Annuleringsverzekering

bij RCN Vakantieparken

Toeristische verblijven

RCN heeft een annuleringsverzekering voor gasten die bij RCN kamperen of een accommodatie huren. Je kunt de verzekering tot 10 dagen na de boekdatum afsluiten, maar je kunt dit ook direct bij je boeking doen. Alles is dan in één keer geregeld en je kunt het niet meer vergeten.

 

Deze annuleringsverzekering kun je afsluiten voor max. 4 kampeerplaatsen/bungalows/stacaravans/chalets/appartementen per reservering. Voor groepen gelden andere voorwaarden, informeer hiernaar bij het park van je keuze. De voorwaarden worden met de reserveringsbevestiging meegestuurd.

De annuleringsverzekering geeft een vergoeding als je de vakantie vooraf moet afzeggen. Maar je krijgt ook een pro rata vergoeding voor niet-genoten vakantiedagen bij voortijdige terugkeer of een ziekenhuisopname tijdens de vakantie. 

Premie RCN-annuleringsverzekering
De premie voor deze annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de reissom. Over de premie wordt overigens 21% assurantiebelasting berekend. 

Bekijk de verzekeringskaart voor meer informatie over onze verzekering via Interpolis.

 

Wat is er verzekerd?

Met de standaard annuleringsverzekering is onder andere verzekerd: 

  • overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongevalletsel van de verzekerde en familie in de eerste en tweede lijn (ofwel: diens ouders, kinderen of huisgenoten, broers en/ of zussen, opa’s en/ of oma’s). 
  • een medisch noodzakelijke ingreep die verzekerde, diens inwonende partner of kinderen onverwacht moeten ondergaan. 
  • ernstige zaakschade aan het eigendom van een verzekerde in Nederland, zodat diens aanwezigheid dringend vereist is.

De uitgebreide polisvoorwaarden vind je hier.

Vaste- of seizoenplaatsen 

Ook als je een vaste of seizoenplaats hebt, kun je een annuleringsverzekering afsluiten.  De premie hiervoor bedraagt 5,5% van het huurbedrag. Daarvoor ben je dus de gehele huurperiode verzekerd. Over de premie wordt 21% assurantiebelasting berekend. 

De voorwaarden van onze annuleringsverzekering voor seizoenplaatsen bekijk je hier.


Vergoeding 
Bij overlijden of werkloosheid wordt 100% van het huurbedrag uitgekeerd. Bij het niet kunnen gebruiken van de seizoenkampeerplaats door ernstige ziekte van de verzekerde, de inwonende partner of inwonende kinderen, complicaties bij zwangerschap of beschadiging van het recreatieverblijf krijg je bij 30 dagen of meer in de periode juni, juli en augustus: 50% van het huurbedrag; bij 90 dagen of meer in de periode 1 april tot 1 oktober: 100% van het huurbedrag vergoedt.

 

Meer informatie

Klik hier voor nog meer informatie over de verzekeringen bij Interpolis.

 

Reisverzekering

bij RCN Vakantieparken

In samenwerking met Interpolis Verzekeringen biedt RCN Vakantieparken een aantrekkelijke reisverzekering aan, afgestemd op je verblijf op een van onze parken. Zo'n verzekering vergoedt onvoorziene uitgaven bij ongevallen, medische kosten, diefstal en beschadiging van bagage. Voor noodgevallen is er bovendien 24 uur per dag en zeven dagen in de week een hulpdienst beschikbaar. RCN Vakantieparken biedt een aantrekkelijke premie van € 1,60 per persoon per dag.

 

Kinderen t/m 4 jaar zijn gratis meeverzekerd volgens dezelfde voorwaarden als de verzekeringnemer.

Er geldt geen eigen risico. Sommige onderdelen van uw bagage zijn verzekerd tot een bepaald maximum. Omdat je ook tijdens de reis goed verzekerd wilt zijn, is het van belang dat je bij boeking opgeeft op welke datum je thuis vertrekt en op welke datum, na de vakantie, weer thuis arriveert.

 

Bekijk hier de voorwaarden.

Klik hier voor nog meer informatie over de verzekeringen bij Interpolis.