Reserveer direct je tafel
#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal

Evenementen in de omgeving Veel te doen in de omgeving van Appelscha

Het hele jaar door worden er in de omgeving van RCN de Roggeberg vele leuke en bekende evenementen georganiseerd. Hieronder vind je ze op een rijtje.

Evenementen in de buurt
van RCN de Roggeberg
dinsdag 1 januari
Hein Mader - het gehele jaar

Hein Mader Kunstroutes.

Door de gehele gemeente tref je Mader kunstwerken aan.

Bij de receptie zijn hiervoor routes te verkrijgen. 

Het eerste beeld tref je al op het campingplein bij de ingang van ons park.

 

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 18 mei
20:30
23:00
Vollemaanwandeling in het Drents-Friese Wold

Volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel. Tijdens deze mystieke avond kun je bij Buitencentrum Drents-Friese Wold een bijzondere wandeling maken. Samen met een gids van Staatsbosbeheer dwaal je door de in stilte gehulde duinen, dit unieke stuifzand, ook wel de Kale Duinen genoemd, en over door de maan verlichte velden. Al je zintuigen staan op scherp. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin. Praktische tips: Prijs is inclusief koffie/thee/chocolademelk bij Camping Wilhelminahoeve, kleed je op het weer en trek stevige schoenen aan. De route is niet geschikt voor mindervaliden omdat de route door het stuifzandgebied loopt. Honden zijn niet toegestaan. De kosten zijn € 9,00 per persoon, kinderen vanaf 6 t/m 12 jaar € 6,00. Het startpunt is bij Camping Wilhelminahoeve, Canada 3 te Elsloo.  ( Op donderdag 15 augustus is de volgende volle maan wandeling)

Klik hier voor meer data en info
zaterdag 29 juni
12:45
13:00
Fietstocht langs vennen en poelen in het Drents Friese Woud

Op zaterdag 29 juni organiseert de Historische Vereniging Appelscha een fietstocht onder begeleiding van Geert Veen langs vennen en poelen in het Drents Friese Woud. De kosten zijn € 3,00 voor niet leden en € 1,00 voor leden. 
Wilt u mee fietsen, dan wordt u om 12.45 uur verwacht bij de Hoolten Klinte, Bosberg 1 in Appelscha. Het vertrek is om 13.00 uur. De excursie is ca. 30 km lang. Er is opp enkele plaatsen tijdens de route gelegenheid voor een versnapering op eigen kosten. 

woensdag 3 juli
09:00
12:30
Toeristische tour

U kunt instappen in een oldtimerbus, welke u door onze regio rijdt. Op deze manier ziet u onze prachtige streek op een geheel unieke wijze. 

zondag 7 juli
11:00
17:00
Korendag aan de Boerestreek in Appelscha

Korendag aan de Boerestreek in Appelscha. Diverse koren zingen voor u. Volop gezelligheid. In combinatie met de Boerestreekmarkt

dinsdag 16 juli
Drentse Fiets 4 Daagse

Vier dagen (24 juli t/m 27 juli) fietsen van bezienswaardigheden naar terras. Diverse afstanden. 

 

Locatie: Diever en 7 andere startplaatsen.

Klik hier voor meer informatie.
donderdag 18 juli
19:30
21:30
Avondwandeling over het Aekingerzand

Maak aan het eind van je dag eens een zomerwandeling over het Aekingerzand. Struin met de gids van Staatsbosbeheer terwijl de avond valt en hij je alles over de omgeving vertelt. Samen wandel je langs de Grenspoel, waar het vleesetende plantje zonnedauw groeit. Misschien zie je zelfs het Aekingerbroek, brongebied van de Vledder AA. Dwaal mee en verwonder je over de uitgestrekte zandduinen in het Drents Friese Wold. 
Vanaf 6 jaar. De kosten zijn € 9,00 per persoon (kinderen t/m 12 jaar € 6,00) Inclusief ontvangst met koffie of thee. 

Klik hier voor meer informatie
dinsdag 13 augustus
Fietsvierdaagse Appelscha

Een prachtig fietsevenement van vier dagen rond Appelscha. U fietst elke dag in de prachtige natuur van twee landschapsparken. Het Drents Friese Wold en het Fochteloerveen. 

Klik hier voor meer informatie
Contactgegevens
Wij zijn momenteel niet bereikbaar Neem contact op met het Contact Center. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 - 21.00 uur en in het weekend van 9.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
+31 85-0400 700
Bel mij terug:
RCN de Roggeberg
De Roggeberg 1,8426 GKAppelscha
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail