Reserveer direct je tafel
#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal
zaterdag 3 februari
Wildspeurtocht - iedere donderdag en zaterdag

Onder leiding van Jan Niebeek wordt er elke donderdag en zaterdag een Wildspeurtocht georganiseerd. De wandeling gaat door het Kroondomein en de kans op het waarnemen van wild is groot. De tocht duurt ca. 2,5 uur. Er wordt gezocht naar edelherten, damherten, reeën en wilde zwijnen. Wil jij het Veluwse wild ook tegenkomen? Reseveer dan via VVV Epe.

Als gast van RCN de Jagerstee (aantonen bij aanvang van de Wildspeurtocht) krijg je korting op deze Wildspeurtocht en betaal je slechts € 5,50 p.p.

Startlocatie: De eerste parkeerplaats aan de Oranjeweg/Vierhouterweg, 8166 JC in Emst.
Honden mogen niet mee tijdens de Wildspeurtocht.

Klik hier voor meer informatie
zondag 4 februari
Stadswandeling Apeldoorn - iedere zondag

Je maakt kennis met de geschiedenis en de architectuur van Apeldoorn. Aan de hand van de gebouwen wordt je meegenomen naar de 19e eeuw, een belangrijke ontwikkelingsperiode van Apeldoorn.

De gids vertelt veel wetenswaardigheden over de bewoning, het bestuur en het dagelijkse leven in Apeldoorn in die tijd. Natuurlijk wordt de relatie met het Huis van Oranje niet vergeten.

Vooraf aanmelden is niet nodig voor een klein gezelschap. Kom je met een groep van 8 personen of meer, geef dit dan s.v.p. vooraf aan telefonisch 06 39 38 05 17 of via een e-mail aan info@apeldoornsgidsencollectief.nl  Dan wordt er gezorgd voor een extra gids.

Beginpunt: het borstbeeld van koning Willem I op het Raadhuisplein.
De wandeling begint om 14.00 uur
Duur van de wandeling : 1.5  uur
Kosten: € 4,00 per persoon. Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2,00.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 31 maart
Modespektakel Epe
Jaarlijks modespektakel in het Centrum van Epe. Om 13.00 en om 15.00 lopen de modellen over de ruim 25 meter lange catwalk in de nieuwste voorjaarsmode van verschillende Modewinkels uit Epe.     
Klik hier voor meer informatie
zondag 1 april
Trots Lentemarkt - Kasteel Cannenburch

Een mooie Lentemarkt zonder entree, op 1 en 2 april. Prachtige en heerlijke producten aangeboden door mensen met kennis en passie. Van alles te doen voor jong en oud op het prachtige landgoed en dompel je onder in de unieke en ontspannen Trots sfeer.    

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 7 april
EPIC Photo Salon Epe
Deze 2e EPic Photo Salon Epe, onderdeel van het Holland International Image Circuit, is even het mondiale middelpunt van topfotografie uit de hele wereld. Uit meer dan 60 landen ziet u het mooiste werk, fotografie met gouden sterren. De opening is op 1 maart.     
Klik hier voor meer informatie
zaterdag 7 april
Wild Kijken - De Dellen - Elke zaterdag t/m november en in de zomervakantie ook op woensdag

Samen met de boswachter herten en zwijnen observeren.

De Dellen is een prachtig natuurgebied, bekend om de afwisseling van bossen, lanen en heidevelden. Er leeft een groot aantal edelherten en wilde zwijnen. Bij aanvang van de excursie vertelt de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen over deze dieren en laat hij o.a. geweistangen zien. Daarna wordt een korte wandeling naar de wildobservatiepost in het rustgebied gemaakt. Eenmaal in de post is het belangrijk om zo stil mogelijk te zijn, zodat de dieren zich niet bewust zijn van menselijke aanwezigheid. U verblijft hier tot zonsondergang, in afwachting van het wild.

