Bekijk beschikbaarheid
Kies kamperen of huren

Goed voor elkaar

Paardrijden in de natuur

De Jagerstee is de perfecte uitvalsbasis voor een verblijf samen met je paard. Galoppeer over het grootste ruiterpadennetwerk van Nederland, neem deel aan de Eper Paardenvierdaagse, rijd de Veluwe Trail (dagtocht) of breng een bezoek aan één van de vele paardensportevenementen bij het Nationaal Hippisch Centrum.

Grootste ruiterpadennetwerk van Nederland

In de omgeving van RCN de Jagerstee

De Veluwe staat bekend om een uitstekend wandel- en fietsroutenetwerk. Daarnaast heeft de Veluwe ook een uitgebreid ruiternetwerk met in Epe het langste ruiterpadennetwerk van Nederland. Het netwerk gaat voor 90% over onverharde zandwegen door bossen en langs heidevelden. Korte stukken van de route worden overbrugd door asfalt weggetjes. De Jagerstee ligt aan het begin van dit ruiterpadennetwerk. De ruiterpaden lopen om het park en zijn duidelijk gemarkeerd, waardoor je niet verdwaalt. Gasten van de Jagerstee kunnen hun paarden gerust meenemen en in de buurt stallen. Informeer bij de receptie voor de stallingsmogelijkheden.

Het maken van een buitenrit of het plannen van een meerdaagse ruitervakantie in Epe wordt een stuk eenvoudiger door de ruiterknooppuntenkaart. Deze is voor € 4,-  te koop bij de VVV in Epe. In totaal staat op deze kaart zo’n 140 kilometer aan ruiter- en menwegen. De kaart vast online bekijken?

Klik hier voor de interactieve ruiterknooppuntenkaart.

Veluwe Trail

Dagtocht Epe

De Veluwe Trail is de bekendste lange afstandsroute voor ruiters en menners in Nederland en gaat langs de mooiste plekjes van de Veluwe. De Veluwe Trail bestaat uit een doorgaande route en negen dagtochten, samen goed voor ruim 500 kilometer. De dagtocht vanaf Epe is ongeveer 30 kilometer lang en erg leuk om eens af te leggen samen met je paard. Klik hier voor de kaart van de dagtocht.

Nationaal Hippisch Centrum Ermelo

Het hippische hart van Nederland.

Het hippische hart bevindt zich in Ermelo, slechts een half uurtje vanaf de Jagerstee.
Naast het Nationaal Hippisch Centrum is hier ook de paardensportbond KNHS gevestigd. Door het hele jaar heen worden er verschillende (internationale) evenementen en wedstrijden georganiseerd. Combineer je verblijf op de Jagerstee met één van de vele paardensportevenementen! Klik hier voor de agenda van de grootste en belangrijkste paardensportevenementen.