#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal
vrijdag 29 september
Paddenstoelen kijken in de Kaapse Bossen

Paddenstoelenbos 

In het najaar barst het hier van de paddenstoelen. Na een regenbui schieten ze letterlijk de grond uit. Allerlei soorten zijn er te vinden... Het rode koolzwammetje komen we zeker tegen met - inderdaad - precies dezelfde kleur als rode kool. Het kleverig koraalzwammetje is net koraal op een boomstam. De grote stinkzwam stinkt zo erg dat je de lucht niet snel zult vergeten. En de bekende vliegenzwam met zijn rode hoed en witte stippen geeft de bossen een sprookjesachtig uiterlijk.

In alle geuren en kleuren

Wandel mee met onze gids en ervaar het bos in alle geuren en kleuren van de herfst. Deze wandeling is ook erg leuk voor kinderen. Afhankelijk van de groep is de wandeling zo'n 2 tot 4 kilometer lang en ben je ongeveer 2 tot 2,5 uur onderweg.

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 29 september
12:00
22:00
Lekko dagen ; Historische schepen in de Wijkse Haven

Cultureel erfgoed 

Er zijn heel veel verschillende typen schepen, die de afgelopen eeuwen in samenhang met hun vaargebied ontwikkeld zijn. Dit is ons maritieme erfgoed dat zo goed past bij het gebouwde cultureel erfgoed van Wijk. Vrachtschepen als tjalken, klippers en aken, sleepboten of vissersbootjes als zalmschouwen, ze mogen niet ontbreken in het stadsgezicht van Wijk bij Duurstede.

 

Shantyfestival

Op zaterdag wordt het evenement versterkt door het shantyfestival, met vanzelfsprekend optredens van het Wijkse shantykoor 'Rijn en Lek'. Op de zondag komen historische tractoren, waaronder de oer-tractor 'Lanz Bulldog . Het shantyfestival is uitgegroeid tot een van de grootste van Nederland. Zo’n 20 tot 25 duizend bezoekers komen op het evenement af. Allemaal publiek dat houdt van zeemansliederen en natuurlijk van schepen!

 

Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede is een stad met een eigen karakter. Het is een heel oud stadje met een beschermd stadsgezicht. De vele monumenten , waaronder de Grote Kerk, het kasteel en de molen op de walpoort, zijn uniek.

Klik hier voor meer informatie
zondag 1 oktober
12:00
16:30
Herfsttijdfestival bij de Boswerf in Zeist

Zondag 1 oktober organiseert De Boswerf weer een (h)eerlijk en kleurrijk herfstfestival. Zo’n 30 kramen laten bezoekers kennis maken met biologische -en streekproducten, vintage meubels, verantwoorde kleding en inspiratie voor de tuin.

Wat kun je allemaal verwachten op het HerfstTijdFestival?

 Sfeervolle markt in het bos

 Fijn terras met lekkere hapjes en drankjes

 Wildplukken ontdekken

 Pompoenlampion maken

 Pompoensoep uit de heksenketel

 Ritje met paard en wagen

 Pizza uit de leemoven

 Kunst met plastic

En…natuurlijk heel veel pompoenen en nog veel meer!

Een volledig overzicht van de activiteiten tijdens het HerfstTijdFestival vind je onder ‘activiteiten’.

Klik hier voor meer informatie
zondag 1 oktober
12:00
00:00
Koffie concerten Driebergen

Openingsconcert Bas Verheijden- Piano

 

Dansen en doeken

Piano\muziek omlijst met schilderijen van Chantal Riegen

 

Zondag 1 oktober 2017 - 12.30 uur - Grote Kerk, Hoofdstraat 115 - Driebergen.

Ingang de Lei 86.

Losse kaarten € 15 in voorverkoop en via de website € 13 

kinderen tot 12 jaar € 2,50

 

Meer info en reserveren
zondag 1 oktober
14:00
18:00
Oogstfeest en Toekomst zaaien - 40 jaar Landgoed Kraaybeekerhof

Vier 40 jaar Landgoed Kraaybeekerhof mee! OOGSTFEEST EN TOEKOMSTZAAIEN

Kom proeven aan al het leuks, lekkers en leerzaams dat de Kraaybeekerhof te bieden heeft!

Zondag 1 oktober

14 uur – 18 uur

Vrije inloop met gezamenlijk moment om 15 uur (graag wel inschrijven via de website van Kraaybeekerhof).

Toegang is gratis, we vragen een kleine vergoeding voor workshops en hapjes

De Kraaybeekerhof is al 40 jaar het centrum van biodynamische landbouw, voeding en gezondheid in Nederland. De Kraaybeekerhof wordt gevormd en gedragen door de duizenden mensen die zich jaarlijks laten inspireren en voeden door de plek en de activiteiten, als student, bezoeker van het restaurant, klant in de winkel, wandelaar door de prachtige tuin of anderszins. We willen al deze mensen uitnodigen om gezamenlijk op 1 oktober ons 40 jarige bestaan te vieren.

We organiseren een feestelijke middag waarbij we de oogst gaan vieren en tevens toekomst gaan zaaien. Dat laatste doen we door met alle aanwezigen samen om 15 uur een toost uit te brengen en ‘ouderwets’ het grote veld te gaan inzaaien met wintertarwe.  Rondom dit moment zijn er talloze leuke en interessante workshops en activiteiten voor alle leeftijden. Onze kok gaat zorgen voor overheerlijke hapjes.  Afsluitend kun je voor € 15,00 aanschuiven bij een avondmaaltijd.

Aanmelding voor de feestelijke middag is niet verplicht maar wel gewenst in verband met inkoop. Voor de afsluitende maaltijd is reserveren wel verplicht. Aanmelden en reserveren kan simpel via 'inschrijven' op deze pagina.

Een inkijkje in het programma:

 • Workshop Smaak en BD-landbouw. Hoe smaakt biodynamisch voedsel.
 • Workshop Werken met kruiden
 • Meehelpen met biodynamische preparaten maken
 • Inspirerende wandeling over het landgoed, boordevol (natuur)historie
 • Verhalenverteller Nico gaat het verhaal van St Michael en de draak voordragen
 • Help mee de draak verslaan! Super leuke activiteit voor jong en oud.
 • Houtmaskers maken
 • Heerlijke producten van eigen oogst kopen in de landgoedwinkel
 • Leren over bijen in de prachtige bijentuin
 • En verder…simpelweg genieten van de plek en (nieuwe) buren en bekenden ontmoeten.

Meld je aan via de website 

Klik hier voor meer informatie
zondag 1 oktober
14:00
16:30
Blauwe Bever - Rivieroevertocht naar de Palmerswaard

We varen een eind over de Rijn waarbij de gids u allerlei interessante zaken vertelt over het landschap en de natuurterreinen waar we langsvaren. Daarna heeft u al snel een prachtig gezicht op het stadje Rhenen en de Cuneratoren, zoals je hem meestal niet ziet Misschien zien we een aantal mooie vogels!

 

Natuurgebied Palmerswaard ten westen van Rhenen is vorig jaar opnieuw ingericht. Hier gaat u aan land en verkent u met de gids de ontwikkeling van de natuur in dit zeer diverse gebied waar naast allerlei water, bosschages en zeldzame plantensoorten ook restanten van vroegere steenfabricage te zien zijn.

 

Terug bij de opstapplaats rond 16.30 uur.

Klik hier voor meer informatie
woensdag 4 oktober
Speelplek Helenaheuvel - Kaapse Bossen

Leef je uit op de speelplek in de Kaapse Bossen. Hier kan je even lekker klimmen en klauteren.

Vanaf deze plek starten verschillende wandelingen door het bos. In ongeveer 10 minuten wandel je naar uitkijktoren De Kaap voor een magnifiek uitzicht over de Utrechtse Heuvelrug. Of volg het rolstoelpad (1,8 km), dat is bij elk weerstype goed toegankelijk met kinderwagens/buggies. 

De speelplek ligt naast het parkeerterrein. Je vindt er ook een gezellig restaurant met uitzicht over hei en bos, Chalet Helenaheuvel.

 

WAAR & WANNEER

Het hele jaar door Kaapse Bossen Kaapse Bossen, parkeerplaats Helenaheuvel Sint Helenalaan 3941 EHDoorn

Klik hier voor meer informatie
woensdag 11 oktober
Kampeer en Caravan beurs

Kampeer en Caravan Jaarbeurs is het begin van je kampeervakantie. Je vindt hier alles over kamperen onder een dak. Van de nieuwste campers en caravans tot vouwwagens en handige campaginggadgets. Na je bezoek aan Kampeer en Caravan Jaarbeurs ben je weer vol met nieuwe en leuke vakantieplannen.

Voor tickets en meer informatie
woensdag 11 oktober
11:00
17:00
Mini tank rijden bij Nationaal Militair Museum in Soesterberg

Neem plaats in de NMM minitank en rijd een rondje over het mooiste tank buitenparcours van Europa! Voor kinderen, maar ook voor volwassenen leuk.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 14 oktober
13:30
15:45
Paddenstoelen kijken in de Kaapse Bossen

Paddenstoelenbos 

In het najaar barst het hier van de paddenstoelen. Na een regenbui schieten ze letterlijk de grond uit. Allerlei soorten zijn er te vinden... Het rode koolzwammetje komen we zeker tegen met - inderdaad - precies dezelfde kleur als rode kool. Het kleverig koraalzwammetje is net koraal op een boomstam. De grote stinkzwam stinkt zo erg dat je de lucht niet snel zult vergeten. En de bekende vliegenzwam met zijn rode hoed en witte stippen geeft de bossen een sprookjesachtig uiterlijk.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 14 oktober
20:30
22:30
Stand Up Comedy Night 14 oktober 2017

BULDEREND VAN DE LACH DE HERFSTVAKANTIE IN
Speciale kortingsactie voor gasten van RCN het Grote Bos:
Voor goede stand-up comedy hoef je niet naar de grote stad. Grand Café Bergse Bossen haalt op zaterdag 14 oktober a.s. de crème de la crème van de stand up comedy scene gewoon naar Driebergen! Vijf  heel verschillende comedians zorgen voor een hilarische avond. Bergse Bossen kookt óók nog voor je als je wilt; een speciaal Comedy Night 3-gangen diner.
 

Gasten van RCN het Grote Bos krijgen €2,50 korting met kortingscode: CAMPING_GB

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 21 oktober
10:00
16:00
Herfstmarkt in de tabaksschuur

Tijdens de Herfstmarkt in Amerongen is het ieder jaar weer feest. Jong en oud kan deelnemen aan een leuke Herfstworkshop. In de prachtige bossen van Amerongen neemt de gids u mee voor een Herfstwandeling.

Men kan kennismaken met diverse biologische producten uit de regio en ook deze ook kopen. Proef  de zelfgebakken speltpannenkoeken waarvan de gebruikte speltmeel komt van de Amerongse molen (Maallust), dit meel en vele andere soorten zijn deze dag te koop!

Er kan kennis gemaakt worden met vilt- en wolbewerking. De aanwezige imker kan alles vertellen over de bijenteelt , de verschillende honingsoorten en aanverwante producten van bijenvolken en de imker.

Zoals vorige jaren zal de herfstmarkt voor de jong en volwassen bezoeker meer dan de moeite waard worden. De Amerongse vrijwilligers zijn al druk om afspraken te maken met producenten van natuurproducten en hun komst vast te leggen.

Er zal live volksmuziek klinken en samen met de gezellig brandende vuurkorven zal het een sfeervol geheel worden! De markt is grotendeels overdekt en vindt plaats in en rond de Tabaksschuur Amerongen.

Klik hier voor meer informatie
zondag 22 oktober
10:30
12:00
Herfstfeest in de Kaapse Bossen

We vieren de herfst! Kom op zondag 22 oktober met het hele gezin naar de Kaapse Bossen en ontdek het herfstbos in alle geuren en kleuren. Maak een wandeling met de boswachter en ga op zoek naar paddenstoelen. Versier een wandelstok en waan je de koning van het bos met je eigen herfst-hoofdtooi. Of word je liever een prinses? Alles kan… het is jouw herfstfeest.

 

 • Wandeling met de boswachter
  Voor de wandeling met de boswachter koop van je van tevoren online tickets. Je hebt de keuze tussen twee vertrektijden; om 10:30 uur en om 12:30 uur. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Kinderen die met de wandeling meelopen, kunnen daarna gratis knutselen onderaan de uitkijktoren. 
Klik hier voor meer informatie
zaterdag 11 november
14:00
16:00
Kinderactiviteit : Het lichtje voor de winter

Soldaat Maarten stormt binnen en vertelt dat zijn vrienden hem de stad uit joegen. Ze vinden hem geen echte soldaat, omdat hij maar een halve mantel heeft. Maarten wil naar een grot in de heuvels, waar hij vroeger een lichtje had.

In het theater springt een jongen met een lantaarn uit een pompoen. Het is Yorick en hij ziet hoe alle dieren in de herfst een plekje vinden voor de winter. Hij gaat met zijn lantaarn naar een donker huis waar een boze en bange vrouw woont. Ze jaagt hem weg. Moedig probeert hij het nog een keer. Dan horen de vrouw en Yorick een liedje.

"Het schemert al, de wind waait, geen sterretje aan de hemel staat. Sint Maarten draag uw licht vooraan, dat ik uw lichtspoor volgen kan."

 

De jongen keert terug in de pompoen.

 

Workshop

Na de voorstelling worden er lantaarns gemaakt. De figuren die er uit worden gesneden of geprikt worden schimmen. In het theater wordt daarmee geoefend.

 

 

Klik hier om te reserveren
zondag 12 november
14:00
00:00
Wandelexcursie De Paltz

Ontdek onder leiding van een gids de veranderingen op het landgoed De Paltz in de afgelopen 30 jaar van verwaarloosde bosbouw tot herstellend historisch landgoed.

 

De start is bij de hoofdingang van De Paltz aan de van Weerden Poelmanweg, (N413) herkenbaar aan de grote witte keien voor de ingang.

Klik hier voor meer informatie
dinsdag 14 november
10:00
21:00
Winterfair De Weistaar in Maasbergen
Winterfair de Weistaar heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om evenementen met zorgvuldig geselecteerde exposanten, inspiratie en diversiteit. Van kunst tot brocante, van lifestyle tot mode, van delicatessen tot heerlijke streekgerechten in het restaurant. Dit is slechts een greep uit het aanbod van wat u ook dit jaar van ons mag verwachten.   Daarnaast is er ook altijd veel te doen, te zien en te proeven. U kunt workshops volgen, demonstraties bekijken of een modeshow bijwonen. Mede door de gezellige authentieke sfeer kunt u hier menig uurtje doorbrengen
Klik hier voor meer informatie
woensdag 15 november
10:00
21:00
Winterfair De Weistaar in Maasbergen

http://www.weistaar.nl/over-ons/winterfair

woensdag 15 november
14:00
00:00
Wandel excursie : In de Blauwe Kamer is het altijd genieten

Regen of wind? Maakt niet uit, want ook dan is het genieten van de mooie luchten, de frisse wind, de Nederrijn en de altijd aanwezige runderen, paarden en vogels.

Een verrekijker, laarzen of stevige, waterdichte schoenen zijn aan te raden. Reserveren is niet nodig.

Klik hier voor meer informatie
donderdag 16 november
10:00
17:00
Winterfair De Weistaar in Maasbergen
Winterfair de Weistaar heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om evenementen met zorgvuldig geselecteerde exposanten, inspiratie en diversiteit. Van kunst tot brocante, van lifestyle tot mode, van delicatessen tot heerlijke streekgerechten in het restaurant. Dit is slechts een greep uit het aanbod van wat u ook dit jaar van ons mag verwachten.   Daarnaast is er ook altijd veel te doen, te zien en te proeven. U kunt workshops volgen, demonstraties bekijken of een modeshow bijwonen. Mede door de gezellige authentieke sfeer kunt u hier menig uurtje doorbrengen
dinsdag 21 november
Van 21 november tot en met 26 november: Country & Christmas Fair: een sprookjesachtige kerstbeleving in hartje Nederland.

