Reserveer direct je tafel
#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal

Evenementen in de omgeving

Veel te doen in de omgeving van Appelscha

Het hele jaar door worden er in de omgeving van RCN de Roggeberg vele leuke en bekende evenementen georganiseerd. Hieronder vind je ze op een rijtje.

Evenementen in de buurt
van RCN de Roggeberg
dinsdag 1 januari
Hein Mader - het gehele jaar

Hein Mader Kunstroutes.

Door de gehele gemeente tref je Mader kunstwerken aan.

Bij de receptie zijn hiervoor routes te verkrijgen. 

Het eerste beeld tref je al op het campingplein bij de ingang van ons park.

 

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 8 februari
19:00
21:30
Vollemaanwandeling Drents-Friese Wold

Volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel. Tijdens deze mystieke avond kun je bij Buitencentrum Drents-Friese Wold een bijzondere wandeling maken. Samen met een gids van Staatsbosbeheer dwaal je door de in stilte gehulde duinen, dit unieke stuifzand, ook wel de Kale Duinen genoemd, en over door de maan verlichte velden. Al je zintuigen staan op scherp. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin. Praktische tips: Prijs is inclusief koffie/thee/chocolademelk bij Camping Wilhelminahoeve, kleed je op het weer en trek stevige schoenen aan. De route is niet geschikt voor mindervaliden omdat de route door het stuifzandgebied loopt. Honden zijn niet toegestaan. De kosten zijn € 9,00 per persoon, kinderen vanaf 6 t/m 12 jaar € 6,00. Het startpunt is bij Camping Wilhelminahoeve, Canada 3 te Elsloo.  ( Op zondag 8 maart is de volgende volle maan wandeling)

Klik hier om je aan te melden
zaterdag 15 februari
Kidsfestival Schouwburg de Lawei Drachten 15/2 - 23/2

Tijdens de voorjaarsvakantie is er het kidsfestival in schouwburg de Lawei in Drachten. Bomvol leuke activiteiten voor kinderen en fantasievolle voorstellingen. 
Ga jij naar één van de volgende voorstellingen? Dan kun je voorafgaand gezellig een uurtje komen knutselen. Schuif (gratis) aan in de foyer en wees lekker creatief.
16 februari: REP Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks. Knutselen kan vanaf 13.00 uur
22 februari: Maas Theater en Dans: Lampje. Knutselen kan vanaf 17.30 uur tot 19.30 uur
23 februari: Het Zandkasteel: op de piratenboot. Knutselen kan vanaf 13.00 uur. 
Ook kun je voor maar € 5,00 naar de film. 
Kijk op de website van de Lawei voor het complete programma. 

Klik hier voor het programma
dinsdag 18 februari
Help Pake en Beppe de vakantie door 18/2 - 21/2

Van 18 t/m 21 februari 2020 openen meer dan 40 musea in Friesland hun deuren speciaal voor kinderen. Neem je pake, beppe, ouders, oom of tante mee, want "op vertoon"van een volwassene hebben kinderen gratis entree! De musea organiseren speciaal voor deze week allerlei leuke kinderactiviteiten, het thema is WATER. 

Kijk op de website voor alle deelnemende musea. 

Klik hier voor meer informatie
dinsdag 18 februari
11:00
17:00
Water voor nu en later Landbouwmuseum Leeuwarden 18/2 - 21/2

Tijdens de voorjaarsvakantie staat het Fries Landbouwmuseum bol van de activiteiten. Dit jaar met het thema: WATER. Zoals kindervoorstellingen, een speurtocht door het museum en leuke weet- en doe- activiteiten. Iedereen is welkom, want "op vertoon" van een volwassene hebben kinderen gratis entree tot het museum en er is een gratis speurtocht. Kinderen moeten wel betalen voor de familievoorstelling en de knutselspullen. 

De familievoorstelling vol leerzame momenten en fraaie liedjes, speciaal voor kinderen van 5 - 10 jaar. Deze voorstelling maakt kinderen bewust van alle facetten van water. De kinderen worden gestimuleerd om zelf na te gaan denken over de beschikbaarheid van schoon (drink) water. Daarmee sluit het thema aan op bewustwording van de natuurlijke leefomgeving en duurzaamheid. Er is veel interactie en dynamiek om het kinderpubliek te blijven boeien.

