Supervakantie met kids

Uitstapjes met kinderen

 • Echt spannend is het canyoning. Vanaf ongeveer 9 jaar oud (1,35 meter groot) kun je al meedoen. Hierbij daal je in een wetsuit de rivierbeding af, al springend van rots naar rots en glijdend door de stroomversnellingen van het water, alsof je een natuurlijke wildwaterbaan afgaat. Een unieke ervaring!
 • Bezoek de ‘koekjesfabriek’ van Nant. Bij deze chocolatier, kun je iedere donderdag kijken hoe de in de regio bekende ‘Tempelierskoeken’ gemaakt worden. Je wordt door ons rondgeleid in de kleine keuken, waar nog op een ambachtelijke manier wordt gewerkt. Ook krijg je te horen hoe hun overheerlijke chocolade wordt gemaakt.
 • Beleef de wereld van de insecten bij Micropolis. Observeer de insecten van dichtbij, hou ze vast en leer over hun manier van leven. Heel interactief en interessant voor groot en klein.
 • De rivieren in de omgeving van het park nodigen uit tot allerlei watersportactiviteiten, geschikt voor jong en oud. Je kunt bijvoorbeeld kanoën op de Dourbie of de Tarn.
 • Bezoek de grot Dargilan, waarbij het verhaal wordt verteld over het vosje dat de grot ontdekte. In deze grot zien kinderen alles wat thuis hoort in een druipsteengrot. Dit maakt het voor hen, als beginnende ontdekker van het ondergrondse, een pracht ervaring.
 • Doe mee met een van de vele avonturenparcours in de regio. Er zijn al mogelijkheden om mee te doen vanaf 3 jaar.
 • Velorail in Sainte Eulalie de Cernon. Al fietsend over een spoorrails, rijdend door lange tunnels, ontdek je de vallei van de Cernon. Deze activiteit is goed te combineren met een bezoek aan het Reptilarium in dezelfde plaats. Een wandeling door dit oude tempeliersdorp en/of om te combineren met het plaatsje Roquefort-sur-Salzon, voor een bezoek aan de grotten van de wereldberoemde Roquefort-kaas.
 • Al vanaf 5 jaar kun je gaan parapenten: een tandemsprong maken en je zo vrij voelen als een vogel in de lucht.
 • Een dag naar zee! Met slechts 1 uur en 15 minuten rijden, sta je bij de Middenlandse zee. Plaatsen als Agde, Vias en Serignan vlakbij Beziers hebben vele prachtige stranden. Ook vind je in Agde een Aqualand: een waterpark met vele glijbanen.
 • Een aantal keren zal er in de zomermaanden een Tempeliersdag plaatsvinden in één van de vijf Tempeliersplaatsen vlakbij de camping. Vraag hierover meer informatie bij de receptie. Ook als er geen grote activiteiten zijn, zal het voor de kinderen een beleving zijn om over de vestigingsmuren van deze plaatsjes te lopen bij La Couvertoirade en La Cavalerie.
 • Kom de wilde natuur te ontdekken in een vreemd universum van rotsen in vreemde vormen, bij Montpellier le Vieux. Er worden diverse sportieve activiteiten aangeboden, zoals: Walk, Pique-Nique of Sporting Excursie.