#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal
Bekijk beschikbaarheid
Kies kamperen of huren
Bekijk beschikbaarheid
Kies kamperen of huren

Evenementen in de omgeving

Veel te doen in de omgeving van Zeewolde

Het hele jaar door worden er in de omgeving van RCN Zeewolde vele leuke en bekende evenementen georganiseerd. Hieronder vind je ze op een rijtje. Je kunt ook een kijkje nemen op www.puurzeewolde.nl, of de Puur Zeewolde app downloaden.

 

Informeer altijd lokaal of een evenement doorgaat.

Evenementen in de buurt
van RCN Zeewolde
vrijdag 7 april
Het Paasverhaal Zeewolde

Het Paasverhaal Zeewolde vertelt het verhaal van de laatste levensdagen van Jezus en de tijd die hij daarbij doorbracht met zijn vrienden. Een verhaal vol liefde, afgunst, haat en verraad. Maar zeker een verhaal dat hoop brengt in onzekere tijden.

Voor de tweede keer sinds het bestaan van Zeewolde (nu 37 jaar) zal dit verhaal vandaag ook in Zeewolde worden uitgevoerd, en wel op het Raadhuisplein aan de Aanloophaven.

maandag 10 april
Lammetjesdag

Er zijn er verschillende activiteiten voor kinderen zoals lammetjes knuffelen, knutselen met wol, er is een springkussen, je kunt paaseieren schilderen en zoeken. Daarnaast is er een stand van waaruit wol en verschillende gevilte en gelooide vachten van de schaapskudde worden verkocht.Je kunt vooraan op het terrein parkeren en van daaruit rijdt de ecokar naar de locaties van de Lammetjesdag.

 

Gratis entree, voor activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Waar? Nulderpad 5, Zeewolde 

zaterdag 15 april
Tulpenroute Flevoland

Van 15 april tot en met 7 mei is het weer zover: dan kun je weer de Tulpenroute Flevoland rijden, waarbij je langs grote gekleurde velden in het buitengebied van Dronten, Swifterbant, Lelystad en Zeewolde komt.

Klik hier voor meer informatie
maandag 17 april
07:00
17:00
Boerenmaandag

Voor de jongste zal er aankomende editie ook weer veel te beleven zijn. Wat te denken van een kleurwedstrijd, kinderboerderij en nog veel meer!
Als vanouds zal er uiteraard een braderie zijn, er zullen oude ambachten te zien zijn en er is weer livemuziek te horen, kortom alles wat je van Boerenmaandag mag verwachten!

 

Waar? Centrum van Nijkerk. 

zondag 30 april
Vliegerfestijn Zeewolde

Vandaag is het Vliegerfestijn op het Lanterstrand bij het Tulpeiland. Een unieke locatie omdat op deze manier de bezoekers kunnen genieten van de vele vliegers die in de lucht staan maar ook van de tulpen die op dat moment nog volop bloeien op het eiland. Kom deze middag plezier maken met wind op het Lanterstrand en neem gerust jouw eigen vlieger mee naar het strand.

zaterdag 13 mei
12:00
17:00
Kidsproof Kinderfeest

Ben jij erbij? Zaterdag 13 mei organiseert Kidsproof weer het gezellige Kidsproof Kinderfeest in Almere Buiten met een heleboel leuke activiteiten! Neem ook je boeken mee naar de boekenruilbeurs, lever je spellen/puzzels in en verdien iets bij terwijl je leuke activiteiten doet.

Ben jij een echte  sportieveling? Tijdens Kidsproof Kinderfeest staan er springkussens en leuke buitenspellen. Of kom naar de Spellenhoek, Ontdekhoek en Leeshoek! Ben jij helemaal weg van bellen blazen? Kom dan reuze bellen blazen of doe een speurtocht!

 

Waar? Globeplein en Rio de Janeiroplein, Almere Buiten. 