Klik hier voor meer informatie
donderdag 20 februari
Opa en oma dagen bij het Drents Museum

Hunebedden bouwen, schilderen in de stijl van Vincent van Gogh of zingen in het Drents? Tijdens de opa- en omadagen kan het allemaal. Het avontuur begint in het Drents Museum. Daar maak je een virtuele wandeling door de Drentse natuur. Langs feeërieke veentjes, sprookjesachtige dorpen en mysterieuze steenhopen. Na deze enerverende reis door de tentoonstelling start een swingende workshop bij ICO centrum voor kunst en cultuur met liedjes van een bekende Drentse zangeres. In het Drents Archief maak je vervolgens een eigen schilderij aan de hand van de alleroudste foto's van Drenthe. Tenslotte ga je naar het Drentse Landschap waar je een eigen hunebed gaat bouwen en alles leert over schapen en wol. 

 

Klik hier voor meer informatie
zondag 23 februari
10:15
11:00
Familiefestival Kleurrijk | Het Grote Kleurenballet

Altijd al willen weten hoe een gele driehoek beweegt? Of wat voor geluid een rode cirkel maakt? Het Grote Kleurenballet is een verrassende, grappige voorstelling die is geïnspireerd op het beroemde "Het Triadisch Ballet" van Oskar Schlemmer. Fantasie en het plezier van vrij spelen krijgen de volledige ruimte. 
Wij doen mee met "Help pake en beppe de vakantie door. Bij deze voorstelling krijgen kinderen op vertoon van pake (opa), beppe (oma) of een andere (betalende) volwassene gratis entree! Let op: wel reserveren. 

Klik hier om te reserveren
zondag 23 februari
11:00
16:30
Wollig Landleven Fair Assen

Een fair over wol, landleven en streekproducten gecombineert met goede catering en muziek. 
Het thema wol biedt van alles wat met wol te maken heeft dus vanaf de ruige vezel tot en met vele eindproducten. Alles wat met wol gedaan kan worden wordt gepresenteerd en verkocht. 
Landleven - Dit thema biedt een breed scala aan alles wat met lifestyle te maken heeft. 
Streekproducten - Wollig Landleven omarmt de streekproducten. Maak kennis met de vele producenten van originele streekproducten. Vele soorten kzen, vlees, pie's, exclusieve oliën, wijnen, worsten en nog veel meer. 
Ook kunt u gratis kennis maken met de verschillende ambachten. De HandwerkVrijplaats is de plek waar enthousiaste en kundige dames aan iedereen het ambacht graag willen overgedragen. Leer hoe je moet spinnen, breien, haken etc. De entree voor de fair bedraagt slechts € 3,00. Kinderen tot 14 jaar gratis. 

Klik hier voor meer informatie
donderdag 21 mei
15:00
15:00
Optreden UP4US uit Oeganda

Optreden van het kinderkoor UP4US uit Oeganda. Interactieve middag met als doel geld ophalen voor school/internaat voor leeftijdsgenootjes in Oeganda. 

zaterdag 23 mei
Roofvogelshow

Roofvogelshow op ons sportveld.

Voor aanvangstijd kijk tegen die tijd in onze app of in het recreatieprogramma.

Het is een avondprogramma

woensdag 3 juni
Theaterspectakel het Pauperparadijs

Een theaterspectakel het pauperparadijs (naar het gelijknamige boek van Suzanne Jansen) over arm en rijk. Deze speelt zich af in Veenhuizen bij het gevangenismuseum. De plek waar de historie zich ook heeft afgespeeld.

Reserveer snel uw kaarten. De vorige editie was erg snel uitverkocht. De locatie is is 19 minuten met de auto vanaf ons park 

www.hetpauperparadijs.nl
dinsdag 28 juli
Roofvogeldemonstratie

Roofvogelshowdemonstratie op ons sportveld.

Het is een avondshow, voor de aanvangstijd kijk tegen die tijd in onze app of recreatieprogramma.

vrijdag 14 augustus
20:00
21:00
Jeugdmuziekvereniging

Optreden van een jeugdmuziekkorps. Locatie wordt bekend gemaakt in onze app en in het recreatieprogramma. 

zaterdag 29 augustus
Opera Reintje de Vos in Selatuinen Appelscha

Opera Reintje de Vos wordt in de openlucht opgevoerd bij Sela Tuinen in Appelscha.

Aanvang 14.00 uur. Kaarten te koop via de site. 

klik hier voor meer informatie
Contactgegevens
Wij zijn aanwezig Neem contact op met het Contact Center. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 - 21.00 uur en in het weekend van 9.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
+31 85-0400 700
Bel mij terug:
RCN de Roggeberg
De Roggeberg 1, 8426 GK Appelscha
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail