Green Key

De sleutel naar een duurzamer vakantiepark!

Al jaren zetten we ons in op het gebied van duurzaamheid en daar zijn wij trots op! Met trots kunnen wij zeggen dat al onze Nederlandse RCN-parken het Green Key Gold keurmerk hebben. Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Onze parken doen er alles aan om het milieu te sparen, met behoud van kwaliteit en het comfort voor jouw verblijf. Dit is de voorwaarde vanuit Green Key en RCN Vakantieparken. 

Green Key

Alle Nederlandse RCN Vakantieparken hebben Green Key Gold

Een uitgebreid programma omschrijft hoe milieuzorg, duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) op de vakantieparken gewaarborgd worden. Deze normen richten zich op Communicatie, Maatschappelijke Betrokkenheid, Water, Reiniging, Afval, Energie, Bouwen & Groen, Mobiliteit, Eten & Drinken, Duurzaam Inkopen en Textiel.

Zo wordt er beoordeeld of wij tijdens de schoonmaak gebruik maken van duurzame schoonmaakmiddelen, producten in de supermarkt verkopen met een duurzaamheidskeurmerk, het (rest) afval verminderen en energie- en of waterbesparende maatregelen op de vakantieparken toepassen. Ook binnen de horeca streven we naar een goede balans tussen betaalbaar, lekker, gezond en duurzame gerechten. Bij het samenstellen van onze menukaart houden we rekening met dierenwelzijn, natuurbehoud, het milieu, het klimaat en eerlijke handel. Hierin werken we samen met Green Key en de Good Fish Foundation.

We vermijden bijvoorbeeld vissoorten die worden bedreigd door overbevissing, maken gebruik van energiezuinige apparatuur, beperken onze afvalstromen, gaan verspilling tegen en kopen, waar mogelijk, biologische en Fairtrade producten in. Ook het aanbod in vegetarische en vegan producten zullen we steeds verder uitbreiden vanwege de relatief lage ecologische belasting.


Alle Nederlandse RCN Vakantieparken zijn in het bezit van het Green Key Gold keurmerk. De Green Key normen zijn vastgesteld door het bestuur van de Stichting KMVK (Keurmerk, Milieu, Veiligheid en Kwaliteit) en voldoen aan de internationale normen van Green Key die weer vastgesteld zijn door de Executive Board van FEE (Foundation, Environment, Education) International.

 

Recent hebben óók de eerste drie campings in Frankrijk het Green Key keurmerk behaald: RCN les Collines de Castellane, RCN Belledonne én RCN Domaine de la Noguière. Hier zijn we super trots op!