Tijd: start om 18.00 uur. Duur: ca. 2,5 uur.
Deelname: € 7,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 2,50 p.p. op vertoon van een geldige donateurspas. De excursie is niet geschikt voor kinderen < 12 jaar (stilte nodig). Ook honden kunnen niet mee.
Opmerking: doordat de wildobservatiepost in het rustgebied staat, is de kans op het zien van wild groot. 100% wildgarantie kunnen we echter niet geven; of de dieren zich goed laten zien is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de weersomstandigheden. Het blijft de natuur. Trek donkere (en warme) kleding aan en neem een verrekijker mee.   
Startlocatie: Erf van Daendels aan de Nieuwe Zuidweg nabij Epe en Heerde.

Klik hier om te reserveren
dinsdag 1 mei
ATB Natuurtocht Onder Leiding Van Gids

De Veluwe met zijn bossen en heidevelden is een uitdaging voor velen om te verkennen per ATB. U gaat met Jan Niebeek een schitterende 3 uur durende ATB tocht maken. De snelheid en afstand wordt vooraf besproken. Het gaat er om dat het een mooie ontspannen toertocht wordt voor een ieder die een keer met een ATB de bossen in wil. Vertrek vanaf camping de Wildhoeve in Emst. Leeftijd vanaf 12 jaar. 
Huur mountainbike mogelijk zolang de voorraad strekt.

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 4 mei
Foodfestival Lepeltje Lepeltje Apeldoorn - 5-5 t/m 7-5

Dit rondreizende culturele foodfestival vindt van vrijdag 5 mei tot en met maandag 7 mei plaats in Apeldoorn. Er zijn verschillende foodtrucks aanwezig die vers en ambachtelijk eten serveren. Geniet van live muziek en struin de markt over opzoek naar creatieve en ambachtelijke producten. De toegang is gratis!

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 5 mei
Bevrijdingsfestival Overijssel Zwolle

Het grootste bevrijdingsfestival van Nederland met meer dan 50 optredens en ruim 130.000 bezoekers.

Hét festival op 5 mei. Met diverse podia, meer dan tientallen optredens, honderden vrijwilligers en veel inhoudelijke projecten, is het festival meer dan een bezoek waard!

Klik hier voor meer informatie
donderdag 10 mei
Zeepkistenracefestival Apeldoorn

Op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei 2017, vanaf 11.00 uur, vindt voor het Zeepkistenrace Festival weer plaats. Er is veel te doen voor bezoekers, ondernemers en particuliere handelaren. Zo kun je je natuurlijk inschrijven voor de zeepkistenrace, maar ook voor de populaire kofferbakverkoop. Het aantal deelnemers aan de zeepkistenrace zelf is helaas beperkt, dus wacht niet te lang met inschrijven om teleurstellingen te voorkomen. Meedoen kan dit jaar weer in de leeftijden 5-8 jaar en 9-12 jaar.

Klik hier voor meer informatie
donderdag 10 mei
Vaasaqua
Ook dit jaar zal Vaassen weer het toneel zijn van vele duizenden mensen die genieten van muziek, van een braderie, een boekenmarkt, een kunstmarkt, diverse kinderactiviteiten, een sportplein en nog veel meer.
09.00 uur Start boekenmarkt met ca. 175 kramen 
09.00 uur Start braderie met ca. 150 kramen
10:00 uur Concert Vaassens Fanfare corps bij de molen
10.00 uur Kinderplein met TheaterFiets, diverse kinderattracties en springkussens
10.00 uur Ireneveld, sportactiviteiten met verschillende verenigingen uit Vaassen en omgeving
14.00 uur Start dweilorkesten over het feestterrein
14.00 uur Live optreden van Fragment en The Euros op het marktplein
17.00 uur Einde braderie, boekenmarkt, sportplein en muzikaal dagprogramma
18.00 uur Einde live programma op het marktplein
20.00 uur Avondvullend live spektakel met onder onder de topbands The Euros en Fragment (tot 0:30 uur)  
Klik hier voor meer informatie
zondag 20 mei
Pure Pinksterfair - Kasteel Cannenburch - 20-5 & 21-5

