#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal

Green Key

De sleutel naar een duurzamer vakantiepark!

Al jaren zetten de RCN Vakantieparken zich in op het gebied van duurzaamheid en daar zijn wij trots op! Sinds 2019 streven onze parken naar het binnenhalen van het Green Key keurmerk. Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Onze parken doen er alles aan om het milieu te sparen, met behoud van kwaliteit en het comfort voor uw verblijf binnen RCN Vakantieparken. Dit is de voorwaarde vanuit Green Key en RCN Vakantieparken. 

Green Key

op weg naar Goud voor alle RCN Vakantieparken

Een uitgebreid programma omschrijft hoe milieuzorg, duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) op de vakantieparken gewaarborgd worden. Deze normen richten zich op Communicatie, Maatschappelijke Betrokkenheid, Water, Reiniging, Afval, Energie, Bouwen & Groen, Mobiliteit, Eten & Drinken, Duurzaam Inkopen en Textiel.

Zo wordt er beoordeeld of wij tijdens de schoonmaak gebruik maken van duurzame schoonmaakmiddelen, producten in de supermarkt verkopen met een duurzaamheidskeurmerk, het (rest) afval verminderen en energie- en of waterbesparende maatregelen op de vakantieparken toepassen. Ook binnen de horeca streven we naar een goede balans tussen betaalbaar, lekker, gezond en duurzame gerechten. Bij het samenstellen van onze menukaart houden we rekening met dierenwelzijn, natuurbehoud, het milieu, het klimaat en eerlijke handel. Hierin werken we samen met Green Key en de Good Fish Foundation.

We vermijden bijvoorbeeld vissoorten die worden bedreigd door overbevissing, maken gebruik van energiezuinige apparatuur, beperken onze afvalstromen, gaan verspilling tegen en kopen, waar mogelijk, biologische en Fairtrade producten in. Ook het aanbod in vegetarische en vegan producten zullen we steeds verder uitbreiden vanwege de relatief lage ecologische belasting.


Alle Nederlandse RCN Vakantieparken zijn in het bezit van het Green Key GOUD keurmerk. De Green Key normen zijn vastgesteld door het bestuur van de Stichting KMVK (Keurmerk, Milieu, Veiligheid en Kwaliteit) en voldoen aan de internationale normen van Green Key die weer vastgesteld zijn door de Executive Board van FEE (Foundation, Environment, Education) International.