Reserveer direct je tafel
#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal
Evenementen in de buurt
van RCN Zeewolde
zaterdag 11 april
Tulpenfestival

Het hoogtepunt van het tulpenseizoen in Noordoostpolder is het Profytodsd Tulpenfestival dat plaatsvindt van zaterdag 11 april tot en met dinsdag 5 mei. Tijdens het Tulpenfestival kun je diverse wandel-, fiets- en autoroutes volgen die je langs de tulpenvelden leiden. Ook zijn er heel veel leuke activiteiten te doen en kun je diverse bedrijven bezoeken die aan de tulpenroute liggen.


Per auto, fiets of te voet
Of je nou graag met de auto op pad gaat, lekker wil fietsen of liever wandelt. Er zijn meerdere routes uitgezet om onze bloeiende tulpen te bewonderen. De autoroute komt ook langs het tulpeninformatiecentrum en het Tulpenbelevingsveld waar je heel veel leuke activiteiten kunt doen. En wil je even pauzeren? Stop dan bij één van de restaurantjes onderweg voor een hapje of drankje

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 11 april
10:00
17:00
Paasmarkt

Het is heerlijk om rond te lopen over een gezellige markt. De kramen staan vanaf de Rabobank tot aan de Immanuëlkerk. Voorjaarsbloemen, voorjaarskleding, maar ook streekproducten en andere interessante verkoopwaar worden u hier aangeboden. Er zijn Paashazen voor de kids om chocolade-eitjes uit te delen. De diverse terrassen die u onderweg tegenkomt, vormen een prima rustmoment.

 

Waar? Stationsstraat 72 Ermelo. 

maandag 20 april
07:00
17:00
Boerenmaandag

Toen in 1980 de wekelijkse maandagveemarkt werd afgeschaft is er door een groep vrijwilligers het initiatief genomen om jaarlijks een grote veemarkt te houden. Op 27 april 1980 werd door hun inzet de eerste Boerenmaandag gehouden. In al die jaren is Boerenmaandag uitgegroeid tot een niet meer weg te denken publiek evenement voor boeren, burgers en buitenlui.

Dit jaar is Boerenmaandag op 20 april en dat is ook de datum dat Nijkerk is bevrijd in 1945. De dag zal dan ook in het teken staan van 75 jaar vrijheid.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 2 mei
Terrassenfestival Almere

In het weekend van 2 en 3 mei vindt alweer de zesde editie van het Terrassenfestival plaats. Het terrassenseizoen gaat dan van start! Alle terrassen in Almere Centrum bruisen van gezelligheid met muziek, lekkere hapjes en leuke kinderactiviteiten.

Het Terrassenfestival bestaat uit een muziekprogramma en proeverij. Tijdens de proeverij genieten bezoekers van de heerlijke hapjes die de restaurants aanbieden. Op het Stationsplein, Restaurantplein Belfort en op de Grote Markt zijn doorlopend optredens van diverse artiesten. De kinderactiviteiten vinden plaats in de Schutterstraat.

 

Waar? Belfort Almere. 

vrijdag 15 mei
Smaakfestival Nijkerk

 Een sfeervol feest, van 2 dagen, waarbij de bezoeker mee wordt genomen in de complete festivalbeleving. Goed eten en goede muziek, maar ook andere activiteiten rondom het festivalterrein naast het stadhuis in Nijkerk. Voor jong én oud!

Ook voor de kids is er van alles te beleven. Springkussens, draaimolens en meer. Allemaal met begeleiding, zodat ouders zelf rustig een drankje kunnen doen of een dansje kunnen wagen. Of beide natuurlijk.

Het festival duurt twee dagen. Met optredens van o.a. Glennis Grace, John de Bever, Jody Bernal, The Euro’s, OG3NE en Tino Martin!

Waar? Havenkom Stadhuis Nijkerk.

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 15 mei
Tjoeke Tjoeke Food Food Festival

Tjoeke Tjoeke Food Food is een nieuw foodtruck festival in het Stadshart van Lelystad. Kom op vrijdag 15 tot en met zondag 17 mei gezellig genieten van een divers assortiment aan keukens en lekkernijen. 

 

Waar? Statonsweg Lelystad. 

