Reserveer direct je tafel
#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal

Algemene voorwaarden RCN Vakantieparken

Reserveren

De bevestiging van de reservering wordt binnen enkele dagen per e-mail toegezonden. Jouw reservering op een van de RCN Vakantieparken is definitief zodra je de bevestiging van het park hebt ontvangen. De bevestiging is tevens het bewijs van reservering.

 

Betaling

Binnen 2 weken na ontvangst van de bevestiging dien je 50% van de verschuldigde som te betalen.

Het restant mag uiterlijk een maand voor aankomst worden overgemaakt op onze bankrekening. Je kunt hiervoor ook inloggen in mijn.rcn.nl en via i-Deal de 2e termijn betalen. Maak je gebruik van gespreide betaling dan gelden de voorwaarden zoals aangegeven bij gespreide betaling.


Als je reserveert binnen zes weken voor aankomst, dient het gehele bedrag in een keer te worden voldaan. Betaal je na de aangegeven betalingstermijnen, dan komt de reservering te vervallen. Er blijven dan echter wel kosten verschuldigd zoals aangegeven in de RECRON voorwaarden.

 

Aankomst en vertrek

Op de afgesproken aankomstdag kun je de door jou gehuurde accommodatie na 15.00 uur betrekken. Op de vertrekdag ontvangen wij de sleutel graag voor 10.00 uur retour.

Op de afgesproken aankomstdag kun je de kampeerplaats na 13.00 uur betrekken. Op de dag van vertrek zien wij graag dat je de plaats voor 12.00 uur oplevert.

 

Jouw kampeerplaats

Je mag op onze kampeerplaatsen het volgende plaatsen:

• 1 bungalowtent of 1 vouwwagen of 1 caravan met voortent of 1 camper.

• Daarbij maximaal 2 kleine tentjes. 

 

Jouw stacaravan

Huur je een stacaravan of chalet in Frankrijk? Dan is het toegestaan om 1 bijzettentje te plaatsen (mits het max. aantal personen van de accommodatie (4 of 6) niet wordt overschreden).

 

Eindschoonmaak accommodatie

Je kunt er voor kiezen om zelf de eindschoonmaak te verzorgen. Je kunt ook kiezen voor gemak en ons de eindschoonmaak laten doen. Neem je een huisdier mee op vakantie? Dan is de eindschoonmaak verplicht.

 

2019

In 2019 bedragen de kosten van de eindschoonmaak € 38 in Nederland en € 43 in Frankrijk. Voor kleine accommodaties zoals kampeerchalets en trekkershutten bedragen de kosten van de eindschoonmaak € 20.  

 

Bij enkele woningen op een enkel park zijn er afwijkende tarieven en voorwaarden voor eindschoonmaak en in een aantal gevallen een borg:

 • RCN Toppershoedje: bij RCN Toppershoedje is de eindschoonmaak verplicht en geldt een borg van €100.
 • RCN de Potten: bij de Villa's en Waterwoningen op RCN de Potten is de eindschoonmaak verplicht en geldt een tarief van € 90 voor villa's en € 75 voor vakantiewoningen. Ook geldt er een borg van € 300.
 • RCN de Noordster: bij de groepsaccommodatie op RCN de Noordster is de eindschoonmaak verplicht en geldt een tarief van € 70.
 • RCN Zeewolde: bij de groepsaccommodatie op RCN Zeewolde is de eindschoonmaak verplicht en geldt een tarief van € 120.
 • RCN le Moulin de la Pique: bij de Vakantiewoningen op RCN le Moulin de la Pique geldt een eindschoonmaaktarief van € 55.

 

2020

In 2020 bedragen de kosten van de eindschoonmaak € 40 in Nederland en € 45 in Frankrijk. Voor kleine accommodaties zoals kampeerchalets en trekkershutten bedragen de kosten van de eindschoonmaak € 25. 

 

Bij enkele woningen op een enkel park zijn er afwijkende tarieven en voorwaarden voor eindschoonmaak en in een aantal gevallen een borg:

 • RCN Toppershoedje: bij RCN Toppershoedje is de eindschoonmaak verplicht en geldt een borg van €100.
 • RCN de Schotsman: bij RCN de Schotsman is de eindschoonmaak verplicht.
 • RCN de Potten: bij de Villa's en Waterwoningen op RCN de Potten is de eindschoonmaak verplicht en geldt een tarief van € 90 voor villa's en € 75 voor vakantiewoningen. Ook geldt er een borg van € 300.
 • RCN de Noordster: bij de groepsaccommodatie op RCN de Noordster is de eindschoonmaak verplicht en geldt een tarief van € 100.
 • RCN Zeewolde: bij de groepsaccommodatie op RCN Zeewolde is de eindschoonmaak verplicht en geldt een tarief van € 120.
 • RCN le Moulin de la Pique: bij de Vakantiewoningen op RCN le Moulin de la Pique geldt een eindschoonmaaktarief van € 45.

 

Groepen en Jongeren

Uiteraard kunnen ook groepen, na overleg, bij ons terecht. Wil je dit bij reservering direct aan geven? Aan groepen kan een borgsom gevraagd worden bij aankomst op het park. Deze borgsom wordt na afloop, na controle van de accommodaties, onder verrekening van eventueel gemaakte kosten, gerestitueerd.

 

Reserveringen met alleenreizende jongeren altijd op aanvraag. Ook hier kan een borgsom van toepassing zijn.