Vanaf het moment dat u onder de poort doorloopt bij de Country & Christmas Fair wordt u ondergedompeld door het fijne, warme gevoel van de mooiste tijd van het jaar; Kerst!
Kasteel de Haar in Utrecht is al 15 jaar het sprookjesachtige toneel van de grootste Kerstbeleving van de Benelux. Naast een geweldig dagje uit voor jong en oud is de Country Christmas Fair de plek om alvast in de juiste sfeer te komen en te shoppen voor geweldige decoraties, delicatessen en de leukste presentjes.

Maar ook voor de niet shoppers onder u is het bij dit event heerlijk toeven. Zo zijn er tal van smakelijke stands waar u heerlijk kunt eten en genieten van een heerlijk kopje koffie of misschien toch een warme Chocomel met rum 0m even op te warmen? Ook aan vermaak en entertainment is er meer dan genoeg om te beleven, geheel in winterse kerstsferen natuurlijk.

Kortom. Voor het perfecte dagje uit deze winter bent u van harte welkom bij de Country & Christmas Fair!

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 9 december
11:00
16:00
Kerstmarkt Landgoed Oostbroek

Op zaterdag 9 december 2017 wordt op Landgoed Oostbroek een kerstmarkt gehouden van 11.00 tot 16.00 uur.

Bij de Orangerie staan kraampjes, waar vast wel een leuk cadeautje te vinden is.

 

In het Grote Huis is het goed toeven met koffie, thee en gebak. Er zijn verhalenvertellers voor jong en oud in de mooie Jansenzaal.

De kinderen kunnen met dennenappels, pindakaas en vogelvoer aan de slag.

Ook 't Winkeltje in de Orangerie is in kerstsfeer. U vindt daar leuke en lekkere (kerst)cadeautjes. De sfeer wordt verhoogd door live muziek.

Komt u alstublieft op de fiets, de parkeerruimte is beperkt.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 9 december
20:30
23:00
Stand up Comedy in Bergse Bossen

Na de vorige Comedy Night hebben we er weer nieuwe stand-up comedy fans bij! Deze editie wordt ongetwijfeld een prachtig begin van de feestmaand. Op zaterdag 9 december ben je welkom in het Grand Café Bergse Bossen waar comedians uit het hele land zullen optreden. 

 

Heb jij zin om deze avond comedy mee te gaan maken? Tickets verkopen vaak uit, zeker in de feestmaand, dus twijfel niet te lang. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Reguliere tickets kosten €15,00 (voor studenten €12,50) en aan de deur (mits nog beschikbaar) €17,50 (studentenprijs €15,00).

Klik hier voor meer informatie
zondag 10 december
12:00
17:00
Zweeds Midwinterfeest in Von Gimborn Arboretum

In een in Kerstwarmte gehuld arboretum maakt u kennis met Kersttradities, muziek, folklore en Kerstartikelen uit Zweden.

Klik hier voor meer informatie
woensdag 13 december
14:00
16:00
Kinderactiviteit : Kerstversiering maken met spullen uit het bos

KinderNatuurActiviteiten organiseert activiteiten voor kinderen in en over de natuur. Dit wordt gedaan onder leiding van vrijwilligers van Utrechts Landschap en IVN De Bilt.

Het is alweer tijd voor de laatste KinderNatuurActiviteit van het jaar! Om alvast in de kerststemming te komen, gaan we spullen uit het bos verzamelen en deze omtoveren tot mooie kerstversiering.

U kunt uw kind alleen aanmelden per email o.v.v.: naam, geboortedatum en een telefoonnummer waar u tijdens de activiteit bereikbaar bent. Dit kan t/m zaterdag 9 december via kindernatuuractiviteit@gmail.com

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 15 december
12:00
21:00
KerstFair Huis Doorn

Een charmant ‘high end’ event met  ruim 70 specialisten, smaakmakers, trendsetters en vakmensen. Doe inspiratie op om binnen & buiten nog meer in Kerstsfeer te brengen, een mooie tafel te dekken, heerlijk te koken. Of verwen jezelf met de warmte van winterse wollen fashion, een handmade sieraad, hoed of tas… Kortom alles om de feestdagen zo feestelijk mogelijk te maken! De KerstFair is een event van de makers van Spirit of Winter.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 16 december
Kerst bij Duurstede ( kerstmarkt in Wijk bij Duurstede )

Op zaterdag 16 en zondag 17 december zal de binnenstad van Wijk bij Duurstede weer gehuld zijn in Kerstsferen.

In het centrum van het bourgondische stadje vindt u deze dagen de straten gevuld met diverse kramen met voornamelijk kerst en seizoen gerelateerde artikelen. Naast de diversiteit aan artikelen die worden aangeboden zal ook de plaatselijke horeca aansluiten met diverse acties en activiteiten.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 16 december
12:00
21:00
KerstFair Huis Doorn

Een charmant ‘high end’ event met  ruim 70 specialisten, smaakmakers, trendsetters en vakmensen. Doe inspiratie op om binnen & buiten nog meer in Kerstsfeer te brengen, een mooie tafel te dekken, heerlijk te koken. Of verwen jezelf met de warmte van winterse wollen fashion, een handmade sieraad, hoed of tas… Kortom alles om de feestdagen zo feestelijk mogelijk te maken! De KerstFair is een event van de makers van Spirit of Winter.

Klik hier voor meer informatie
zondag 17 december
Kerst bij Duurstede ( Kerstmarkt in Wijk bij Duurstede )

Op zaterdag 16 en zondag 17 december zal de binnenstad van Wijk bij Duurstede weer gehuld zijn in Kerstsferen.

In het centrum van het bourgondische stadje vindt u deze dagen de straten gevuld met diverse kramen met voornamelijk kerst en seizoen gerelateerde artikelen. Naast de diversiteit aan artikelen die worden aangeboden zal ook de plaatselijke horeca aansluiten met diverse acties en activiteiten.

Klik hier voor meer informatie
zondag 17 december
12:00
18:00
KerstFair Huis Doorn

Een charmant ‘high end’ event met  ruim 70 specialisten, smaakmakers, trendsetters en vakmensen. Doe inspiratie op om binnen & buiten nog meer in Kerstsfeer te brengen, een mooie tafel te dekken, heerlijk te koken. Of verwen jezelf met de warmte van winterse wollen fashion, een handmade sieraad, hoed of tas… Kortom alles om de feestdagen zo feestelijk mogelijk te maken! De KerstFair is een event van de makers van Spirit of Winter.

Klik hier voor meer informatie
woensdag 3 januari
Echte Karel Appels aan de muren van Hotel Bergse Bossen!

Expositie van Circusserie van Karel Appel en ‘Portraits of Contemporary Circus’ van fotografe Vera Claessen.

Bergse Bossen stelde een unieke, nooit eerder vertoonde kunstexpositie samen, met als thema ‘The Art of Circus’. Twintig kleurrijke werken uit Karel Appels  vormen een bijzonder contrast en tegelijkertijd ook een fascinerende eenheid met de zwart-wit werken van fotografe Vera Claessen.

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 5 januari
Broodje knak boven het kampvuur - de Boswerf in Zeist

Datum: vrijdag 5 januari 2018 vanaf 11:00 tot 15:30

Wil je genieten van een heerlijk broodje knak? Kom dan smikkelen van je zelf gebakken biobroodje! Vrije inloop. Kosten: 2 euro.
Kaartjes te koop bij de balie van het bezoekerscentrum.

 

 

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 6 januari
Voelen en ruiken aan de Fokker F-27 TROOPSHIP - Nationaal Militair Museum

Stap aan boord van de Fokker F-27 troopship onder de luifel, buiten

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 6 januari
Molenwandeling - Loenen aan de Vecht

Wandeling van molen De Hoop naar de Loenderveense molen.
De afstand is ongeveer 7 km en voert langs de rivier de Vecht.

Klik hier voor meer informatie
zondag 7 januari
Winterse wandeling voor volwassenen - Kaapse Bossen

Kom op zondag 7 januari naar de Kaapse Bossen bij Doorn en proost samen met de boswachters op een mooi, nieuw natuurjaar! Warm je bij een houtvuurtje op met een kop erwtensoep en ontmoet de boswachters van de Kaapse Bossen. Grijp deze speciale gelegenheid om je vragen te stellen aan de boswachter. Of beter nog: ga eerst mee met de winterse wandeling. 

Klik hier voor meer informatie
woensdag 10 januari
Stiekem naar de dassenburgt - Paviljoen Beerschoten

KinderNatuurActiviteiten organiseert activiteiten voor kinderen in en over de natuur. Dit wordt gedaan door vrijwilligers van Utrechts Landschap en IVN De Bilt.Woensdag 10 januari hebben wij de volgende activiteit: Dassenburcht.

Klik hier voor meer informatie
zondag 14 januari
OERRR Vette Vogelmiddag op Hoeve Wielrevelt

Er zijn dieren die een winterslaap houden en vogels die naar het zuiden vertrekken. Dan merken ze weinig van de kou. Maar de vogels die hier blijven, moeten extra hun best doen om hun eten bij elkaar te scharrelen. Terwijl ze juist door de kou extra energie nodig hebben.

Klik hier voor meer informatie
zondag 14 januari
Wandeling bij Landgoed Heidestein

Iedere tweede zondag van de maand start een 'cultuurbeleving' op landgoed Heidestein.

Vertrek om 14.00 uur bij de schaapskooi, die u vindt door de bordjes 'Schaapskooi'  te volgen vanaf het einde van de parkeerplaats van het Utrechts Landschap aan de Pr. Margrietlaan te Zeist. Dit is 10 minuten lopen.

Klik hier voor meer informatie
woensdag 24 januari
Speuren naar sporen- Paviljoen Beerschoten

KinderNatuurActiviteiten organiseert activiteiten voor kinderen in en over de natuur. Dit wordt gedaan door vrijwilligers van Utrechts Landschap en IVN De Bilt.Woensdag 24 januari hebben wij de volgende activiteit: Speuren naar sporen.

Klik hier voor meer informatie
woensdag 24 januari
Winterse wandeling in de Blauwe Kamer

Haal een frisse neus tijdens een wandeling met een van onze gidsen. Dat betekent vooral kijken en genieten van de watervogels en het winterlicht. 
Een verrekijker, laarzen of stevige, waterdichte schoenen zijn aan te raden. 

Klik hier voor meer informatie
donderdag 25 januari
Stand Up Comedy Night - Bergse Bossen

Bergse Bossen trapt 2018 bulderend van de lach af met op 27 januari weer een avondvullende Stand-Up Comedy Night, ramvol leuke grappen en memorabele improvisaties. Ook deze editie weer een paar “grote jongens” uit het comedycircuit, maar daarnaast ook spannend nieuw talent.

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 2 februari
OERRR Vette Vogelmiddag op Hoeve Wielrevelt

Er zijn dieren die een winterslaap houden en vogels die naar het zuiden vertrekken. Dan merken ze weinig van de kou. Maar de vogels die hier blijven, moeten extra hun best doen om hun eten bij elkaar te scharrelen. Terwijl ze juist door de kou extra energie nodig hebben.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 3 februari
WinterBeats Danceparty - Bergse Bossen

Zaterdag 3 februari is het weer zover: WinterBeats, de wintereditie van dé danceparty voor 30-plussers met muziek van nu. Een fantastisch feest in Grand Café Bergse Bossen in Driebergen. We gaan nog volop met promotie aan de slag, maar we wilden je alvast laten weten dat je je dansschoenen weer kunt oppoetsen!

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 16 februari
Roemenië in de Grote Oorlog - Huis Doorn

Van 17 februari tot en eind april 2018 vindt in het tentoonstellingspaviljoen van Museum Huis Doorn de tentoonstelling Roemenen in de Grote Oorlog plaats. Een groot deel van de herdenking in de jaren 2014 – 2018 concentreert zich op de gebeurtenissen aan het Westelijk front.

Klik hier voor meer informatie
woensdag 21 februari
Nestjes bouwen - Paviljoen Beerschoten

KinderNatuurActiviteiten organiseert activiteiten voor kinderen in en over de natuur. Dit wordt gedaan door vrijwilligers van Utrechts Landschap en IVN De Bilt. Woensdag 21 februari hebben wij de volgende activiteit: Vogelnestjes.

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 2 maart
Exclusieve excursie Park Vliegbasis Soesterberg

Fietsexcursie 

Mede dankzij uw gulle steun kunnen wij Park Vliegbasis Soesterberg voor altijd beschermen! 
Als dank bieden wij u een exclusieve fietsexcursie met de boswachter/gids aan op Park Vliegbasis Soesterberg.

U fietst een afstand van ruim 10 kilometer over de vliegbasis dat zich als gevolg van het militaire gebruik heeft ontwikkeld tot 375 hectare uniek natuurgebied. U betreedt delen van het Park die niet vrij toegankelijk zijn en u bezoekt militair erfgoed wat normaal ook is afgesloten voor reguliere excursies.

zaterdag 17 maart
Fietsexcursie Militaire Historie

Onze gidsen nemen belangstellenden in de maanden maart t/m oktober mee terug in de tijd op een fietsexcursie over het terrein. U fietst een afstand van ruim 10 kilometer over Park Vliegbasis Soesterberg, betreedt delen van het Park die niet vrij toegankelijk zijn en u krijgt toegang tot enkele historische gebouwen.

De fietsexcursie Historie Vliegbasis vindt iedere eerste en derde zaterdagmiddag van de maand plaats. Neem zelf uw fiets of huur een fiets aan de kassa van het Nationaal Militair Museum. Duur van de fietsexcursie ca. 2,5 uur.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 17 maart
VOELEN EN RUIKEN AAN DE FOKKER F-27 TROOPSHIP

Stap aan boord van de Fokker F-27 troopship onder de luifel, buiten

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 17 maart
NACHT VAN DE MILITAIRE MUZIEK

Ruim 200 militaire musici presenteren meer dan 30 concerten op de mooiste plekken in het museum. Speciale acts dit jaar zijn: jazz-fluitist en musicoloog Ronald Snijders, Efraim Trujillo, Trompetten van Oranje en DJ Jimmy Ouwens.

Klik hier voor meer informatie
zondag 18 maart
Speuren naar sporen

Op zondag 18 maart om 11:00 uur, organiseert IVN De Bilt e.o. een sporenwandeling. Onder begeleiding van deskundige gidsen kun je in de bossen van De Leyen en Beukenburg van het Utrechts Landschap gaan speuren naar diersporen.

Klik hier voor meer informatie
zondag 18 maart
Festival Zeist Vertelt

Vandaag is het Wereldverteldag. Ook bij De Boswerf kun je in de tipi genieten van bijzondere verhalen. Eerste vertelronde is om 14.00 uur en de tweede vertelronde om 15.15 uur.
Saskia Bangma, Hans Gilhuis en Ronald van Gemeren doen verrassende kindervertellingen. Kom het horen! Deelname is gratis.

Klik hier voor meer informatie
zondag 25 maart
Workshop Zelf Composteren (18+)

Deze workshop is voor iedereen die meer wil weten over composteren in de eigen tuin. Composteren is een begeleid, natuurlijk proces waarbij GFT, groene keuken- en tuinresten worden omgezet in een humusrijk product: compost. Composteren kun je leren. Met wat basiskennis kun je een composthoop of -vat aan het werk krijgen zodat je er goede compost uit krijgt. Ook komen nut en noodzaak van de kringloop van organische stoffen voor een vruchtbare aarde en gezonde planten en dieren aan de orde.
Je krijgt praktische handvatten, en we bekijken en bespreken de mogelijkheden van een zelfgemaakte composthoop.

