Supervakantie met kids
Uitstapjes voor gezinnen met kinderen
  • Blote Voetenpad. Voel Zeewolde, met….blote voeten! Het blote Voetenpad is een route van verschillende paden met allerlei ondergronden: o.a. mos, houtsnippers, grind, modder, steen en andere verrassende materialen. Door het pad met blote voeten te bewandelen voel je de verschillen en krijg je ook meteen een soort voetmassage. Het pad is circa 500 meter lang en de wandeling duurt 40 minuten bij een normaal tempo inclusief opdrachten en informatie. Voor een klein bedrag kunt u de paden al betreden. Geopend van half april t/m oktober.
  • Op ongeveer 2 kilometer van ons park af wandel/ fiets je zo de Stille Kern in. Een prachtig, uitgestrekt groen gebied waar de natuur volledig haar eigen gang kan gaan. Hier vind je de Koninckpaarden welke in kuddes vrij rondlopen, je hebt er tal aan verschillende vogelsoorten, prachtige fiets en wandelpaden en uiteraard heel veel rust en stilte. Vergeet bij je bezoek aan de Stille Kern niet haar uitkijkpunt op een mooie natuurlijke heuvel. 
  • John’s Farm is een modern biologisch teeltbedrijf waar een breed assortiment van onze dagelijkse voeding wordt geteeld. Biologisch telen is op John’s Farm heel gewoon en duurzaamheid gaat verder dan alleen de manier van telen. Aarde aan je vingers? Modder aan je schoenen? Rood gloeiende wangen? Dat is de aanstekelijke passie van hun kijk op eten. Zij willen dit ook met jou delen! Kom langs en geniet van de rust, ruimte en rijke smaken in de ongedwongen sfeer van het glazen lustoord. Er is meer dan genoeg aan lekkernijen om te proeven, en voor kinderen is er ook van alles te doen!
  •  MMM Zorgboerderij. Voor de bezoekers valt er op de MMM Zorgboerderij altijd wat te beleven. Fluisteren met de pony, knuffelen met de konijnen, je verbazen over hoe groot een varken kan worden, kakelende kalkoenen, midgetgolfen met het hele gezin of als kinderfeestje, winkelen in de Boerderijwinkel MMM (natuurwinkel) en bijkomen van dat alles op het terras of in de Theeschenkerij onder het genot van een ijsje of een drankje. Kom het zelf ontdekken!
  • In Zeewolde kun je prachtig kanovaren, een vernieuwende manier om Zeewolde te ontdekken. Als vaarroute kun je kiezen voor de Beverroute; op zoek naar de bever en burchten (10 km), de Speurroute; op zoek naar inheemse dieren (4 km) of de Zeewolde route; maak kennis met de wetenswaardigheden van dit dorp (12 km). Je kunt een kano huren bij Kanoverhuur Zeewolde.
  • SOScape Zeewolde. Ben je al bekend met het populaire spel Excape Room? RCN Vakantiepark Zeewolde heeft er één op het park! Deze heeft twee mogelijkheden: Het Pannenkoekenhuis en Onder Water. Spannend, origineel en een ontzettend leuke groepsactiviteit. Voor elke leeftijd leuk, want de vragen kunnen per doelgroep worden aangepast. Als gast van RCN Zeewolde ontvang je ook nog eens korting.
  •  Kaasboerderij Bennesse. Hier kun je terecht voor echte boerenkaas uit Flevoland. Het bedrijf is gelegen in het buitengebied van Zeewolde. Er bevindt zich een melkveehouderij, een ambachtelijke kaasmakerij met behorende boerderijwinkel en een paardenpension. Tussen de kaasmakerij en de winkel zit een wand met een groot raam. Zo kun je vanuit de winkel op zaterdagochtendlive zien hoe ze de kazen bereiden. Let op: ze beginnen vroeg. Kom je speciaal voor het kaasmaken? Bel dan even om te vragen of er die zaterdag ook echt kaas wordt gemaakt om teleurstelling te voorkomen. Uiteraard mag je als klant ook een kijkje nemen op de boerderij. Bezoek de koeien, kalfjes, schapen, kippen, ganzen en paarden.  
  • Hans en Grietje Pannenkoekenhuis. De kinderen kunnen zich helemaal uitleven in de grote buitenspeeltuin, terwijl de ouders toekijken vanaf het terras. Tussen het spelen door kan er een heerlijke pannenkoek gegeten worden. Je waant je in een sprookje wanneer je de pannenkoek binnen nuttigt, waar van alles te beleven is (muziek, bewegende objecten, enge geluiden). Het restaurant bevindt zich aan de rand van het bos, waar ook verschillende thema wandelroutes zijn (denk aan de Heksenroute), geschikt voor de hele familie. Een absolute aanrader.
  • Museum Nieuw Land Erfgoed. De missie van Nieuw Land is in de ruimste zin actief en attractief informeren van een breed scala van doelgroepen over het cultureel erfgoed van Flevoland en het Zuiderzeeproject in al zijn aspecten, passend in de Nederlandse traditie van inpoldering, winning van nieuw land, ontwikkeling en inrichting van een maatschappij. Nieuw Land wil bezoekers actief verleiden om met andere ogen naar Flevoland te kijken.
  • Speelbos De Zevensprong. Hier kun je je heerlijk uitleven. Je kunt er klimmen en klauteren, hutten bouwen of gaten graven, over een echte touwbrug lopen en nog veel meer. Zet je zintuigen op scherp en bekijk, beluister en voel het bos. Er zijn twee thema routes; de piratenroute voor de wat jongere kinderen en de heksenroute voor de oudere kinderen. Erg leuk te combineren met een picknick, partijtjes en spelletjesmiddag.
Contactgegevens
Wij zijn momenteel niet bereikbaar Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 9.00 tot 22.00 op ons gratis telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
0800 4050730
Bel mij terug:
RCN Zeewolde
Dasselaarweg 1, 3896 LT Zeewolde
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail
Wij maken gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website stemt u daarmee in. Lees ons cookiebeleid.