Veelgestelde vragen

1. Hoeveel uur per week moet ik stage lopen?

De exacte werktijden verschillen per park. Je loopt gemiddeld 38 uur per week stage.

Indien je stage loopt op een van onze Franse parken, dan geldt een gemiddelde werkweek van 35 uur per week.

2. Door wie word ik tijdens mijn stage begeleid?

Je wordt begeleid door jouw leidinggevende van de afdeling waar je stage loopt. Jouw leidinggevende beschikt over alle benodigde kennis en ervaring om jou optimaal te kunnen begeleiden gedurende jouw stage.

3. Wordt er een stagevergoeding gegeven?

RCN kent een stagevergoeding van € 525,- bruto per maand o.b.v. 38 uur per week. Daarnaast mag je je reiskosten declareren conform de geldende reiskostenvergoeding binnen RCN.

Voor Frankrijk geldt voor stages langer dan 2 maanden een stagevergoeding van € 2,45 netto per uur = € 590,- o.b.v. 35 uur per week.

4. Specifiek voor Frankrijk: wordt de heen- en terugreis naar het park vergoed?

Nee, het vervoer naar en van een Frans park komen voor eigen rekening.

5. Is het ook mogelijk een combinatiestage te volgen?
Jazeker is dat mogelijk! Maak deze voorkeur kenbaar tijdens jouw sollicitatie, dan kijken wij wat de mogelijkheden zijn.

6. Kan ik ook examen doen?

De parken van RCN vallen onder erkend leerbedrijf van de SBB. Het afleggen van een examen behoort dus tot de mogelijkheden.

7. Specifiek voor Frankrijk: moet ik de Franse taal kunnen spreken?
Het beheersen van de Franse taal (in woord en geschrift) is geen vereiste. Uiteraard is het wel een pré. Wel vragen we de beheersing van minimaal een vreemde taal. Dit kan dus ook de Engelse taal zijn.

8. Is het mogelijk om gedurende mijn stage op het park te overnachten?
Indien het voor jou lastig is op een neer te reizen bijvoorbeeld door de reisafstand, dan behoort een verblijf op het park tot de mogelijkheden. Maak dit kenbaar in het sollicitatiegesprek. De accommodaties bij intern verblijf variëren per park.

9. Ik heb een specifieke voorkeur voor een park? Word ik hier dan ook geplaatst?

Uiteraard houden we zo veel mogelijk rekening met jouw wensen. Geef tijdens je sollicitatie dan ook jouw voorkeur aan. Wij kunnen geen garantie geven dat je automatisch op dat park wordt geplaatst. Mocht er bijvoorbeeld geen beschikbaarheid (meer) zijn dan gaan we altijd met jou in overleg over een passend alternatief.

10. Wanneer ik in Frankrijk ga werken, is mijn ziektekostenverzekering dan nog van toepassing?

Wanneer je voor langere tijd naar het buitenland gaat, adviseren wij je te allen tijde contact op te nemen met je zorgverzekeraar. Zij kunnen je informeren of je een aanvullende regeling moet treffen.

11. Betaal ik belasting over mijn loon in Frankrijk?

Als stagiair wordt er geen belasting ingehouden op het loon. Voor een medewerker geldt dat je wordt aangeslagen als een ‘niet in Frankrijk belastingplichtige’. Dit wil zeggen, dat je bij je loonbelasting aanslag in Nederland, deze inkomsten apart moet aangeven. Toch zal er in Frankrijk wel iets van je loon worden ingehouden, maar dit is het minimale wat je verplicht bent aan het Franse systeem.

12. Ik wil ook graag werken bij RCN. Hebben jullie ook vacatures beschikbaar?

Leuk dat je naast je stage wilt komen werken! Neem snel een kijkje op werkenbijrcn.nl waar je al onze vacatures kunt vinden en vermeld uiteraard dat je reeds bij ons stage loopt. Wij verwelkomen je graag!