Privacy verklaring

Bij RCN Vakantieparken doen we er alles aan om je een geweldige vakantie te bezorgen. Wanneer je bij ons op vakantie gaat, hebben we gegevens van je nodig. Ook als je informatie aanvraagt of je inschrijft voor de nieuwsbrief verwerken we persoonsgegevens. Wij vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Daarom doen we er alles aan om jouw privé-gegevens ook echt privé te houden.


Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de Algemene verordening Gegevensbescherming (AVG) stelt. Dat betekent onder andere dat:

  • wij duidelijk vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • wij onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
  • wij je eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om je persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin jouw toestemming is vereist;
  • wij passende beveiligingsmaatregelen nemen om jouw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
  • wij jouw recht respecteren om je persoonsgegevens op jouw verzoek ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

 
Als je naar aanleiding van deze privacyverklaring contact met ons wilt opnemen, dan kan dat.

Telefonisch:                       085 0400 700

maandag t/m vrijdag van 9.00 - 21.00 uur en in het weekend van 9.00 - 18.00 uur

Per e-mail:                         privacyofficer@rcn.nl

Per post:                            Postbus 217, 3940 AE Doorn

 

Hieronder leggen we uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en wat we daarmee doen.

 
Wat willen we van je weten?

Voorletter(s) en achternaam

Om je op ons park en in onze verdere communicatie persoonlijk te kunnen aanspreken, gebruiken we je naam. Die hebben we ook nodig om je boeking te kunnen registeren en je gegevens op te nemen in het nachtregister.

 

Aanhef

We spreken je graag op de juiste manier aan.

 

Adres en woonplaats

De meeste boekingsgegevens sturen we per e-mail. Maar we willen je graag altijd kunnen bereiken, ook als de mail een keer niet zou werken.


Telefoonnummer

Het kan zijn dat we contact met je moeten opnemen over je boeking, dan bellen we je op dit nummer.

 

E-mail

Bijna alle correspondentie sturen we per mail: de bevestiging van je reservering, een ‘voorpret’ mail met allemaal tips voor je vakantie, soms een berichtje als je je aanbetaling vergeten bent en natuurlijk vragen we na afloop van je vakantie hoe het is geweest.

Je hebt je e-mailadres ook nodig om je persoonlijke Mijn-RCN omgeving te kunnen gebruiken.

Wil je op het park inloggen in het WiFi-netwerk? Ook daarvoor gebruik je je e-mail adres.

 

Geboortedatum en leeftijden

Boek je een vakantie bij RCN, dan moet je minimaal 18 jaar zijn.

Ben je ouder dan 50? Dan kun je de gratis RCN-Voordeelpas aanvragen. Met deze pas kun je in veel periodes extra voordelig vakantie vieren.

 

We vragen ook hoeveel kinderen er mee gaan op vakantie en in welke leeftijdsgroepen ze zitten. Dit doen we omdat de toeristenbelasting in sommige gemeentes vanaf 13 jaar moet worden afgedragen en in andere weer vanaf 18 jaar. Zijn de kinderen jonger dan 3 jaar? Dan mogen ze gratis bij ons op vakantie.

 

IP-adres   

Op internet kijken we naar je IP-adres. Door je IP-adres te onthouden, zorgen we dat niemand anders gebruikmaakt van je Mijn-RCN account. Op onze website kun je een boeking maken en een betaling doen. Je gegevens worden bij betaling (versleuteld) overgedragen aan onze betaalpartner Adyen BV.

 

Solliciteren
Solliciteer je bij  ons via de website? Dan vragen we ook persoonsgegevens van je met daarbij een CV en motivatiebrief. Deze gegevens vragen we om je sollicitatie te kunnen verwerken. Na afronden van de sollicitatieprocedure verwijderen we deze gegevens. Uiterlijk 1 maand na sollicitatie, tenzij we zijn overeengekomen om je gegevens in portefeuille te bewaren voor een eventuele volgende vacature.

 

Verder gebruiken we je gegevens voor het volgende:

 

Gastencontact

Je kunt ons bellen of mailen. Om te zorgen dat je je verhaal niet twee keer hoeft te doen, slaan we gegevens op. We bewaren ook je eerdere boekingen. Dan kunnen we je sneller en beter helpen. Als we een telefoongesprek opnemen om te gebruiken als trainingsmateriaal, vragen we dat eerst even aan je. Om onze service beter te maken, analyseren we onze contactmomenten.

 

Je RCN-account
Maak je een boeking bij ons, dan kun je gebruik maken van je persoonlijk account. Handig want dan hoef je niet steeds je persoonsgegevens opnieuw in te voeren. Hier kun je zelf zaken instellen, opgeven en wijzigen. Je kunt via deze omgeving ook je betalingen doen en een overzicht zien van de producten en diensten die je bij ons heeft afgenomen. Als je inlogt in je account, dan zijn je gegevens beveiligd met een zogenaamde SSL verbinding (Secure Socket Layer).

 

Reclame
Ben je een gast op een van onze vakantieparken, of ben je bij ons op vakantie geweest, dan kunnen we je, naast de informatie op onze website, op de hoogte brengen van onze nieuwe producten en diensten:

  • per post
  • per e-mail
  • via social media

Ontvang je liever geen aanbiedingen meer per e-mail, dan kun je je onderaan iedere e-mailing hiervoor uitschrijven. Je ontvangt daarna geen promotionele e-mailingen meer.  Wil je onze brochure of andere uitingen per post niet meer ontvangen, dan kun je ons dit telefonisch laten weten of klik hier om dit door te geven.

