Sport & avontuur
in de omgeving
  • Op safari in het Drents Friese Wold – op zoek naar de grote vijf!

In Nederland kan je ook wilde dieren spotten, namelijk: de reeën, zwijnen, bevers, edelherten of zeehonden. Ga samen met de boswachter op zoek naar deze ‘Big Five’. De boswachter kan je laten zien hoe en waar het dier leeft en hoe je de sporen van dieren herkent.

  • Klimtoren, klimbos Appelscha

Wie lef heeft, kan hoog tussen de bomen klimmen en klauteren. In het multifunctionele klimpark, kan je klimmen, abseilen en tokkelen. Daarnaast biedt het klimbos een mooi uitzicht over de omgeving. De adrenaline en sportieve inspanning zorgen voor een geslaagd dagje uit.  

  • Kanoroute Ravenswoud

Ravenswoud is erg populair bij wandelaars en fietsers om de mooie natuur. Sinds 2010 is het ook mogelijk om deze prachtige natuurgebieden te verkennen met de kano. De route brengt je door historische wijken in een gebied waar voorheen ook veen werd gestoken. Onderweg zijn er meerdere aanlegplaatsen waardoor je af en toe ook even uit de kano kan om het gebied te verkennen.

  • ATB routes Drents Friese Wold

In Appelscha is een route gemaakt speciaal voor mountainbikers. De route is 17,3 kilometer lang en gaat over afwisselend over brede en smalle paden. Op verschillende punten is het mogelijk om deze route op de mountainbike te starten. Een erg leuke afwisselende route die niet heel zwaar is.

  • Fiets vierdaagse Appelscha 16-19 augustus 2016

Van 16 tot en met 19 Augustus wordt alweer de 37ste fiets4daagse gehouden. Vier dagen fietsen en genieten van het Drents Friese Wold, polderlandschappen en bezienswaardigheden. Aan het einde van de fiets4daagse zal er gezellige livemuziek zijn in het Racket & Health Centre.

  • Gotscha lasergamen op de Roggeberg

Voor een spannende en actieve dag zijn er de gotcha outdoor lasergames. Een leuk spel voor een kinderfeestje, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeestje, familieuitje of een teamuitje. Er wordt veel uitdaging geboden tijdens het lasergamen door de schuilplekken, loopgraven en een tunnel.  

Contactgegevens
Wij zijn aanwezig Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 9.00 tot 22.00 op ons gratis telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
0800 4050730
Bel mij terug:
RCN de Roggeberg
De Roggeberg 1, 8426 GK Appelscha
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail
Wij maken gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website stemt u daarmee in. Lees ons cookiebeleid.