Boerderij Nieuw Weper

Ontdek de boerderijwereld

Tijdens een rondleiding op boerderij Nieuw Weper krijgen kinderen allemaal een boeren-outfit aan; overall, laarzen en een pet of boerenzakdoek. Onder leiding van de boerin wordt een ronde gemaakt over het bedrijf. Er wordt gedemonstreerd hoe een kalfje wordt geboren. Iedereen mag proberen om een (kunst)koe te melken, we vertellen over de weidevogels en natuurlijk mogen de kinderen helpen om de kalfjes te voeren. Ondertussen mogen jong en oud al hun vragen stellen; geen vraag is te gek! In de zomervakantie zijn de rondleidingen op vaste tijdstippen, deze zijn te vinden op onze website. Buiten de vakantie worden er op afspraak rondleidingen verzorgd voor groepen vanaf 10 personen.

Wil je eens écht je handen uit de mouwen steken op de boerderij? Boek dan een melkclinic en leer de fijne kneepjes van het koe melken!

Of ga je liever creatief aan de slag? Dat is mogelijk met een workshop ‘koe pimpen’. Iedereen, jong en oud kan bij ons een eigen kunstwerkje maken. We hebben koeien, paarden en varkens beeldjes die versierd kunnen worden met verf of decoupage techniek. 

Wat je ook kiest, na een bezoek aan deze boerderij weet je alles over koetjes en kalfjes.

Boerderij Nieuw Weper

Weperpolder 13

8431 RL, Oosterwolde

Nederland