Bekijk beschikbaarheid
Kies kamperen of huren

Fietsen in Friesland

Ben je klaar om de schoonheid van het Drents-Friese Wold te verkennen? Stap op de fiets en laat je verrassen door de talloze fietsroutes die je door het prachtige Friesland leiden. Onderweg kom je tal van adembenemende plekjes tegen. Bekijk ze hieronder!

 

Je kunt je avontuur ook beginnen bij onze receptie. Hier liggen de uitgestippelde routes voor je klaar. Je kunt de routes ook bekijken in de app van Fietsnetwerk. Zo heb je de route altijd bij de hand!

Maak je geen zorgen over je elektrische fiets. Bij ons terras kun je deze gratis opladen. En voor kleine reparaties staan de nodige gereedschappen in onze ANWB fietsservice box bij de receptie voor je klaar.

 

 

Door het Fochteloërveen

Door het Fochteloërveen

Lengte 48.35 km | Tijd 3 uur 25 min

 

Wanneer je door natuurgebied het Fochteloërveen fietst, kun je zomaar kraanvogels, blauwe kiekendieven en veenhooibeestjes (vlinders) tegenkomen.

Bossen, vennen, heide en akkers

Bossen, vennen, heide en akkers

Lengte 64.81 km | Tijd 4 uur 1 min

 

Door het Aekingerbroek en het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Vanaf de twee uitkijktorens heb je een fenomenaal uitzicht over al het natuurschoon.

Fietsen en klimmen

Fietsen en klimmen

Lengte 52.42 km | Tijd 3 uur 39 min

 

Op zoek naar een echte uitdaging? Zet je fiets  aan de kant en beklim de uitkijktorens die je onderweg tegenkomt.

Van Appelscha naar Canada

Van Appelscha naar Canada

Lengte 51.41 km | Tijd 3 uur 28 min

 

Het Aekingerbroek, een uniek moerasgebied onder Appelscha met kleine eikenbossen, wordt gevoed door de Vledder Aa en biedt vanaf de Bosbergtoren een

Voor het hele gezin

Voor het hele gezin

Lengte 20.59 km | Tijd  1 uur 40 min

 

Met 20 kilometer is deze fietsroute geschikt voor jong en oud! Kinderen leren hier van alles over de natuur in het Drents-Friese Wold.