vrijdag 29 september
Paddenstoelen kijken in de Kaapse Bossen

Paddenstoelenbos 

In het najaar barst het hier van de paddenstoelen. Na een regenbui schieten ze letterlijk de grond uit. Allerlei soorten zijn er te vinden... Het rode koolzwammetje komen we zeker tegen met - inderdaad - precies dezelfde kleur als rode kool. Het kleverig koraalzwammetje is net koraal op een boomstam. De grote stinkzwam stinkt zo erg dat je de lucht niet snel zult vergeten. En de bekende vliegenzwam met zijn rode hoed en witte stippen geeft de bossen een sprookjesachtig uiterlijk.

In alle geuren en kleuren

Wandel mee met onze gids en ervaar het bos in alle geuren en kleuren van de herfst. Deze wandeling is ook erg leuk voor kinderen. Afhankelijk van de groep is de wandeling zo'n 2 tot 4 kilometer lang en ben je ongeveer 2 tot 2,5 uur onderweg.

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 29 september
12:00
22:00
Lekko dagen ; Historische schepen in de Wijkse Haven

Cultureel erfgoed 

Er zijn heel veel verschillende typen schepen, die de afgelopen eeuwen in samenhang met hun vaargebied ontwikkeld zijn. Dit is ons maritieme erfgoed dat zo goed past bij het gebouwde cultureel erfgoed van Wijk. Vrachtschepen als tjalken, klippers en aken, sleepboten of vissersbootjes als zalmschouwen, ze mogen niet ontbreken in het stadsgezicht van Wijk bij Duurstede.

 

Shantyfestival

Op zaterdag wordt het evenement versterkt door het shantyfestival, met vanzelfsprekend optredens van het Wijkse shantykoor 'Rijn en Lek'. Op de zondag komen historische tractoren, waaronder de oer-tractor 'Lanz Bulldog . Het shantyfestival is uitgegroeid tot een van de grootste van Nederland. Zo’n 20 tot 25 duizend bezoekers komen op het evenement af. Allemaal publiek dat houdt van zeemansliederen en natuurlijk van schepen!

 

Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede is een stad met een eigen karakter. Het is een heel oud stadje met een beschermd stadsgezicht. De vele monumenten , waaronder de Grote Kerk, het kasteel en de molen op de walpoort, zijn uniek.

Klik hier voor meer informatie
zondag 1 oktober
12:00
16:30
Herfsttijdfestival bij de Boswerf in Zeist

Zondag 1 oktober organiseert De Boswerf weer een (h)eerlijk en kleurrijk herfstfestival. Zo’n 30 kramen laten bezoekers kennis maken met biologische -en streekproducten, vintage meubels, verantwoorde kleding en inspiratie voor de tuin.

Wat kun je allemaal verwachten op het HerfstTijdFestival?

 Sfeervolle markt in het bos

 Fijn terras met lekkere hapjes en drankjes

 Wildplukken ontdekken

 Pompoenlampion maken

 Pompoensoep uit de heksenketel

 Ritje met paard en wagen

 Pizza uit de leemoven

 Kunst met plastic

En…natuurlijk heel veel pompoenen en nog veel meer!

Een volledig overzicht van de activiteiten tijdens het HerfstTijdFestival vind je onder ‘activiteiten’.

Klik hier voor meer informatie
zondag 1 oktober
12:00
00:00
Koffie concerten Driebergen

Openingsconcert Bas Verheijden- Piano

 

Dansen en doeken

Piano\muziek omlijst met schilderijen van Chantal Riegen

 

Zondag 1 oktober 2017 - 12.30 uur - Grote Kerk, Hoofdstraat 115 - Driebergen.

Ingang de Lei 86.

Losse kaarten € 15 in voorverkoop en via de website € 13 

kinderen tot 12 jaar € 2,50

 

Meer info en reserveren
zondag 1 oktober
14:00
18:00
Oogstfeest en Toekomst zaaien - 40 jaar Landgoed Kraaybeekerhof

Vier 40 jaar Landgoed Kraaybeekerhof mee! OOGSTFEEST EN TOEKOMSTZAAIEN

Kom proeven aan al het leuks, lekkers en leerzaams dat de Kraaybeekerhof te bieden heeft!

Zondag 1 oktober

14 uur – 18 uur

Vrije inloop met gezamenlijk moment om 15 uur (graag wel inschrijven via de website van Kraaybeekerhof).

Toegang is gratis, we vragen een kleine vergoeding voor workshops en hapjes

De Kraaybeekerhof is al 40 jaar het centrum van biodynamische landbouw, voeding en gezondheid in Nederland. De Kraaybeekerhof wordt gevormd en gedragen door de duizenden mensen die zich jaarlijks laten inspireren en voeden door de plek en de activiteiten, als student, bezoeker van het restaurant, klant in de winkel, wandelaar door de prachtige tuin of anderszins. We willen al deze mensen uitnodigen om gezamenlijk op 1 oktober ons 40 jarige bestaan te vieren.

We organiseren een feestelijke middag waarbij we de oogst gaan vieren en tevens toekomst gaan zaaien. Dat laatste doen we door met alle aanwezigen samen om 15 uur een toost uit te brengen en ‘ouderwets’ het grote veld te gaan inzaaien met wintertarwe.  Rondom dit moment zijn er talloze leuke en interessante workshops en activiteiten voor alle leeftijden. Onze kok gaat zorgen voor overheerlijke hapjes.  Afsluitend kun je voor € 15,00 aanschuiven bij een avondmaaltijd.

Aanmelding voor de feestelijke middag is niet verplicht maar wel gewenst in verband met inkoop. Voor de afsluitende maaltijd is reserveren wel verplicht. Aanmelden en reserveren kan simpel via 'inschrijven' op deze pagina.

Een inkijkje in het programma:

 • Workshop Smaak en BD-landbouw. Hoe smaakt biodynamisch voedsel.
 • Workshop Werken met kruiden
 • Meehelpen met biodynamische preparaten maken
 • Inspirerende wandeling over het landgoed, boordevol (natuur)historie
 • Verhalenverteller Nico gaat het verhaal van St Michael en de draak voordragen
 • Help mee de draak verslaan! Super leuke activiteit voor jong en oud.
 • Houtmaskers maken
 • Heerlijke producten van eigen oogst kopen in de landgoedwinkel
 • Leren over bijen in de prachtige bijentuin
 • En verder…simpelweg genieten van de plek en (nieuwe) buren en bekenden ontmoeten.

Meld je aan via de website 

Klik hier voor meer informatie
zondag 1 oktober
14:00
16:30
Blauwe Bever - Rivieroevertocht naar de Palmerswaard

We varen een eind over de Rijn waarbij de gids u allerlei interessante zaken vertelt over het landschap en de natuurterreinen waar we langsvaren. Daarna heeft u al snel een prachtig gezicht op het stadje Rhenen en de Cuneratoren, zoals je hem meestal niet ziet Misschien zien we een aantal mooie vogels!

 

Natuurgebied Palmerswaard ten westen van Rhenen is vorig jaar opnieuw ingericht. Hier gaat u aan land en verkent u met de gids de ontwikkeling van de natuur in dit zeer diverse gebied waar naast allerlei water, bosschages en zeldzame plantensoorten ook restanten van vroegere steenfabricage te zien zijn.

 

Terug bij de opstapplaats rond 16.30 uur.

Klik hier voor meer informatie
woensdag 11 oktober
Kampeer en Caravan beurs

Kampeer en Caravan Jaarbeurs is het begin van je kampeervakantie. Je vindt hier alles over kamperen onder een dak. Van de nieuwste campers en caravans tot vouwwagens en handige campaginggadgets. Na je bezoek aan Kampeer en Caravan Jaarbeurs ben je weer vol met nieuwe en leuke vakantieplannen.

Voor tickets en meer informatie
woensdag 11 oktober
11:00
17:00
Mini tank rijden bij Nationaal Militair Museum in Soesterberg

Neem plaats in de NMM minitank en rijd een rondje over het mooiste tank buitenparcours van Europa! Voor kinderen, maar ook voor volwassenen leuk.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 14 oktober
13:30
15:45
Paddenstoelen kijken in de Kaapse Bossen

Paddenstoelenbos 

In het najaar barst het hier van de paddenstoelen. Na een regenbui schieten ze letterlijk de grond uit. Allerlei soorten zijn er te vinden... Het rode koolzwammetje komen we zeker tegen met - inderdaad - precies dezelfde kleur als rode kool. Het kleverig koraalzwammetje is net koraal op een boomstam. De grote stinkzwam stinkt zo erg dat je de lucht niet snel zult vergeten. En de bekende vliegenzwam met zijn rode hoed en witte stippen geeft de bossen een sprookjesachtig uiterlijk.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 14 oktober
20:30
22:30
Stand Up Comedy Night 14 oktober 2017

BULDEREND VAN DE LACH DE HERFSTVAKANTIE IN
Speciale kortingsactie voor gasten van RCN het Grote Bos:
Voor goede stand-up comedy hoef je niet naar de grote stad. Grand Café Bergse Bossen haalt op zaterdag 14 oktober a.s. de crème de la crème van de stand up comedy scene gewoon naar Driebergen! Vijf  heel verschillende comedians zorgen voor een hilarische avond. Bergse Bossen kookt óók nog voor je als je wilt; een speciaal Comedy Night 3-gangen diner.
 

Gasten van RCN het Grote Bos krijgen €2,50 korting met kortingscode: CAMPING_GB

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 21 oktober
10:00
16:00
Herfstmarkt in de tabaksschuur

Tijdens de Herfstmarkt in Amerongen is het ieder jaar weer feest. Jong en oud kan deelnemen aan een leuke Herfstworkshop. In de prachtige bossen van Amerongen neemt de gids u mee voor een Herfstwandeling.

Men kan kennismaken met diverse biologische producten uit de regio en ook deze ook kopen. Proef  de zelfgebakken speltpannenkoeken waarvan de gebruikte speltmeel komt van de Amerongse molen (Maallust), dit meel en vele andere soorten zijn deze dag te koop!

Er kan kennis gemaakt worden met vilt- en wolbewerking. De aanwezige imker kan alles vertellen over de bijenteelt , de verschillende honingsoorten en aanverwante producten van bijenvolken en de imker.

Zoals vorige jaren zal de herfstmarkt voor de jong en volwassen bezoeker meer dan de moeite waard worden. De Amerongse vrijwilligers zijn al druk om afspraken te maken met producenten van natuurproducten en hun komst vast te leggen.

Er zal live volksmuziek klinken en samen met de gezellig brandende vuurkorven zal het een sfeervol geheel worden! De markt is grotendeels overdekt en vindt plaats in en rond de Tabaksschuur Amerongen.

Klik hier voor meer informatie
zondag 22 oktober
10:30
12:00
Herfstfeest in de Kaapse Bossen

We vieren de herfst! Kom op zondag 22 oktober met het hele gezin naar de Kaapse Bossen en ontdek het herfstbos in alle geuren en kleuren. Maak een wandeling met de boswachter en ga op zoek naar paddenstoelen. Versier een wandelstok en waan je de koning van het bos met je eigen herfst-hoofdtooi. Of word je liever een prinses? Alles kan… het is jouw herfstfeest.

 

 • Wandeling met de boswachter
  Voor de wandeling met de boswachter koop van je van tevoren online tickets. Je hebt de keuze tussen twee vertrektijden; om 10:30 uur en om 12:30 uur. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Kinderen die met de wandeling meelopen, kunnen daarna gratis knutselen onderaan de uitkijktoren. 
Klik hier voor meer informatie
zaterdag 11 november
14:00
16:00
Kinderactiviteit : Het lichtje voor de winter

Soldaat Maarten stormt binnen en vertelt dat zijn vrienden hem de stad uit joegen. Ze vinden hem geen echte soldaat, omdat hij maar een halve mantel heeft. Maarten wil naar een grot in de heuvels, waar hij vroeger een lichtje had.

In het theater springt een jongen met een lantaarn uit een pompoen. Het is Yorick en hij ziet hoe alle dieren in de herfst een plekje vinden voor de winter. Hij gaat met zijn lantaarn naar een donker huis waar een boze en bange vrouw woont. Ze jaagt hem weg. Moedig probeert hij het nog een keer. Dan horen de vrouw en Yorick een liedje.

"Het schemert al, de wind waait, geen sterretje aan de hemel staat. Sint Maarten draag uw licht vooraan, dat ik uw lichtspoor volgen kan."

 

De jongen keert terug in de pompoen.

 

Workshop

Na de voorstelling worden er lantaarns gemaakt. De figuren die er uit worden gesneden of geprikt worden schimmen. In het theater wordt daarmee geoefend.

 

 

Klik hier om te reserveren
zondag 12 november
14:00
00:00
Wandelexcursie De Paltz

Ontdek onder leiding van een gids de veranderingen op het landgoed De Paltz in de afgelopen 30 jaar van verwaarloosde bosbouw tot herstellend historisch landgoed.

 

De start is bij de hoofdingang van De Paltz aan de van Weerden Poelmanweg, (N413) herkenbaar aan de grote witte keien voor de ingang.