Klik hier voor meer informatie
zondag 25 maart
Indianentocht door het Zeisterbos

Ga even lekker zonder je ouders mee op Indianentocht door het Zeisterbos. Tijdens de tocht gaan we lekker veel bosspelletjes doen, zoals boomstamlopen, katapultjeschieten, etc. Je ouders en broertjes/zusjes mogen niet mee en blijven op De Boswerf. Svp 10 minuten voor tijd op De Boswerf zijn. Duur 60 à 90 minuten.

Er zijn twee sessies:

12.15 uur Kinderen uit groep 4 en 5, +/- 8 en 9 jaar.

14.15 uur Kinderen uit groep 6 en 7, +/- 10 en 11 jaar.

Klik hier voor meer informatie
zondag 1 april
Paasfestijn Paleis Soestdijk

Vanwege het succes van de afgelopen jaren wordt het Paasfestijn dit jaar op Eerste Paasdag, zondag 1 april wederom georganiseerd. 
Kom knutselen, schminken, speuren, genieten van een kinderoptreden en natuurlijk zoeken naar het gouden ei!

De paashaas heeft erg zijn best gedaan de eieren zo goed mogelijk te verstoppen. Dit jaar heeft de paashaas echter iets verkeerd gedaan: hij heeft ook gouden eieren verstopt in plaats van alleen chocolade eieren; dit was natuurlijk niet de bedoeling! Nu weet de paashaas alleen niet meer waar hij ze precies verstopt heeft. Wij nodigen alle kinderen uit om de paashaas, die natuurlijk ook zelf aanwezig zal zijn, te helpen zoeken!

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 7 april
Ontdek Fort bij Rijnauwen

Ontdek het grootste fort uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Fort bij Rijnauwen. De gids neemt je mee over, onder en door het fort. Onderweg vertelt hij verhalen, waardoor het fort als ware weer tot leven komt. Verhalen over de 540 gestationeerde soldaten hier werkten en leefden en waarom in oorlogstijd water onze bondgenoot was. 

Ook buiten het fort waan je je in een paradijs. Na de oorlogstijd heeft de natuur vrij spel op het fort gekregen, met als resultaat een eldorado aan planten en dieren. Dassen, reeën, ijsvogels en vleermuizen maken het fort hun thuis. 

Klik hier voor meer informatie
zondag 8 april
Lammetjesdagen

Hartelijk welkom op de boerderij van Pieter, Anneke Bart en Daan Kuijer. Onze boerderij ligt in de gemeente Soest tussen Amersfoort en Baarn. Rijdend langs de spoorlijn Amersfoort-Amsterdam ziet u het weidse uitzicht van de mooie landelijke Eempolder, grenzend aan de rivier de Eem.

Op onze boerderij vinden naast de dagelijkse werkzaamheden zoals het voeren en verzorgen van kalfjes, koeien en schapen ook anderen activiteiten plaats, zoals de lammetjesdagen.

Klik hier voor meer informatie
zondag 8 april
LenteTijdFestival

Op zondag 8 april zet De Boswerf zijn deuren wijd open voor iedereen die zin heeft om het begin van de lente te vieren. De lente is het begin van het buitenseizoen en daar heeft De Boswerf natuurlijk enorm veel zin in!

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 13 april
Concert Andrieskerk

In de 17e eeuw werden composities vaak niet helemaal uitgeschreven. Omdat de uitvoerenden in die tijd op de hoogte waren van de retorische beginselen, begrepen zij echter vanuit het genoteerde wat zij moesten doen en waar bijvoorbeeld geornamenteerd kon worden. In de muziek van de 18e eeuw werd veel meer uitgeschreven en dus voorgeschreven. Hoewel ook hier de retorische principes van toepassing zijn, is de uitvoerende toch minder vrij. Ons programma is deels programmatisch van aard, waarbij de uitvoerenden de muziek helemaal aan hun verbeelding kunnen overlaten.

Een en ander wordt tijdens het concert aan de hand van dit programma met 17e-eeuwse ensemble muziek toegelicht.

Programma: Biber, Schmelzer, Rosenmüller (Studenten-Music) e.a. Het ensemble zal vanuit de 1e stoel worden geleid door docente historisch viool en altviool Antoinette Lohmann.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 14 april
Varen langs het drijvend land van de Molenpolder

Vaar met de gids van Staatsbosbeheer door de Molenpolder en geniet van de rust en stilte. Met een fluisterboot ontdek je de rijke historie van dit oude veengebied vlak boven Utrecht. Samen met de gids speur je naar de bijzondere dieren en planten die hier leven, zoals de ringslang, purperreiger en zonnedauw. Onderweg maak je een stop en wandel je een stukje over het drijvende land. Vaar mee en ontdek het vechtplassengebied.

Klik hier voor meer informatie
zondag 15 april
Lentefestival in Slot Zeist

Ook in 2018 organiseert de Stichting Slottuintheater een reeks gratis toegankelijke voorstellingen in het openluchttheater in de tuin van Slot Zeist. We trappen af met een spektakel: de 3e editie van het Lentefestival. Zondag 15 april kun je meer dan 30 artiesten en groepen zien in het openluchttheater en in de tuin en op het voorplein van Slot Zeist.

Klik hier voor meer informatie
zondag 15 april
Lammetjes kijken

Hartelijk welkom op de boerderij van Pieter, Anneke Bart en Daan Kuijer. Onze boerderij ligt in de gemeente Soest tussen Amersfoort en Baarn. Rijdend langs de spoorlijn Amersfoort-Amsterdam ziet u het weidse uitzicht van de mooie landelijke Eempolder, grenzend aan de rivier de Eem.

Op onze boerderij vinden naast de dagelijkse werkzaamheden zoals het voeren en verzorgen van kalfjes, koeien en schapen ook anderen activiteiten plaats, zoals de lammetjesdagen.

Klik hier voor meer informatie
zondag 15 april
Ontdek Fort bij Rijnauwen met Kapitein Dirk

Kom met je kinderen (5-9 jaar) naar Fort bij Rijnauwen. Daar neemt Kapitein Dirk ze mee op ontdekkingstocht. Je komt van alles te weten over de soldaten die vroeger op het fort leefden en werkten. Hoe kwamen ze bijvoorbeeld aan eten en drinken? Ook krijg je te horen welke planten en dieren hier even. Je bezoekt de ondergrondse gangen en ondergaat de Dapperheidstest...

Klik hier voor meer informatie
zondag 15 april
Historische wandeling op Landgoed Broekhuizen

Kom slenteren over de eeuwenoude beukenlanen en kronkelige paden van Landgoed Broekhuizen. De gids van Staatsbosbeheer neemt je mee op een reis terug in de tijd en vertelt je verhalen over vroegere tijden op het landgoed. Met een beetje fantasie zie je de flanerende dames van de vorige eeuw zo tot leven komen. 

Klik hier voor meer informatie
zondag 22 april
Utrechtse Heuvelrugtocht

Voor de verandering rijden we nu eens in de richting van Amersfoort. Ook daar valt het een en ander te klimmen. We starten met de beklimming van de Pyramide en dalen af naar Quatre Bras.

Dan koersen we af op de kazernes ten noordoosten van Zeist en rijden een rondje over de Soester Hoogt achter de voormalige luchtmachtbasis Soesterberg. Korte klimmetjes door fraai bosgebied.

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 27 april
Bezoek Museum Militair Traditie Driebergen

Tijdens Koningsdag van 10.00 - 17.00 uur is het museum geopend voor een tarief van  1 euro. Kinderen tot en met 14 jaar zijn gratis. 

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 28 april
Varen langs het drijvend land van de Molenpolder

Vaar met de gids van Staatsbosbeheer door de Molenpolder en geniet van de rust en stilte. Met een fluisterboot ontdek je de rijke historie van dit oude veengebied vlak boven Utrecht. Samen met de gids speur je naar de bijzondere dieren en planten die hier leven, zoals de ringslang, purperreiger en zonnedauw. Onderweg maak je een stop en wandel je een stukje over het drijvende land. Vaar mee en ontdek het vechtplassengebied.

Klik hier voor meer informatie
zondag 29 april
Historische wandeling over het Leersumse Veld

Ontdek samen met de gids van Staatsbosbeheer de historie van het Leersumse Veld. In dit gevarieerde landschap op de Utrechtse Heuvelrug vind je allerlei details en sporen uit de Tweede Wereldoorlog. De gids neemt je mee en deelt onderweg verhalen uit die tijd. Ken je bijvoorbeeld het verhaal van de oude karabijn al? Wandel mee en je hoort alles over het hoe, waarom en waar van de opgraving in 2014.

 
Klik hier voor meer informatie
zondag 6 mei
Boerenmarkt - Hoeve Ravenstein Baarn

Op het erf vind je diverse marktkramen gevuld met biologische, glutenvrije en streek producten. 
De producenten van Hoeve Ravenstein vertellen graag meer over de herkomst van deze bijzondere (streek)producten en laten je graag proeven. 

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 12 mei
Varen langs het drijvend land van de Molenpolder

Vaar met de gids van Staatsbosbeheer door de Molenpolder en geniet van de rust en stilte. Met een fluisterboot ontdek je de rijke historie van dit oude veengebied vlak boven Utrecht. Samen met de gids speur je naar de bijzondere dieren en planten die hier leven, zoals de ringslang, purperreiger en zonnedauw. Onderweg maak je een stop en wandel je een stukje over het drijvende land. Vaar mee en ontdek het vechtplassengebied.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 12 mei
Classico Boretti

De Classico Boretti is al jaren een begrip onder de Nederlandse fietstoertochten.
Deze Italiaans getinte tocht gaat over de Utrechtste Heuvelrug met uitdagende beklimmingen en over de prachtige Veluwe.


In de afgelopen jaren is de Classico Boretti uitgegroeid tot een van de populairste wielertoertochten, bekend om o.a. het felbegeerde unieke gratis wielershirt en de Pasta Party na afloop.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 12 mei
Grietmarkt Amerongen

Twee keer per jaar, op de tweede zaterdag van mei en september, wordt in Amerongen de Grietmarkt georganiseerd. Op de sfeervolle Margaretha Turnorlaan, in het hart van het oude dorp, vinden bezoekers biologische producten en kunst. De markt wordt omlijst met akoestische muziek, straattheater en kinderactiviteiten.

 

Op het gezellige terras met biologische catering, kan jong en oud genieten van al het moois dat de Grietmarkt te bieden heeft.
In september wordt de Grietmarkt traditiegetrouw afgesloten met een biologische openluchtmaaltijd, het Grietmaal.

Klik hier voor meer informatie
maandag 21 mei
2e Pinksterdagactiviteiten op de Utrechtse Heuvelrug

"Op de Heuvelrug" heeft alle activiteiten van vandaag mooi op een rijtje gezet. Het is de Dag van het Kasteel, dus neem vooral een kijkje op een van de vele kastelen en landgoederen in de omgeving. Er zijn ook veel muzikale evenementjes en lentemarkten. Genoeg te doen dus.

Klik hier voor meer informatie
maandag 21 mei
Rondleiding Tuinen van Slot Zeist

Om 11:00 en 13:00 uur organiseert Gilde Zeist in het kader van de Dag van het Kasteel de rondleiding de Tuinen van Slot Zeist. Waarom moest de Franse tuin plaatsmaken voor de Engelse variant? Hoe ontstonden tuinen eigenlijk en wie ontwierp ze? In deze korte wandeling, een unieke aanvulling op de rondleiding Slot Zeist, wordt ingegaan op de geschiedenis van de Slottuin. Avances maken in de theekoepel is mogelijk, maar wel onder het toeziend oog van Adam en Eva.

Klik hier voor meer informatie
maandag 21 mei
Pinksteractiviteiten in het Nationaal Bomenmuseum

Een verborgen pareltje om de hoek: het Nationaal Bomenmuseum Von Gimborn Arboretum​. Sprookjesachtig mooi! Wandel door het arboretum, luister naar koren, struin tussen de bomen door of drink een lekker bakkie koffie op het zonnige terras. Ook leuk voor de kids! Pinkstermaandag staat in het teken van de Dag van het Kasteel & Korenfestival, entree is gratis vandaag.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 26 mei
LIVING HISTORY 1914-1918 - Huis Doorn

Voor de zesde keer vindt dit jaar op zaterdag 26 en zondag 27 mei 2018 op landgoed Huis Doorn het spannende en historische Living History-evenement plaats.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 26 mei
RCN landelijke fietsdag!

Fiets jij ook mee vanaf RCN het Grote Bos?

Samen fietsen door de prachtige natuur

 

Starten kan tussen 9.00 en 13.00 uur. Er is een route uitgezet van 25 km en een route van 50 km. Zo kan iedereen meefietsen! De kosten voor deelname bedragen €2,50. Dit is inclusief een drankje en versnapering onderweg. Kinderen mogen gratis meefietsen. Opgeven is niet nodig.

Klik hier voor meer informatie
zondag 27 mei
12:30
16:00
Crea Brocante Dag & Muziek

Bij de Historische Tuin Bartiméus kun je lekker struinen over de markt waar mensen hun eigen hobbykunst verkopen en je voor een leuke prijs brocante koopt. Er is muziek tussen 14.30 en 16.00 uur ( 5,- entree) met een optreden van Vivezza.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 2 juni
Kunstroute Doorn-Maarn

Een groot aantal kunstenaars in Doorn en Maarn stellen hun ateliers open voor het publiek. Vele bezoekers hebben afgelopen jaren al genoten van deze unieke ervaring.

Een ideale gelegenheid om op een ontspannen en laagdrempelige manier een 'kijkje in de keuken' te nemen. En om te genieten van het enorm gevarieerde aanbod van kunstwerken in allerlei stijlen en materialen.

De ateliers zijn open van 12.00-17.00 uur.

Klik hier voor meer informatie
zondag 3 juni
Ontdek Fort bij Rijnauwen met Kapitein Dirk

Kom met je kinderen (5-9 jaar) naar Fort bij Rijnauwen. Daar neemt Kapitein Dirk ze mee op ontdekkingstocht. Je komt van alles te weten over de soldaten die vroeger op het fort leefden en werkten. Hoe kwamen ze bijvoorbeeld aan eten en drinken? Ook krijg je te horen welke planten en dieren hier even. Je bezoekt de ondergrondse gangen en ondergaat de Dapperheidstest...

Klik hier voor meer informatie
donderdag 7 juni
Koningin Máxima opent De Delerij in Driebergen

Niemand minder dan Koningin Máxima opent op donderdagmiddag 7 juni het gebouw De Delerij in Driebergen. Het gebouw, de voormalige kerk aan de Oranjelaan, is geheel heringericht om onderdak te bieden aan de Eurowinkel, De Inloop, Taalcoaching Heuvelrug, Prima Perspectief en het Repair Café.

In de nieuwe situatie is alles voor, met name, asielzoekers en vluchtelingen onder één dak te vinden. Deze organisaties vormen in hun samenwerking een voor Nederland uniek project, te meer daar de meeste activiteiten worden gefinancierd door de opbrengsten van de Eurowinkel.

Klik hier voor meer informatie
donderdag 7 juni
Ashtonia op Slot Zeist

Het waanzinnigste land van het land, Ashtonia, komt terug. Met een nieuwe show.

Na de stijf-uitverkochte eerste editie nemen de Ashton Brothers in de zomer van 2018 opnieuw bezit van Slot Zeist met een volledig nieuw avondvullend, komisch programma. De Ashton Brothers beloven je opnieuw een Waanzinnige Wereld: absurd theater, bijzondere acrobatiek en magie overgoten met een feestelijke dosis cabaret.

 

Ashton Brothers

De Ashton Brothers is de door internationale pers en publiek bejubelde spektakel-groep, bewonderd om hun shows vol muziek, culinaire verassingen, acrobatiek, ontroering en vooral: lachen tot je niet meer kunt.

