Reserveer direct je tafel
#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal
Bekijk beschikbaarheid
Kies kamperen of huren

Fietsen in Drenthe

Ontdek de mooiste plekjes in de omgeving

De mooiste plekjes in Drenthe ontdek je op de fiets. Hieronder staan een aantal mooie routes voor je uitgestippeld. Op de receptie liggen er nog meer routes voor je klaar.

Liever zelf een route uitstippelen? Dat kan met de ANWB Knooppuntenkaart die te koop is op de receptie. Ook online kun je je route zelf uitstippelen via de ANWB Fietsknooppuntenplanner. 

Uitgestippelde fietsroutes

In provincie Drenthe

  • De route langs recreatieplas het Blauwe Meer is 30 km lang. Het Blauwe Meer is een ideale plaats om een pauze te houden.
  • Tijdens deze fietsroute maak je kennis met de schoonheid van drie gebieden van Natuurmonumenten: het Dwingelderveld, het Holtingerveld en het Drents-Friese Wold. Extra leuk: er fladderen bijzondere vlindersoorten in allerlei kleuren! Dit is een route van 52 km. 

  • De prachtige heide langs, Ruinen, Anserdenne en Dwingeloo maken de toch compleet. Deze 26 km komt door het groenste dorp van Europa.
  • Fiets bij RCN de Roggeberg langs en geniet daar van een heerlijke kop koffie. Deze 42 km fiets je door prachtige natuur.
  • Een route langs Spier, Lhee en Holtien. Tijdens deze route van 23 km kom je langs leuke dorpen en het Nationaal Park Dwingelderveld. En voor wie goed oplet: er is een connectie tussen Lhee en het Openluchtmuseum in Arnhem…
  • Een route langs Spier, Diever en Hoogersmilde. Tijdens deze 64 km lange fietstocht kom je door twee nationale parken: het Nationaal Park Dwingelderveld en het Nationaal Park Drents-Friese Wold.  Hier geniet je van de mooiste bossen en heidevelden!

  • Of stel zelf je eigen fietsroute samen met de ANWB Fietsknooppuntenplanner vanaf RCN de Noordster.
Contactgegevens
Wij zijn aanwezig Neem contact op met het Contact Center. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 09.00 - 21.00 uur en in het weekend van 09.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer. Tip: voor een kortere wachttijd raden wij je aan op werkdagen te bellen tussen 13:00 en 16:00 Veelgestelde vragen? Bekijk onze FAQ
Ik bel vanuit:
+31 85-0400 700
RCN de Noordster
De Noordster 105, 7991 PB Dwingeloo
Stuur een e-mail
Binnen 48 uur krijg je van ons een reactie. Stuur een e-mail