Klik hier voor meer informatie
dinsdag 14 november
10:00
21:00
Winterfair De Weistaar in Maasbergen
Winterfair de Weistaar heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om evenementen met zorgvuldig geselecteerde exposanten, inspiratie en diversiteit. Van kunst tot brocante, van lifestyle tot mode, van delicatessen tot heerlijke streekgerechten in het restaurant. Dit is slechts een greep uit het aanbod van wat u ook dit jaar van ons mag verwachten.   Daarnaast is er ook altijd veel te doen, te zien en te proeven. U kunt workshops volgen, demonstraties bekijken of een modeshow bijwonen. Mede door de gezellige authentieke sfeer kunt u hier menig uurtje doorbrengen
Klik hier voor meer informatie
woensdag 15 november
10:00
21:00
Winterfair De Weistaar in Maasbergen

http://www.weistaar.nl/over-ons/winterfair

woensdag 15 november
14:00
00:00
Wandel excursie : In de Blauwe Kamer is het altijd genieten

Regen of wind? Maakt niet uit, want ook dan is het genieten van de mooie luchten, de frisse wind, de Nederrijn en de altijd aanwezige runderen, paarden en vogels.

Een verrekijker, laarzen of stevige, waterdichte schoenen zijn aan te raden. Reserveren is niet nodig.

Klik hier voor meer informatie
donderdag 16 november
10:00
17:00
Winterfair De Weistaar in Maasbergen
Winterfair de Weistaar heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om evenementen met zorgvuldig geselecteerde exposanten, inspiratie en diversiteit. Van kunst tot brocante, van lifestyle tot mode, van delicatessen tot heerlijke streekgerechten in het restaurant. Dit is slechts een greep uit het aanbod van wat u ook dit jaar van ons mag verwachten.   Daarnaast is er ook altijd veel te doen, te zien en te proeven. U kunt workshops volgen, demonstraties bekijken of een modeshow bijwonen. Mede door de gezellige authentieke sfeer kunt u hier menig uurtje doorbrengen
dinsdag 21 november
Van 21 november tot en met 26 november: Country & Christmas Fair: een sprookjesachtige kerstbeleving in hartje Nederland.

Vanaf het moment dat u onder de poort doorloopt bij de Country & Christmas Fair wordt u ondergedompeld door het fijne, warme gevoel van de mooiste tijd van het jaar; Kerst!
Kasteel de Haar in Utrecht is al 15 jaar het sprookjesachtige toneel van de grootste Kerstbeleving van de Benelux. Naast een geweldig dagje uit voor jong en oud is de Country Christmas Fair de plek om alvast in de juiste sfeer te komen en te shoppen voor geweldige decoraties, delicatessen en de leukste presentjes.

Maar ook voor de niet shoppers onder u is het bij dit event heerlijk toeven. Zo zijn er tal van smakelijke stands waar u heerlijk kunt eten en genieten van een heerlijk kopje koffie of misschien toch een warme Chocomel met rum 0m even op te warmen? Ook aan vermaak en entertainment is er meer dan genoeg om te beleven, geheel in winterse kerstsferen natuurlijk.

Kortom. Voor het perfecte dagje uit deze winter bent u van harte welkom bij de Country & Christmas Fair!

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 9 december
11:00
16:00
Kerstmarkt Landgoed Oostbroek

Op zaterdag 9 december 2017 wordt op Landgoed Oostbroek een kerstmarkt gehouden van 11.00 tot 16.00 uur.

Bij de Orangerie staan kraampjes, waar vast wel een leuk cadeautje te vinden is.

 

In het Grote Huis is het goed toeven met koffie, thee en gebak. Er zijn verhalenvertellers voor jong en oud in de mooie Jansenzaal.

De kinderen kunnen met dennenappels, pindakaas en vogelvoer aan de slag.

Ook 't Winkeltje in de Orangerie is in kerstsfeer. U vindt daar leuke en lekkere (kerst)cadeautjes. De sfeer wordt verhoogd door live muziek.

Komt u alstublieft op de fiets, de parkeerruimte is beperkt.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 9 december
20:30
23:00
Stand up Comedy in Bergse Bossen

Na de vorige Comedy Night hebben we er weer nieuwe stand-up comedy fans bij! Deze editie wordt ongetwijfeld een prachtig begin van de feestmaand. Op zaterdag 9 december ben je welkom in het Grand Café Bergse Bossen waar comedians uit het hele land zullen optreden. 

 

Heb jij zin om deze avond comedy mee te gaan maken? Tickets verkopen vaak uit, zeker in de feestmaand, dus twijfel niet te lang. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Reguliere tickets kosten €15,00 (voor studenten €12,50) en aan de deur (mits nog beschikbaar) €17,50 (studentenprijs €15,00).

Klik hier voor meer informatie
zondag 10 december
12:00
17:00
Zweeds Midwinterfeest in Von Gimborn Arboretum

In een in Kerstwarmte gehuld arboretum maakt u kennis met Kersttradities, muziek, folklore en Kerstartikelen uit Zweden.

Klik hier voor meer informatie
woensdag 13 december
14:00
16:00
Kinderactiviteit : Kerstversiering maken met spullen uit het bos

KinderNatuurActiviteiten organiseert activiteiten voor kinderen in en over de natuur. Dit wordt gedaan onder leiding van vrijwilligers van Utrechts Landschap en IVN De Bilt.

Het is alweer tijd voor de laatste KinderNatuurActiviteit van het jaar! Om alvast in de kerststemming te komen, gaan we spullen uit het bos verzamelen en deze omtoveren tot mooie kerstversiering.

U kunt uw kind alleen aanmelden per email o.v.v.: naam, geboortedatum en een telefoonnummer waar u tijdens de activiteit bereikbaar bent. Dit kan t/m zaterdag 9 december via kindernatuuractiviteit@gmail.com

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 15 december
12:00
21:00
KerstFair Huis Doorn

Een charmant ‘high end’ event met  ruim 70 specialisten, smaakmakers, trendsetters en vakmensen. Doe inspiratie op om binnen & buiten nog meer in Kerstsfeer te brengen, een mooie tafel te dekken, heerlijk te koken. Of verwen jezelf met de warmte van winterse wollen fashion, een handmade sieraad, hoed of tas… Kortom alles om de feestdagen zo feestelijk mogelijk te maken! De KerstFair is een event van de makers van Spirit of Winter.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 16 december
Kerst bij Duurstede ( kerstmarkt in Wijk bij Duurstede )

Op zaterdag 16 en zondag 17 december zal de binnenstad van Wijk bij Duurstede weer gehuld zijn in Kerstsferen.

In het centrum van het bourgondische stadje vindt u deze dagen de straten gevuld met diverse kramen met voornamelijk kerst en seizoen gerelateerde artikelen. Naast de diversiteit aan artikelen die worden aangeboden zal ook de plaatselijke horeca aansluiten met diverse acties en activiteiten.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 16 december
12:00
21:00
KerstFair Huis Doorn

Een charmant ‘high end’ event met  ruim 70 specialisten, smaakmakers, trendsetters en vakmensen. Doe inspiratie op om binnen & buiten nog meer in Kerstsfeer te brengen, een mooie tafel te dekken, heerlijk te koken. Of verwen jezelf met de warmte van winterse wollen fashion, een handmade sieraad, hoed of tas… Kortom alles om de feestdagen zo feestelijk mogelijk te maken! De KerstFair is een event van de makers van Spirit of Winter.

Klik hier voor meer informatie
zondag 17 december
Kerst bij Duurstede ( Kerstmarkt in Wijk bij Duurstede )

Op zaterdag 16 en zondag 17 december zal de binnenstad van Wijk bij Duurstede weer gehuld zijn in Kerstsferen.

In het centrum van het bourgondische stadje vindt u deze dagen de straten gevuld met diverse kramen met voornamelijk kerst en seizoen gerelateerde artikelen. Naast de diversiteit aan artikelen die worden aangeboden zal ook de plaatselijke horeca aansluiten met diverse acties en activiteiten.

Klik hier voor meer informatie
zondag 17 december
12:00
18:00
KerstFair Huis Doorn

Een charmant ‘high end’ event met  ruim 70 specialisten, smaakmakers, trendsetters en vakmensen. Doe inspiratie op om binnen & buiten nog meer in Kerstsfeer te brengen, een mooie tafel te dekken, heerlijk te koken. Of verwen jezelf met de warmte van winterse wollen fashion, een handmade sieraad, hoed of tas… Kortom alles om de feestdagen zo feestelijk mogelijk te maken! De KerstFair is een event van de makers van Spirit of Winter.

Klik hier voor meer informatie
Contactgegevens
Wij zijn momenteel niet bereikbaar Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 - 21.00 uur en in het weekend van 9.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
085-0400 700
Bel mij terug:
RCN Het Grote Bos
Hydeparklaan 24, 3941 ZK Doorn
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail
Wij maken gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website stem je daarmee in. Lees ons cookiebeleid.