Circustheater in optima forma. Ze speelden van Toronto tot Parijs en van Budapest tot Barcelona en wonnen verscheidene theaterprijzen.

In Ashtonia brengen zij hun kunst- en vliegwerk naar een heel nieuw level en ze hebben waanzinnig veel zin in een nieuwe show.

Klik hier voor meer informatie
donderdag 7 juni
Tentoonstelling Willem van Oranje - Nationaal Militair Museum

In 2018 is het 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog begon. Willem van Oranje speelde een belangrijke rol in de Tachtigjarige Oorlog en legde de basis voor het ontstaan van de Republiek van de Zeven Verenigde Nederlanden. Maar wie was hij? En waarom zingen we uit volle borst zijn naam?

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 8 juni
Unieke Juwelenbeurs Het Juweel - Buitenplaats Sparrendaal

Kasteel vol schitterende juwelen Het Juweel – Buitenplaats Sparrendaal - 8 t/m 10 juni 2018.

 

“Het Juweel” is dé enige themabeurs in Nederland die zich enkel concentreert op juwelen, sieraden en horloges. Deze succesvolle juwelenbeurs vindt aan het begin van de zomer plaats op Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen. Tijdens de exclusieve verkoopexpositie zijn ruim 25 exclusieve goud- en edelsmeden, juweliers en horlogespecialisten bijeengebracht om hun prachtige collectie te tonen.

 

Het verenigen van kwaliteit, originaliteit en vakmanschap is wat deze unieke themabeurs zo succesvol maakt. Daarnaast genieten bezoekers van de grote diversiteit aan hedendaagse ontwerpen tot zeldzame antieke juwelen. Liefhebbers van bijzondere juwelen, sieraden en horloges houden daarom 8 t/m 10 juni vrij voor een bezoek aan “Het Juweel Sparrendaal”.

Klik hier voor meer informatie
zondag 10 juni
Landgoeddag Haarzuilens

Op zondag 10 juni organiseert Natuurmonumenten tussen 11:00 en 16:00 uur weer de jaarlijkse landgoeddag in Haarzuilens. Op stap met de boswachter, waterbanen bouwen, slootje springen, dieren aaien of gewoon relaxen in het gras met lekker eten en gezellige muziek. Het is puur genieten op de landgoeddag in Haarzuilens!

 

 

Klik hier voor meer informatie
zondag 10 juni
Food Proof

Tijdens FOODproof wordt interactief en experimenteel met de bezoekers de uitdaging aangegaan om te onderzoeken en te ontdekken wat voeding met je doet. Door middel van fooddesign wordt de toekomst van voedsel in kaart gebracht en daarbij wordt een beroep gedaan op alle zintuigen. Denk bijvoorbeeld aan een geurenkaart, het werken met bloed als bijproduct van vleesverwerking en hoe voedsel invloed kan hebben op intimiteit en sensualiteit. Maar ook successen van voorgaande jaren, zoals blind proeven en de Voedselapotheek van Naomi Jansen staan op het programma.

zaterdag 16 juni
Midzomernacht in de Kaapse Bossen

Je wandelt door een heuvelachtig bos. De zon zakt achter de horizon en het wordt langzaam donker. De nacht valt. Zelfs de vogels worden stil.

Er zijn diverse starttijden tussen 21.45 en 22.15 uur.

 

Midzomernacht in de Kaapse Bossen bij Doorn

Ervaar de Kaapse Bossen bij Doorn in de nacht tijdens de Midzomernachtloop van zaterdag 16 juni op zondag 17 juni. Je loopt door een bos dat steeds donkerder en stiller wordt. Het pad is verlicht met kleine lampjes, zodat je je weg gemakkelijk vindt.

 

Ervaar de nacht

Onderweg is er van alles te beleven. Test je zintuigen; voel en ruik de natuur. Ontdek welke insecten door de nacht vliegen en laat je verrassen door de mystiek van de oude grafheuvels. Vanaf de uitkijktoren kijk je geweldig uit over het bos en zie je de lichtjes van de nacht. Een onvergetelijke ervaring.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 16 juni
Workshop vacht vilten op landgoed Haarzuilens

Workshop vacht vilten

In deze workshop maak je zelf een kleed van schapenvacht, van de pure vacht van een schaap. Afmetingen van het kleed worden ongeveer 60 x 90 cm. De vacht van vilt is gemaakt van de wol van een schaap dat is geschoren. Het schaap graast nog heerlijk in de wei. Dat maakt een gevilte schapenvacht een eerlijk en duurzaam product. De vacht is gevilt op een ondergrond van wol, met de natvilttechniek. Puur met je handen, water en zeep. De vachten waar we mee werken zijn afkomstig van schaapskuddes van Natuurmonumenten en van lokale schapen.

 

Let op : opgave is nodig. 

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 16 juni
Open dag: naar de (bio)boer op Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen

Beleef het landgoed

Landgoed Kraaybeekerhof ligt verscholen in het groene hart van de Utrechtse Heuvelrug. Op een unieke locatie vindt u - op vijf minuten van de snelweg A12 - dit landgoed van circa 6 hectare. Kraaybeekerhof maakt deel uit van een reeks landgoederen van de Stichtse Lustwarande, een aaneengeregen parel van bijzondere locaties en landhuizen. Een prachtige wandeling door dit deel van de Stichtse Lustwarande kunt u maken door op landgoed Kraaybeekerhof te starten met het Kraaybeekpad. Kraaybeekerhof begon ooit als een praktiserend studiecentrum en antroposofische leerplaats voor BD landbouw. Nu is het een heerlijk landgoed waar natuur,academie en gastronomie elkaar ontmoeten en waar vele mensen dagelijks geinspireerd raken.

Wat is er te doen?
- Rondleiding over het historische landgoed
- Kinderrondleiding op de trekker
- Workshop kruidenolijfolie maken
- Plantjes verkoop
- Landgoedwinkel is open
- Meewerken op het land, inclusief deskundige uitleg over gezond tuinieren. Hoe kun je schoffelen, wieden, planten en spitten zonder je lijf te zwaar te belasten.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 16 juni
Heuvelrugloop

De dertiende editie van de Heuvelrugloop in Maarn is op zaterdag 16 juni 2018! 

Doe mee aan de mooiste bosloop van Nederland! Een sportieve uitdaging voor elke hardloper!

Klik hier voor meer informatie
zondag 17 juni
Historische wandeling op Landgoed Broekhuizen

Kom slenteren over de eeuwenoude beukenlanen en kronkelige paden van Landgoed Broekhuizen. De gids van Staatsbosbeheer neemt je mee op een reis terug in de tijd en vertelt je verhalen over vroegere tijden op het landgoed. Met een beetje fantasie zie je de flanerende dames van de vorige eeuw zo tot leven komen. 

Klik hier voor meer informatie
zondag 17 juni
Historische wandeling op Landgoed Broekhuizen

Kom slenteren over de eeuwenoude beukenlanen en kronkelige paden van Landgoed Broekhuizen. De gids van Staatsbosbeheer neemt je mee op een reis terug in de tijd en vertelt je verhalen over vroegere tijden op het landgoed. Met een beetje fantasie zie je de flanerende dames van de vorige eeuw zo tot leven komen. 

Klik hier voor meer informatie
woensdag 20 juni
13:30
15:30
Historische landgoedwandeling

Deze rondleiding over het terrein van Bartiméus en Nieuw Hydepark in Doorn, gaat langs historische plekken die nog herinneren aan de tijd dat de rijke bankiersfamilie van Loon op Hydepark woonde. Start om 13.30 uur vanaf de historische tuin van Bartiméus waar we tussen 15.00 en 15.30 uur ook weer eindigen met een consumptie.

Er kunnen maximaal 10 mensen mee en de kosten bedragen € 5,- per persoon. U kunt zich opgeven in het theehuis van de moestuin.

Klik hier voor meer informatie
donderdag 21 juni
19:30
21:30
Gereformeerd kampioenschap wielrennen

De gereformeerde fietsclubjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Van Axel tot Zwolle, van Spakenburg tot Stadskanaal: overal wordt de racefiets ter hand genomen. De vraag dringt zich op: wie zijn de snelste mannenbroeder en vrouwenzuster? Tijd voor het eerste Gereformeerd Kampioenschap Wielrennen dus!

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 23 juni
10:00
17:00
Open Tuinendag Driebegen

Voor de 18e keer organiseert de Open tuinendag Commissie een fantastische tuinroute door Driebergen, met als startpunt is winkelcentrum De Sluis. In de 3Flora kraam zijn de passe-partouts voor de tuinenroute te koop. Er worden deze dag diverse particuliere tuinen opengesteld in de middelste strook van het dorp, gezien van zuid naar noord. Ook dit jaar ben je als tuinliefhebber weer van harte welkom om de opengestelde tuinen de bewonderen!

zondag 24 juni
12:30
16:00
Crea Brocante Dag & Poppentheater

Bij de Historische Tuin Bartiméus kun je lekker struinen over de markt waar mensen hun eigen hobbykunst verkopen en je voor een leuke prijs brocante koopt. Vanaf 14.30 uur geeft Aldo Poppentheater twee optredens van een half uur.

Klik hier voor meer informatie
donderdag 28 juni
09:00
17:00
Maarsbergen Horse Trials

Met het prachtige kasteel Maarsbergen als decor vinden van 28 t/m 30 juni de Maarsbergen International Horse Trials plaats. Drie dagen lang is het landgoed gastheer voor 200 topruiters en hun paarden die de ‘hippische triatlon’ moeten afleggen, jonge ruitertjes met pony’s, mooie veulens, bijzondere classic cars en smaakvolle cateraars en bedrijven die hun producten en diensten aanbieden in een gezellig strodorp. Bezoekers zijn zeer welkom; u krijgt zo een unieke kans de gastvrije en historische sfeer rond het 17e -eeuwse kasteel te beleven.

 

Entree is gratis.

Klik hier voor meer informatie
woensdag 4 juli
19:30
21:30
Zomeravondwandeling in de Kaapse Bossen

Op een zwoele zomeravond hangt een deken van rust over het bos. De zon zakt langzaam onder het bladerdek, dieren scharrelen hun avondeten bij elkaar en de vogels geven een vrolijk fluitconcert.

 

Met de gids op pad

Ga met onze gids mee op pad en ervaar de stilte en ruimte van een zomeravond in de Kaapse Bossen. Luister naar de vogels, ontdek de dierensporen en geniet van een prachtige zonsondergang vanaf de uitkijktoren De Kaap. 

 

*Meld je aan bij Natuurmonumenten, via onderstaande link.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 7 juli
Speuren naar nachtzwaluwen op het Leersumse Veld

Dwaal over het Leersumse Veld terwijl de natuur langzaam stiller wordt en de schemer invalt. Normaal gesproken kom je hier niet na zonsondergang, maar deze zomer neemt de gids van Staatsbosbeheer je mee op een avondwandeling. Als de zon onder is en de dieren rusten, dan hoor je het. De roep van de nachtzwaluw! Wandel mee, luister en geniet van het Leersumse Veld in de schemering.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 7 juli
09:00
00:00
Schapenmarkt

Schapen scheren, schminken, NK boerenspelen, bungee trampoline, muzikale optredens en nog veel meer. Al sinds de eerste keer in 1979, is het evenement in de oranjebuurt van Langbroek. Gezelligheid gegarandeert!

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 14 juli
Speuren naar nachtzwaluwen op het Leersumse Veld

Dwaal over het Leersumse Veld terwijl de natuur langzaam stiller wordt en de schemer invalt. Normaal gesproken kom je hier niet na zonsondergang, maar deze zomer neemt de gids van Staatsbosbeheer je mee op een avondwandeling. Als de zon onder is en de dieren rusten, dan hoor je het. De roep van de nachtzwaluw! Wandel mee, luister en geniet van het Leersumse Veld in de schemering.

Klik hier voor meer informatie
zondag 15 juli
Landelijke Open Imkerijdag

Imkers houden open huis!

 

Twaalf jaar geleden startten enkele imkers in onze regio met een open dag. Nu is het een grote landelijke gebeurtenis: de Landelijke Open Imkerijdagen. Dit jaar vinden deze open dagen plaats op zaterdag 14 en zondag 15 juli plaats.

In Bosch en Duin, Doorn, Leersum, Odijk en Zeist kunt u op zondag 15 juli terecht bij vijf imkerijen, van 10.00 tot 16.00 uur.

 • Bijenstal Familie Waasdorp, Dennenweg 25, Bosch en Duin
 • Bijenstal in het Nationaal Bomenmuseum /Von Gimborn Arboretum, Velperengh 13, Doorn
 • Bijenstal Leersum, Woudenbergseweg 38A, Maarsbergen
 • Imkerij Two Bee, Rijnseweg 5A, Odijk
 • Bijenstand Wulperhorst, Tiendeweg 12, Zeist (volg borden bij ingang bos)

Op alle adressen kunt u antwoord krijgen op tal van vragen. Wat doet een imker eigenlijk? Wat is zijn bijdrage aan de instandhouding van de natuur?  Hoe komt iemand ertoe om te gaan imkeren? Wat zit er meer achter deze hobby? Wat is dracht en waarom is dat zo belangrijk? Hoe zorgen de bijen voor honing? enz. enz.

woensdag 18 juli
Kindervoorstelling ’Gelukskoffer’.

Kindertheatervoorstelling ‘Gelukskoffer’ van het Aldo theater met poppen. Leeftijd: 4+. Met workshop handpop maken voor kinderen en volwassenen. Wanneer: woensdag 18 juli 2018 en 29 augustus 2018 van half 3 tot half 5.

 

De voorstelling gaat over Ina die op reis gaat met haar pop Ohja en met maar liefst drie koffers. Dat schiet niet op, dus moet er een koffer weg. Die grote oude, die toch niet meer open kan en waarvan Ina niet weet wat erin zit? Zo gezegd, zo gedaan.

Maar dan komt de fee Ohneedefee. Zij vertelt aan de kinderen dat het juist Ina’s Gelukskoffer is en dat ze die nooit moet wegdoen! Snel word de koffer weer teruggehaald. En wat zit er nu in de koffer? Wie heeft de sleutel?

Met behulp van pop Ohja en de kinderen komt Ina erachter. Benieuwd? Kom dan kijken en aansluitend zelf een pop maken.

 

Waar: Theetuin Feenomeen op de Lekdijk West 50 in Wijk bij Duurstede

Klik hier voor meer informatie
woensdag 18 juli
13:30
15:30
Historische landgoedwandeling

Deze rondleiding over het terrein van Bartiméus en Nieuw Hydepark in Doorn, gaat langs historische plekken die nog herinneren aan de tijd dat de rijke bankiersfamilie van Loon op Hydepark woonde. Start om 13.30 uur vanaf de historische tuin van Bartiméus waar we tussen 15.00 en 15.30 uur ook weer eindigen met een consumptie.

Er kunnen maximaal 10 mensen mee en de kosten bedragen € 5,- per persoon. U kunt zich opgeven in het theehuis van de moestuin.

Klik hier voor meer informatie
donderdag 19 juli
Help, de Keizer komt!

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat op 11 november 1918 de wapenstilstand werd gesloten waarmee de Eerste Wereldoorlog eindigde. Op diezelfde dag arriveerde de gevluchte Wilhelm op Kasteel Amerongen. Op verzoek van de Nederlandse regering gaf Graaf van Aldenburg Bentinck hem onderdak. Aanvankelijk zou Wilhelm drie dagen blijven, maar uiteindelijk bleef hij 18 maanden. In 2018 staat Kasteel Amerongen uitvoerig stil bij deze historische periode. Help, de keizer komt! neemt vanaf 3 juni 2018 de bezoeker mee naar de roerige periode rond het verblijf van de Duitse keizer Wilhelm II.