Op 20 en 21 mei vindt De Pure Pinksterfair bij kasteel Cannenburch in Vaassen weer plaats. Het is een festijn waar Genieten met een hoofdletter wordt geschreven. De prachtige locatie, gevarieerde en gepassioneerde standhouders, verrassende demonstraties, lezingen en workshops én gastvrije sfeer zorgen ervoor dat iedereen die van eerlijk en natuurlijk houdt, een heerlijke dag beleeft. PUUR is het thema van deze gezellige en gemoedelijke fair. Deelnemers zijn met zorg geselecteerd, en passen met hun assortiment binnen het thema. Beleef het groene en eerlijke gevoel te midden van de rododendrons in het prachtige park van Geldersch Landschap & Kasteelen. Dit kan heel relaxed met een elektrisch busje. Ontdek het uiteenlopende assortiment in de ruim 100 stands. Zij bieden een breed scala aan tuinartikelen, woonaccessoires, brocante, sieraden en mooie kleding. Proef de lekkernijen en laat u -samen met uw kinderen- verrassen door een demonstratie, presentatie of workshop. Dit alles onder het genot van een muzikale omlijsting en lekkernijen verkrijgbaar op het culinaire plein.

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 25 mei
De nacht van Apeldoorn

Vrijdag 25 mei is het tijd voor een gezellig feest in het centrum van Apeldoorn! Je kan dan terecht op het Caterplein, Leienplein, Marktplein, Raadhuisplein, Kapelstraat en Stadscafé voor leuke liveoptredens en overig entertainment. De toegang deze avond is geheel gratis.

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 25 mei
Lalaland festival - 25-5 t/m 27-5

De Stille Wei aan de boulevard van Harderwijk verandert op 25 en 26 mei weer in de niet-zo-Stille-Wei voor de zevende editie van LaLaLand Festival, een gratis toegankelijk avontuur voor oog en oor. Op vier – en als je goed zoekt vijf – verschillende podia vind je op LaLaLand Festival twee dagen lang een heleboel muziek, theater, lekker eten en andere creatieve uitspattingen. En omdat LaLaland dit jaar in het hemelvaartweekend valt beginnen we op vrijdagmiddag al om 13:00 uur – WOEHOEH!

vrijdag 1 juni
Zwolle Unlimited - 1-6 t/m 3-6

Zwolle Unlimited vult kades, parken en stadspleinen met (inter)nationale topvertellers en poëten. Er is spannend straattheater, swingende en verstilde concerten, wonderschone vertellingen, culinaire hotspots, kinderactiviteiten en gezelligheid. Het festival bundelt de kleinschalige culturele en kunstzinnige pareltjes van de stad. Zwolle Unlimited laat de binnenstad bruisen.

Klik hier voor meer informatie
dinsdag 12 juni
Eper paardenvierdaagse - 12/6 t/m 15-6

Van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 juni 2018 vindt de 25e editie van de Eper Paardenvierdaagse plaats; het grootste recreatieve paardensportevenement in Nederland. Het vaste start- en finishterrein van de Eper Paardenvierdaagse bevindt zich op nog geen 70 meter van ons park, aan de Officiersweg. Het evenement is zeker een bezoekje waard!

 

Ben jij opzoek naar een overnachtingsplaats voor jou en je paard en wil jij zo dicht mogelijk bij het start- en finishterrein verblijven? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie over een verblijf op de Jagerstee met stallingsmogelijkheden in de buurt.

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 15 juni
Intocht Eper Paardenvierdaagse
Feestelijke intocht vanaf het startterein (tegnover de Jagestee) door het centrum van Epe, de ruiters, menners en paarden zijn mooi uitgedost en laten zich zien aan het publiek.    
Klik hier voor meer informatie
vrijdag 22 juni
Drakenbootfestival Apeldoorn - 22, 23 & 24 juni
Het Grolsch Drakenbootfestival is een 3-daags evenement op het Zwitsalterrein in Apeldoorn. Naast de spannende drakenbootraces, is er nog veel meer te beleven bij het Grolsch Drakenbootfestival. Zo is er bijvoorbeeld het Theaterplein, Drakenland, een braderie, op zaterdagavond de ‘Drakenboot Beach Party!’. Het Grolsch Drakenbootfestival is een dagje uit voor de hele familie.    
Klik hier voor meer informatie
zondag 24 juni
Ijsselfestival Zutphen

Kooplieden, ambachten, markten, transport van hout over de Berkel, De IJssel als waterweg, maar ook de rechtspraak zullen herleven. Daarnaast is er een piratendorp voor kinderen.

 
Klik hier voor meer informatie
zaterdag 30 juni
Concours d’Élégance - Paleis het Loo - 30-6 & 1-7

Paleis Het Loo is in het weekend van 30 juni en 1 juli de ‘catwalk’ voor het Concours d‘Élégance. Dit prestigieuze evenement voor klassieke en exclusieve auto’s is een van de grootste internationale autoconcoursen. Het concours brengt alle ingrediënten voor autoliefhebbers en hun familie samen. Prachtige klassiekers, de nieuwste supercars, lifestyle, muziek en uitstekend eten en drinken op een unieke locatie! 


Door de deelnemers van het Concours d’Élégance wordt gestreden om de titel ’Best of Show’. Een internationale vakjury beoordeelt de klassieke auto’s op elegantie, originaliteit, restauratie en presentatie. Tevens wordt er op de paleislaan een demonstratie sprint gehouden met vooroorlogse racewagens en presenteren gerenommeerde automerken hun nieuwkomers. Entreetickets voor dit evenement geven eveneens toegang tot de tuinen en stallen. Honden, m.u.v. hulphonden, zijn niet toegestaan op het terrein van Paleis Het Loo .

Klik hier voor meer informatie
zondag 1 juli
Street Art Festival Apeldoorn

Het Marktplein van Apeldoorn wordt op zondag 1 juli 2018 wederom het decor van een freestyle event door Street Art Apeldoorn. Tijdens dit familie festival zijn er verschillende activiteiten te bekijken en aan deel te nemen. 

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 6 juli
Lumido Lichtjesfestival - 6-7 t/m 8-9

Jaarlijks tussen juli en september ontstaat er rondom het invallen van de schemering en liefdevol sprookje rondom de bosvijver in natuurpark Berg & Bos in Apeldoorn. Dit water en klankspel welke romantiek tot leven brengt heet Lumido. Kom totaal tot rust rondom de bosvijver van natuurprak Berg en Bos en geniet van de Shows welke op gezette tijden voorbij komen. Geniet, verbaas en wees betoverd door een avond Lumido.

 

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 6 juli
Deventer op stelten - 6-7 t/m 8-7

Hoogstaand buitentheater, spektakel op hoog niveau en voorstellingen die de stad in figuurlijke zin op stelten zetten. Het festival is een feestelijke ontmoeting met kunst en cultuur, met openluchtvoorstellingen hoog boven het publiek, maar ook met intieme theaterconfrontaties.

Op monumentale pleinen, in parken en op kleinere locaties zijn voorstellingen te zien uit Frankrijk, Engeland, Italië, Spanje en Nederland. Door de specifieke vorm en artistieke kwaliteit is ‘Deventer Op Stelten’ uitgegroeid tot toonaangevend festival voor internationaal buitentheater. Het programmeren van voorstellingen op hoog niveau, zowel in letterlijke als figuurlijke zin, maakt het festival onderscheidend ten opzichte van andere festivals in binnen- en buitenland.

 

‘Deventer Op Stelten’ vindt jaarlijks plaats in juli en wordt door ruim 120.000 bezoekers beleefd als bijzonder, feestelijk en hoogstaand cultureel festival. De toegang is gratis. Voor slechts een enkele voorstelling zijn tickets nodig

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 7 juli
Aaltjesdagen Harderwijk - 7 t/m 10 juni

Aaltjesdagen is een jaarlijks, meerdaags festival in Harderwijk, dat sinds 1983 ieder tweede weekend van juni plaatsvindt. Het festival geeft een mooi beeld van wat Harderwijk te bieden heeft op het gebied van toerisme, cultuur, historie en ontspanning en trekt jaarlijks ongeveer 50.000 bezoekers.

Als opening van het drukke toeristisch seizoen is er op vrijwel elke plek in de stad iets te beleven. Muziek, (water)sport, dans, braderie, oude ambachten, botters. Het programma verrast met daarin alle benodigde ingrediënten voor een flinke portie gezelligheid, geschikt voor elke leeftijd. Aaltjesdagen is een van de grootste jaarlijks terugkerende festivals van de Veluwe!

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 13 juli
Braderie Epe

Gezellige braderie met diverse activiteiten. Er is een kinderkleedjesmarkt en rommelmarkt vanaf 15.00 uur. Vanaf 20.00 uur is er pleinfeest met diverse muziekoptredens op het plein bij de grote kerk.

zaterdag 14 juli
Jazz Comes To Town

Vijf zaterdagen lang betreden (inter)nationale jazzartiesten het podium. Mede door het aanvangstijdstip, elke concertdag begint om 16.00 uur, is het evenement voor iedereen toegankelijk. Het gevarieerde programma biedt voor ieder 'wat wils'! 

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 20 juli
Braderie Epe

Gezellige braderie met diverse activiteiten. Er is een kinderkleedjesmarkt en rommelmarkt vanaf 15.00 uur. Vanaf 20.00 uur is er pleinfeest met diverse muziekoptredens op het plein bij de grote kerk.

zaterdag 21 juli
Jazz Comes To Town

Vijf zaterdagen lang betreden (inter)nationale jazzartiesten het podium. Mede door het aanvangstijdstip, elke concertdag begint om 16.00 uur, is het evenement voor iedereen toegankelijk. Het gevarieerde programma biedt voor ieder 'wat wils'! 

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 21 juli
Theater op 't zand

Theater op ´t Zand is een gratis toegankelijk cultureel festival dat plaatsvindt op het Kootwijkerzand midden op de Veluwe. Het Kootwijkerzand ligt tussen Apeldoorn en Barneveld. Er wordt een woest uitdagend programma voor jong en oud aangeboden dat het thema ‘’Stuifzand’’ alle recht aan doet.

 
Klik hier voor meer informatie
woensdag 25 juli
Midzomerproeverij Vierhouten

De Midzomerproeverij vindt plaats tussen de oude bomen en rododendrons. Verschillende restaurants serveren tijdens de proeverij heerlijke gerechtjes. Ook staan er kramen met streekpoducten, kunst e.d. opgesteld. Daarnaast is er live muziek en kunnen kinderen zich er ook prima vermaken!

KIik hier voor meer informatie
vrijdag 27 juli
Braderie Epe

Gezellige braderie met diverse activiteiten. Er is een kinderkleedjesmarkt en rommelmarkt vanaf 15.00 uur. Vanaf 20.00 uur is er pleinfeest met diverse muziekoptredens op het plein bij de grote kerk.

zaterdag 28 juli
Jazz Comes To Town

Vijf zaterdagen lang betreden (inter)nationale jazzartiesten het podium. Mede door het aanvangstijdstip, elke concertdag begint om 16.00 uur, is het evenement voor iedereen toegankelijk. Het gevarieerde programma biedt voor ieder 'wat wils'! 

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 3 augustus
Braderie Epe

Gezellige braderie met diverse activiteiten. Er is een kinderkleedjesmarkt en rommelmarkt vanaf 15.00 uur. Vanaf 20.00 uur is er pleinfeest met diverse muziekoptredens op het plein bij de grote kerk.

zaterdag 4 augustus
Een Frans Festijn - Kasteel Cannenburch - 4 en 5 augustus

Het zonnige Franse leven in het park van Kasteel Cannenburch op 4 en 5 augustus.

Het zonnige leven van Frankrijk is dit weekend het thema met kunstenaars á la Montmartre, producten uit het zonnige zuiden, brocante, Bourgondisch eten en heerlijke Franse muziek. Standhouders zijn met zorg geselecteerd en passen met hun assortiment binnen het thema. Beleef het heerlijke, luie, zwoele gevoel tijdens het eerste weekend van augustus gewoon in Nederland. Proef de lekkernijen aan de lange feestelijk gedekte tafels en laat u, samen met uw kinderen, verrassen door Franse (kinder)spelen, demonstraties van de kunstenaars en een kinderwagenparade. In de fruitboomgaard komt Montmartre tot leven waar vele kunstenaars hun werk laten zien. En dit alles omlijst door heerlijke chansons en ballades.    

