Op stap in de omgeving Leuke evenementen in Utrecht

Het hele jaar door worden er in de omgeving van RCN het Grote Bos vele leuke en bekende evenementen georganiseerd. Hieronder vind je de evenementen in Utrecht in de omgeving van ons park op een rijtje.

Evenementen in de buurt
van RCN het Grote Bos
donderdag 7 juni
Tentoonstelling Willem van Oranje - Nationaal Militair Museum

In 2018 is het 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog begon. Willem van Oranje speelde een belangrijke rol in de Tachtigjarige Oorlog en legde de basis voor het ontstaan van de Republiek van de Zeven Verenigde Nederlanden. Maar wie was hij? En waarom zingen we uit volle borst zijn naam?

Klik hier voor meer informatie
donderdag 19 juli
Help, de Keizer komt!

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat op 11 november 1918 de wapenstilstand werd gesloten waarmee de Eerste Wereldoorlog eindigde. Op diezelfde dag arriveerde de gevluchte Wilhelm op Kasteel Amerongen. Op verzoek van de Nederlandse regering gaf Graaf van Aldenburg Bentinck hem onderdak. Aanvankelijk zou Wilhelm drie dagen blijven, maar uiteindelijk bleef hij 18 maanden. In 2018 staat Kasteel Amerongen uitvoerig stil bij deze historische periode. Help, de keizer komt! neemt vanaf 3 juni 2018 de bezoeker mee naar de roerige periode rond het verblijf van de Duitse keizer Wilhelm II.

 

Boek uw ticket voor de themarondleiding online en check direct de openingstijden!

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 17 augustus
Heideweek - Ede

De Heideweek in Ede, een feestweek en één van de grootste evenementen van Gelderland. Tijdens de bloeitijd van de heide vinden er verspreidt over alle dorpen van de gemeente Ede meer dan 70 evenementen plaats. Of je het nu bij kijken houdt of enthousiast meedoet, je bent welkom en gezelligheid is gegarandeerd! En verreweg de meeste evenementen zijn zonder kosten te bezoeken.

Klik hier voor meer informatie
woensdag 22 augustus
Speuren door Kasteel Groeneveld

Kom speuren in Kasteel Groeneveld! Met de Speurtocht Kasteel ontdek je alle hoeken en gaten van het kasteel en leer je van alles over hoe de bewoners van Kasteel Groeneveld vroeger leefden.
Na een introductie zoek je silhouetten door het hele pand, die samen het verhaal van Kasteel Groeneveld vertellen. Heb je alle vragen goed? Dan ontvang je daarvoor een leuke beloning!

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 24 augustus
Proef Zomerfestival

Op 24, 25 en 26 augustus wordt het stadsstrand Landjepik in Veenendaal omgetoverd tot Proef Zomerfestival. Drie dagen laten we jullie proeven van eten, drinken en live entertainment. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 24 augustus
Tom Coronel show car

Op vrijdag 24 en op zaterdag 25 augustus brengt het horlogemerk TW Steel en Horlogerie Van Manen de WTCR Tom Coronel Show Car naar Veenendaal. Tijdens dit event kun je de raceauto van Tom Coronel bekijken en is er een leuke actie rondom het horlogemerk TW Steel.

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 24 augustus
Eten op rolletjes - Slot Zeist

Ook dit jaar komt Eten op Rolletjes weer naar de mooiste plek in Zeist! Van 24 t/m 26 augustus toveren we de kasteeltuin van het unieke Slot Zeist om tot openluchtrestaurant voor jong, oud en alles daartussenin. Dit jaar betrekken we het Slotplein voor het Slot er ook bij met de Markt op Rolletjes. Dat is een markt waar je spullen kan kopen waar je blij van wordt, omdat ze duurzaam, lokaal of gewoon leuk zijn! Op de markt vind je alles op het gebied van mode, vintage, interieur, kunst, accessoires, eten, drinken en vrije tijd.Kom je ook genieten van al het lekkers? De Markt is er op zaterdag en zondag van 13.00 tot 18.00 uur.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 25 augustus
Jaarmarkt & Veiligheidsmarkt Driebergen

Braderie, muziek en gezelligheid: de Jaarmarkt in Driebergen is altijd weer een feest. Dit jaar is die gecombineerd met de Veiligheidsmarkt. Ontmoet de brandweer, politie, ambulance en forensische opsporingsdienst en of maak een spannende rit. 

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 25 augustus
Keizerloop

Na een zeer succesvolle eerste editie van de Keizerloop in 2017 wordt deze unieke hardloopwedstrijd over het mooie landgoed van Huis Doorn dit jaar voor tweede keer georganiseerd. Ook dit jaar zijn er weer verschillende afstanden en verschillende leeftijdscategorieën waarvoor ingeschreven kan worden. Van 800m voor de kids tot 10km voor ... Veel plezier!

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 25 augustus
Soesterberg Flight Event in het Nationaal Militair Museum

In het weekend van 25 & 26 augustus 2018 gaat de vroegere Vliegbasis Soesterberg terug in de tijd met het Soesterberg Flight Event. Bij en rond het NMM kan iedereen dan genieten van ronkende motoren en oude vliegtuigen die de tijden doen herleven uit de beginjaren van de luchtvaart, de jaren vanaf circa 1913 tot aan de Tweede Wereldoorlog.

 

Tijdens dit grote publieksevenement ontdekken bezoekers de ontwikkeling van de luchtvaart. Bij elkaar zullen zo’n 20-25 vliegtuigen vliegend te zien zijn, die vanaf het gras bij de naast het NMM gelegen zweefvliegclub starten en landen. Daarnaast is er een static show waarbij meer (voormalig) vliegend materieel te bewonderen zal zijn.

 

Klik hier voor meer informatie
zondag 26 augustus
Sportief Zeist Weekend

In navolging van het succes van het Sportief Zeist weekend vorig waarbij zo’n 40 sportaanbieders, sportverenigingen ACTIEF hebben meegedaan in het centrum van Zeist, willen we, Stichting Centrummanagement namens de (sport)ondernemers en Sportief Zeist, jullie weer uitnodigen in het centrum van Zeist!

Op zaterdag 26 augustus zal dit actieve evenement voor JULLIE als sportaanbieder, sportvereniging weer gaan plaatsvinden.

De insteek en opzet zal hetzelfde worden als vorig jaar, kortom het is aan jullie om actief, groots en gezellig jullie sport en/of vereniging in het centrum van Zeist op de kaart te zetten. We concentreren dit evenement nu wel op alleen op de zaterdag, op in ieder geval de Voorheuvel, het Emmaplein en de Slotlaan.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 1 september
Theetuin Kasteel Maarsbergen

Voor een heerlijk kopje koffie/thee met huisgemaakte lekkernijen, ook kunt u er terecht voor een verrukkelijke lunch, onder andere huisgemaakte soep en luxe belegde broodjes en een heerlijke jam of chutney om mee naar huis te nemen!

 U kunt ook een heerlijke high tea (vanaf 14 uur) reserveren!

Mail naar secretaris@landgoedmaarsbergen.nl

 

Er is nu ook een leuk kabouterpad voor onze kleine gasten!

Een prachtige pauze plaats tijdens uw tocht over de Utrechtse Heuvelrug, in de ambiance van het 17e-eeuwse kasteel, de monumentale bijgebouwen en schitterende park in Engelse landschapsstijl.

Maarnse Grindweg 30, 3953 LW Maarsbergen

www.landgoedmaarsbergen.nl

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 1 september
Poortzangers Festival Woudenberg

Zaterdag 1 september kunt u weer genieten van een gezellige middag bij het Poortzangersfestival 2018.

Naast De Poortzangers treden als gasten op: De Ankervelders uit Achterveld en het Spoorkoor Op Stoom uit Woudenberg.

De afterparty (tot ca. 18.30 uur) wordt weer verzorgd door de bij velen bekende troubadour Eduard Hagestein uit Dordrecht.

Het belooft weer een fantastische middag te worden!

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 1 september
08:00
19:00
Heuvelrug Tweedaagse

In het weekend van 1 en 2 september 2018 vindt de Green Race Heuvelrug Tweedaagse plaats. Een uitdagende wandeltocht door het prachtige bos- en heidegebied van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Een aangenaam en afwisselend landschap om heerlijk van te genieten! Ook dit evenement van Green Race is in én voor de natuur!

Klik hier voor meer informatie
zondag 2 september
Natuurmarkt Groei & Bloei

De altijd zo gezellige Natuurmarkt, georganiseerd door Groei en Bloei afdeling Zeist in samenwerking met het arboretum, trekt jaarlijks veel bezoekers. Met plantenmarkt, veel gezellig kramen, rondleidingen, workshops, kinderactiviteiten en nog veel meer. In deze prachtige groene entourage staan tijdens de Natuurmarkt kramen met producten uit de natuur (bijvoorbeeld voe­dingsmiddelen, sierraden van natuurlijke materialen, stoffen etc.) of voor in de natuur (zoals tuingereedschap, tuindecoraties, planten, kleding etc.), maar ook organisaties die iets te vertellen hebben over het behoud van de natuur in de regio.

Klik hier voor meer informatie
zondag 2 september
Boerenmarkt - Hoeve Ravenstein Baarn

Er is van alles te beleven op Hoeve Ravenstein in Baarn

Boerenmarkt

Op het erf vind je diverse marktkramen gevuld met biologische, glutenvrije en streek producten. 
De producenten van Hoeve Ravenstein vertellen graag meer over de herkomst van deze bijzondere (streek)producten en laten je graag proeven. 

 

Koffielokaal en Boerderijterras

Geniet van dagvers gebak, biologische broodjes en meer in het koffielokaal.

Alles wordt vers bereid met de biologische en streek producten uit de moestuin en uit de Boerderijwinkel van Hoeve Ravenstein. Ook het Boerderijterras is open. Vanaf beide locaties heeft u zicht over het erf en de omliggende landerijen.  Heeft u een voedselallergie? Er is veel dagvers lekkers verkrijgbaar wat vrij is van gluten, lactose, koemelk, geraffineerde suiker, noten etc


Boodschappen doen in de Boerderijwinkel


In de voormalige koeienstal van Hoeve Ravenstein vind je nu een moderne Boerderijwinkel (beter gezegd biologische supermarkt. Je kunt hier terecht voor al je benodigde boodschappen en ook voor vragen over een dieet of  gezonde leefstijl.   
Volg je een speciaal dieet of heb je een voedselallergie? In de boerderijsupermarkt vind je méér dan 1500 allergenenvrije producten. Denk hierbij aan gluten-, lactose-, melk-, suiker- en pindavrije producten.

 

Boerenerf

Op het erf van Hoeve Ravenstein is van alles te bevelen. In de moestuin kun je zien en leren hoe velen soorten groentes, kruiden en bloemen groeien. De runderen zijn in de diervriendelijke potstal en op de landerijen rondom het erf te zien. Voor de kinderen is er een leuke speurtocht te ondernemen en zijn er verschillende dierenweides op het erf.

Klik hier voor meer informatie
zondag 2 september
10:00
17:00
Natuurmarkt Groei & Bloei bij het Bomenmuseum

De altijd zo gezellige Natuurmarkt, georganiseerd door Groei en Bloei afdeling Zeist in samenwerking met het arboretum, trekt jaarlijks veel bezoekers. Met plantenmarkt, veel gezellig kramen, rondleidingen, workshops, kinderactiviteiten en nog veel meer. In deze prachtige groene entourage staan tijdens de Natuurmarkt kramen met producten uit de natuur (bijvoorbeeld voe­dingsmiddelen, sierraden van natuurlijke materialen, stoffen etc.) of voor in de natuur (zoals tuingereedschap, tuindecoraties, planten, kleding etc.), maar ook organisaties die iets te vertellen hebben over het behoud van de natuur in de regio. 

Klik hier voor meer informatie
dinsdag 4 september
Zomeravondwandeling Grebbelinie

Dinsdag 4 september organiseert de Stichting  “Grebbelinie in het vizier” een avondwandeling over een stukje van de Grebbelinie.

