Natuur & cultuur
In de omgeving
  • Duingebied Kwade Hoek. In dit dynamische getijdengebied groeien zoutminnende planten als lamsoor en lepelblad. Het is een broedgebied van o.a. de grutto, kluut en tureluur. 
  • Natuurgebied Tiengemeten, ongerepte wildernis waar de bever en de zee-arend wonen. Hiervoor kun je in Zuid-Beijerland op de boot stappen.
  • Bij A Seal Zeehondenopvang in Stellendam worden zeehonden opgevangen en verzorgd. Dit zijn voornamelijk jonge zeehondenpups die hun moeder zijn kwijtgeraakt of zeehonden die gewond of ziek zijn. Wanneer de zeehonden weer helemaal gezond zijn en in staat om in het wild te kunnen overleven, worden ze weer vrijgelaten. 
  • Museumschip de Buffel in Hellevoetsluis is een leuk dagje uit voor jong en oud. Het unieke schip geeft inzicht in de geschiedenis van een onderdeel van de Koninklijke Marine. Er zijn voorstellingen door middel van poppen en daarnaast interactieve spelletjes voor de jeugd. Men kan motoren aan het werk zien, beleven hoe het schip er in de logementsperiode uit zag en de geschiedenis beleven door middel van de film die getoond wordt.
  • In Bezoekerscentrum de Grevelingen wordt d.m.v. een overzichtstentoonstelling de geschiedenis over de Grevelingen verteld. 
  • In recreatiegebied De Punt bij Ouddorp zijn in enkele jaren geleden bunkers uitgegraven. Inmiddels is er een bunkerroute uitgezet. Informatie over de bunkers is te vinden op de informatiepanelen bij de bunkers.

  • Het strand waar RCN Toppershoedje aan ligt, het Noordzeestrand, staat al jaren in de top tien van schoonste stranden in Nederland. Je kunt er dus naar hartenlust verantwoord spelen, sporten en luieren. Het hele jaar door is het Noordzeestrand een heerlijke plek: waai lekker uit tijdens een flinke strandwandeling of drink wat bij een van de hippe strandtenten. Het strand scoort niet alleen goed op hygiene, het is ook het breedste strand van Nederland. Zelfs in het hoogseizoen heb je altijd voldoende ruimte voor jezelf of je gezin.
Contactgegevens
Wij zijn aanwezig Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 9.00 tot 22.00 op ons gratis telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
0800 4050730
Bel mij terug:
RCN Toppershoedje
Strandweg 2-4, 3253 LR Ouddorp
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail
Wij maken gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website stemt u daarmee in. Lees ons cookiebeleid.