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 30 mei
10:00
17:00
Urkerdag

Een dag in het teken van de Urker klederdracht. Vanaf een uur of 11 tot ongeveer 17.00 uur, heerst op diverse locaties in het oude dorp en aan de havens een bedrijvig en gezellig Urker sfeertje. Oude gebruiken en gewoonten zullen herleven. Waslijnen gespannen, kleren in de wastobbe, Spinnen, zeil tanen, garnalen pellen, kinderspelletjes, enz. Wie goed zoekt en zijn neus gebruikt zal daar zeker ergens Urker lekkernijen als Dikkoek, gebakken en gerookte vis, grauwe erwten, koolmoes ontdekken.

 

Waar? Wijk 2 Urk. 

zaterdag 30 mei
13:00
00:00
Petit Montmartre, kunst en boekenmarkt

Op zaterdag 30 mei  wordt het Kerkplein omgetoverd in een Frans plein: Petit Montmartre. Een kleurrijk en kunstzinnig plein waar u de kunstenaars persoonlijk kunt ontmoeten en aan het werk ziet. Tevens is er een boekenmarkt en een mini Petit Montmartre.

zaterdag 30 mei
13:00
21:00
Festival Beleef Puur Zeewolde

‘Festival Beleef Puur Zeewolde’ staat voor genieten, ervaren, beleven, kwaliteit, gastvrijheid en inspiratie. Een middag en avond vol inspiratie en verrassingen in het centrum van Zeewolde. Verrassingen door de diverse partners en deelnemers van Puur Zeewolde, puur plezier activiteiten. Samen zorgen zij voor een unieke, feestelijke, gemoedelijke en zomerse sfeer en laten zij de bezoeker kennismaken met het zeer uitgebreide zomerprogramma van 2020. Waar? Kerkplein Zeewolde. 

maandag 1 juni
DoeNatuurlijkDag

Tweede pinksterdag, 1 juni, organiseert stichting De Biezenburcht alweer haar zevende editie van de ‘Doe Natuurlijk Dag’. Een middag vol met leuke Oud-Hollandse spelletjes georganiseerd door een groep tieners die deze zomer een kinderkamp organiseren voor de kansarme Roma kinderen in Servië. Natuurmonumenten verzorgt het educatieve programma voor jong en oud.

Kom deze dag naar De Biezenburcht en herleef oude tijden met de leuke Oud-Hollandse Spelen en spelletjes. Het is tijd om o.a. even te komen spijkerpoepen, koekhappen, sjoelen en schminken. Iedereen beleeft hier nog plezier in, komt het ervaren!

De boswachter van Natuurmonument neemt je mee naar het Harderbroek. Dit natuurgebied is een waar paradijs voor vogels. Stap in de ecokar en ga o.a. mee vogelen met de gids. Deze excursie vindt deze dag vijf keer plaats en biedt per keer ruimte aan maximaal twaalf deelnemers.

 

Waar? Knardijk 40 Zeewolde. 

vrijdag 5 juni
Beachfestival Zeewolde

Drie festivaldagen op het strand! Vanaf 5 juni 2020 tot 7 juni 2020
Muziek, rollende keukens, barretjes, shoppen, loungen, etc.
Leuk voor jong & oud!

 

Waar? Strandweg 165 Zeewolde

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 12 juni
Visfoodfestival
  • Foodtrucks met verrassende visvariaties
  • Foodondernemers van Urker en Polderbodem
  • Sfeervolle haven met traditionele vissersschepen
  • Authentieke botters die strijden op het IJsselmeer
  • Cultureel vermaak en live muziek van Urker bodem
  • Kidsplein met volop vertier

 

Waar? Wijk 1 Urk. 

donderdag 25 juni
Zomerbraderie

Jaarlijkse braderie in het teken van de zomer.

 

Waar? Agorahof Lelystad. 

zondag 28 juni
Wereldfestival

Op 28 juni is het Wereldfestival; een multicultureel festival waarbij ontdekking en ontmoeting centraal staan. Met heel veel muziek van topbands en artiesten, een grote wereldmarkt, een kinderdorp en natuurlijk lekker eten. Dit is de place to be voor de hele familie. Toegang is gratis. 

 

Waar? Rio de Janeiroplein Almere. 

zaterdag 4 juli
Dog Survival bij RCN Vakantiepark Zeewolde

Op zaterdag 4 juli vindt voor de vijfde keer de Dogsurvival Zeewolde plaats.
Deelnemers komen niet alleen uit eigen land maar ook uit Duitsland, België en zelfs uit Frankrijk.

Deelnemers leggen met de hond een parcours af van ruim vijf kilometer, waarbij de deelnemers onderweg verschillende hindernissen tegenkomen. Deze hindernissen worden door zowel de baas als de hond genomen. Kruipen, klimmen, springen en zwemmen, alles komt aan bod. Wij hopen dat de meeste deelnemers zo vies mogelijk maar toch lachend over de finish komen.

De wedstrijd bestaat uit verschillende klassen: atleten, open, recreanten en groepen.


Waar? RCN Vakantiepark Zeewolde 

Klik hier voor meer informatie
woensdag 8 juli
18:00
23:30
Horeca Nijkerk

Sinds enkele jaren is dit feestje van de Nijkerkse horeca weer vaste prik op de evenementenkalender: de tweede woensdag in juli is horecadag! Het is lekker lang licht, de terrassen lonken; kortom, deze gezelligheid in de binnenstad wilt u niet missen.

De Nijkerkse Ondernemersvereniging en eigenaars van café’s en restaurants op het Plein nodigen u van harte uit voor een gezellige avond met live muziek! Ontmoet elkaar, proost op een mooie zomer en ga met de voetjes van de vloer. Wees welkom van 18.00 tot 23.30 uur.

 

De avond start om 18.00 uur met een schuimparty voor de kids.


Waar? Plein Nijkerk. 

vrijdag 10 juli
Havendagen Zeewolde

Drie dagen genieten van de Havendagen Zeewolde!
Boten, muziek en plezier beleven!
Van 10 t/m 12 juli wordt de Aanloophaven bevolkt door sleepboten, vracht- en visserijschepen en ander varend erfgoed. Oftewel dit weekend is de Aanloophaven volop in bedrijf! Je kunt er kennismaken met oude ambachten, de eigenaren van de schepen, luisteren naar de diverse optredens, een rondvaart maken, zelf actief bezig, feestavond bijwonen, neerstrijken op een van de terrasjes, etc.

Waar? Raadhuisplein 1 Zeewolde. 

zaterdag 22 augustus
13:00
16:00
Fiets 'm d'rin

Wie heeft er vroeger niet naar gekeken? Het spelprogramma van de TROS … Ter land, Ter Zee en in de Lucht. “Hoog en Droog, Met je As over de Plas, Met Glas van de Schans” noem maar op. Hilarische beelden van deelnemers die te water gaan, met hun bijzondere creaties. De variant ‘Fiets ‘m d’r in’ strijkt voor de 2e keer neer in Zeewolde op zaterdag 22 augustus.

Wat is de bedoeling?
Je fietst vanaf het startplatform over een ruim 30 meter lange baan, van 70 breed, richting de koperen bel. Wel even opletten want halverwege is de baan nog maar 35 centimeter breed.

De vraag is wie luidt het snelste de bel en mag zich een jaar lang de winnaar van Fiets ‘m d’r in noemen?! Wie mag met de prijs naar huis van de mooiste, creatiefste en meest innovatieve fiets? En wie gaat er met de pechprijs naar huis? Het is een strijd dat ongetwijfeld een prachtig en hilarisch schouwspel oplevert!   Waar? RCN Vakantiepark Zeewolde
zaterdag 29 augustus
12:00
23:30
Eat N Beat

De zesde editie van Eat N Beat staat weer in het teken van genieten. Overdag staat het festival in het teken van lekker eten, foodtrucks, lekker drinken, genieten en relaxen. Gezellig met zijn allen van het zonnetje en/of elkaar. En een lekker hapje of drankje mag daarbij natuurlijk niet ontbreken, er is keuze genoeg! In de avond genieten we gewoon door, maar dan kunnen ook de voetjes van de vloer. Verschillende Dj's maken er een echt Ermelo's feestje van.


Waar? Stationsstraat Ermelo. 

Contactgegevens
Wij zijn momenteel niet bereikbaar Neem contact op met het Contact Center. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 - 21.00 uur en in het weekend van 9.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
+31 85-0400 700
Bel mij terug:
RCN Zeewolde
Dasselaarweg 1, 3896 LT Zeewolde
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail