Reserveer direct je tafel
#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal

Green Key

De sleutel naar een duurzamer vakantiepark!

Al jaren zetten de RCN Vakantieparken zich in op het gebied van duurzaamheid en daar zijn wij trots op! Sinds 2019 streven onze parken naar het binnenhalen van het Green Key keurmerk. Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Onze parken doen er alles aan om het milieu te sparen, met behoud van kwaliteit en het comfort voor uw verblijf binnen RCN Vakantieparken. Dit is de voorwaarde vanuit Green Key en RCN Vakantieparken. 

Green Key

op weg naar Goud voor alle RCN Vakantieparken

 Een uitgebreid programma omschrijft hoe milieuzorg, duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) op de vakantieparken gewaarborgd worden. Deze normen richten zich op Communicatie, Maatschappelijke Betrokkenheid, Water, Reiniging, Afval, Energie, Bouwen en Groen, Mobiliteit, Eten & Drinken, Duurzaam Inkopen en Textiel.

Zo wordt er beoordeeld of wij tijdens de schoonmaak gebruik maken van duurzame schoonmaakmiddelen, producten in de supermarkt verkopen met een duurzaamheidskeurmerk, het (rest) afval verminderen en energie- en of waterbesparende maatregelen op de vakantieparken toepassen. Ook binnen de horeca streven we naar een goede balans tussen betaalbaar, lekker, gezond en duurzaam. Bij het samenstellen van onze menukaart houden we rekening met dierenwelzijn, natuurbehoud, het milieu, het klimaat en eerlijke handel.

Zo vermijden we bijvoorbeeld vissoorten die worden bedreigd door overbevissing, maken we gebruik van energiezuinige apparatuur, beperken we onze afvalstromen, gaan we voedselverspilling tegen en kopen we, waar mogelijk, biologische- en fairtrade producten in. Ook het aanbod in vegetarische producten zullen we steeds verder uitbreiden vanwege de relatief lage ecologische belasting.

RCN Het Grote Bos en RCN De Jagerstee zijn in het bezit van het Green Key GOUD keurmerk. Ook de komende jaren bereidt RCN Vakantieparken zich voor om op de overige parken het Green Key keurmerk te halen. De Green Key normen zijn vastgesteld door het bestuur van de Stichting KMVK (Keurmerk, Milieu, Veiligheid en Kwaliteit) en voldoen aan de internationale normen van Green Key die weer vastgesteld zijn door de Executive Board van FEE (Foundation, Environment, Education) International.

Contactgegevens
Wij zijn momenteel niet bereikbaar Neem contact op met het Contact Center. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 09.00 - 21.00 uur en in het weekend van 09.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
+31 85-0400 700
Bel mij terug:
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 2 werkdagen Stuur een e-mail