Je loopt over historische grond en krijgt informatie.

Vertrek vanaf het Educatief Centrum Grebbelinie, Brinkkanterweg  23A in Woudenberg.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 8 september
Grietmarkt Amerongen

Ook in 2018 organiseren we twee keer de Grietmarkt. Dat betekent twee hele zaterdagen sfeervol genieten van heerlijke biologische producten, prachtige kunst en design, vrolijke muziek en leuke activiteiten in Amerongen.

Graag tot ziens op zaterdag 8 september 2018

Wat is de Grietmarkt

Twee keer per jaar, op de tweede zaterdag van mei en september, wordt in Amerongen de Grietmarkt georganiseerd. Op de sfeervolle Margaretha Turnorlaan, in het hart van het oude dorp, vinden bezoekers biologische producten en kunst. De markt wordt omlijst met akoestische muziek, straattheater en kinderactiviteiten.

Op het gezellige terras met biologische catering, kan jong en oud genieten van al het moois dat de Grietmarkt te bieden heeft.
In september wordt de Grietmarkt traditiegetrouw afgesloten met een biologische openluchtmaaltijd, het Grietmaal.

Met 75 kramen, duizenden bezoekers en honderden eters is de Grietmarkt één van de belangrijkste evenementen in de Utrechtse Heuvelrug.

‘Griet’ was de bijnaam van Margaretha Turnor, kasteelvrouwe van Amerongen in de 17e eeuw. Haar man verbleef veelal in het buitenland, maar zij was een ondernemende vrouw en leidde het kasteelleven in zeer roerige tijden. Er was een groot boerenbedrijf aan Kasteel Amerongen verbonden en bovendien waren er veel contacten met kunstenaars, ambachtslui en muzikanten.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 8 september
NK Traditioneel Gerij

In 2018 vindt het adembenemende NK Traditioneel Gerij wederom plaats in de omgeving van Baarn en Soest. Tientallen historische rijtuigen, met daarvoor een of meerdere paarden in handen van een traditioneel geklede koetsier, vormen een stoet die door beide gemeentes rijdt. 

Klik hier voor meer informatie
zondag 9 september
Traditionele heidewandeling

Het arboretum herbergt één van de grootste heidetuinen van Nederland en daarover is veel te vertellen, maar ook van de vele verwanten van heidesoorten die ook in het arboretum groeien. Onze gids neemt u mee in de fascinerende wereld van de heidesoorten.

Vanaf 13.30 uur: ontvangst met koffie en thee in het bezoekerscentrum. Om 14.00 start de wandeling. Na afloop is er een drankje en een hapje verkrijgbaar in het bezoekerscentrum. De toegang tot het arboretum bedraagt € 6,00 per persoon. Jaarkaarthouders en kids t/m 15 jaar: gratis entree.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 22 september
Summerbeats Bergse Bossen

Zaterdag 22 september is het weer bijna zover: de leukste 30-up danceparty van de Heuvelrug! Meteorologisch gezien gaan we die nacht, al dansend, de herfst in. Geen mooiere manier om de zomer af te sluiten dan met een spetterende (End-of-)SummerBeats danceparty, toch?!!  Het wordt weer binnen dansen en buiten loungen. En als het een beetje fris is, steken we gewoon de vuurschalen aan. Enfin, je kunt je dus nu al gaan verheugen op een lekker avondje ‘shake-that-body-and-put-your-hands-in-the-air’.

Klik hier voor meer informatie
zondag 23 september
Historische wandeling over het Leersumse Veld

Ontdek samen met de gids van Staatsbosbeheer de historie van het Leersumse Veld. In dit gevarieerde landschap op de Utrechtse Heuvelrug vind je allerlei details en sporen uit de Tweede Wereldoorlog. De gids neemt je mee en deelt onderweg verhalen uit die tijd. Ken je bijvoorbeeld het verhaal van de oude karabijn al? Wandel mee en je hoort alles over het hoe, waarom en waar van de opgraving in 2014.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 29 september
Stand Up Comedy Night in Bergse Bossen

Je hebt er even op moeten wachten (5 lange maanden…! ;)), maaaarrrrr… zaterdag 29 september kun je je weer laven aan een avondvullende Stand-Up Comedy Night, ramvol leuke grappen en memorabele improvisaties. Ook deze editie weer een paar “grote jongens” uit het comedycircuit.