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 4 augustus
Jazz Comes To Town

Vijf zaterdagen lang betreden (inter)nationale jazzartiesten het podium. Mede door het aanvangstijdstip, elke concertdag begint om 16.00 uur, is het evenement voor iedereen toegankelijk. Het gevarieerde programma biedt voor ieder 'wat wils'! 

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 10 augustus
Braderie Epe

Gezellige braderie met diverse activiteiten. Er is een kinderkleedjesmarkt en rommelmarkt vanaf 15.00 uur. Vanaf 20.00 uur is er pleinfeest met diverse muziekoptredens op het plein bij de grote kerk.

vrijdag 17 augustus
Braderie Epe

Gezellige braderie met diverse activiteiten. Er is een kinderkleedjesmarkt en rommelmarkt vanaf 15.00 uur. Vanaf 20.00 uur is er pleinfeest met diverse muziekoptredens op het plein bij de grote kerk. 

vrijdag 24 augustus
Braderie Epe

Gezellige braderie met diverse activiteiten. Er is een kinderkleedjesmarkt en rommelmarkt vanaf 15.00 uur. Vanaf 20.00 uur is er pleinfeest met diverse muziekoptredens op het plein bij de grote kerk. 

zaterdag 25 augustus
Elfheuvelentocht

Fietsend van de Veluwe genieten; dieppaarse heidevelden bewonderen die juist in augustus volop in bloei staan en tegelijkertijd je eigen conditie testen. Dat is de Elfheuvelen Rijwiel-Toertocht, die op zaterdag 25 augustus 2017 voor de 44e keer wordt gehouden. RCN De Jagerstee is het start- en eindpunt van de toertocht. 
Er zijn ook dit jaar weer vier afstanden te rijden, namelijk 45, 75, 100 en 150 km.

WEEKENDARRANGEMENT VOOR DEELNEMERS 
Deelnemers aan de Elfheuvelentocht hebben de mogelijkheid om tegen een speciaal weekendtarief te kamperen op de Jagerstee. Het arrangement loopt van vrijdagmiddag 24 augustus tot en met maandagmorgen 27 augustus. Reserveer met de code 11H2018 en betaal slechts € 47,50 voor een heel weekend (o.b.v. 2 personen incl. toeristenbelasting en excl. reserveringskosten). Gezien de grote belangstelling voor dit arrangement is het raadzaam van te reserveren.

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 31 augustus
Muzikale Koopavond

Live muziek door het hele centrum van Epe

zaterdag 15 september
Hertenbronstexcursie - 15/9 t/m 6/10

In september en oktober is het bronsttijd voor de edelherten. De mannetjes (herten) verzamelen dan een aantal vrouwtjes (hindes) om zich heen. Dit bronstroedel wordt verdedigd, onder andere door te burlen. Dat is een schitterend oergeluid. Wilt u het burlen ook horen? Ga dan mee met de boswachter. De wandeling gaat naar de wildobservatiepost in het rustgebied van De Dellen om daar naar het burlen te luisteren. En met een beetje geluk krijgen we het bronstspektakel ook te zien. Doordat de wildobservatiepost in het rustgebied staat, is de kans op het horen en zien van de herten groot. Of de dieren zich goed laten horen en zien is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de weersomstandigheden. Het blijft de natuur. Trek donkere (en warme) kleding aan en neem een verrekijker mee.     

 

Reserveren is noodzakelijk. Dit is mogelijk vanaf 30 augustus via www.glk.nl/evenementen (er kunnen maximaal 20 deelnemers mee)

 

De hertenbronstexcursie wordt gegeven van 18:00 tot 20:30 uur de volgende data:

15, 18, 19, 21, 22, 25, 28 en 29 september en op 2, 3, 5 en 6 oktober. 

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 15 september
Kapellenfestival

Optredens van diverse kapellen, met o.a. de Eper Bloaskapel en diverse andere orkesten. Van 14:00 tot 16:00 uur

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 15 september
Hertenbronstexcursie, de Dellen - 15-9 t/m 13-10

amen met de boswachter luisteren naar burlende herten.

