Bekijk beschikbaarheid
Kies kamperen of huren

Mountainbiken bij RCN de Roggeberg

Alle informatie op een rij!

RCN de Roggeberg is gelegen middenin de bossen en dichtbij de grens tussen Drenthe en Friesland. Een prachtige omgeving om te mountainbiken. Er bevinden zich 3 officiële mountainbikeroutes in de omgeving van het park, waarvan er twee direct vanaf het park gestart kunnen worden. De routes worden vanaf het park aangegeven door middel van kleuren, zodat je als gast goed de route weet te vinden.

Geen ruimte meer om je mountainbike mee te nemen op vakantie? Of heb je zelf geen eigen mountainbike? Op RCN de Roggeberg kun je ook mountainbikes huren! Verder zijn er enkele stacaravans en bungalows met een schuurtje waar de mountainbike gestald kan worden. Bij onze bike-wash bij het toiletgebouw het Marterveld is het gedurende het seizoen mogelijk je mountainbike af te spoelen.

Wist je dat... De route Appelscha dé nummer 2 van Nederland is als het gaat om de mooiste tracks. Dit blijkt uit de nieuwste ranking van mbtroutes.nl. Gebruikers waarderden deze route met een gemiddelde van maar liefst 4,49/5 sterren!

Welke route ga jij mountainbiken?
Alle mtbroutes in de omgeving van RCN de Roggeberg

Vanaf het park worden de onderstaande mountainbikeroutes aangegeven door middel van kleuren. 

  • De route Appelscha (Bosberg): volg de blauwe kleur op de paaltjes
  • De route Appelscha: volg de kleur rood op de paaltjes
  • De route Diever Hoogersmilde: volg de groene kleur op de paaltjes

De verbindingen tussen de routes worden met zwarte paaltjes aangegeven.

Appelscha

Appelscha

Hooggewaardeerde en uitdagende route! Deze 17 kilometer lange route bestaat uit technische singletracks met korte en venijnige klimmetjes. Start de route op het park en geniet van de omgeving.

Appelscha Bosberg nummer 2 van Nederland

Appelscha Bosberg nummer 2 van Nederland

Te gek! Deze 4,2 kilometer lange route is de nummer 2 als het gaat om mooiste tracks van Nederland. Geniet van veel hoogteverschil, uitdaging en technische delen met korte klimmetjes.

Diever-Hoogersmilde

Diever-Hoogersmilde

Zware route met veel hoogteverschil en vooral singletracks. Lange technische stukken met pittige klimmetjes en afdalingen. Afstand vanaf RCN de Roggeberg: 5 min. per auto, 15 min. per fiets.