Evenementen in de buurt
van RCN Zeewolde
vrijdag 27 oktober
00:00
Verassende vrijdag koopavond

Op de laatste vrijdagavond van de maand is het traditiegetrouw verassende koopavond in het centrum van Zeewolde. Op deze avonden vinden er leuke activiteiten plaats en hebben de centrumondernemers verassende aanbiedingen.

zaterdag 28 oktober
19:30
Nacht van de Nacht

De spannende en informatieve wandeling in het donker wordt geleid door IVN gidsen. Tijdens de wandeling gaat de aandacht vooral uit naar de nacht- en schemerdieren en onze zintuigen. Onderweg  is er ook nog een verrassing. Op een andere plek met wijds uitzicht staan amateur sterrenkundigen met telescopen die gericht zijn op een aantal sterrenbeelden en planeten Bij het kampvuur bij de Roode Schuur zal iemand een  prachtig ‘nachtverhaal’ vertellen..

De avonturentocht is bedoeld voor jong en oud, kinderen onder begeleiding van volwassenen zijn welkom. Er wordt in het donker gelopen over smalle paadjes, kinderen moeten minstens 2 uur kunnen lopen. Tijdens de wandeling gaan we zo stil en geruisloos mogelijk wandelen (zonder kunstlicht!!) door het bos op zoek naar uilen, vossen en andere nachtdieren. De IVN gids vertelt over nachtdieren in het Horsterwold en zal met behulp van een batdetector vleermuizen trachten te signaleren. Bij helder weer zullen we proberen zoveel mogelijk sterrenbeelden waar te nemen en te benoemen. Met behulp van de telescoop kunnen we een planeet dichterbij halen.

 

Belangrijk is dat u geschikt schoeisel hebt, enigszins donkere kleding draagt en indien nodig ook regenkleding meeneemt.

Kijk hier voor meer informatie
zondag 5 november
13:00
16:00
Het Klokhuislab

Elke maand doen we op de eerste zondag van de maand leuke proefjes in Het Klokhuislab met Mad Science! De professor van Mad Science komt dan langs met leuke proefjes, hij doet ze voor en natuurlijk ga je ook zelf aan de slag als echte professor. 
 
'Magische magneten' voor 7-10 jaar. Hoe werkt een magneet eigenlijk? Met behulp van staafmagneten gaan de kinderen op onderzoek uit om te testen welke materialen door de magneet worden aangetrokken. En wat gebeurt er als je twee magneten bij elkaar in de buurt houdt?

klik hier voor meer informatie
maandag 13 november
‘t Pietenhuis in Harderwijk

Van 13 november t/m 4 december logeren de Pieten en hun Sint weer traditiegetrouw in ’t Pietenhuis.

 

Je mag door het hele huis lopen en komt onderweg van alles tegen; zo kan je net als de pieten op daken klimmen en stroomt er Ranjaregen, leer in de Smulkeuken marsepein kleien en pepernoten bakken, en jij zal voor jouw pietendiploma heus niet zakken.

 

Je kunt luisteren naar een verhaaltje of muziek laten klinken, Loop wel snel langs Sinterklaas zijn WC, daar kan het behoorlijk stinken! Je kan schilderen voor Sinterklaas of één van de pieten. En er zijn heel veel pepernoten, dus dat wordt genieten!

 

Tijdens je tocht door ‘t Pietenhuis krijg je een echt Pietenpaspoort mee. Bij elke activiteit krijg je een stempel of twee. Aan het einde van je bezoek kan je je paspoort bij de examenpiet laten zien. en ontvang je je officiële Pietendiploma. Geslaagd met een dikke TIEN!

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 9 december
Santa Fun Run Harderwijk

Altijd al in kerstmannenpak een paar kilometer door de binnenstad willen rennen? Dan is dit je kans. Op zaterdag 9 december kun je mee lopen met de jaarlijkse Santa Fun Run in de binnenstad van Harderwijk. 

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 22 december
15:00
21:00
Kerstfestijn in Zeewolde

Het Kerstfestijn is een leuk en gezellig evenement voor iedereen. Er is o.a. een heuse kerstmarkt rond de gezellige ijsbaan van Winterworld. Verschillende koren treden op.

Waar? In het centrum van Zeewolde

Contactgegevens
Wij zijn aanwezig Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 9.00 tot 22.00 op ons gratis telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
0800 4050730
Bel mij terug:
RCN Zeewolde
Dasselaarweg 1, 3896 LT Zeewolde
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail
Wij maken gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website stem je daarmee in. Lees ons cookiebeleid.