In september en oktober is het bronsttijd voor de edelherten. De mannetjes (herten) verzamelen dan een aantal vrouwtjes (hindes) om zich heen. Dit bronstroedel wordt verdedigd, onder andere door te burlen. Dat is een schitterend oergeluid. Wilt u het burlen ook horen? Ga dan mee met de boswachter. Er wordt gewandeld naar de wildobservatiepost in het rustgebied van De Dellen om naar het burlen te luisteren. En met een beetje geluk krijgt u het bronstspektakel ook te zien. 

 

Tijd: start om 18.00 uur. Duur: ca. 2,5 uur.
Deelname: € 12,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 7,50 p.p. op vertoon van een geldige donateurspas. De excursie is niet geschikt voor kinderen < 12 jaar (stilte nodig). Ook honden kunnen niet mee.
Opmerking: doordat de wildobservatiepost in het rustgebied staat, is de kans op het horen en zien van de herten groot. 100% garantie kunnen we echter niet geven; of de dieren zich goed laten horen en zien is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de weersomstandigheden. Het blijft de natuur. Trek donkere (en warme) kleding aan en neem een verrekijker mee.    
Startlocatie: Erf van Daendels aan de Nieuwe Zuidweg nabij Epe en Heerde.
Reserveren is noodzakelijk. Dit is mogelijk vanaf 30 augustus 

 

Zaterdag 15 september 2018
Dinsdag 18 september 2018
Woensdag 19 september 2018
Vrijdag 21 september 2018
Zaterdag 22 september 2018
Dinsdag 25 september 2018
Vrijdag 28 september 2018
Zaterdag 29 september 2018
Dinsdag 2 oktober 2018
Woensdag 3 oktober 2018
Vrijdag 5 oktober 2018
Zaterdag 6 oktober 2018
Zaterdag 13 oktober 2018

Klik hier om te reserveren
zaterdag 6 oktober
Smakelijk Epe
De deelnemende ondernemers maken elk jaar weer een culinair feest van Smakelijk Epe. Er zijn (kook) demonstraties, veel producten worden ter plaatse bereid. U kunt diverse bijzondere voor-, hoofd- en nagerechten uittesten.  
Klik hier voor meer informatie
zaterdag 6 oktober
Herfstkleurenwandeltocht
Tijdens deze tocht op 6 en 7 oktober met afstanden van 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer kunt u genieten van de prachtige herfstkleuren in de bossen van Epe. Alle routes zijn duidelijk gemarkeerd. Op de startlocatie zijn diverse activiteiten. Op een prachtige locatie, gelegen aan de bosrand van Epe/Wissel, vrij van het verkeer ligt de Kampeerboerderij "De Berghoeve", welke beide dagen weer als start- & finish locatie zal fungeren voor de Veluwe Herfstkleurentocht. De uitgezette routes gaan afhankelijk van de te lopen afstand door prachtige bossen, heidevelden, natuurgebieden, gelegen op de landgoederen Welna, Tongeren en “Het Geldersch Landschap”. De omgeving rond de startplaats is zo mooi dat er ook nu gekozen is om alle rustplaatsen bij de start- & finishlocatie te houden. Er worden een drietal lussen uitgezet van 10 km en twee lussen van 5 km, waarmee alle afstanden van 5-10-15-20 en 30 km mee samengesteld kunnen worden.

De start is beide dagen vanaf 9.00 uur tot uiterlijk 10.00 uur voor de 30 km, 20 km tot 12.00 uur,15 km tot 13.00 uur, 10 km tot 14.00 uur en de 5 km tot 14.30 uur. 

De startplaats is bij kampeerboerderij “De Berghoeve”, Veenweg 9 te Epe/Wissel. 

Aan de wandeltocht kan deelgenomen worden door iedereen vanaf 4 jaar. U mag zelf uw afstand kiezen, maar voor de 10 km geldt een minimum leeftijd van 8 jaar, de 15 km 10 jaar, de 20 en 30 km 12 jaar. 