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 27 mei
Beleef Puur

‘Festival Beleef Puur Zeewolde’ staat voor genieten, ervaren, beleven, kwaliteit, gastvrijheid en inspiratie. Een middag en avond vol inspiratie en verrassingen in het centrum van Zeewolde.

Verrassingen door de diverse partners en deelnemers van Puur Zeewolde, puur plezier activiteiten. Samen zorgen zij voor een unieke, feestelijke, gemoedelijke en zomerse sfeer en laten zij de bezoeker kennismaken met het zeer uitgebreide zomerprogramma van 2023.

zaterdag 3 juni
Land Art Weekend

Het Land Art Weekend 2023 vindt plaats op 3 & 4 juni. Tijdens dit weekend staat bij elk landschapskunstwerk in Flevoland een ervaren gids die enthousiast kan vertellen over het kunstwerk en al je vragen kan beantwoorden. In Zeewolde is dit bij Sea Level, tegenover De Verbeelding.

Zowel op de zaterdag als op de zondag is De Verbeelding met een leuk programma!

Programma onder voorbehoud
Zaterdag en zondag (11.00-17.00 uur)
Filmvertoning, foto-expositie en speurtocht.

Zaterdag (14.00-17.00 uur)
Optreden van een band.

Zondag (14.00-17.00 uur)
Rondleidingen door Anne Rupert (restaurateur) bij Sea Level.

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 9 juni
Beachfestival

Op vrijdag 9 t/m zondag 11 juni, toveren we het strand van Zeewolde om tot een waar festivalparadijs met de beste artiesten, de lekkerste foodtrucks en natuurlijk heerlijke drankjes. Twee avonden heerlijk feesten op deze mooie locatie in Zeewolde aan het Wolderwijd.

De zondag (11 juni, 12.00-20.00 uur) is een echte familiedag waarbij het niet nodig is om tickets te kopen! Er zijn deze dag activiteiten voor jong en oud. Sowieso is het strand een heerlijke speeltuin voor kinderen maar met de zes springkussens is het helemaal een feest. Een rondje in het reuzenrad biedt een verrassend uitkijkje over het Wolderwijd en Zeewolde.

 

Waar? Strandweg 165, Zeewolde 

zaterdag 1 juli
Dogsurvival

Deelnemers leggen met de hond een parcours af van ruim vijf kilometer, waarbij de deelnemers onderweg verschillende hindernissen tegenkomen. Deze hindernissen worden door zowel de baas als de hond genomen. Kruipen, klimmen, springen en zwemmen, alles komt aan bod. Wij hopen dat de meeste deelnemers zo vies mogelijk maar toch lachend over de finish komen. De wedstrijd bestaat uit verschillende klassen: atleten, open, recreanten en groepen.

klik hier voor meer informatie
zaterdag 8 juli
Havendagen Zeewolde

Drie dagen genieten van de Havendagen Zeewolde! Boten, muziek en plezier beleven! Van 8 t/m 10 juli wordt de Aanloophaven bevolkt door sleepboten, vracht- en visserijschepen en ander varend erfgoed. Oftewel dit weekend is de Aanloophaven volop in bedrijf! Je kunt er kennismaken met oude ambachten, de eigenaren van de schepen, luisteren naar de diverse optredens, een rondvaart maken, zelf actief bezig, feestavond bijwonen, neerstrijken op een van de terrasjes, etc.

Klik hier voor meer informatie
zondag 9 juli
Zeebodem Autocross

In Zeewolde wordt voor de tweede keer de Zeebodem Autocross verreden. Aan de start komen de V-buggy’s. Zij rijden met gelijkwaardige voertuigen, die speciaal voor de autocross ontworpen zijn. De wedstrijd in Zeewolde telt mee voor het kampioenschap, de Dutch Mini Buggy Cup. Daarnaast klassen met aangepaste straatauto’s en de snelle toerwagens. Veel spektakel wordt verwacht in de sprintklassen met eigenbouw bolides met zwaar opgevoerde motoren. Om het spannend te houden rijden daarin de tweewiel aangedreven wagens apart van die met vierwielaandrijving. Naast het bezoek aan de wedstrijden, is er ook de mogelijkheid om de voertuigen te bekijken in het rennerskwartier. 

