees ons cookiebeleid.