 
Nieuwsbrief
Wij bieden een nieuwsbrief waarmee wij geïnteresseerden willen informeren over onze producten en/of diensten. Je kunt je hiervoor aanmelden via https://www.rcn.nl/nl/nieuwsbrief. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je je kunt afmelden. Je e-mailadres wordt slechts met jouw expliciete toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees.

 

Een optimale gebruikservaring

We onthouden wat je leuk vindt, bijvoorbeeld als je onze website bezoekt, een boeking maakt of op een van onze vakantieparken verblijft. We helpen je graag met mooie aanbiedingen, bijvoorbeeld per mail. Of we laten je graag een nuttige advertentie zien op facebook.

Bij het verzamelen en combineren van je gegevens maken we gebruik van cookies. Wil je meer weten over cookies? Lees dan onze cookieverklaring. Bij het bezoeken van onze website kun je aangeven of je onze marketingcookies wilt accepteren.


Informatie doorgeven aan parken en partners
Maak je een boeking of heb je een vraag, dan geven we dit door aan het RCN Vakantiepark waar je verblijft in Nederland of Frankrijk.

We geven je gegevens door aan verwerkers. Dit doen we als het nodig is voor het uitvoeren van de overeenkomst. Dit gebeurt bijvoorbeeld voor het verzenden van onze brochure of voor de afhandeling van betalingen.

Wanneer wij jouw gegevens aan een derde verstrekken, zorgen wij er o.a. (met een verwerkersovereenkomst) voor dat jouw gegevens niet voor andere doeleinden worden gebruikt. Ook komen wij hierin overeen dat jouw gegevens worden verwijderd zodra ze niet meer nodig zijn. 

Verder zullen wij de door jou verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht of toegestaan is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de politie in het kader van fraudeonderzoek gegevens bij ons opvraagt. In dat geval zijn wij wettelijk verplicht deze gegevens af te geven.

Op onze site zijn social media buttons opgenomen van facebook, instagram en you tube. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten jouw persoonsgegevens. Deze partijen hanteren een eigen privacy beleid, dit staat volledig los van ons, lees dus de privacy verklaringen van deze derden partijen altijd goed door.

 
Beveiliging & bewaartermijnen
Wij nemen zowel organisatorische- als technische beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. In het bijzonder nemen wij de volgende maatregelen:

  • Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord
  • Wij nemen fysieke maatregelen voor toegangsbescherming van de systemen waarin persoonsgegevens opslagen zijn
  • Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen jou en onze website wordt afgeschermd wanneer je persoonsgegevens invoert
  • We zorgen ervoor dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens.
  • Uiteraard publiceren we je gegevens niet.
  • De persoonsgegevens worden binnen de EU opgeslagen

 

Bewaartermijnen

We bewaren gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door jouw gevraagde dienst te leveren.

 

Als je een contactformulier op de website invult, dan bewaren we de gegevens die je naar ons toe stuurt, zolang als naar de aard van het formulier of de inhoud van uw e-mail nodig is voor de volledige afhandeling daarvan met een maximum van 2 jaar.

 

Stuur je ons je review over je vakantie, dan tonen we die op onze website als je daar toestemming voor hebt gegeven. We bewaren je review maximaal 4 jaar.

 

Er zijn gegevens met betrekking tot je boeking die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht. De reserveringen en financiële gegevens bewaren we 7 jaar.

De telefoongesprekken die we opnemen als trainingsmateriaal bewaren we deze maximaal 1 maand. 

 

Websites van derden

Onze website bevat links naar websites die door andere organisaties met eigen privacy verklaringen beheerd worden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Wij raden je aan de privacyverklaring van deze websites te lezen voordat je van deze websites gebruik maakt.

 

Jouw rechten: gegevens inzien, verwijderen en wijzigen van je gegevens.


Wil je je persoonsgegevens inkijken? Of wil je gegevens wijzigen? Geen probleem. Je kunt dit zelf doen via je Mijn-RCN account. 

 

Heb je vragen over ons privacy beleid, of maak je je zorgen over de manier waarop wij je persoonsgegevens verwerken?

Stuur dan een mail naar privacyofficer@rcn.nl

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien of te laten wijzigen of verwijderen uit onze systemen. Dit kan door het sturen van een schriftelijk verzoek naar onderstaand adres:

Per e-mail:                          privacyofficer@rcn.nl

Per post:                             RCN Vakantieparken, Postbus 217, 3940 AE Doorn

 

Autoriteit persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Mocht je er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Wijzigingen in deze privacyverklaring
Wij kunnen deze privacyverklaring van tijd tot tijd wijzigen. Wijzigingen zullen op onze website worden gepubliceerd. 

Het is daarom aan te raden om deze privacyverklaring regelmatig te bekijken, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent. Jouw gegevens gebruiken wij nooit zonder toestemming voor andere doeleinden.

 

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 18-05-2018

 

Contactgegevens
Wij zijn aanwezig Neem contact op met het Contact Center. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 - 21.00 uur en in het weekend van 9.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
+31 85-0400 700
Bel mij terug:
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail
Wij maken gebruik van cookies
Net als elke andere website maakt ook deze website gebruik van cookies. We willen ook cookies plaatsen waarmee we je gepersonaliseerde advertenties kunnen laten zien met interessante informatie en voordelige aanbiedingen waarop je écht zit te wachten. Die aanbiedingen baseren we op wat je op de website bekijkt of op jouw persoonlijke interesses. Dus dingen die je écht leuk vindt. Vind je dat ok? Meer informatie.