#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal

Vakantiekerk

Bij RCN Vakantieparken

Voor RCN horen vakantie, vrije tijd, betrokkenheid en aandacht voor levensvragen bij elkaar. Dat is de reden dat de vakantiekerk al 70 jaar wordt gehouden. Op alle vakantieparken van RCN in Nederland, Frankrijk en Duitsland wordt, minimaal gedurende de schoolvakanties in de zomer, een laagdrempelige en inspirerende vakantiekerk georganiseerd.

Het thema voor de Vakantiekerk 2022: 'Een geloof vol actie'

Misschien denk je wel dat geloven vooral plaatsvindt in je hoofd en iets is wat je naar binnen doet keren. Maar niets is minder waar. In de bijbel lees je dat geloof ons vooral oproept om er te zijn voor de ander. Je wordt tot actie opgeroepen. Geloven vraagt van je om je hand uit te steken naar die ander en oog te hebben voor wat kwetsbaar is. Geloven is dus ontzettend stimulerend voor jezelf en voor je omgeving. Dat doet er dus toe!

Met het thema 'Een geloof vol actie' gaan we in 2022 de Vakantiekerk vieren. Kom jij ook in actie? Oud of jong, gelovig of niet, je bent erg welkom! Voor de kinderen hebben we speciaal kinderknutselwerk ontwikkeld zodat ze op een eigen en creatieve manier mee kunnen doen. Wie de voorganger is en wat het thema wordt van die zondag kun je allemaal terugvinden in het recreatieprogramma van het park.


Online kerkdiensten

Soms kan het gebeuren dat het niet is gelukt om een voorganger te krijgen. Natuurlijk vinden we dat erg jammer, want de Vakantiekerk hoort zo thuis op het park. Om iedereen te voorzien van een mooi en goed alternatief hebben we een lijst samen gesteld met online kerkdiensten.  Op deze lijst is een divers aanbod vindbaar en voor de kinderen een link naar leuke knutselwerkjes en bijbelverhalen. Er zal vast iets tussen staan dat voor jou passend is. Maar natuurlijk hopen we je gewoon te kunnen ontmoeten op het park tijdens de Vakantiekerk.

Muzikaal en inspirerend

Dat doen we al 70 jaar!

Muziek is vanzelfsprekend heel erg belangrijk en krijgt daarom ook veel aandacht, maar dat geldt zeker ook voor de aandacht die er in woord, lied en verhaal is voor de kinderen. Voor RCN is de vakantiekerk immers ook bedoeld als een mogelijkheid om samen met anderen een gemeenschap te vormen, waarin plaats en ruimte is voor iedereen. Waar eenieder zich dan ook thuis kan voelen, ook al zal het vast anders zijn dan thuis. In Frankrijk en Duitsland beperkt de organisatie van vakantiekerk zich tot de zomervakantieperiode, maar op de meeste parken in Nederland wordt de vakantiekerk zelfs wekelijks georganiseerd, vanaf Pasen tot ongeveer half september. 

Verder verwijzen wij onze gasten graag naar de plaatselijke kerken. In de periodes dat er een vakantiekerk georganiseerd wordt, kunnen gasten hierover meer informatie vinden in het activiteitenprogramma.

 

Kinderknutselclub

Speciaal voor de jonge bezoekers is er 'Kinderknutselclub'. Kinderen zijn hier op een leuke manier bezig met het thema van de dienst.