Wie kun je 29 september verwachten achter de mic?
Het wordt een super-internationaal gezelschap!  We hebben een Griekse, een Duitser, een Belg, een Nederlander met de Engelse hoofdstad als achternaam en uhm .. nouja.., Pieter Jouke, .. geboren te Kampen…. Da’s ook best ver weg.. 

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 6 oktober
Theetuin Kasteel Maarsbergen

Voor een heerlijk kopje koffie/thee met huisgemaakte lekkernijen, ook kunt u er terecht voor een verrukkelijke lunch, onder andere huisgemaakte soep en luxe belegde broodjes en een heerlijke jam of chutney om mee naar huis te nemen!

 U kunt ook een heerlijke high tea (vanaf 14 uur) reserveren!

Mail naar secretaris@landgoedmaarsbergen.nl

 

Er is nu ook een leuk kabouterpad voor onze kleine gasten!

Een prachtige pauze plaats tijdens uw tocht over de Utrechtse Heuvelrug, in de ambiance van het 17e-eeuwse kasteel, de monumentale bijgebouwen en schitterende park in Engelse landschapsstijl.

Maarnse Grindweg 30, 3953 LW Maarsbergen

www.landgoedmaarsbergen.nl

Klik hier voor meer informatie
zondag 21 oktober
Historische wandeling over het Leersumse Veld

Ontdek samen met de gids van Staatsbosbeheer de historie van het Leersumse Veld. In dit gevarieerde landschap op de Utrechtse Heuvelrug vind je allerlei details en sporen uit de Tweede Wereldoorlog. De gids neemt je mee en deelt onderweg verhalen uit die tijd. Ken je bijvoorbeeld het verhaal van de oude karabijn al? Wandel mee en je hoort alles over het hoe, waarom en waar van de opgraving in 2014.

Klik hier voor meer informatie
zondag 4 november
11:00
16:00
StartbaanRun - Park Vliegbasis Soesterberg

Op zondag 4 november 2018 is de volgend StartbaanRun op Park Vliegbasis Soesterberg. Loop je 5 of 10 kilometer over dit prachtige parcours op een historische locatie? Of doe je mee aan de kidsrun van 500 meter of 1 kilometer?

Klik hier voor meer informatie
zondag 18 november
Historische wandeling op Landgoed Broekhuizen

Kom slenteren over de eeuwenoude beukenlanen en kronkelige paden van Landgoed Broekhuizen. De gids van Staatsbosbeheer neemt je mee op een reis terug in de tijd en vertelt je verhalen over vroegere tijden op het landgoed. Met een beetje fantasie zie je de flanerende dames van de vorige eeuw zo tot leven komen. 

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 24 november
Hang-on Run

Op 24 en 25 november vindt de jaarlijkse Hang-On Run plaats op RCN het Grote Bos. Een oer echte Survival- en Obstaclerun, door de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug. De Hang-On Run start op RCN het Grote Bos!

 

Wil je uitgerust deelnemen aan de Hang-On Run? Kies dan voor één van onze accommodaties en profiteer van onze speciale aanbieding.

Klik hier voor meer informatie
Contactgegevens
Wij zijn momenteel niet bereikbaar Neem contact op met het Contact Center. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 - 21.00 uur en in het weekend van 9.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
085-0400 700
Bel mij terug:
RCN Het Grote Bos
Hydeparklaan 24,3941 ZKDoorn
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail
Wij maken gebruik van cookies
Net als elke andere website maakt ook deze website gebruik van cookies. We willen ook cookies plaatsen waarmee we je gepersonaliseerde advertenties kunnen laten zien met interessante informatie en voordelige aanbiedingen waarop je écht zit te wachten. Die aanbiedingen baseren we op wat je op de website bekijkt of op jouw persoonlijke interesses. Dus dingen die je écht leuk vindt. Vind je dat ok? Meer informatie