Evenementen in de buurt
van RCN het Grote Bos
woensdag 1 februari
Bezoek Kasteel de Haar

Voor het eerst sinds de grote restauratie van De Haar aan het begin van deze eeuw, opent de kapel van Kasteel de Haar zijn deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen van 1 februari tot 23 april 2017 tijdelijk een kijkje nemen in dit doorgaans voor publiek gesloten monument. Ontdek de bijzondere verhalen.

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 7 april
20:15
00:00
Garfunkel Story

Eerbetoon aan een van de grootste muzikale duo’s aller tijden ‘The Simon & Garfunkel Story’ vertelt het fascinerende verhaal van twee jonge jongens uit New York die uitgroeien tot een van ‘s werelds meest succesvolle muzikale duo’s. Het wordt een reis door de tijd die voert langs de grote successen in de jaren zestig, naar de dramatische breuk in 1970 en hun solocarrières daarna. Elf jaar later bracht hun memorabele reünieconcert in Central Park een half miljoen mensen bijeen en stuwden Art Garfunkel en Paul Simon elkaar opnieuw tot grote hoogten op. Natuurlijk komen tijdens dit eerbetoon vele hits langs, zoals ‘Mrs. Robinson’, ‘Bridge Over Troubled Water’, ‘Scarborough Fair’, ‘The Boxer’ en ‘The Sound Of Silence’. Acteur Dean Elliott kruipt in de huid van Paul Simon. 

 

Hotel Figi Theater, Het Rond 2, 3701 HS Zeist.

Klik hier voor meer informatie
woensdag 12 april
Kermis Soesterberg

Van woensdag 12 april t/m 2e Paasdag strijkt de Paaskermis weer neer in Soesterberg en ook dit jaar wordt het weer een feestelijke happening. Meer dan twintig attracties en een aantrekkelijk omlijstend programma met nieuwe festiviteiten staan garant voor zes dagen plezier voor jong en oud. Eerste Paasdag vuurwerk.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 15 april
10:00
17:00
De koeiendans

Naast de vele jonge dieren zorgt het voorjaar voor tal van andere feestelijke activiteiten op de boerderij. 
In april zullen de koeien van Hoeve Ravenstein weer naar buiten gaan. De winter hebben zij doorgebracht in de diervriendelijke veestal. Nu het weer zachter wordt en het gras langzaam begint de groeien mogen de runderen samen met hun kalveren naar buiten. Ieder jaar levert dit een groot spektakel op.
Het is dan ook groot feest op de boerderij. Voor de kinderen zijn er allerlei activiteiten te ondernemen zoals de boerderij speurtocht, kleine dieren kijken en meer. Ook zijn er op het terrein een aantal kraampjes en is de boerderijwinkel open. In de boerderijwinkel worden biologische, glutenvrije en streekproducten verkocht. Het is dus de ideale plek voor al u (h)eerlijke (weekend) boodschappen.

 

De exacte datum van de koeiendans is weersafhankelijk. Check de website voor de definitieve datum.

Klik hier voor meer informatie
zondag 16 april
Zoek het gouden paasei

Op Eerste Paasdag is er op het terrein van De Boswerf een gouden Paasei verstopt door twee paashazen. Kinderen van 4 tot 9 jaar mogen dit bijzondere ei zoeken en de vinder wacht een mooie beloning. Onderweg kunnen ze een mandje vullen met chocolade eitjes. Deelname kost 2,50 euro. De starttijden van het zoekspel zijn: 12.30, 13.30 en 14.30 uur. Er kunnen 25 kinderen per ronde meedoen.

 

Bezoekerscentrum De Boswerf, Prins Bernhardlaan 3, 3708 BR Zeist.

Klik hier voor meer informatie
zondag 16 april
10:00
15:00
Paasfestijn paleis Soestdijk

Vanwege het succes van de afgelopen jaren wordt het Paasfestijn dit jaar op zowel Eerste Paasdag, zondag 16 april, als Tweede Paasdag, maandag 17 april, georganiseerd. Kom op knutselen, schminken, speuren, genieten van een kinderoptreden en natuurlijk zoeken naar het gouden ei!

 

Paleis Soestdijk, Amsterdamsestraatweg 1, 3744 AA Baarn.

Klik hier voor meer informatie
zondag 16 april
12:00
17:00
Seizoen opening bomen museum

Het seizoen 2017 wordt geopend met een gezellig Lentefeest met activiteiten voor jong en oud. De twee nieuwe speurtochten worden feestelijk in gebruik genomen. De winkel heeft haar collectie weer vernieuwd. De bomentuin is in voorjaarskleuren gehuld en de Boomhut van Max heeft een iets kleiner zusje gekregen.

Entree: € 6,00 p.p.

Donateurs en kinderen t/m 12 jaar: gratis

Klik hier voor meer informatie
maandag 17 april
07:00
09:00
Speuren naar reeën in Austerlitz

Lijkt het je niet fantastisch om in de vroege ochtend een ree te ontmoeten? Op zoek naar sporen en meer te weten komen waarom ze blaffen, fiepen, schreeuwen en klagen? Kom dan mee wandelen in de mooie bossen van Austerlitz met een gids van Staatsbosbeheer, wie weet kom je er een tegen!

Tip: trek makkelijk schoeisel aan 

 

€ 5 euro voor volwassenen

€ 2,50 euro voor kinderen t/m 12 jaar

 

Locatie: 

Beauforthuis, Woudenbergs weg 70, 3711 AB Austerlitz.

Klik hier voor meer informatie
zondag 23 april
08:30
10:30
Vroege vogelwandeling

Zondag 23 april organiseert De Boswerf een Vroege Vogelwandeling. (gezamenlijke groepswandeling). 

Kosten € 5,00 inclusief koffie of thee. 

 

Bezoekerscentrum De Boswerf, Prinsberhardlaan 3, 3708 BR Zeist.

Klik hier voor meer informatie
donderdag 27 april
Oranjemarkt te centrum Zeist

Gezellige oranjemarkt in het centrum van Zeist. Diverse kraampjes met zowel nieuwe als tweedehands producten en artikelen. Daarnaast is er muziek en staan er veel kraampjes met lekker eten.

donderdag 27 april
Oranje braderie Leersum te Leersum

Braderie tijdens de Oranjefeesten bij Sportcentrum de Binder met kleedjes markt voor de jeugd in het naast gelegen park veel reclame door borden en een programma boekjes die door de hele gemeente verspreid worden ook diverse spel evenementen voor volwassenen en live muziek podium.

donderdag 27 april
10:00
17:00
Koningsmarkt Amerongen te Amerongen

Deze Koningsmarkt kenmerkt zich door de diverse evenementen die zich afspelen rondom het grote plein De Laan, zoals de aubade, kinderspelen, zeskamp en the Voice of Amerongen en natuurlijk de markt zelf. Voor elke doelgroep is er wat te beleven en de markt is een belangrijk onderdeel van deze gezellige dag.

donderdag 27 april
10:00
17:00
Oranjemarkt centrum te Wijk bij Duurstede

Op donderdag 27 april 2017 organiseren wij de jaarlijkse Oranjemarkt in het mooie en sfeervolle centrum van Wijk bij Duurstede. Deze ontzettend gezellige, drukke en feestelijke markt is volledig in Oranjesferen.

zaterdag 29 april
10:30
16:00
Voorjaars en Geraniummarkt te Veenendaal

Waar?

Van Kreelpoort en Hoofdstraat in Veenendaal.

zaterdag 29 april
13:00
15:00
Historische wandeling door het Leersumse veld

Historische Wandeling door het Leersumse VeldOntdek de sporen uit het verleden op het Leersumse Veld op de Utrechtse Heuvelrug. In het landschap tref je veel details aan uit de Tweede Wereldoorlog. De gids van Staatsbosbeheer neemt je mee terug in de tijd, met spannende en soms aangrijpende verhalen. De wandeling duurt 2 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.  Koffie, thee of limonade is inbegrepen.

 

Let op! Niet geschikt voor mindervaliden ivm onverharde wegen. Honden, mits aangelijnd, toegestaan

 

€ 7,50 voor volwassenen

€ 4,00 voor kinderen t/m 12 jaar

Maarsbergseweg 18A, 3956 KW Leersum.

Klik hier voor meer informatie
Contactgegevens
Wij zijn aanwezig Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 9.00 tot 22.00 op ons gratis telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
0800 4050730
Bel mij terug:
RCN Het Grote Bos
Hydeparklaan 24, 3941 ZK Doorn
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail
Wij maken gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website stemt u daarmee in. Lees ons cookiebeleid.