Voor de kinderen is er deze dag ook iets leuks te doen bij de Boeren Pitstop:

 

  • Bestuurbare auto race
  • Moeren en bouten klus
  • Crossauto ontwerpen
  • Zandbakcircuit

 

Waar? Erkemederpad 2. 

 

 

Klik hier voor meer informatie
donderdag 20 juli
Zomermarkt

Diverse kramen staan opgesteld door het hele centrum opgesteld. Van cosmetica en parfum tot kleding voor jong en oud! Of kies voor heerlijke lekkernijen om te eten en te drinken! Je kunt natuurlijk ook gewoon voor de gezelligheid langskomen en neerstrijken op een van de gezellige terrassen voor een hapje of een drankje.

donderdag 3 augustus
Zomermarkt

Diverse kramen staan opgesteld door het hele centrum opgesteld. Van cosmetica en parfum tot kleding voor jong en oud! Of kies voor heerlijke lekkernijen om te eten en te drinken! Je kunt natuurlijk ook gewoon voor de gezelligheid langskomen en neerstrijken op een van de gezellige terrassen voor een hapje of een drankje.

vrijdag 18 augustus
Nacht van Zeewolde

Gezamenlijk de zomervakantie afsluiten: een echte Meet & Greet met vrienden en bekenden. Een hapje, drankje en liveoptredens zorgen ervoor dat het een avond is waarop lang teruggekeken wordt. De avond start om 20.00 uur en loopt door tot 01.00 uur.

Shop till you drop
Traditiegetrouw zijn de winkels tot laat in de avond open. Laat je verrassen door de vele aanbiedingen die tijdens deze avond gelden. Dit jaar is er een zelfs een Koopjesmarkt aan toegevoegd. Sla jouw slag op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus bij diverse ondernemers in het centrum.

zaterdag 2 september
Zeewolde bij de Pinken & Braderie

Zeewolde bij de pinken is de enige dag in het jaar, dat de boeren en burgers elkaar massaal treffen in het dorp.

Voor de 33e keer alweer organiseren de veeteeltstudieclubs uit Zuidelijk en Oostelijk Flevoland de jongveedag Zeewolde bij de Pinken. Vanaf 06.00 uur wordt gestart met het inbrengen en wassen van de koeien. Van 08.30 tot 10.30 uur is het mogelijk om aan te sluiten bij het Boerenburgerontbijt (kosten 3 euro p.p.).

Daarnaast zijn er op het plein allerlei leuke (kinder)activiteiten te doen.

TIP: Vergeet dit jaar niet de zomerbraderie in het centrum niet te bezoeken (10.00-16.00 uur).

zaterdag 2 september
Zomermarkt

Diverse kramen staan opgesteld door het hele centrum opgesteld. Van cosmetica en parfum tot kleding voor jong en oud! Of kies voor heerlijke lekkernijen om te eten en te drinken! Je kunt natuurlijk ook gewoon voor de gezelligheid langskomen en neerstrijken op een van de gezellige terrassen voor een hapje of een drankje.

zaterdag 9 september
12:00
17:00
Kidsproof Kinderfeest

Ben jij erbij? Zaterdag  9 september organiseert KIdsproof weer het gezellige Kidsproof Kinderfeest in Almere Buiten met een heleboel leuke activiteiten!  Neem ook je boeken mee naar de boekenruilbeurs, lever je spellen/puzzels in en verdien iets bij terwijl je leuke activiteiten doet.

Ben jij een echte  sportieveling? Tijdens Kidsproof Kinderfeest staan er springkussens en leuke buitenspellen. Of kom naar de Spellenhoek, Ontdekhoek en Leeshoek! Ben jij helemaal weg van bellen blazen? Kom dan reuze bellen blazen of doe een speurtocht!

 

Waar? Baltimoreplein & Noordeinde, Almere Buiten. 

Klik hier voor meer informatie