Vakantiekerk

bij RCN Vakantieparken

Voor RCN horen vakantie, vrije tijd, betrokkenheid en aandacht voor levensvragen bij elkaar. Dat is de reden dat de Vakantiekerk al meer dan 70 jaar wordt gehouden. Op alle vakantieparken van RCN in Nederland, Frankrijk en Duitsland wordt, minimaal gedurende de schoolvakanties in de zomer, een laagdrempelige en inspirerende Vakantiekerk georganiseerd.

 

Het thema voor de Vakantiekerk 2023: ‘’Ik ben…’’

 

In de bijbel kom je heel vaak een zin tegen die begint met: ‘’ik ben’’. Dat begint al met de manier waarop God Zich aan ons voorstelt. Tot op de dag van vandaag is en blijft dat voor mensen natuurlijk een vraag. Is er wel een God, wat is dat dan of wie is dat dan? Het thema voor de Vakantiekerk 2023 is juist daarom: IK BEN. We gaan op zoek met elkaar en op ontdekkingsreis. Dat past prima in de vakantie. En wie weet komen we ook nog wel uit op de vraag: wie ben jij dan?

 

Met het thema 'Ik ben…’’  gaan we in 2023 de Vakantiekerk vieren. Oud of jong, gelovig of niet, je bent erg welkom! Voor de kinderen hebben we speciaal kinderknutselwerk ontwikkeld zodat ze op een eigen en creatieve manier mee kunnen doen. Wie de voorganger is en wat het thema wordt van die zondag kun je allemaal terugvinden in het recreatieprogramma van het park.

 

Online kerkdiensten
Soms kan het gebeuren dat het niet is gelukt om een voorganger te krijgen. Natuurlijk vinden we dat erg jammer, want de Vakantiekerk hoort zo thuis op het park. Om iedereen te voorzien van een mooi en goed alternatief hebben we een lijst samen gesteld met online kerkdiensten.  Op deze lijst is een divers aanbod vindbaar en voor de kinderen een link naar leuke knutselwerkjes en bijbelverhalen. Er zal vast iets tussen staan dat voor jou passend is. Maar natuurlijk hopen we je gewoon te kunnen ontmoeten op het park tijdens de Vakantiekerk.

Muzikaal en inspirerend

Dat doen we al 70 jaar!

Muziek is vanzelfsprekend heel erg belangrijk en krijgt daarom ook veel aandacht, maar dat geldt zeker ook voor de aandacht die er in woord, lied en verhaal is voor de kinderen. Voor RCN is de Vakantiekerk  ook bedoeld als een mogelijkheid om samen met anderen een gemeenschap te vormen, waarin plaats en ruimte is voor iedereen. Waar iedereen  zich dan ook thuis kan voelen, ook al zal het vast anders zijn dan thuis. In Frankrijk en Duitsland beperkt de organisatie van Vakantiekerk zich tot de zomervakantieperiode, maar op de meeste parken in Nederland wordt de Vakantiekerk zelfs wekelijks georganiseerd, vanaf Pasen tot ongeveer half september. 

Verder verwijzen wij onze gasten graag naar de plaatselijke kerken. In de periodes dat er een Vakantiekerk georganiseerd wordt, kunnen gasten hierover meer informatie vinden in het activiteitenprogramma.

 

Kinderknutselclub

Speciaal voor de jonge bezoekers is er 'Kinderknutselclub'. Kinderen zijn hier op een leuke manier bezig met het thema van de dienst.