 

Annuleren

Als je geen gebruik kunt maken van de voor jou gereserveerde accommodatie of kampeerplaats, ben je onderstaande bedragen verschuldigd:

Bij annulering tot 3 maanden voor de ingangsdatum 15% van de overeengekomen prijs. Tot 2 maanden voor de ingangsdatum 50%, tot 1 maand voor de ingangsdatum 75%, binnen 1 maand voor de ingangsdatum 90%, op de dag van aankomst 100% van de overeengekomen prijs.

Wij adviseren je daarom om de RCN annuleringsverzekering af te sluiten. Je krijgt dan, bij annulering met een geldige reden, de volledige reissom vergoed. Bekijk de verzekeringskaart voor meer informatie over onze verzekering via Interpolis. Je kunt bij ons ook direct een reisverzekering afsluiten.

 

Actie- & kortingsvoorwaarden
Op alle aanbiedingen, kortingen en acties van RCN die zowel op de website, social media en in drukwerk genoemd worden zijn onze kortingsvoorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden kun je hier terugvinden.

 

Huisdieren
Huisdieren zijn bij RCN tegen vergoeding toegestaan. In Nederland maximaal 2 huisdieren per bungalow, stacaravan of chalet. Per kampeerplaats zijn max. 2 huisdieren (hond of kat) toegestaan. Het 2e huisdier is altijd uitsluitend op aanvraag. Op RCN de Schotsman is op bepaalde gedeeltes van het terrein één huisdier (beperkt, op aanvraag) toegestaan.

Op RCN de Schotsman zijn huisdieren in 2019 in de accommodaties (nog) niet toegestaan. Vanaf 2020 zullen er meerdere bungalows op de Schotsman zijn waar een huisdier van harte welkom is.

 

In Frankrijk is maximaal 1 huisdier toegestaan per accommodatie/kampeerplaats, in het voor- en naseizoen is het op aanvraag mogelijk een 2e huisdier mee te nemen.

 

Huisdiertarieven:

Nederland: €5,50 per dier per nacht (kamperen en accommodaties)

Frankrijk: €5,50 per dier per nacht (kamperen), €8 per dier per nacht (accommodaties)

Neem je een huisdier mee op vakantie? Dan is de eindschoonmaak verplicht.

 

Gratis je vakantie omboeken naar een ander RCN-park.

Heb je jouw vakantie bij RCN al geboekt, maar wil je toch dichter bij huis blijven of juist verder weg? Bij ons kun je kosteloos* je vakantie omboeken naar een van onze andere parken in Frankrijk of Nederland. Samen met jou bekijken we de mogelijkheden. Neem hiervoor contact met ons op, via tel.nr: 085 0400 700.

*Omboeken in dezelfde periode is gratis en op basis van beschikbaarheid, met uitzondering van eventuele extra kosten als gevolg van prijsverschillen. Er wordt geen restitutie gegeven. Gratis omboeken is niet van toepassing op Villapark Sneekermeer , de waterwoningen op de Potten en op woning de Heidebloem op de Roggeberg.

 

Afspraken voor een prettig verblijf

Alle gasten moeten zich houden aan de door RCN vastgestelde regels. De regels lees je in het informatie magazine dat je bij aankomst ontvangt.

 

Aansprakelijkheid

RCN is niet aansprakelijk voor: schade of letsel ontstaan als gevolg van het verblijf op een van de parken van RCN of door het gebruik van de op de terreinen aanwezige faciliteiten; onklaar raken en/of buiten gebruik zijn van faciliteiten en/of voorzieningen.

 

RECRON-voorwaarden (van toepassing op onze Nederlandse parken)

Op alle Nederlandse RCN-overeenkomsten zijn de standaardvoorwaarden van RECRON (Recreatie Ondernemers Nederland) van toepassing, opgesteld in overleg met de ANWB en Consumentenbond en gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken. Bekijk de voorwaarden direct online: 

Deze voorwaarden liggen ook ter inzage op de receptie van onze parken

 

Geschillencommissie (van toepassing op onze Nederlandse parken)

Mocht zich onverhoopt een probleem tussen jou en een RCN-park voordoen waar we samen niet uitkomen, dan kun je aankloppen bij de Recreatie Geschillencommissie. Deze is in het leven geroepen op initiatief van de RECRON. Behalve de RECRON hebben ook de ANWB en de Consumentenbond zitting in deze commissie. De voorzitter is onafhankelijk en wordt aangewezen door de Stichting Consumentenklachten.

Het adres van de Recreatie Geschillencommissie is: Postbus 90600, 2509 LP Den Haag.

 

BTW tarieven

Alle vermelde tarieven zijn inclusief BTW laagtarief, Nederland 9% en Frankrijk 10%. Indien het vigerende BTW tarief voor de verblijfsperiode afwijkt behouden wij het recht om het verschil in rekening te brengen.

 

Drukfouten nadrukkelijk voorbehouden

Ondanks de constante zorg en aandacht die wij besteden aan de samenstelling van deze site, is het toch mogelijk dat bepaalde informatie onvolledig of onjuist is. De website van RCN wordt met de grootst mogelijke zorg samengesteld en up-to-date gehouden. RCN Vakantieparken kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade door foutieve vermelding. Wijzigingen en drukfouten in data, tarieven en aanbiedingen zijn nadrukkelijk voorbehouden.

 

Recreatiecentra Nederland BV

Dit is de website van RCN Vakantieparken, ofwel Recreatiecentra Nederland BV.

 

Ons KvK nummer: 30051016

Ons BTW nummer: NL005720357B03

Contactgegevens
Wij zijn momenteel niet bereikbaar Neem contact op met het Contact Center. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 - 21.00 uur en in het weekend van 9.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
+31 85-0400 700
Bel mij terug:
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail