Tips voor het hele gezin
uitstapjes met kinderen
  • Ritje met de boevenbus in Veenhuizen.

Iedere woensdag- en zondagmiddag (en alle dagen in de schoolvakanties) kunt u onder begeleiding van een ervaren gids een verrassende rondrit door Veenhuizen maken, dit bij voldoende belangstelling. In een echte, oude Boevenbus! Met deze bus zijn tienduizenden gevangenen vervoerd tussen woongesticht- en werkgesticht.

  • Blote voetenpad SBB

Schoenen en sokken uit, en lopen maar! Voel met je blote voeten het zand tussen je tenen, het koele water, zacht prikkende dennennaalden en takjes. Een prikkelende wandeling voor je blote voeten, die meestal toch verstopt zitten in een paar schoenen.

  • Paddenpad SBB

Tijdens deze wandeling ga je op zoek naar de padden. Volg een spannend kruipdoor-sluipdoorpad door het Drents-Friese Wold. Onderweg doe je een aantal natuuropdrachten.

  • Kabouterpad SBB

Wist je dat in het Drents-Friese Wold kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar! Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Ze zijn heel aardig en natuurlijk dol op hun kabouterkindertjes. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen... Bij Buitencentrum Drents-Friese Wold van Staatsbosbeheer ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op en je wangen rood geschminkt loop je samen met je ouders een route van 500 tot 1.500 meter. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Na afloop mag je de puntmuts mee naar huis nemen
.

  • Kindermuseum, onderdeel van Drents museum

Het Kindermuseum is voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Kinderen kunnen hier op een leuke, interactieve en speelse manier veel leren over energie van vroeger, nu en in de toekomst. Het Kindermuseum is onderdeel van het Drents Museum. Ouders en grootouders zijn ook welkom.

  •  Hertenkamp en natuurspeelplaats Oldeberkoop

Generaties lang bezoeken grootouders met kleinkinderen en ouders met kinderen dit hertenkamp voor het voeren van de dieren. Daarnaast is de omgeving aantrekkelijk voor een kleine of grote wandeling Op een ruim veld met nachtverblijf lopen er, naast herten, ook enkele schapen en geiten. De natuurspeelplaats in het Koepelbos is een heerlijke plek om met water, zand en modder te spelen. Met de pomp kunnen kinderen water door de houten liggers laten stromen, die uitmonden in de vijver. Vies worden in het speelbos is een must!

  • Spijkerdorp Drachten

Het bouwen van eigen hutten is natuurlijk de belangrijkste activiteit in het Spijkerdorp. Voor de jongens en meisjes die al wat ouder zijn is er niks mooier en stoerder dan het bedenken, en vervolgens bouwen van een eigen hut. Op Spijkerdorp zijn vele vormen van spelen mogelijk. Zo zijn er allerlei speeltoestellen, zoals: een grote glijbaan op de heuvel, kabelbaan, schommels, wipwap ‘s in diverse uitvoeringen en een klim-klautertoestel in de grote zandbak. Voorkom teleurstelling en reserveer vooraf.

  • Bosbergpad Appelscha (ganzenbord)

Een app met vragen over de natuur, cultuur en historie van Appelscha en omgeving is de leidraad voor het spel. Iedereen die een dobbelsteen heeft en de app downloadt, kan spelenderwijs meer leren over de omgeving. Het Bosbergpad is goed toegankelijk, ook voor wie minder mobiel is.

  • Heksehoeve Appelscha,

Kom van 2 juli tot en met 28 augustus 2016 voor een magisch uitje naar het Heksenmuseum in Appelscha, in de enorme tuin kan je allerlei echte Heksenrituelen doen, oa Wichelroede leren lopen. Het Heksenmuseum ligt achter onze oude boerderij 'De Heksehoeve’. Met een speurtocht ga je door het 1 ha grote buitenmuseum langs alle mooie bomen, planten en kruiden. Je vind er 27 echte heksenrituelen die je als bezoeker kunt doen, om zo inzichten te krijgen om wensen en dromen waar te maken. Voor kinderen is er een kinderspeurtocht/ heksendiploma met opdrachten. Je leert wichelroede lopen en we doen elke dag als de weergoden het toelaten samen met de bezoekers een wensenritueel bij de vuurplaats. Er is een theeschenkerij met binnen en buitenterras en het magische winkeltje.

  • Maisdoolhof, kinder- en speelboerderij De Elf Ieken

Een kleinschalige en overzichtelijke speeltuin met speeltoestellen van vroeger, zeer authentiek. Voor de kleinsten is er een grote zandbak, water- en zandtoestel, glijbaan, 2 wipkippen, schommels, traptrekkers, springkussen en een wip. Voor de oudere kinderen, heel veel skelters, kabelbaan, grote schommels, springkussen en een familiedraaimolen. Naast de speelboerderij is een kleinschalige kinderboerderij. Hier lopen dwerggeiten, minischapen en binnen zijn enkele konijnen. Elk voorjaar krijgen de geiten en schapen lammetjes. Door de dierenweide loopt de skelterbaan die ook door de speelboerderij loopt. Maisdoolhof geopend van half juli tot en met 23 oktober 2016.

 

Contactgegevens
Wij zijn momenteel niet bereikbaar Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 9.00 tot 22.00 op ons gratis telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
0800 4050730
Bel mij terug:
RCN de Roggeberg
De Roggeberg 1, 8426 GK Appelscha
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail
Wij maken gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website stemt u daarmee in. Lees ons cookiebeleid.