Algemene voorwaarden RCN Vakantieparken

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, reserveringen en overeenkomsten met betrekking tot alle verhuureenheden en kampeerplaatsen en andere faciliteiten, die worden verhuurd door Recreatiecentra Nederland B.V. of aan haar gelieerde ondernemingen (hierna: “RCN Vakantieparken”), alsmede op het gebruik van haar website, of het contact per telefoon, whatsapp, post of e-mail.

 

Reserveren

De bevestiging van de reservering wordt binnen enkele dagen per e-mail toegezonden. Jouw reservering op een van de RCN Vakantieparken is definitief zodra je de bevestiging van het park hebt ontvangen. De bevestiging is tevens het bewijs van reservering.
Voor het boeken van een verblijf op een RCN park geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.

De accommodaties en kampeerplaatsen worden beschikbaar gesteld voor verhuur voor een bepaald aantal personen en mogen in geen geval door een groter aantal personen worden bezet.

De accommodatie of kampeerplaats mag uitsluitend door de huurder worden gebruikt voor recreatieve doeleinden.

 

Betaling

Binnen 2 weken na ontvangst van de bevestiging dien je 50% van de verschuldigde som te betalen.

Het restant dient uiterlijk een maand voor aankomst worden overgemaakt op onze bankrekening. Je kunt hiervoor ook inloggen in welkom.rcn.nl en de verschuldigde som betalen. Maak je gebruik van gespreide betaling dan gelden de voorwaarden zoals aangegeven bij gespreide betaling.

Als je reserveert binnen zes weken voor aankomst, dient het gehele bedrag in een keer te worden voldaan.

Betaal je na de aangegeven betalingstermijnen, dan komt de reservering te vervallen. Er blijven dan echter wel kosten verschuldigd. De resterende verschuldigde kosten betreft dan de huur van de accommodatie exclusief bijkomende kosten zoals toeristenbelasting.

 

Aankomst en vertrek

Op de afgesproken aankomstdag kun je de door jou gehuurde accommodatie na 15.00 uur betrekken. Op de vertrekdag ontvangen wij de sleutel uiterlijk 10.00 uur retour.

Op de afgesproken aankomstdag kun je de kampeerplaats na 13.00 uur betrekken. Op de dag van vertrek dien je de plaats met privé sanitair uiterlijk 11.00 uur en de reguliere kampeerplaats uiterlijk 12.00 uur op te leveren.

Als je de gehuurde accommodatie of kampeerplaats eerder verlaat dan de afgesproken huurperiode, heeft RCN het recht de volledige prijs in rekening te brengen, zonder dat je recht hebt op (gedeeltelijke) restitutie.

Mocht je -zonder RCN hiervan op de hoogte te stellen- binnen 24 uur na de gereserveerde aankomstdatum niet verschijnen, wordt je afwezigheid beschouwd als een annulering en ben je verplicht om de volledige huurprijs te betalen en kun je geen aanspraak meer maken op de accommodatie of kampeerplaats.

De accommodaties en kampeerplaatsen worden in dezelfde staat van netheid achtergelaten als bij aankomst. Indien je hieraan niet voldoet of als er sprake is van schade, zal een extra bedrag ter dekking van de schoonmaakkosten in rekening gebracht worden. De hoogte van dit bedrag wordt vastgesteld door de parkmanager.

 

Jouw kampeerplaats

Je mag op onze kampeerplaatsen het volgende plaatsen:

 • 1 bungalowtent of 1 vouwwagen of 1 caravan met voortent of 1 camper.
 • Daarbij maximaal 2 kleine tentjes. 

 

Jouw stacaravan

Huur je een stacaravan of chalet in Frankrijk? Dan is het toegestaan om 1 bijzettentje (max 5m2) te plaatsen (mits het max. aantal personen van de accommodatie niet wordt overschreden).

 

Eindschoonmaak accommodatie en borg

De eindschoonmaak bij het huren van een accommodatie in Nederland is verplicht en reeds bij de prijs inbegrepen. De eindschoonmaak in Frankrijk is optioneel en bedraagt € 50. Gaat je huisdier mee op vakantie? Dan is de eindschoonmaak wel verplicht en wordt deze automatisch berekend.

 

Bij specifieke woningen op enkele parken zijn er afwijkende tarieven en voorwaarden voor eindschoonmaak en in een aantal gevallen een borg van toepassing:

 • Op groepsboekingen en voor alleenreizende jongeren vragen wij een borg. De hoogte en voorwaarden van de borg staat weergegeven onder de huurvoorwaarde: groepen en jongeren.
 • Bij RCN Toppershoedje geldt een borg van € 100. Voor accommodatie de Albatros plus is de borg € 50. Bij Hotelchalet Westerduin en een kampeeraccommodatie geldt er geen borg.
 • RCN de Potten: bij de Villa's en Waterwoningen op RCN de Potten is er een borg van € 300 van toepassing. Tijdens de Sneekweek geldt een afwijkend borgtarief.
 • RCN de Noordster: bij de groepsaccommodatie op RCN de Noordster geldt er een borg van € 300 in 2024.
 • RCN Zeewolde: bij de groepsaccommodatie op RCN Zeewolde geldt er een borg van € 300 in 2024.
 • RCN le Moulin de la Pique: bij de Vakantiewoningen op RCN le Moulin de la Pique geldt een eindschoonmaaktarief van € 70.
 • RCN Val de Cantobre: bij de Vakantiewoningen op RCN Val de Cantobre geldt een eindschoonmaaktarief van € 70.

 

Groepen en jongeren

RCN spreekt van een groep bij een boeking van 4 accommodaties, kampeerplaatsen of meer. Een groep betaalt geen voorkeurskosten, maar is wel een borg verschuldigd van € 125 per accommodatie of € 200 per kampeergroep. Deze borgsom wordt na afloop, na controle van de accommodaties of de kampeerplaats, onder verrekening van eventueel gemaakte kosten of schade, gerestitueerd. Groepsboekingen kunnen uitsluitend via de mail of telefoon gemaakt worden.

Gasten die willen verblijven met een gezelschap dat uitsluitend bestaat uit 4 of meer jongeren onder de 21 jaar (boeker dient altijd minimaal 18 jaar te zijn), dienen dit vooraf aan te geven en is altijd op aanvraag. Op deze boeking is een borg van € 100 van toepassing.

 

Annuleren

Als je geen gebruik kunt maken van de voor jou gereserveerde accommodatie of kampeerplaats, ben je onderstaande bedragen verschuldigd.

Bij annulering:

 • Meer dan 3 maanden voor de ingangsdatum 15% van de overeengekomen prijs.
 • Binnen 3 tot 2 maanden voor de ingangsdatum 50% van de overeengekomen prijs.
 • Binnen 2 tot 1 maand voor de ingangsdatum 75% van de overeengekomen prijs.
 • Binnen 1 maand voor de ingangsdatum 90% van de overeengekomen prijs.
 • Op de dag van aankomst 100% van de overeengekomen prijs.

Bij annulering worden voorkeurkosten altijd voor 100% in rekening gebracht.

Wij adviseren je daarom om de RCN annuleringsverzekering af te sluiten. Je krijgt dan, bij annulering met een geldige reden, de volledige reissom vergoed. Bekijk de verzekeringskaart voor meer informatie over onze verzekering via Interpolis. Je kunt bij ons ook direct een reisverzekering afsluiten.

Actie- en kortingsvoorwaarden

Op alle aanbiedingen, kortingen en acties van RCN die zowel op de website, social media en in drukwerk genoemd worden zijn onze kortingsvoorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden kun je hier terugvinden.

 

Huisdieren

Huisdieren (honden en katten) zijn bij RCN bij bepaalde accommodaties tegen vergoeding toegestaan. In Nederland maximaal 2 huisdieren per bungalow, stacaravan of chalet. Per kampeerplaats zijn max. 2 huisdieren (hond of kat) toegestaan.

 

In Frankrijk is maximaal 1 huisdier toegestaan per accommodatie/kampeerplaats. Op aanvraag is het voor een aantal parken in Frankrijk mogelijk een 2e huisdier mee te nemen. Dit is op aanvraag via ons Contactcenter op +(31) 85-0400700. In Duitsland zijn maximaal 2 huisdieren per kampeerplaats toegestaan.

Het huisdiertarief bedraagt in Nederland, Duitsland en Frankrijk € 5,50 per dier per nacht (kamperen en accommodaties). In Frankrijk is eindschoonmaak met een huisdier verplicht.

Huisdieren hebben geen toegang tot sanitair gebouwen, zwembaden, de brasserie en overdekte voorzieningen op het park (tenzij dit ter plaatse expliciet is toegestaan).

 

Gratis je vakantie omboeken

Heb je jouw vakantie bij RCN al geboekt, maar wil je toch dichter bij huis blijven of juist verder weg? Bij ons kun je één keer kosteloos je vakantie omboeken naar een van onze andere parken in Frankrijk, Duitsland of Nederland. Samen met jou bekijken we de mogelijkheden. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op via 085 0400 700.

 

Omboeken naar een ander park kan gratis in dezelfde periode en op basis van beschikbaarheid tot 3 dagen voor aankomst. Is de periode voor aankomst korter dan 3 dagen, dan wordt € 35 in rekening gebracht.

 

Omboeken op hetzelfde park naar een andere periode kan gratis tot 1 maand voor aankomst en dient in hetzelfde kalenderjaar te vallen. Bij het omboeken naar een andere periode gelden de annuleringsvoorwaarden van de oorspronkelijke boeking.

Eventuele extra kosten door prijsverschillen worden in rekening gebracht. Er wordt geen restitutie gegeven.

Boek je vaker dan één keer om, dan brengen we € 35 per extra omboeking in rekening.

Gratis omboeken is niet van toepassing op Villapark Sneekermeer en de waterwoningen op RCN de Potten.

 

Afspraken voor een prettig verblijf

Alle gasten moeten zich houden aan de door RCN vastgestelde regels en gedragscode. De regels lees je in de informatiebrochure die je bij aankomst ontvangt. De gedragscode is tevens bij de receptie op te vragen. Incidenten die niet in de gedragscode zijn verwerkt, maar wel storend zijn voor het vakantieplezier op het vakantiepark zijn ter beoordeling van de parkmanager.

 

Aansprakelijkheid

RCN is niet aansprakelijk voor: schade of letsel ontstaan als gevolg van het verblijf op een van de parken van RCN of door het gebruik van de op de terreinen aanwezige faciliteiten; onklaar raken en/of buiten gebruik zijn van faciliteiten en/of voorzieningen, tenzij er sprake is van aantoonbare nalatigheid van RCN.

RCN is niet aansprakelijk voor storingen en diensten of tekortkomingen van diensten geleverd of verstrekt door derden.

De aansprakelijkheid voor materiële schade is in ieder geval beperkt tot maximaal € 1.000 per verblijf. Deze aansprakelijkheidsbeperking is niet van toepassing op schade als gevolg van letsel aan leven, lichaam of gezondheid. Bovendien is de beperking van aansprakelijkheid niet van toepassing in het geval van andere schade die het gevolg is van grove nalatigheid of opzettelijk plichtsverzuim door RCN.

Om veiligheidsredenen mag je een elektrisch voertuig alleen opladen aan een officieel oplaadpunt. Laad je het voertuig via een ander elektrische aansluiting dan ben je verantwoordelijk voor eventuele brand of andere schade aan het netwerk. Bij overtreding kan RCN een onmiddellijk opeisbare boete van € 150 opleggen, RCN heeft onverminderd het recht om nakoming te vorderen op de gast.

 

Wet- en regelgeving en toepasselijk recht

Door het maken van een reservering komt een overeenkomst tot stand tussen jou en RCN Vakantieparken. De overeenkomst tussen jou en RCN Vakantieparken wordt beheerst door het recht van het land waar de camping of het vakantiepark gelegen is waarvoor je een reservering hebt gemaakt. Tijdens je vakantie houd je je aan de wet- en regelgeving van het land waar je verblijft.

RCN Vakantieparken is gerechtigd om deze Algemene Voorwaarden eenzijdig en op elk moment te wijzigen, in het bijzonder als de geldende wetgeving verandert. Elke wijziging wordt op de website geplaatst of word je per e-mail meegedeeld.

 

Toeristenbelasting

De toeristenbelasting wisselt per gemeente en kan in de loop van het jaar door de betreffende gemeente gewijzigd worden. Deze eventuele verhoging van de toeristenbelasting zal RCN aan je doorberekenen. 

 

Contractspartij

Bij een reservering voor een verblijf op een Nederlandse camping of vakantiepark gaat u een overeenkomst aan met Recreatiecentra Nederland B.V.

Bij een reservering voor een verblijf op een Duitse camping of vakantiepark gaat u een overeenkomst aan met RCN Holding Deutschland GmbH.

Bij een reservering voor een verblijf op een Franse camping of vakantiepark gaat u een overeenkomst aan met RCN Holding France SARL.

 

Overmacht

In het geval RCN Vakantieparken, al dan niet tijdelijk, niet in staat is om de overeenkomst geheel of gedeeltelijk uit te voeren door overmacht, kan RCN Vakantieparken binnen 14 dagen nadat zij kennis heeft gekregen van de onmogelijkheid de overeenkomst na te komen, een wijzigingsvoorstel voorleggen (voor een andere accommodatie/andere periode). De opschorting van de nakoming van de verplichtingen door RCN Vakantieparken is toegestaan indien zich omstandigheden gelegen buiten de wil van RCN Vakantieparken voordoen. RCN Vakantieparken zal in geen geval gehouden zijn tot vergoeding van enige schade of kosten.

 

Overmacht aan de zijde van RCN Vakantieparken bestaat indien RCN Vakantieparken in de uitvoering van de overeenkomst geheel of gedeeltelijk, al dan niet tijdelijk, wordt verhinderd door omstandigheden gelegen buiten de wil van RCN Vakantieparken, waaronder epidemieën, quarantaines, overheidsmaatregelen, oorlogsgevaar, stakingen, blokkades, brand, overstromingen of andere storingen of gebeurtenissen.

 

HISWA-RECRON-voorwaarden (van toepassing op onze Nederlandse parken)

Op alle reserveringen en overeenkomsten betreffende een verblijf op een Nederlandse camping of vakantiepark zijn de standaardvoorwaarden van HISWA-RECRON (Recreatie Ondernemers Nederland) van toepassing, opgesteld in overleg met de ANWB en Consumentenbond en gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken. “In geval van strijdigheid of onverenigbaarheid van bepalingen uit deze voorwaarden en de HISWA-RECRON voorwaarden, prevaleren de bepalingen uit deze algemene voorwaarden”.

Bekijk de voorwaarden direct online: 

 

Deze HISWA-RECRON voorwaarden liggen ook ter inzage op de receptie van onze parken.

 

Klachten

Ondanks de zorg en de inspanning van RCN Vakantieparken kan je van mening zijn dat je een gerechtvaardigde klacht hebt met betrekking tot je vakantieverblijf. Deze klacht dien je in eerste instantie ter plaatse en direct bij het management van het park van het verblijf te melden. Mocht de klacht niet naar tevredenheid worden afgehandeld dan heb je tot uiterlijk 1 maand na vertrek uit het park de gelegenheid de klacht schriftelijk in te dienen via gastenservice@rcn.nl. De klacht zal dan met de grootste zorg worden behandeld.

Mocht ook dit niet tot een bevredigende oplossing leiden, dan heb je tot uiterlijk 3 maanden na vertrek uit het park de gelegenheid de klacht te laten behandelen, door één van de volgende instanties:

 • Betreft een RCN-park in Nederland
  De Recreatie Geschillencommissie. Deze is in het leven geroepen op initiatief van de HISWA-RECRON. Behalve de HISWA-RECRON hebben ook de ANWB en de Consumentenbond zitting in deze commissie. De voorzitter is onafhankelijk en wordt aangewezen door de Stichting Consumentenzaken. Het adres van de Recreatie Geschillencommissie is: Postbus 90600, 2509 LP Den Haag. De beslissing van deze commissie heeft de kracht van een bindend advies.
 • Betreft een RCN-park in Frankrijk
  De consumenten ombudsman: CM2C, 49 Rue de Ponthieu 75008 Parijs, www.cm2c.net. Le service de Règlement en ligne des litiges de la Commission européenne. Als de bemiddeling mislukt, dan kan de consument de zaak voorleggen aan een van de territoriaal bevoegde rechtbanken in Frankrijk volgens het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering.                    

 

BTW tarieven

Alle vermelde tarieven zijn inclusief BTW laagtarief, Nederland 9%, Duitsland 7% en Frankrijk 10%. Indien het vigerende BTW tarief voor de verblijfsperiode afwijkt behouden wij het recht om het verschil in rekening te brengen.

 

Persoonsgegevens

Onder de voorwaarden bepaald door de (Franse) Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Europese Verordening Gegevensbescherming heb je te allen tijde recht op toegang, rectificatie en verzet indien de verwerking niet essentieel is voor het uitvoeren van de boeking, en kan je de verwerking van al je persoonsgegevens verzoeken door middel van een schriftelijke kennisgeving, per post en onder opgave van je identiteit, gericht aan: privacyofficer@rcn.nl. Meer info hierover vind je in ons privacy statement.

We willen je graag op de hoogte brengen van het bestaan van de "Bloctel" telefonische anti-oproeplijst, waar je lid van kunt worden via https://www.bloctel.gouv.fr.

 

Drukfouten nadrukkelijk voorbehouden

Ondanks de constante zorg en aandacht die wij besteden aan de samenstelling van deze site, is het toch mogelijk dat bepaalde informatie onvolledig of onjuist is. De website van RCN wordt met de grootst mogelijke zorg samengesteld en up-to-date gehouden. RCN Vakantieparken kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade door foutieve vermelding. Wijzigingen en drukfouten in data, tarieven en aanbiedingen zijn nadrukkelijk voorbehouden. Deze voorwaarde is niet van toepassing op RCN Holding France.

 

Recreatiecentra Nederland BV/RCN Holding France SARL

Dit is de website van RCN Vakantieparken, ofwel Recreatiecentra Nederland BV, RCN Holding France SARL en Camping Laacher See GMBH.

 

Ons KvK nummer: 30051016

Ons BTW nummer: NL005720357B03

RCN Holding France SARL: N° Siren 420529588

RCN Holding Deutschland GMBH: HRB 16929, 47533 Kleve