Zeilles in een optimist
Zeer geschikt voor jonge kinderen om het zeilen te leren

De optimist is een kleine 1-persoons jeugdboot, zeer geschikt voor jonge kinderen om het zeilen te leren. Het is een ideale veilige lesboot, het zeil en roer zijn licht en daardoor gemakkelijk te bedienen. De optimist is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar tot 14 jaar.

Voor kinderen die ouder zijn of al zeilervaring hebben is de cursus in de Laser Pico een mooi vervolg op de cursus Optimist.

 

Waneer kan ik deelnemen aan de lessen?

Tijdens de voorjaars-, zomer- en herfstvakantie geven we zeilcursussen in de optimist. Je kunt kiezen voor 1, 3 en 5 dagdelen. De lessen duren van 9.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Na afloop van de cursus krijgt iedere deelnemer een eigen Potten zeilcertificaat!

 

Cursus optimist zeilen (8-12 jaar) met 1 kind in de optimist

1 dagdeel van 3 uur €65 per kind
3 dagdelen van 3 uur                                                            €150 per kind
5 dagdelen van 3 uur €230 per kind

 

Voor vragen of afwijkende dag/programmawensen, kun je gerust contact met ons opnemen, via: 06 138 123 29.

 

Zomerprogramma (van 2 juli t/m 3 september)

Gedurende deze periode is er een vast lesprogramma in de Optimist en Laser Pico. De 1e cursus 3 dagdelen start op zondag-, maandag- en dinsdagochtend. De 2e cursus 3 dagdelen start op dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend. Indien de ochtenden zijn volgeboekt wordt er naar de middag en bij uitzondering naar de avond uitgeweken. De vrijdag en zaterdag zijn tevens uitwijk- en inhaaldagen.

De cursus 5 dagdelen begint op zondagmiddag en duurt tot donderdagmiddag. Als deze volgeboekt is kan er ook op de ochtenden geboekt worden.

 

Reserveren zeilles

Als je online een bungalow of kampeerplaats reserveert, kun je de zeillessen gemakkelijk bijboeken. Uiteraard kan dit ook telefonisch, bel hiervoor naar zeilschool De Grote Potten: 06 138 123 29 of bekijk de website. Per dagdeel kunnen maximaal 10 kinderen deelnemen. Ze worden dan begeleid door 2 ervaren CWO gecertificeerde instructeurs. Tijdens de cursus wordt er gezorgd voor limonade, water en wat lekkers.

 

Veiligheid

Alle kinderen krijgen een zwemvest om te gebruiken tijdens de cursus, dit is bij de prijs inbegrepen. Op het kantoor is een EHBO-koffer aanwezig en in de volgboot een kleine EHBO-set. Er wordt op gelet dat de kinderen voldoende drinken bij warm weer en dat ze beschermd zijn tegen de zon.

 

Zelf meenemen

  • Regenpak of zeilpak
  • Petje
  • Sportschoenen o.i.d. die nat mogen worden
  • Sportieve kleding
Contactgegevens
Wij zijn aanwezig Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 - 21.00 uur en in het weekend van 9.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
085-0400 700
Bel mij terug:
RCN de Potten
De Potten 2-38, 8626 GG Offingawier
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail
Wij maken gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website stem je daarmee in. Lees ons cookiebeleid.