U, hoeft geen lid te zijn van een wandelsportvereniging of bond. Honden zijn van harte welkom, mist ze aangelijnd zijn. Voor deze viervoeters (onder voorbehoud) zal er weer een traktatie zijn, aangeboden door Dier All-in uit Epe. Ook Nordic Walking wandelaars zijn van harte welkom. Van deze uitnodiging wordt door Nordic Walkers ruimschoots gebruik gemaakt.
Klik hier voor meer informatie
zaterdag 6 oktober
Wilddagen Vierhouten

Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober vinden de Wilddagen in Vierhouten plaats. Elk jaar komen duizenden bezoekers af op dit culinaire evenement. De Wilddagen markeren het begin van het wildseizoen. Het proberen van verschillende kleine wildgerechten staat centraal. Ook zijn er verschillende kramen aanwezig en worden er verschillende activiteiten georganiseerd.

Klik hier voor meer informatie
donderdag 25 oktober
Oener Koefeest
Gezellige dag met veel activiteiten. Er is o.a. een warenmarkt, rommelmarkt, kinderboerderij, autocross en trekkertrek van oldtimers. Verder zijn er diverse kinderactiviteiten en een koeiententoonstelling.  
Klik hier voor meer informatie
zaterdag 17 november
Avondintocht Sinterklaas - Kasteel Cannenburch
Net als de afgelopen jaren komt Sinterklaas ook dit jaar weer aan in Vaassen middels een sfeervolle intocht. De route gaat vanaf Heiwegen Mode door de Dorpsstraat. De Sint zal op zijn schimmel Amergio, begeleidt door zijn pieten en de fanfare, richting kasteel Cannenburch rijden. Daarna zal de Sint te voet verder gaan richting het podium, waar Sinterklaas van harte welkom wordt geheten door de burgemeester en Ondernemersvereniging Vaassen. Voordat de Sint op het podium arriveert is er een leuk muziekprogramma met zingende, swingende pieten. Ook banketpiet is er weer bij.  
Klik hier voor meer informatie
zaterdag 24 november
Sinterklaasintocht

Sinterklaas intocht in het centrum van Epe

vrijdag 14 december
Kerstmarkt Kasteel de Cannenburch - 14-12 t/m 16-12

In 2017 wordt de 31e editie gehouden van de Kerstmarkt in Vaassen. Jaarlijks komen bijna 20.000 bezoekers naar de sfeervolle markt bij de Cannenburch.. In de donkere dagen voor Kerst kan je ook dit jaar weer genieten van de sprookjesachtige Kerstmarkt op het voorplein van Kasteel Cannenburch. Wandel langs de ruim honderd kramen waar mooie, lekkere en ambachtelijke producten te vinden zijn die je alvast in kerststemming brengen. 

Dwaal tijdens de Kerstmarkt rond in de feestelijk en sfeervol ingerichte vertrekken van het kasteel en geniet van verschillende optredens. In de kasteelwinkel zijn prachtige geschenken te koop en lekker opwarmen kan met een hapje en drankje in de kelders van het kasteel. Een uitgebreid muziekprogramma maakt de sfeer in het kasteel compleet.

Entree Kerstmarkt: € 2,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar gratis toegang.
Combi entree Kerstmarkt en Kasteel Cannenburch: € 5,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar gratis toegang.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 28 december
09:00
00:00
Eper Bossentocht

TC Veluwe organiseert ieder jaar in oktober en december de Van Norel Eperbossentocht.

De tocht voert gemiddeld zo’n 1000 deelnemers door het mooie bosrijke gebied van Epe met onder andere de Dellen, de Scherpenberg en de Schaapskooi. Er zijn verschillende routes die gereden kunnen worden.

Van  25, 35 en 50 km.

De kosten hiervoor zijn 

  • tot 18 jaar gratis
  • NTFU leden €5
  • niet-NTFU leden €6,-

Dankzij een goede relatie met alle boseigenaren is de tocht al meer dan 25 jaar een groot succes. De tocht is door de NTFU met 2 sterren gewaardeerd.

Klik hier voor meer informatie.
Contactgegevens
Wij zijn aanwezig Neem contact op met het Contact Center. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 09.00 - 21.00 uur en in het weekend van 09.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
+31 85-0400 700
Bel mij terug:
RCN de Jagerstee
Officiersweg 86, 8162 NR Epe
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 dag Stuur een e-mail