#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal

Evenementen in de omgeving Veel te doen in de omgeving van Appelscha

Het hele jaar door worden er in de omgeving van RCN de Roggeberg vele leuke en bekende evenementen georganiseerd. Hieronder vind je ze op een rijtje.

Evenementen in de buurt
van RCN de Roggeberg
dinsdag 1 januari
Hein Mader - het gehele jaar

Hein Mader Kunstroutes.

Door de gehele gemeente tref je Mader kunstwerken aan.

Bij de receptie zijn hiervoor routes te verkrijgen. 

Het eerste beeld tref je al op het campingplein bij de ingang van ons park.

 

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 19 april
20:00
22:30
Vollemaanwandeling in het Drents-Friese Wold

Volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel. Tijdens deze mystieke avond kun je bij Buitencentrum Drents-Friese Wold een bijzondere wandeling maken. Samen met een gids van Staatsbosbeheer dwaal je door de in stilte gehulde duinen, dit unieke stuifzand, ook wel de Kale Duinen genoemd, en over door de maan verlichte velden. Al je zintuigen staan op scherp. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin. Praktische tips: Prijs is inclusief koffie/thee/chocolademelk bij Camping Wilhelminahoeve, kleed je op het weer en trek stevige schoenen aan. De route is niet geschikt voor mindervaliden omdat de route door het stuifzandgebied loopt. Honden zijn niet toegestaan. De kosten zijn € 9,00 per persoon, kinderen vanaf 6 t/m 12 jaar € 6,00. Het startpunt is bij Camping Wilhelminahoeve, Canada 3 te Elsloo.  ( Op zaterdag 18 mei is de volgende volle maan wandeling)

Klik hier voor meer data en info
vrijdag 26 april
20:00
22:00
Pubquiz

Weet jij alles van dieren, muziek, geschiedenis, wiskunde etc? Heb jij een brede algemene kennis? Kom dan samen met al je vrienden en familie naar de pubquiz op vrijdag 26 april in het restaurant op de Roggeberg. Ook wanneer je niet op de Roggeberg verblijft ben je van harte welkom! 
Schrijf je van te voren in bij de receptie met een team van maximaal 6 personen. Individueel opgeven kan ook! Telefonisch opgeven kan via 0516431441. 

zaterdag 27 april
09:30
17:00
Koningsdag Appelscha

Uitgebreid programma tijdens Koningsdag in Appelscha. Muzikale rondgang-openingsact met kids die prijzen kunnen winnen, waren en vrijmarkt, springkussens, hindernisbanen etc, schminken, fundance, pannenkoekenrace, demo's brandweer en gym vereniging. Alle ingredienten voor een waanzinnige dag op de Boerestreek, op het plein met rondom gezellige horecaterrassen. 

zaterdag 27 april
10:00
16:00
Waterdiertjesweek in het Drents-Friese Wold

Kom met je kinderen naar de waterdiertjesweek bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold. Gewapend met schepnetten, loeppotjes ga je op pad naar het ven waar je op zoek gaat naar het onderwaterleven. Kikkervisjes, bootsmannetjes, schaatsrijders, je komt van alles tegen. Met behulp van de zoekkaarten speur je zelf naar wat je hebt gevangen. 
De activiteiten starten tussen 10.00 en 16.00 uur. Je hoeft je niet vooraf aan te melden. Voor de materialen wordt € 20,00 borg gevraagd. De activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en kost € 2,50 per persoon. 

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 27 april
13:30
14:45
Koningsdag autopuzzelrit

Op zaterdag 27 april wordt er een autopuzzelrit georganiseerd door B&B Hoeve Morgenster in samenwerking met MAC de Wâlden uit Drachten. Iedereen mag meedoen aan deze autopuzzeltocht. Inschrijven vanaf 13.30 uur, start is tussen 14.00 en 14.45 uur bij B&B Hoeve Morgenster, Huenderweg 17 in Doldersum. Het inschrijfgeld is € 7,50 per voertuig, ongeacht het aantal inzittenden. Er wordt gereden volgens het puzzelregelement van MAC de Wâlden 2019. 

Klik hier voor meer informatie
zondag 28 april
05:30
08:30
Vogels van het Drents-Friese Wold

Maak samen met de gids van Staatsbosbeheer een vroege vogelwandeling door het Drents-Friese Wold. In alle vroegte ga je op pad, om je onder te laten dompelen in een geweldig fluitconcert van de vele vogels die dit bosgebied rijk is. De gids vertelt je welke soorten je tegen komt, met leuke weetjes en feiten. Tip: Neem je verrekijker mee!
De wandeltocht is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. 
De kosten zijn € 8,00 p.p. (kinderen t/m 12 jaar € 5,00) 
Opgave via Buitencentrum Drents-Friese Wold 0516464020 of via de site.