 

Boek uw ticket voor de themarondleiding online en check direct de openingstijden!

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 21 juli
Mini tank rijden

Neem plaats in de NMM minitank en rijd een rondje over het mooiste tank buitenparcours van Europa! Voor kinderen, maar ook voor volwassenen leuk.

 

 

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 21 juli
Chinese Dagen in Ouwehands Dierenpark

Op   21, 22, 28 en 29 juli 2018 organiseert Ouwehands Dierenpark de Chinese dagen. Tijdens de Chinese dagen  staat het programma boordevol activiteiten en shows waarbij de reuzenpanda’s en de Chinese cultuur centraal staan. Kom genieten van Chinees live-entertainment zoals drakendansers en de traditionele leeuwendans, diverse voedermomenten bij de dieren én bewonder natuurlijk reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya in Pandasia! Kinderen kunnen meedoen aan de Pandasia speurtocht, op bezoek gaan bij Professor Panda en een mooie wens uitbrengen bij één van de Chinese wensbomen. Beleef ook de avonturen van avonturier Bamboo Bill in de familieshow 'De Rode Robijn' en de nieuwe zeeleeuwenshow met de Californische zeeleeuwen mag je ook zeker niet missen!

Klik hier voor meer informatie
zondag 22 juli
Peuterfestival het Kabouterbos

Op twee zondagen zijn alle kleine kabouters met hun papa's en mama's welkom in het Kabouterbos bij het Zomer Fun Festival van zwembad Dijnselburg! Het Kabouterbos staat vol rood-met-wit gestipte paddenstoelen en de peuters kunnen er spelen met natuurlijke materialen. Kabouters zijn een ijverig en proper volkje en meestal helpen deze kleine wezentjes ongezien om gróte problemen te klaren. Kabouters herken je aan hun kleine gestalte, en hun ronde buikjes. Ze zijn klein, maar sterk en hebben een enorme wil.

 

Toevallig lijken kabouters en peuters een beetje op elkaar en daarom zijn het al gauw dikke vrienden. Vandaag mogen de peuters de Kabouters helpen met hun belangrijke dagelijkse taken, houtsprokkelen, blaadjes verzamelen, boeketjes maken en het grind harken. Maar ze leren ook vast alle belangrijke klusjes die Kabouters zo graag voor de mensen opknappen zoals de was ophangen, soep koken en het stoepje vegen.

Klik hier voor meer informatie
dinsdag 24 juli
19:30
21:00
Roofvogelshow

Kom kijken naar een spectaculaire roofvogeldemonstratie midden op Het Grote Bos. Valkeniersbedrijf De Valkenhof neemt uilen, valken, buizerds en arends mee. Zorg dat je erbij bent!   Na afloop van de demonstratie is er de gelegenheid om foto's te maken.

Klik hier voor meer informatie
woensdag 25 juli
Speuren door Kasteel Groeneveld

Kom speuren in Kasteel Groeneveld! Met de Speurtocht Kasteel ontdek je alle hoeken en gaten van het kasteel en leer je van alles over hoe de bewoners van Kasteel Groeneveld vroeger leefden.
Na een introductie zoek je silhouetten door het hele pand, die samen het verhaal van Kasteel Groeneveld vertellen. Heb je alle vragen goed? Dan ontvang je daarvoor een leuke beloning!

Klik hier voor meer informatie
woensdag 25 juli
PIRATENVAART speciaal voor kinderen

Schip ahoy, op jacht naar de schat van kapitein Haak!

 

Varen en schat zoeken
De Blauwe Bever vertrekt op woensdag, 25 juli om 14.00 uur vanaf de Loswal aan de Rijnkade in Rhenen naar schateiland - de Maneswaard. Daar gaan de kinderen van boord en maken een speurtocht met raadsels en opdrachten door de natuur. En ze gaan op jacht naar de schat van kapitein Haak in de Maneswaard!

 

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 27 juli
Reeën kijken in het Corversbos

Ga in de avondschemering op pad met de boswachter en ontdek reeën in het Corversbos, vlak bij Hilversum. Deze wandeling is voor volwassenen en duurt ongeveer 1,5 uur.

 

Veel mensen hebben weleens een ree gezien. Je hoort gekraak in de bosjes, je kijkt en ziet nog net iets bruins in de verte verdwijnen. Reeën komen veel voor in Nederland, maar ze zijn schuw. Onze boswachter weet waar ze zich ophouden en dat vergroot de kans op een ontmoeting met deze prachtige dieren.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 28 juli
Zomeravondwandeling in de Kaapse Bossen

Op een zwoele zomeravond hangt een deken van rust over het bos. De zon zakt langzaam onder het bladerdek, dieren scharrelen hun avondeten bij elkaar en de vogels geven een vrolijk fluitconcert.

Met de gids op pad

Ga met onze gids mee op pad en ervaar de stilte en ruimte van een zomeravond in de Kaapse Bossen. Luister naar de vogels, ontdek de dierensporen en geniet van een prachtige zonsondergang vanaf de uitkijktoren De Kaap. 

Handig om te weten

 • De wandeling duurt zo'n twee uur en is ongeveer 7 kilometer lang. 
 • Neem op een warme avond water of een andere een dorstlesser mee. 
 • Draag bedekkende kleding.
 • Controleer jezelf op teken na een bezoek in de natuur. 
Klik hier voor meer informatie
zaterdag 28 juli
Zomermarkt Woudenberg

In het centrum van Woudenberg organiseert de winkeliersvereniging een gezellige Zomermarkt/braderie voor het hele gezin. 

Winkeliers en marktkooplieden zorgen voor verrassende aanbiedingen.                                  

Ook voor de kleinsten onder ons is er weer genoeg te beleven. Zo zijn er leuke kermisattracties en zijn er de nodige speelgoedkramen.

Over de hele braderie zijn diverse terrassen, waar u een lekker drankje kunt nuttigen.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 28 juli
Varen langs het drijvend land van de Molenpolder

Vaar met de gids van Staatsbosbeheer door de Molenpolder en geniet van de rust en stilte. Vanuit een open boot ontdek je de rijke historie van dit oude veengebied vlak boven Utrecht. Samen met de gids speur je naar de bijzondere dieren en planten die hier leven, zoals de ringslang, purperreiger en zonnedauw. Onderweg maak je een stop en wandel je een stukje over het drijvende land. Vaar mee en ontdek het vechtplassengebied.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 28 juli
Mini tank rijden

Neem plaats in de NMM minitank en rijd een rondje over het mooiste tank buitenparcours van Europa! Voor kinderen, maar ook voor volwassenen leuk.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 28 juli
19:30
21:30
Zomeravondwandeling in de Kaapse Bossen

Op een zwoele zomeravond hangt een deken van rust over het bos. De zon zakt langzaam onder het bladerdek, dieren scharrelen hun avondeten bij elkaar en de vogels geven een vrolijk fluitconcert.

 

Met de gids op pad

Ga met onze gids mee op pad en ervaar de stilte en ruimte van een zomeravond in de Kaapse Bossen. Luister naar de vogels, ontdek de dierensporen en geniet van een prachtige zonsondergang vanaf de uitkijktoren De Kaap. 

 

*Meld je aan bij Natuurmonumenten, via onderstaande link.

Klik hier voor meer informatie
dinsdag 31 juli
Zomerjaarmarkt - Veenendaal

Deze begint vanaf halverwege de Hoofdstraat, ter hoogte van de Bernard van Kreelpoort richting het Scheepjeshofplein en de Hoogstraat. Tijdens deze zomerse braderie kom je van alles tegen. Laat je verassen door bijzondere tassen, hippe zonnebrillen, mooie armbanden, handgemaakte kettinkjes, diverse oorbellen en nog veel meer!

Klik hier voor meer informatie
woensdag 1 augustus
Varen langs het drijvend land van de Molenpolder

Vaar met de gids van Staatsbosbeheer door de Molenpolder en geniet van de rust en stilte. Vanuit een open boot ontdek je de rijke historie van dit oude veengebied vlak boven Utrecht. Samen met de gids speur je naar de bijzondere dieren en planten die hier leven, zoals de ringslang, purperreiger en zonnedauw. Onderweg maak je een stop en wandel je een stukje over het drijvende land. Vaar mee en ontdek het vechtplassengebied.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 4 augustus
Dag van de Oude Brandweerwagen
Vandaag staat Doorn in het teken van oude brandweerwegens. Er zijn tal van gave activiteiten. Er is een optocht van oude brandweerwagens door het dorp, een werkende stoomspuit, meerdere unieke Ahrens Fox brandweerwagens (!). Je kunt zelf de historische handpomp proberen, springen op het brandweerwagen springkussen, meedoen aan de waterestafette en spelen met speciaal speelgoed van Planet Happy. Of dwaal langs de beroemde LEGO IncidentenCity. Er zijn hamburgers en verfrissingen bij de Brandweerbar. Een fantastische dag voor jong en oud! 
Klik hier voor meer informatie
zaterdag 4 augustus
Mini tank rijden

Neem plaats in de NMM minitank en rijd een rondje over het mooiste tank buitenparcours van Europa! Voor kinderen, maar ook voor volwassenen leuk.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 4 augustus
Dag van de oude brandweerwagens

Vandaag staat Doorn in het teken van de Dag van de Oude Brandweerwagen. Er zijn tal van activiteiten te beleven. Zo is er een optocht van oude brandweerwagens, een werkende stoomspuit, meerdere unieke Ahrens Fox brandweerwagens en de beroemde LEGO IncidentenCity. Probeer zelf de historische handpomp, spring op het springkussen, of doe mee aan de waterestafette. Bij de Brandweerbar zijn hamburgers en verfrissingen. Kortom: een fantastische dag voor jong en oud! 

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 4 augustus
Speuren naar nachtzwaluwen op het Leersumse Veld

Dwaal over het Leersumse Veld terwijl de natuur langzaam stiller wordt en de schemer invalt. Normaal gesproken kom je hier niet na zonsondergang, maar deze zomer neemt de gids van Staatsbosbeheer je mee op een avondwandeling. Als de zon onder is en de dieren rusten, dan hoor je het. De roep van de nachtzwaluw! Wandel mee, luister en geniet van het Leersumse Veld in de schemering.

Klik hier voor meer informatie
zondag 5 augustus
Boerenmarkt - Hoeve Ravenstein Baarn

Er is van alles te beleven op Hoeve Ravenstein in Baarn

Boerenmarkt

Op het erf vind je diverse marktkramen gevuld met biologische, glutenvrije en streek producten. 
De producenten van Hoeve Ravenstein vertellen graag meer over de herkomst van deze bijzondere (streek)producten en laten je graag proeven. 

 

Koffielokaal en Boerderijterras

Geniet van dagvers gebak, biologische broodjes en meer in het koffielokaal.

Alles wordt vers bereid met de biologische en streek producten uit de moestuin en uit de Boerderijwinkel van Hoeve Ravenstein. Ook het Boerderijterras is open. Vanaf beide locaties heeft u zicht over het erf en de omliggende landerijen.  Heeft u een voedselallergie? Er is veel dagvers lekkers verkrijgbaar wat vrij is van gluten, lactose, koemelk, geraffineerde suiker, noten etc


Boodschappen doen in de Boerderijwinkel


In de voormalige koeienstal van Hoeve Ravenstein vind je nu een moderne Boerderijwinkel (beter gezegd biologische supermarkt. Je kunt hier terecht voor al je benodigde boodschappen en ook voor vragen over een dieet of  gezonde leefstijl.   
Volg je een speciaal dieet of heb je een voedselallergie? In de boerderijsupermarkt vind je méér dan 1500 allergenenvrije producten. Denk hierbij aan gluten-, lactose-, melk-, suiker- en pindavrije producten.

 

Boerenerf

Op het erf van Hoeve Ravenstein is van alles te bevelen. In de moestuin kun je zien en leren hoe velen soorten groentes, kruiden en bloemen groeien. De runderen zijn in de diervriendelijke potstal en op de landerijen rondom het erf te zien. Voor de kinderen is er een leuke speurtocht te ondernemen en zijn er verschillende dierenweides op het erf.

zondag 5 augustus
Funmarkt (braderie) Leersum

Op zaterdag 21 april 2018 is er een funmarkt (braderie) op het Kerkplein te Leersum.

Klik hier voor meer informatie
woensdag 8 augustus
Speuren door Kasteel Groeneveld

Kom speuren in Kasteel Groeneveld! Met de Speurtocht Kasteel ontdek je alle hoeken en gaten van het kasteel en leer je van alles over hoe de bewoners van Kasteel Groeneveld vroeger leefden.
Na een introductie zoek je silhouetten door het hele pand, die samen het verhaal van Kasteel Groeneveld vertellen. Heb je alle vragen goed? Dan ontvang je daarvoor een leuke beloning!

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 11 augustus
Mini tank rijden

Neem plaats in de NMM minitank en rijd een rondje over het mooiste tank buitenparcours van Europa! Voor kinderen, maar ook voor volwassenen leuk.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 11 augustus
Walk Art Markt 2018

De Walk Art Markt wordt iedere 2e zaterdag van augustus gehouden in het fraaie Walkartpark aan de Slotlaan te Zeist. Dit jaar zaterdag 11 augustus van 10.00 – 17.00 uur.

 

De Walk Art Markt trekt ieder jaar duizenden belangstellenden uit Zeist en wijde omgeving. Op het centrale Foodplein - ingang Slotlaan - zijn diverse kramen met verschillende lekkernijen. Op het podium is vanaf 11.00 uur een aantrekkelijk programma met zangers, dansers, goochelaars en nog meer. Voor kinderen van alle leeftijden zijn diverse attracties, zoals een zeepbellenkunstnaar en een schminker.

 

De markt wordt georganiseerd door de werkgroep Walk Art Markt van CultuurZeist. We zijn een vrijwilligersorganisatie en hebben geen commerciële belangen. 

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 11 augustus
11:00
16:00
Oogstdag Den Treek

Op de tweede zaterdag van augustus, wanneer de rogge goudgeel en rijp op het land staat, is het een drukte van belang op Landgoed Henschoten-Den Treek. Oude oogstmachines komen uit de schuur, worden gesmeerd en laten hun wielen draaien. De paarden spannen de spieren en lopen voor de boerenwagen alsof ze dit nog dagelijks doen. Tientallen vrijwilligers, gestoken in kledij uit vroeger tijden, steken de handen uit de mouwen. Er zijn demonstraties, diverse oude ambachten, de geur van gebakken wafels en nostalgische kinderspelen. Deze jaarlijkse oogstdag laat het verleden herleven en is een geweldige belevenis.

Het Landgoed is er ook te vinden met een eigen landgoedkraam vol informatie en gezelligheid.

Klik hier voor meer informatie
zondag 12 augustus
Trotsmarkt Kasteel Groeneveld

Iedere 2de zondag van de maand van Maart t/m November een gevarieerd aanbod van mooie en lekkere producten.
Heerlijke en eerlijke producten aangeboden door mensen die passie hebben voor hun vak.

Klik hier voor meer informatie
dinsdag 14 augustus
16:00
17:30
Roofvogelshow

Kom kijken naar een spectaculaire roofvogeldemonstratie midden op Het Grote Bos. Valkeniersbedrijf De Valkenhof neemt uilen, valken, buizerds en arends mee. Zorg dat je erbij bent!   Na afloop van de demonstratie is er de gelegenheid om foto's te maken.

Klik hier voor meer informatie
woensdag 15 augustus
13:30
15:30
Historische landgoedwandeling

Deze rondleiding over het terrein van Bartiméus en Nieuw Hydepark in Doorn, gaat langs historische plekken die nog herinneren aan de tijd dat de rijke bankiersfamilie van Loon op Hydepark woonde. Start om 13.30 uur vanaf de historische tuin van Bartiméus waar we tussen 15.00 en 15.30 uur ook weer eindigen met een consumptie.

Er kunnen maximaal 10 mensen mee en de kosten bedragen € 5,- per persoon. U kunt zich opgeven in het theehuis van de moestuin.

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 17 augustus
Heideweek - Ede

De Heideweek in Ede, een feestweek en één van de grootste evenementen van Gelderland. Tijdens de bloeitijd van de heide vinden er verspreidt over alle dorpen van de gemeente Ede meer dan 70 evenementen plaats. Of je het nu bij kijken houdt of enthousiast meedoet, je bent welkom en gezelligheid is gegarandeerd! En verreweg de meeste evenementen zijn zonder kosten te bezoeken.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 18 augustus
Houthakkersfeest Lage Vuursche

Op 18 en 19 augustus a.s. zal in de Kuil van Drakensteyn de 32ste editie van het Houthakkersfeest worden gehouden. Het Nederlands Kampioenschap Sculptuurzagen is een vast 2-daags onderdeel van dit evenement. Nieuw dit jaar is dat de bosarbeid wedstrijden (spectaculair hakken, zagen, klimmen, enz.) nu op beide dagen plaatsvinden. Van de landelijke onderlinge wedstrijden van het opleidingsbedrijf Helicon zal in de Lage Vuursche om de finale gestreden worden.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 18 augustus
Het Soester Wandelweekend

Op zaterdag 18 en zondag 19 augustus vindt de allereerste editie van het Soester Wandelweekend plaats. Le Champion organiseert het nieuwe evenement in samenwerking met de Rotaryclub Soest-Baarn.

In en rondom Soest en Baarn liggen prachtige unieke natuurgebieden met afwisselend zandvlaktes en duin-, bos- en heidegebied. Deze unieke omgeving wordt tijdens het evenement gecombineerd met de vele prachtige bezienswaardigheden, waaronder landgoed De Paltz, Vliegbasis Soesterberg, Paleis Soestdijk en kasteel Groeneveld. Zowel op zaterdag als op zondag (of op beide dagen) kun je kiezen voor een afstand van 10, 20 of 30 km. Eenmaal over de finish vier je je prestatie met een fraaie herinneringsmedaille in de Gildetent in Soest of bij één van de gezellige restaurantjes en terrassen in Soest of Baarn. 

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 18 augustus
Bloemencorso Leersum

Het Bloemencorso in Leersum is het grootste evenement van de Utrechtse Heuvelrug en vindt traditiegetrouw jaarlijks in het derde weekend van augustus plaats. Een twintigtal bouwgroepen zet zich elk jaar weer keihard in om een mooie wagen te presenteren. 

Prachtige praalwagens met dahlia’s, muziekkorpsen, dweilorkesten, braderie, kunstmarkt, corso trein, kermis, horeca plein, kinderentertainment, rondrit van prachtige cabrio’s, vuurwerk, feestavond op het kerkplein, te veel om op te noemen.
Kortom een evenement waar je geweest moet zijn!

Klik hier voor meer informatie
zondag 19 augustus
Peuterfestival het Kabouterbos 2-5 jr

Op zondag 19 augustus zijn alle kleine kabouters met hun papa's en mama's welkom in het Kabouterbos bij het Zomer Fun Festival van zwembad Dijnselburg! Het Kabouterbos staat vol rood-met-wit gestipte paddenstoelen en de peuters kunnen er spelen met natuurlijke materialen. Kabouters zijn een ijverig en proper volkje en meestal helpen deze kleine wezentjes ongezien om gróte problemen te klaren. Kabouters herken je aan hun kleine gestalte, en hun ronde buikjes. Ze zijn klein, maar sterk en hebben een enorme wil.

Klik hier voor meer informatie
zondag 19 augustus
Kastelentocht Doorn

Komt u zondag 19 augustus 2017 ook kijken naar de 53e Kastelentocht? In Doorn gaat de tocht van start. Of bekijkt u de rijtuigen liever langs de route? Kies dan een mooie plek in het decor dat de Utrechtse Heuvelrug biedt om de stoet voorbij te zien komen. In het programmaboekje dat in in de zomer van 2018 verschijnt, vindt u het uitgebreide dagprogramma en de volledige route.

Klik hier voor meer informatie
zondag 19 augustus
Struintocht voor stoere jongens en meiden over het Leersumse Veld

Kom met je kinderen naar de Utrechtse Heuvelrug voor een ochtend vol struin- en speelplezier op het Leersumse Veld. De kinderen gaan samen met de boswachter van Staatsbosbeheer zoeken, luisteren, ruiken en ontdekken. Laarzen aan, kleren aan die vies mogen worden en buiten spelen maar! 

Klik hier voor meer informatie
zondag 19 augustus
Peuterfestival het Kabouterbos

Op twee zondagen zijn alle kleine kabouters met hun papa's en mama's welkom in het Kabouterbos bij het Zomer Fun Festival van zwembad Dijnselburg! Het Kabouterbos staat vol rood-met-wit gestipte paddenstoelen en de peuters kunnen er spelen met natuurlijke materialen. Kabouters zijn een ijverig en proper volkje en meestal helpen deze kleine wezentjes ongezien om gróte problemen te klaren. Kabouters herken je aan hun kleine gestalte, en hun ronde buikjes. Ze zijn klein, maar sterk en hebben een enorme wil.

 

Toevallig lijken kabouters en peuters een beetje op elkaar en daarom zijn het al gauw dikke vrienden. Vandaag mogen de peuters de Kabouters helpen met hun belangrijke dagelijkse taken, houtsprokkelen, blaadjes verzamelen, boeketjes maken en het grind harken. Maar ze leren ook vast alle belangrijke klusjes die Kabouters zo graag voor de mensen opknappen zoals de was ophangen, soep koken en het stoepje vegen.

Klik hier voor meer informatie
zondag 19 augustus
Historische wandeling op Landgoed Broekhuizen

Kom slenteren over de eeuwenoude beukenlanen en kronkelige paden van Landgoed Broekhuizen. De gids van Staatsbosbeheer neemt je mee op een reis terug in de tijd en vertelt je verhalen over vroegere tijden op het landgoed. Met een beetje fantasie zie je de flanerende dames van de vorige eeuw zo tot leven komen. 

Klik hier voor meer informatie
zondag 19 augustus
Kastelentocht - Doorn

Komt u zondag 19 augustus 2017 ook kijken naar de 53e Kastelentocht? In Doorn gaat de tocht van start. Of bekijkt u de rijtuigen liever langs de route? Kies dan een mooie plek in het decor dat de Utrechtse Heuvelrug biedt om de stoet voorbij te zien komen. In het programmaboekje dat in in de zomer van 2018 verschijnt, vindt u het uitgebreide dagprogramma en de volledige route.

Klik hier voor meer informatie
zondag 19 augustus
Historische wandeling op Landgoed Broekhuizen

Kom slenteren over de eeuwenoude beukenlanen en kronkelige paden van Landgoed Broekhuizen. De gids van Staatsbosbeheer neemt je mee op een reis terug in de tijd en vertelt je verhalen over vroegere tijden op het landgoed. Met een beetje fantasie zie je de flanerende dames van de vorige eeuw zo tot leven komen.

Klik hier voor meer informatie
woensdag 22 augustus
Speuren door Kasteel Groeneveld

Kom speuren in Kasteel Groeneveld! Met de Speurtocht Kasteel ontdek je alle hoeken en gaten van het kasteel en leer je van alles over hoe de bewoners van Kasteel Groeneveld vroeger leefden.
Na een introductie zoek je silhouetten door het hele pand, die samen het verhaal van Kasteel Groeneveld vertellen. Heb je alle vragen goed? Dan ontvang je daarvoor een leuke beloning!

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 24 augustus
Proef Zomerfestival

Op 24, 25 en 26 augustus wordt het stadsstrand Landjepik in Veenendaal omgetoverd tot Proef Zomerfestival. Drie dagen laten we jullie proeven van eten, drinken en live entertainment. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 24 augustus
Tom Coronel show car

Op vrijdag 24 en op zaterdag 25 augustus brengt het horlogemerk TW Steel en Horlogerie Van Manen de WTCR Tom Coronel Show Car naar Veenendaal. Tijdens dit event kun je de raceauto van Tom Coronel bekijken en is er een leuke actie rondom het horlogemerk TW Steel.

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 24 augustus
Eten op rolletjes - Slot Zeist

Ook dit jaar komt Eten op Rolletjes weer naar de mooiste plek in Zeist! Van 24 t/m 26 augustus toveren we de kasteeltuin van het unieke Slot Zeist om tot openluchtrestaurant voor jong, oud en alles daartussenin. Dit jaar betrekken we het Slotplein voor het Slot er ook bij met de Markt op Rolletjes. Dat is een markt waar je spullen kan kopen waar je blij van wordt, omdat ze duurzaam, lokaal of gewoon leuk zijn! Op de markt vind je alles op het gebied van mode, vintage, interieur, kunst, accessoires, eten, drinken en vrije tijd.Kom je ook genieten van al het lekkers? De Markt is er op zaterdag en zondag van 13.00 tot 18.00 uur.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 25 augustus
Jaarmarkt & Veiligheidsmarkt Driebergen

Braderie, muziek en gezelligheid: de Jaarmarkt in Driebergen is altijd weer een feest. Dit jaar is die gecombineerd met de Veiligheidsmarkt. Ontmoet de brandweer, politie, ambulance en forensische opsporingsdienst en of maak een spannende rit. 

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 25 augustus
Keizerloop

Na een zeer succesvolle eerste editie van de Keizerloop in 2017 wordt deze unieke hardloopwedstrijd over het mooie landgoed van Huis Doorn dit jaar voor tweede keer georganiseerd. Ook dit jaar zijn er weer verschillende afstanden en verschillende leeftijdscategorieën waarvoor ingeschreven kan worden. Van 800m voor de kids tot 10km voor ... Veel plezier!

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 25 augustus
Soesterberg Flight Event in het Nationaal Militair Museum

In het weekend van 25 & 26 augustus 2018 gaat de vroegere Vliegbasis Soesterberg terug in de tijd met het Soesterberg Flight Event. Bij en rond het NMM kan iedereen dan genieten van ronkende motoren en oude vliegtuigen die de tijden doen herleven uit de beginjaren van de luchtvaart, de jaren vanaf circa 1913 tot aan de Tweede Wereldoorlog.

 

Tijdens dit grote publieksevenement ontdekken bezoekers de ontwikkeling van de luchtvaart. Bij elkaar zullen zo’n 20-25 vliegtuigen vliegend te zien zijn, die vanaf het gras bij de naast het NMM gelegen zweefvliegclub starten en landen. Daarnaast is er een static show waarbij meer (voormalig) vliegend materieel te bewonderen zal zijn.

 

Klik hier voor meer informatie
zondag 26 augustus
Sportief Zeist Weekend

In navolging van het succes van het Sportief Zeist weekend vorig waarbij zo’n 40 sportaanbieders, sportverenigingen ACTIEF hebben meegedaan in het centrum van Zeist, willen we, Stichting Centrummanagement namens de (sport)ondernemers en Sportief Zeist, jullie weer uitnodigen in het centrum van Zeist!

Op zaterdag 26 augustus zal dit actieve evenement voor JULLIE als sportaanbieder, sportvereniging weer gaan plaatsvinden.

De insteek en opzet zal hetzelfde worden als vorig jaar, kortom het is aan jullie om actief, groots en gezellig jullie sport en/of vereniging in het centrum van Zeist op de kaart te zetten. We concentreren dit evenement nu wel op alleen op de zaterdag, op in ieder geval de Voorheuvel, het Emmaplein en de Slotlaan.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 1 september
Bos Fair Doornse Gat

De Bos Fair, die op zaterdag 1 september in natuurgebied ‘het Doornse Gat’ in Doorn wordt gehouden, heeft ook dit jaar voor het publiek weer echte verrassingen in petto. 

De Bos Fair staat voor een mix van Brocante, Lifestyle en Food. Het is de combinatie van ouderwets Frans en Engels Brocante, afgewisseld met moderne lifestyle producten. Denk hierbij aan spullen voor in huis, voor in de tuin, kleding, sieraden, koek, chutney’s of diverse soorten jam. Ook is er een groot terras met een aantal foodtrucks aanwezig. Uiteraard zijn er voor de kinderen tal van activiteiten bedacht. Ze kunnen geschminkt worden, een ponyritje maken of een leuke workshop volgen. Verder zorgt een visrokerij voor de lekkerste ambachtelijk bereide vis. En ook een heerlijk kopje versgezette koffie mag niet ontbreken op de Bos Fair. 

Bijzonder is de roofvogelshow die naar de Bos Fair komt. Er wordt een vliegdemonstratie met uilen en andere roofvogels gehouden. Het publiek kan de dieren de hele dag bekijken en voor kinderen is er wel een heel speciale attractie: zij mogen de braakballen van de uilen ontleden.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 1 september
Theetuin Kasteel Maarsbergen

Voor een heerlijk kopje koffie/thee met huisgemaakte lekkernijen, ook kunt u er terecht voor een verrukkelijke lunch, onder andere huisgemaakte soep en luxe belegde broodjes en een heerlijke jam of chutney om mee naar huis te nemen!

 U kunt ook een heerlijke high tea (vanaf 14 uur) reserveren!

Mail naar secretaris@landgoedmaarsbergen.nl

 

Er is nu ook een leuk kabouterpad voor onze kleine gasten!

Een prachtige pauze plaats tijdens uw tocht over de Utrechtse Heuvelrug, in de ambiance van het 17e-eeuwse kasteel, de monumentale bijgebouwen en schitterende park in Engelse landschapsstijl.

Maarnse Grindweg 30, 3953 LW Maarsbergen

www.landgoedmaarsbergen.nl

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 1 september
Poortzangers Festival Woudenberg

Zaterdag 1 september kunt u weer genieten van een gezellige middag bij het Poortzangersfestival 2018.

Naast De Poortzangers treden als gasten op: De Ankervelders uit Achterveld en het Spoorkoor Op Stoom uit Woudenberg.

De afterparty (tot ca. 18.30 uur) wordt weer verzorgd door de bij velen bekende troubadour Eduard Hagestein uit Dordrecht.

Het belooft weer een fantastische middag te worden!

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 1 september
08:00
19:00
Heuvelrug Tweedaagse

In het weekend van 1 en 2 september 2018 vindt de Green Race Heuvelrug Tweedaagse plaats. Een uitdagende wandeltocht door het prachtige bos- en heidegebied van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Een aangenaam en afwisselend landschap om heerlijk van te genieten! Ook dit evenement van Green Race is in én voor de natuur!

Klik hier voor meer informatie
zondag 2 september
Natuurmarkt Groei & Bloei

De altijd zo gezellige Natuurmarkt, georganiseerd door Groei en Bloei afdeling Zeist in samenwerking met het arboretum, trekt jaarlijks veel bezoekers. Met plantenmarkt, veel gezellig kramen, rondleidingen, workshops, kinderactiviteiten en nog veel meer. In deze prachtige groene entourage staan tijdens de Natuurmarkt kramen met producten uit de natuur (bijvoorbeeld voe­dingsmiddelen, sierraden van natuurlijke materialen, stoffen etc.) of voor in de natuur (zoals tuingereedschap, tuindecoraties, planten, kleding etc.), maar ook organisaties die iets te vertellen hebben over het behoud van de natuur in de regio.

Klik hier voor meer informatie
zondag 2 september
Boerenmarkt - Hoeve Ravenstein Baarn

Er is van alles te beleven op Hoeve Ravenstein in Baarn

Boerenmarkt

Op het erf vind je diverse marktkramen gevuld met biologische, glutenvrije en streek producten. 
De producenten van Hoeve Ravenstein vertellen graag meer over de herkomst van deze bijzondere (streek)producten en laten je graag proeven. 

 

Koffielokaal en Boerderijterras

Geniet van dagvers gebak, biologische broodjes en meer in het koffielokaal.

Alles wordt vers bereid met de biologische en streek producten uit de moestuin en uit de Boerderijwinkel van Hoeve Ravenstein. Ook het Boerderijterras is open. Vanaf beide locaties heeft u zicht over het erf en de omliggende landerijen.  Heeft u een voedselallergie? Er is veel dagvers lekkers verkrijgbaar wat vrij is van gluten, lactose, koemelk, geraffineerde suiker, noten etc


Boodschappen doen in de Boerderijwinkel


In de voormalige koeienstal van Hoeve Ravenstein vind je nu een moderne Boerderijwinkel (beter gezegd biologische supermarkt. Je kunt hier terecht voor al je benodigde boodschappen en ook voor vragen over een dieet of  gezonde leefstijl.   
Volg je een speciaal dieet of heb je een voedselallergie? In de boerderijsupermarkt vind je méér dan 1500 allergenenvrije producten. Denk hierbij aan gluten-, lactose-, melk-, suiker- en pindavrije producten.

 

Boerenerf

Op het erf van Hoeve Ravenstein is van alles te bevelen. In de moestuin kun je zien en leren hoe velen soorten groentes, kruiden en bloemen groeien. De runderen zijn in de diervriendelijke potstal en op de landerijen rondom het erf te zien. Voor de kinderen is er een leuke speurtocht te ondernemen en zijn er verschillende dierenweides op het erf.

Klik hier voor meer informatie
zondag 2 september
10:00
17:00
Natuurmarkt Groei & Bloei bij het Bomenmuseum

De altijd zo gezellige Natuurmarkt, georganiseerd door Groei en Bloei afdeling Zeist in samenwerking met het arboretum, trekt jaarlijks veel bezoekers. Met plantenmarkt, veel gezellig kramen, rondleidingen, workshops, kinderactiviteiten en nog veel meer. In deze prachtige groene entourage staan tijdens de Natuurmarkt kramen met producten uit de natuur (bijvoorbeeld voe­dingsmiddelen, sierraden van natuurlijke materialen, stoffen etc.) of voor in de natuur (zoals tuingereedschap, tuindecoraties, planten, kleding etc.), maar ook organisaties die iets te vertellen hebben over het behoud van de natuur in de regio. 

Klik hier voor meer informatie
dinsdag 4 september
Zomeravondwandeling Grebbelinie

Dinsdag 4 september organiseert de Stichting  “Grebbelinie in het vizier” een avondwandeling over een stukje van de Grebbelinie.

Je loopt over historische grond en krijgt informatie.

Vertrek vanaf het Educatief Centrum Grebbelinie, Brinkkanterweg  23A in Woudenberg.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 8 september
Open Monumentdag

In het weekend van 8 en 9 september 2018 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar u normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden. Het thema is dit jaar 'In Europa'. Met dit thema sluit Open Monumentendag aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed. Het accent zal dit jaar liggen op wat ons in dit deel van de wereld zoal cultureel aan elkaar bindt.

Ook op de Heuvelrug en in de Vallei stellen tientallen monumenten haar deuren open. Kom jij de culturele verbinding met Europa ontdekken?

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 8 september
Grietmarkt Amerongen

Ook in 2018 organiseren we twee keer de Grietmarkt. Dat betekent twee hele zaterdagen sfeervol genieten van heerlijke biologische producten, prachtige kunst en design, vrolijke muziek en leuke activiteiten in Amerongen.

Graag tot ziens op zaterdag 8 september 2018

Wat is de Grietmarkt

Twee keer per jaar, op de tweede zaterdag van mei en september, wordt in Amerongen de Grietmarkt georganiseerd. Op de sfeervolle Margaretha Turnorlaan, in het hart van het oude dorp, vinden bezoekers biologische producten en kunst. De markt wordt omlijst met akoestische muziek, straattheater en kinderactiviteiten.

Op het gezellige terras met biologische catering, kan jong en oud genieten van al het moois dat de Grietmarkt te bieden heeft.
In september wordt de Grietmarkt traditiegetrouw afgesloten met een biologische openluchtmaaltijd, het Grietmaal.

Met 75 kramen, duizenden bezoekers en honderden eters is de Grietmarkt één van de belangrijkste evenementen in de Utrechtse Heuvelrug.

‘Griet’ was de bijnaam van Margaretha Turnor, kasteelvrouwe van Amerongen in de 17e eeuw. Haar man verbleef veelal in het buitenland, maar zij was een ondernemende vrouw en leidde het kasteelleven in zeer roerige tijden. Er was een groot boerenbedrijf aan Kasteel Amerongen verbonden en bovendien waren er veel contacten met kunstenaars, ambachtslui en muzikanten.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 8 september
NK Traditioneel Gerij

In 2018 vindt het adembenemende NK Traditioneel Gerij wederom plaats in de omgeving van Baarn en Soest. Tientallen historische rijtuigen, met daarvoor een of meerdere paarden in handen van een traditioneel geklede koetsier, vormen een stoet die door beide gemeentes rijdt. 

Klik hier voor meer informatie
zondag 9 september
Traditionele heidewandeling

Het arboretum herbergt één van de grootste heidetuinen van Nederland en daarover is veel te vertellen, maar ook van de vele verwanten van heidesoorten die ook in het arboretum groeien. Onze gids neemt u mee in de fascinerende wereld van de heidesoorten.

Vanaf 13.30 uur: ontvangst met koffie en thee in het bezoekerscentrum. Om 14.00 start de wandeling. Na afloop is er een drankje en een hapje verkrijgbaar in het bezoekerscentrum. De toegang tot het arboretum bedraagt € 6,00 per persoon. Jaarkaarthouders en kids t/m 15 jaar: gratis entree.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 15 september
15:00
17:30
Treeker wandeling over de twee levens van hout

Het bos gaat pas echt leven, wanneer boskenner Martin Nolsen erover gaat vertellen. In het bos zijn namelijk twee levens van hout te vinden: het levende hout en het dode hout. Hoe worden de bossen beheerd, hoe gaat de houtoogst in z'n werk en wat gebeurt er met het hout, dat is geoogst? Hoe en als wat krijgt dat hout een tweede leven?

Samen met landgoedgids Hans Nijman beantwoordt hij al uw vragen.

Deelname kost € 10,00 per persoon.

We starten met koffie/thee en eindigen met een borrel op het landgoedkantoor aan de Treekerweg 11a in Leusden.

De opbrengst van deze wandeling wordt besteed aan banken van Treeker hout op het landgoed.

Aanmelden: www.dentreekhenschoten.nl

Klik hier voor meer informatie
zondag 16 september
Tour de Vélo Heuvelrug

Op zondag 16 september 2018 organiseert Vélo Heuvelrug de 3e Tour de Vélo Heuvelrug.
Een mooie uitdaging voor recreatieve, sportieve en prestatiegerichte fietsers.

Zondag 16 september is het weer zo ver. De 3e Tour de Vélo Heuvelrug. Bijna 800 hoogtemeters telt de lange afstand van 125 kilometer. Alle bekende heuvels op de Utrechtse Heuvelrug worden beklommen, zoals o.a. de Grebbeberg, Paardenveld en de Amerongse Berg.

De korte route van 75 kilometer slaat rechtsaf bij Quatre Bras en komt op ca 500 hoogtemeters. De tocht start en finisht bij de Proloog, Allemanswaard, in Amerongen. Wij zorgen voor sportdrank bij de start, posten met voeding en sportdrank onderweg, een mooie route en een sportieve en gezellige dag!

Klik hier voor meer informatie
zondag 16 september
11:00
18:00
Trotsmarkt Zeist

Een markt waar mensen staan die passie hebben voor wat ze aanbieden. Niet strikt Bio of fair-triade maar wel duurzaam en met een mooi verhaal. Een zeer breed assortiment van droge worst tot hippe badkleding en van verse honing tot moderne woning inrichting. 

Op Trots koop je niet alleen een stuk kaas maar je beleeft het ook, de bevlogenheid van de standhouders is de ruggengraat van Trots en daarnaast telt de sfeer van de locatie ook voor een groot deel mee.

Geen versterkte muziek of geschreeuw op de markt, geen springkussens of draaimolens. Nee, lekker thematisch knutselen voor de kinderen, passend bij de tijd van het jaar. Een fijne ontspannen sfeer op bijvoorbeeld een picknick kleed of aan een biertafel met een heerlijk glas wijn en een lekker hapje. Het mag bij ons maar ook lekker thuis. Genieten van al het moois en lekkers wat de standhouders te bieden hebben. Trots maand edities zijn altijd gratis toegankelijk en voorzien van voldoende gratis parkeer mogelijkheden. 

Klik hier voor meer informatie
zondag 16 september
14:00
15:30
Eetbare planten op Landgoed Broekhuizen

Weet jij al een maaltje te maken met bloemen en planten uit de natuur? Na deze wandeling over Landgoed Broekhuizen weet je in elk geval wat eetbaar is! De gids van Staatsbosbeheer leidt je rond over de kronkelige paden en eeuwenoude beukenlanen. Onderweg vertelt hij je niet alleen over de eetbare bloemen en planten, maar ook over de eetgewoontes van de vroegere bewoners van het landgoed.

Klik hier voor meer informatie
donderdag 20 september
Kabouterpad Leersumse Veld

*Iedere zaterdag en zondag*
Wist je dat er in het Leersumse Veld kabouters wonen? Tenminste, dat denkt de boswachter van Staatsbosbeheer, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar!
Bij het startpunt ligt een knapzak met lekkers klaar. Met een puntmuts op en de knapzak over je schouder loop je samen met je ouders een route van 500 tot 1500 meter. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. De houten kabouters wijzen je de weg en na afloop ligt er een heus kabouterdiploma voor je klaar.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 22 september
Herfst Fair Slot Zeist

Het prachtige Slot Zeist in Zeist is zaterdag 22 en zondag 23 september het toneel van de Brocante Herfst Fair. Meer dan tachtig standhouders bieden die dagen stijlvolle, gezellige, romantische en antieke waar aan.
De Brocante Herfst Fair is van 10.30 tot 16.30 uur geopend voor publiek. De entreeprijs bedraagt € 6,- per persoon en toegangskaarten kunnen aan de kassa worden gekocht. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel de Stichting Kinder Kankervrij (KiKa).

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 22 september
Summerbeats Bergse Bossen

Zaterdag 22 september is het weer bijna zover: de leukste 30-up danceparty van de Heuvelrug! Meteorologisch gezien gaan we die nacht, al dansend, de herfst in. Geen mooiere manier om de zomer af te sluiten dan met een spetterende (End-of-)SummerBeats danceparty, toch?!!  Het wordt weer binnen dansen en buiten loungen. En als het een beetje fris is, steken we gewoon de vuurschalen aan. Enfin, je kunt je dus nu al gaan verheugen op een lekker avondje ‘shake-that-body-and-put-your-hands-in-the-air’.

Klik hier voor meer informatie
zondag 23 september
Historische wandeling over het Leersumse Veld

Ontdek samen met de gids van Staatsbosbeheer de historie van het Leersumse Veld. In dit gevarieerde landschap op de Utrechtse Heuvelrug vind je allerlei details en sporen uit de Tweede Wereldoorlog. De gids neemt je mee en deelt onderweg verhalen uit die tijd. Ken je bijvoorbeeld het verhaal van de oude karabijn al? Wandel mee en je hoort alles over het hoe, waarom en waar van de opgraving in 2014.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 29 september
Stand Up Comedy Night in Bergse Bossen

Je hebt er even op moeten wachten (5 lange maanden…! ;)), maaaarrrrr… zaterdag 29 september kun je je weer laven aan een avondvullende Stand-Up Comedy Night, ramvol leuke grappen en memorabele improvisaties. Ook deze editie weer een paar “grote jongens” uit het comedycircuit.

Wie kun je 29 september verwachten achter de mic?
Het wordt een super-internationaal gezelschap!  We hebben een Griekse, een Duitser, een Belg, een Nederlander met de Engelse hoofdstad als achternaam en uhm .. nouja.., Pieter Jouke, .. geboren te Kampen…. Da’s ook best ver weg.. 

Klik hier voor meer informatie
zondag 30 september
10:00
12:00
Speuren naar paddenstoelen in de Kaapse Bossen

Geniet in de Kaapse Bossen van kleuren en paddenstoelen in het mooiste seizoen van het jaar: de herfst! Maak samen met de boswachter een prachtige herfstwandeling in dit mooie bos op de Utrechtse Heuvelrug.

In de herfst barst het bos van de paddenstoelen. Na een regenbui schieten ze letterlijk de grond uit. Ga met de boswachter op zoek naar de mooiste exemplaren. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en is zo'n 4 kilometer lang. 

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 6 oktober
Theetuin Kasteel Maarsbergen

Voor een heerlijk kopje koffie/thee met huisgemaakte lekkernijen, ook kunt u er terecht voor een verrukkelijke lunch, onder andere huisgemaakte soep en luxe belegde broodjes en een heerlijke jam of chutney om mee naar huis te nemen!

 U kunt ook een heerlijke high tea (vanaf 14 uur) reserveren!

Mail naar secretaris@landgoedmaarsbergen.nl

 

Er is nu ook een leuk kabouterpad voor onze kleine gasten!

Een prachtige pauze plaats tijdens uw tocht over de Utrechtse Heuvelrug, in de ambiance van het 17e-eeuwse kasteel, de monumentale bijgebouwen en schitterende park in Engelse landschapsstijl.

Maarnse Grindweg 30, 3953 LW Maarsbergen

www.landgoedmaarsbergen.nl

Klik hier voor meer informatie
zondag 7 oktober
10:00
17:00
Boerenmarkt Hoeve Ravenstein

Er is vandaag van alles te beleven op Hoeve Ravenstein in Baarn!
Boerenmarkt

Op het erf vind je diverse marktkramen gevuld met biologische, glutenvrije en streek producten. 
De producenten van Hoeve Ravenstein vertellen graag meer over de herkomst van deze bijzondere (streek)producten en laten je graag proeven. 

Koffielokaal en Boerderijterras

Geniet van dagvers gebak, biologische broodjes en meer in het koffielokaal.

Alles wordt vers bereid met de biologische en streek producten uit de moestuin en uit de Boerderijwinkel van Hoeve Ravenstein. Ook het Boerderijterras is open. Vanaf beide locaties heeft u zicht over het erf en de omliggende landerijen.  Heeft u een voedselallergie? Er is veel dagvers lekkers verkrijgbaar wat vrij is van gluten, lactose, koemelk, geraffineerde suiker, noten etc
Boodschappen doen in de Boerderijwinkel
In de voormalige koeienstal van Hoeve Ravenstein vind je nu een moderne Boerderijwinkel (beter gezegd biologische supermarkt. Je kunt hier terecht voor al je benodigde boodschappen en ook voor vragen over een dieet of  gezonde leefstijl.   
Volg je een speciaal dieet of heb je een voedselallergie? In de boerderijsupermarkt vind je méér dan 1500 allergenenvrije producten. Denk hierbij aan gluten-, lactose-, melk-, suiker- en pindavrije producten.

Boerenerf

Op het erf van Hoeve Ravenstein is van alles te bevelen. In de moestuin kun je zien en leren hoe velen soorten groentes, kruiden en bloemen groeien. De runderen zijn in de diervriendelijke potstal en op de landerijen rondom het erf te zien. Voor de kinderen is er een leuke speurtocht te ondernemen en zijn er verschillende dierenweides op het erf.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 13 oktober
13:30
15:30
Speuren naar paddenstoelen in de Kaapse Bossen

Geniet in de Kaapse Bossen van kleuren en paddenstoelen in het mooiste seizoen van het jaar: de herfst! Maak samen met de boswachter een prachtige herfstwandeling in dit mooie bos op de Utrechtse Heuvelrug.

In de herfst barst het bos van de paddenstoelen. Na een regenbui schieten ze letterlijk de grond uit. Ga met de boswachter op zoek naar de mooiste exemplaren. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en is zo'n 4 kilometer lang. 

Klik hier voor meer informatie
zondag 14 oktober
Herfstfair bij Jachthuis Beukenrode

Jachthuis Beukenrode uit Doorn organiseert een mooie Fair voor iedereen die van buitenleven, vissen, jagen, wandelen en lekker eten & drinken houdt op haar landgoed van 26 hectare!

Op de Fair vind je een keur aan exposanten (60-80) welke hun kramen gevuld hebben met de mooiste brocante en lifestyle artikelen voor binnen én buiten. Diverse verenigingen op gebied van outdoor, wandelen, jagen en vissen geven demonstraties en informatie en natuurlijk zorgt het Culinaire Team van Jachthuis Beukenrode voor de inwendige mens! Ook voor de kinderen zijn er volop spannende activiteiten georganiseerd op en rond het terrein. De entree is gratis en aangelijnde honden zijn van harte welkom.

Klik hier voor meer informatie
zondag 14 oktober
Herfstknutselen en herfstkleurenwandeling in het Bomenmuseum

Kom met de kinderen in de natuur rond dwalen en genieten van de prachtige herfstkleuren in het arboretum. 

Deze gezellige herfstknutsel middag is voor jong en oud. De middag begint om 12.00 uur met het maken van een herfstknutsel. Het arboretum zorgt voor de materialen en de inspiratie. Aansluitend  kunt u meewandelen met de Herfstkleuren wandeling die wordt begeleid door twee arboretumgidsen.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 20 oktober
18:30
01:00
Goud van Oud!

Goud van Oud is een muzikale avond met muziek uit de 50’s & 60’s, lekker swingen dus. Deze 41e (!) editie staat garant voor een gezellige avond met spetterende optredens in de Grote Boszaal. Kaarten kosten € 18,50 en zijn te koop bij de receptie, online of aan de deur. 

Klik hier voor meer informatie
zondag 21 oktober
Historische wandeling over het Leersumse Veld

Ontdek samen met de gids van Staatsbosbeheer de historie van het Leersumse Veld. In dit gevarieerde landschap op de Utrechtse Heuvelrug vind je allerlei details en sporen uit de Tweede Wereldoorlog. De gids neemt je mee en deelt onderweg verhalen uit die tijd. Ken je bijvoorbeeld het verhaal van de oude karabijn al? Wandel mee en je hoort alles over het hoe, waarom en waar van de opgraving in 2014.

Klik hier voor meer informatie
zondag 28 oktober
Tweede Herfstkleuren wandeling met paddenstoelen

In de bomentuin laten steeds meer bomen hun warme gele en rode herfsttinten zien. Voordat de bomen in winterrust gaan, tonen zij nog één keer hoeveel energie ze hebben opgedaan in de warme zomerzon.

Arboretumgids Piet de Jong laat de mooiste kleurencomposities zien en legt uit hoe de herfstkleuren ontstaan en waarom de intensiteit van de kleuren varieert over de wereld. Ook vertelt Piet over paddenstoelen (mycorrhiza).

Vanaf 13.30 uur: ontvangst met koffie en thee in het bezoekerscentrum. Om 14.00 start de wandeling. Na afloop is er een drankje en een hapje verkrijgbaar in het bezoekerscentrum. De toegang tot het arboretum bedraagt € 6,00 per persoon. Jaarkaarthouders en kids t/m 15 jaar: gratis entree.

Klik hier voor meer informatie
zondag 28 oktober
Land Art tentoonstelling in het Bomenmuseum

Vanaf 19 augustus is in twee Utrechtse musea een bijzondere Land Art tentoonstelling te bekijken die luistert naar de naam: ‘On the Move’. Kunstenaars van naam en faam hebben zich laten inspireren door beweging in de natuur en in het water. Hun werken zijn tot 28 oktober te bekijken in het Waterliniemuseum Fort bij Vechten en in het Bomenmuseum. Een mooie fietstocht van 15 km verbindt deze buitenexpositie op beide locaties met elkaar. 

Met deze tentoonstelling sluiten ze aan bij het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018.

Klik hier voor meer informatie
zondag 4 november
11:00
16:00
StartbaanRun - Park Vliegbasis Soesterberg

Op zondag 4 november 2018 is de volgend StartbaanRun op Park Vliegbasis Soesterberg. Loop je 5 of 10 kilometer over dit prachtige parcours op een historische locatie? Of doe je mee aan de kidsrun van 500 meter of 1 kilometer?

Klik hier voor meer informatie
zondag 18 november
Historische wandeling op Landgoed Broekhuizen

Kom slenteren over de eeuwenoude beukenlanen en kronkelige paden van Landgoed Broekhuizen. De gids van Staatsbosbeheer neemt je mee op een reis terug in de tijd en vertelt je verhalen over vroegere tijden op het landgoed. Met een beetje fantasie zie je de flanerende dames van de vorige eeuw zo tot leven komen. 

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 24 november
Hang-on Run

Op 24 en 25 november vindt de jaarlijkse Hang-On Run plaats op RCN het Grote Bos. Een oer echte Survival- en Obstaclerun, door de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug. De Hang-On Run start op RCN het Grote Bos!

 

Wil je uitgerust deelnemen aan de Hang-On Run? Kies dan voor één van onze accommodaties en profiteer van onze speciale aanbieding.

Klik hier voor meer informatie
donderdag 13 december
Koppelsteede: Winterverhalen in de stal

 

Winterverhalen in de stal 
Buiten is het guur, de dagen zijn kort. In de kerstsfeer komen? Kom (lekker warm) tussen de dieren in de stal een winterverhaal (voor)lezen. Ga lekker zitten op de strobalen in de stal. Er zijn verschillende voorleesboeken. Je leest zelf voor. 

Griftsteede 
Op deze stadsboerderij in het Griftpark kun je van alles doen. Warm je op in de stallen tussen de dieren of pak een boekje uit het Kinderzwerfboekstation in de hal. Griftsteede is één van de stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk.

 
Klik hier voor meer informatie
donderdag 13 december
Kerstfair Huis Doorn

Een charmant ‘high end’ event in het mooie park van Huis Doorn!

Met ruim 100 specialisten, smaakmakers, trendsetters en vakmensen. Brocante & vintage, delicatessen, tuinhaarden & BBQ’s, interieur accessoires, outdoor boots, winterse wollen fashion, sjawls & tassen, goud & edelsmeden, kunstenaars en nog veel meer…. Kortom héérlijk kerstshoppen en inspiratie opdoen in ‘the most wonderful time of the year.'

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 14 december
Utrechtse warme winterboot

Rondvaart van een uur met gluhwein, warme chocomel en winterse hapjes, dit alles in een knusse kerstsfeer.

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 14 december
Kerst met Bach

De Nederlandse Bachvereniging presenteert een bijzonder kerstprogramma met feestelijke cantates die Bach componeerde ter ere van Maria en Kerstmis: Kerst met Bach. Met de mooiste cantates van Bach, vier topsolisten én een kerstconcert van Vivaldi - onder leiding van Marcus Creed.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 15 december
De Zelfgemaakte Markt

De zelfgemaakte markt is een markt waar allerlei makers – kunstenaars, knutselaars, designers, creatievelingen – een podium en openbare verkoopplek vinden voor hun zelfgemaakte creaties. Het is er gezellig en super knus. 

De markt wordt sinds 2010 georganiseerd en is populair in Utrecht onder mensen die zelf dingen maken. Je vindt er gehaakte knuffels, bewerkt glas, kunst, foto’s van Utrecht in het donker, strips over katten, warme gebreide jasjes voor plantenbakken, kalenders, bier, lekker eten, kaarten en nog veel veel meer. Een heerlijke markt om inspiratie op te doen en de allermooiste, zelfgemaakte cadeau’s voor in én onder de boom aan te schaffen.

Deze editie van de Zelfgemaakte Markt maakt onderdeel uit van Knus 2018. Knus is een Utrechtse winterfestival en bestaat uit maar liefst zeven markten en huiskamers met ruimte voor Utrechts talent. 

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 15 december
DeStreekmarkt

DeStreekmarkt is dé markt voor verse streekproducten uit Utrecht en ommeland. Liefhebbers van het betere eten slaan hier gegarandeerd hun slag. Kom en ontdek wat er, niet ver bij jou vandaan, aan heerlijks te krijgen is. Gemaakt en verkocht door echte liefhebbers, om meteen op te eten of om mee naar huis te nemen. Met aandacht en zorg gemaakt voor kieskeurige culi’s zoals jij.

DeStreekmarkt is één van de zeven markten die onderdeel uitmaakt van winterfestival Knus

Klik hier voor meer informatie
zondag 16 december
Griftsteede: Kerststukjes maken

Kerststukjes maken
Wil je ook al in de kerstsfeer komen? Kom dan naar Griftsteede en maak zelf een kerststukje van natuurlijk materiaal. Je versiert het natuurlijk ook.

Griftsteede
Op deze stadsboerderij in het Griftpark kun je van alles doen. Warm je op in de stallen tussen de dieren of pak een boekje uit het Kinderzwerfboekstation in de hal. Griftsteede is één van de stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk.

Klik hier voor meer informatie
woensdag 19 december
Griftsteede: Kerststukjes maken

Kerststukjes maken
Wil je ook al in de kerstsfeer komen? Kom dan naar Griftsteede en maak zelf een kerststukje van natuurlijk materiaal. Je versiert het natuurlijk ook.

Griftsteede
Op deze stadsboerderij in het Griftpark kun je van alles doen. Warm je op in de stallen tussen de dieren of pak een boekje uit het Kinderzwerfboekstation in de hal. Griftsteede is één van de stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk.

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 21 december
Sterrenkijkavonden op Sonnenborgh

Met eigen ogen gasnevels, planeten en het maanoppervlak van dichtbij zien?  Ga naar een Sterrenkijkavond op Sonnenborgh! Sterren kijken door de grote telescopen van Sonnenborgh plus een lezing in de oude collegezaal. Op vrijdag voor volwassen en 12+ en op zaterdag speciaal voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Koop je kaartje online. 

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 22 december
Familie-Kerstkijkavond

Ruim tweeduizend jaar geleden volgden de drie wijzen uit het Oosten de ster van Bethlehem tot ze bij het kerstkind kwamen. Wat was de ster van Bethlehem? Een natuurverschijnsel of toch een wonder? Kom erachter in het kerstverhaal op Sonnenborgh. Daarnaast zijn er natuurlijk veel sterren te bekijken: door de telescopen of in het planetarium. Tussendoor warm je lekker op met chocomelk en glühwein.

Klik hier voor meer informatie
maandag 24 december
Grifsteede: Levende kerststal

Levende kerststal in het Griftpark
Kom je ook naar de levende kerststal? Bewonder Jozef, Maria, baby Jezus, de herders en de dieren in de stal van Griftsteede. Om 17.15 en 18.15 uur treedt het poppentheater Cassiopeia op. Luister naar de kerstkoren en warm je op bij het kampvuur met chocolademelk of een glühwein.

Griftsteede
Op deze stadsboerderij in het Griftpark kun je van alles doen. Warm je op in de stallen tussen de dieren of pak een boekje uit het Kinderzwerfboekstation in de hal. Griftsteede is één van de stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk.

Klik hier voor meer informatie
donderdag 27 december
Warme Winteravonden in Dierenpark Amersfoort

Kom naar de Warme Winteravonden op 27, 28, 29 en 30 december en laat je betoveren door een magisch DierenPark Amersfoort in het donker.

Overal in het park word je verleid door de geuren van stamppotten, oliebollen, glühwein en nog veel meer lekkers. Tussen de kerstbomen genieten van warme muzieknoten, terwijl je marshmallows roostert boven één van de grote Warme Wintervuren.

Als het donker wordt, komen de Winterillusies tot leven en is niets wat het lijkt. Licht, geluid en sneeuw laten je betoveren.

Zo heb je DierenPark Amersfoort nog nooit beleefd! 

Klik hier voor meer informatie
donderdag 27 december
Steede Hoge Woerd: Zelf kaarsen maken 5+

Kaarsen dompelen
Jij maakt een mooie kaars van bijenwas. Met een beetje geduld dompel je de lont in de warme was, en zo bouw je laag voor laag jouw eigen kaars op. Natuurlijk neem je deze kaars mee naar huis.

Steede Hoge Woerd
In de stallen kun je op bezoek bij de koeien, geiten en varkens. Knuffel een konijn in de kleine dierenhoek of lees een winters verhaal in de speciale kerstvoorleeshoek. Steede Hoge Woerd is één van de stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk en vind je in Castellum Hoge Woerd.

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 28 december
De Feestdagen op Slot Zuylen: Eindejaarsrondleidingen

Ben jij benieuwd hoe een adellijke familie kerst vierde? Kom naar de eindejaarsrondleidingen van Slot Zuylen in december en ervaar de tradities rond de gezelligste tijd van het jaar. Het huis is op deze dagen van onder tot boven feestelijk aangekleed. Van de grote kerstboom in de sfeervolle Gobelinzaal tot de vele lichtjes die het Slot en de tuin sieren. De gids vertelt tijdens de rondleiding het verhaal van de kerstviering in het Slot met de daarbij horende eeuwenoude familietradities.

De rondleiding eindigt in de mooiste ruimte van het huis, de Gobelinzaal. Neem gezellig plaats rondom de kerstboom en luister hier naar een bijzonder kerstverhaal. Na afloop van de rondleiding is ons museumcafé in het Koetshuis open voor een warme beker chocolademelk of een lekker glaasje glühwein. Voor ieder kind hangt er een chocoladekransje in de grote boom.

Klik hier voor meer informatie
donderdag 3 januari
Steede Hoge Woerd: Zelf kaarsen maken 5+

Kaarsen dompelen
Jij maakt een mooie kaars van bijenwas. Met een beetje geduld dompel je de lont in de warme was, en zo bouw je laag voor laag jouw eigen kaars op. Natuurlijk neem je deze kaars mee naar huis.

Steede Hoge Woerd
In de stallen kun je op bezoek bij de koeien, geiten en varkens. Knuffel een konijn in de kleine dierenhoek of lees een winters verhaal in de speciale kerstvoorleeshoek. Steede Hoge Woerd is één van de stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk en vind je in Castellum Hoge Woerd.

Klik hier voor meer informatie
donderdag 3 januari
Eilandsteede: Help de vogels de winter door!

Help de vogels de winter door!
In de wintertijd hebben de vogels het zwaar. Door bijvoorbeeld sneeuw en vorst is het moeilijker om aan voedsel te komen. Help ze een handje en maak je eigen voedselpakketjes.

Eilandsteede
Bezoek de dieren in de stal en aai eens een wolgeit of haarschaap! Of speel in de speeltuin en bezoek het kasteel. Eilandsteede vind je in Park Transwijk en is één van de stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk.

Klik hier voor meer informatie
Contactgegevens
Wij zijn momenteel niet bereikbaar Neem contact op met het Contact Center. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 - 21.00 uur en in het weekend van 9.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
+31 85-0400 700
Bel mij terug:
RCN het Grote Bos
Hydeparklaan 24,3941 ZKDoorn
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail
Wij maken gebruik van cookies
Net als elke andere website maakt ook deze website gebruik van cookies. We willen ook cookies plaatsen waarmee we je gepersonaliseerde advertenties kunnen laten zien met interessante informatie en voordelige aanbiedingen waarop je écht zit te wachten. Die aanbiedingen baseren we op wat je op de website bekijkt of op jouw persoonlijke interesses. Dus dingen die je écht leuk vindt. Vind je dat ok? Meer informatie.