Kasteel Cannenburch

Vaassen

Kasteel Cannenburch is een middeleeuws kasteel dat in een oud Veluws parkbos staat, omringd door voormalige visvijvers en weilanden. De Cannenburch werd gebouwd door de roemruchte veldmaarschalk Maarten van Rossem. Het kasteel is nu ingericht, zoals het er in de 18e eeuw uit heeft moeten gezien.

* Verken het authentiek 18e-eeuwse interieur
* Bekijk schatten en voorwerpen die altijd al in het kasteel hebben gestaan
* Geniet in het naastgelegen restaurant, een voormalig koetshuis, van een heerlijke maaltijd


De beginjaren van Kasteel Cannenburch
Maarten van Rossem heeft dit kasteel rond 1543 laten bouwen op de fundamenten van een middeleeuwse ruïne. Voordat het slot af was, was de veldheer al overleden. Voor het kasteel staat een beeld van Maarten van Rossem. Hij zit in een opmerkelijke vreedzame pose: rustig zittend op een bankje.

Ontdek het museum in Kasteel Cannenburch
In het kasteel bevindt zich een museum met een 18e-eeuwse inrichting. Veel van de voorwerpen die tentoongesteld worden, hebben altijd al in dit kasteel gestaan. Daarnaast is er een groot aantal 17e-eeuwse en 18e-eeuwse familieportretten te bewonderen.
Het personeel van het kasteel woonde vroeger in het Bouwhuis, een bijgebouw van het kasteel. Hier kan je zien hoe het personeel van de Cannenburch vroeger geleefd heeft. Ook de 19e-eeuwse woning van de rentmeester en de kasteelboerderij zijn te bezoeken.

Applicatie en audiotour
Maak je bezoek compleet met de mobiele app, of de audiotour. Je reist terug in de tijd en laat de oorspronkelijke kasteelbewoners u meevoeren naar het leven van een adellijke familie in de 18e eeuw. Schilderijen komen tot leven en kinderen zullen zich ook verwonderen over de geheimzinnige zolder van het kasteel.