Natuur & Cultuur
in de omgeving
  • Wandelen naar de Sint Helena Heuvel of op de fiets naar de Sint Helenaheuvel en dan een wandeling door de Kaapse bossen met als hoogtepunt de uitkijktoren waar je de dorpen o.a. Amerongen, wijk bij Duurstede, Doorn en de stad Utrecht kunt zien. De Sint- Helenaheuvel ligt ten noordoosten van Doorn en maakt deel uit van de stuwwal Utrechtse heuvelrug. De heuvel is ongeveer 40.3 meter hoog. Op de heuvel ligt het theehuis Helenaheuvel.
  • Ontdek het buiten. Wandelen en fietsen naar de Schaapskooi op het landgoed Heidestein. De oude potstal uit 1884 is ingericht als informatiecentrum van Utrechts Landschap. Diverse folders en kinderroutes zijn er verkrijgbaar. Op het open veld rond de schaapskooi lopen Drentse heideschapen. Deze worden ’s winters bijgevoerd. Gedurende het hele jaar zijn er activiteiten, zoals lammetjeskijkdagen in het voorjaar, het Schaapscheerfeest in de zomer en het Kerstfeest in december.
  • Museum huis Doorn.  Naast de bezichtiging van het museum waar Keizer Wilhelm de tweede vanaf 1920 tot zijn dood woonde is er ook een expositie te zien “Op de vlucht”. Nederland en de Eerste Wereldoorlog  van tot 28-08-2016. Nog nooit zijn er wereldwijd zoveel mensen van huis en haard verdreven, op de vlucht voor oorlog of onderdrukking. Maar vluchtelingen zijn van alle tijden!
  •  De Boswerf in Zeist. Aan de rand van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt bezoekerscentrum De Boswerf, een prachtige groene locatie middenin het Zeisterbos. Kinderen kunnen zich uitleven in het natuurspeelbos. Daarnaast beschikt het bezoekerscentrum over een kleine, gezellige horeca, terras, kleine beestjestuin, eetbare voorbeeldtuin, bloemen- en kruidentuin, bijenstal en een authentieke plaggenhut. Ook gaan er vanaf deze locatie veel wandelingen, fietstochten en speurtochten. Je kan bij de Boswerf ook je verjaardagspartijtje houden.
  • Nationaal militair museum in Soesterberg. Op de plek waar in 1913 de Luchtvaartafdeling van de Koninklijke Landmacht werd opgericht staat 100 jaar later het Nationaal Militair Museum. Een indrukwekkend gebouw met een spectaculair dak van 110 x 250 meter en 13 meter hoge glazen buitenwanden. Het geeft de bezoeker een gevoel van ruimte en zicht op de collectiestukken buiten. Ontdek het Arsenaal en dwaal tussen tanks en vliegtuigen.
    Niet alleen het museum zelf is een bezoek waard, ook de omgeving heeft genoeg te bieden. Genieten van de bijzondere natuur van Park Vliegbasis Soesterberg, fietsen langs militair erfgoed of de kunstwerken op het terrein en in de shelters ontdekken. U kunt de dag bijvoorbeeld afsluiten met een picknick.
Contactgegevens
Wij zijn aanwezig Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 9.00 tot 22.00 op ons gratis telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
0800 4050730
Bel mij terug:
RCN Het Grote Bos
Hydeparklaan 24, 3941 ZK Doorn
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail
Wij maken gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website stemt u daarmee in. Lees ons cookiebeleid.