Klik hier om je aan te melden
zaterdag 4 mei
13:00
16:00
Workshop en proeverij kruiden in het Drents-Friese Wold

Welke planten zijn eetbaar en welke niet? Je ontdekt het tijdens deze kruidenwandeling door het Drents-Friese Wold. De boswachter van Staatsbosbeheer vertelt je alles over eetbare kruiden aan de hand van de planten- en boomsoorten die je onderweg tegenkomt. Je gaat ze ruiken, proeven, zien en voelen. Na afloop van de wandeling bereid je hapjes met de kruiden en planten die je hebt gevonden en geniet je samen van een mini proeverij. De workshop is vanaf 16 jaar. De kosten zijn € 15,00 per persoon. Opgave via Buitencentrum Drents Friese Wold tel: 0516464020 of via de site. 

Klik hier voor meer informatie
zondag 19 mei
13:30
15:30
Kruidenwandeling voor kinderen in het Drents-Friese Wold

Eet eens een madeliefje! De gids van Staatsbosbeheer vertelt je tijdens deze wandeling speciaal voor kinderen welke planten je kunt eten. Je gaat ze ruiken, proeven, zien en voelen. Na afloop van de wandeling maak je iets lekkers van de planten die je hebt gevonden en geniet je samen van een mini-proeverij. Leuk voor het hele gezin! 
De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en kost € 2,50 per persoon. 

Aanmelden via Buitencentrum Drents-Friese Wold tel: 0516464020

Klik hier voor meer informatie
donderdag 30 mei
05:00
09:00
Dauwtrappen Aekingerzand

Kom samen met de gids van Staatsbosbeheer dauwtrappen in het Drents-Friese Wold en ontdek het Aekingerzand in het ochtendgloren. Ervaar de stilte op het uitgestrekte zandduingebied, zie de zon opkomen en hoor de vogels ontwaken in het bos. Misschien loop je wel een grazende ree of een vos tegen het lijf. Na de wandeling staat er een ontbijt voor je klaar bij Brasserie Ijgenweis. En je schoenen? Die mag je bij deze dauwtrapwandeling gewoon aan houden....
Aanmelden via Buitencentrum Drents-Friese Wold tel: 0516464020 of via de site. 
De kosten zijn € 15,00 per persoon ( kinderen t/m 12 jaar € 12,50)
Tips: trek stevige schoenen aan en neem je verrekijker mee. 
Vanaf 6 jaar, niet geschikt voor kinderwagen en mindervaliden vanwege onverharde paden. 
De wandeltocht duurt ca. 3 uur. 

Klik hier voor meer informatie
zondag 16 juni
11:00
16:30
Wildernisdag

Tijdens deze wildernisdag heten de boswachters van Staatsbosbeheer en Nationaal Park Drents-Friese Wold iedereen van harte welkom op een stoere Wildernisdag bij Buitencentrum Drents-Friese Wold. De dag staat volledig in het teken van wilde natuur met tal van uitdagende activiteiten voor jong en oud. Leer spoorzoeken, vuur maken, pijl-en-boog maken, uit de natuur eten, meedoen aan een wildernistocht en nog veel meer. De toegang is gratis, voor bepaalde activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. 

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 21 juni
20:00
23:00
Midzomernachtwandeling over het Aekingerzand

Ontdek het Aekingerzand tijdens een avondwandeling op de langste dag van het jaar. Samen met de gids van Staatsbosbeheer struin je over het open stuifzandgebied in het Drents-Friese Wold. Laat je meevoeren en verwonder je over het avondlicht op de zandvlakte en de schemering op zich laat wachten. Maar bovenal, geniet van de ruimte en stilte om je heen. 

De kosten zijn €9,00 per persoon (kinderen t/m 12 jaar € 6,00 - geschikt vanaf 8 jaar) 
De prijs is inclusief consumptie. De tocht is niet geschikt voor mindervaliden vanwege onverharde paden. 

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 29 juni
12:45
13:00
Fietstocht langs vennen en poelen in het Drents Friese Woud

Op zaterdag 29 juni organiseert de Historische Vereniging Appelscha een fietstocht onder begeleiding van Geert Veen langs vennen en poelen in het Drents Friese Woud. De kosten zijn € 3,00 voor niet leden en € 1,00 voor leden. 
Wilt u mee fietsen, dan wordt u om 12.45 uur verwacht bij de Hoolten Klinte, Bosberg 1 in Appelscha. Het vertrek is om 13.00 uur. De excursie is ca. 30 km lang. Er is opp enkele plaatsen tijdens de route gelegenheid voor een versnapering op eigen kosten. 

Contactgegevens
Wij zijn momenteel niet bereikbaar Neem contact op met het Contact Center. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 - 21.00 uur en in het weekend van 9.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
+31 85-0400 700
Bel mij terug:
RCN de Roggeberg
De Roggeberg 1,8426 GKAppelscha
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail