#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal
RCN la Bastide en Ardeche
Bekijk beschikbaarheid
Kies kamperen of huren
Bekijk beschikbaarheid
Kies kamperen of huren

Veiligheid & gezondheid staan voorop

RCN la Bastide en Ardèche

Vier jij je vakantie op RCN la Bastide en Ardèche? Wij houden de richtlijnen en adviezen van de Franse overheid aan en volgen  deze ook op de voet. Zo zorgen wij ervoor dat iedereen op een veilige plek kan genieten van een vakantie. Sterker nog, de rust en ruimte die je op RCN la Bastide en Ardèche ervaart, maken het juist een ideale bestemming.

 

 

Veilig op vakantie naar Frankrijk

Alle informatie over je verblijf in deze periode

Kom je op vakantie bij RCN in Frankrijk dan houden wij de richtlijnen en adviezen van de Franse overheidsinstanties aan en volgen wij deze ook op de
voet, zodat we altijd over de juiste en laatste informatie beschikken. 

 

 • Het reisadvies voor Frankrijk staat op geel. Dit betekent dat je bij terugkeer in Nederland geen negatieve test hoeft te laten zien
  en ook niet in quarantaine hoeft te gaan. De aangekondigde maatregelen in Frankrijk (*pass-sanitaire = het Digitale Corona Certificaat)
  vallen ook niet onder inreisrestricties.
 • Wel moet je, als je op vakantie gaat naar Frankrijk, volledig zijn ingeënt, een recente
  negatieve PCR-test of antigene test laten zien.  

 

Maatregelen vanaf 21-7-2021

Campings moeten de gasten  vanaf 18 jaar  bij aankomst vragen om de Pass-sanitaire, maar vervolgens hoeven we gedurende de rest van het verblijf op het park niet meer te controleren. Dit is ongeacht de duur van het verblijf. Dus op het park is geen tussentijdse controle nodig bij een bezoek aan het zwembad, bar, restaurant en terras.

Toegang op vertoon van pass-sanitaire bij alle ontspannings- en culturele gelegenheden (pretparken, dierentuinen, zwembaden, grote lokale evenenementen)

 

Maatregelen per 8 -8-2021

Indien je nog niet volledig gevacinneerd bent moet je per 8 augustus een negatieve test kunnen laten zien wanneer je terugreist naar Nederland.  De test is na afname maximaal, 48 uur voor een PCR-test en 24 uur voor een antigeen-test, geldig. Dit geldt voor iedereen ouder dan 12 jaar.

 

Maatregelen vana 9-8-2021

Toegang op vertoon van pass-sanitaire bij cafés, restaurants (inclusief terrassen), winkelcentra, ziekenhuizen,  medische en sociale instellingen, alsook tot vliegtuig-, trein- en busreizen voor langeafstandsreizen. 

 

Maatregelen vanaf 30-8-2021

Campings moeten de gasten  vanaf 12 jaar  bij aankomst vragen om de Pass-sanitaire, maar vervolgens hoeven we gedurende de rest van het verblijf op het park niet meer te controleren. Dit is ongeacht de duur van het verblijf. Dus op het park is geen tussentijdse controle nodig bij een bezoek aan het zwembad, bar, restaurant en terras.

 

 

*  Wat is de pass-sanitaire/Digitale Corona Certificaat:

- Je bent volledig gevaccineerd en kunt dit aantonen via een vaccinatie-bewijs.

- Via een negatieve corona-test (PCR-test of antigene test), max 24 uur oud voor grensverkeer en 72 uur oud voor aankomst park.

- COVID gehad en een immuunverklaring tussen de 11 dagen en 6 maanden oud.

 

Hoe toon ik mijn pass-sanitaire/Digitale Corona Certificaat:

- Download de CoronaCheck-app.

- Upload jouw Corona bewijs (zie bovenstaande opties).

- De app zet het Corona bewijs om in een QR code ofwel het Digitale Corona Certificaat. Zowel voor nationaal als internationaal gebruik.

 

ANWB heeft alle geldende maatregelen in Frankrijk overzichtelijk op een rij gezet, klik hier.

 

Bijgewerkt op 6 augustus 2021

Een veilige vakantie voor gast en medewerker

De maatregelen die RCN la Bastide en Ardèche heeft getroffen voor een veilige vakantie

 • Alle gasten worden dringend verzocht gepaste afstand (1 meter) te houden tot andere gasten en de medewerkers van RCN. 
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht vanaf 11 jaar in onder andere het openbaar vervoer en in alle overdekte publieke ruimtes. Soms ook op straat, op drukke plekken.
 • Het terras en de brasserie zijn geopend.
 • De speeltuinen zijn  geopend. Ook hier geldt de afstand maatregel.
 • De buiten zwembaden zijn geopend.
 • In de maanden juli en augustus wordt er een recreatieprogramma aangeboden, rekening houdend met de richtlijnen van de bevoegde autoriteiten.
 • Handgel is verkrijgbaar bij de ingang van elk van onze gebouwen.
 • Bij de receptie en kassa's zijn schermen van plexiglas geplaatst.
 • We hebben extra hygiëne maatregelen genomen rondom schoonmaak. Gemeenschappelijke ruimtes worden meerdere keren per dag gedesinfecteerd.
 • Medewerkers zijn alleen aan het werk indien zij in goede gezondheid verkeren.

Kamperen en huren

op RCN la Bastide en Ardèche

Aankomst

Bij aankomst en tijdens het verblijf op het park vragen we je daarnaast om met één persoon de receptie binnen te gaan en zo nodig buiten op 1 meter afstand van elkaar te wachten als er al een andere gast in de receptie aanwezig is. Dit vragen wij om zo min mogelijk mensen tegelijk in onze receptie bij elkaar te hebben en de 1 meter afstand in de receptie te kunnen garanderen.

 

Kamperen

Voor de gezondheid en veiligheid van onze gasten en medewerkers hebben wij hygiëne instructies gegeven aan onze medewerkers en extra maatregelen genomen met betrekking tot  schoonmaak. De voorschriften zullen op de camping duidelijk worden aangegeven. Deze betreffen het gebruik van de toiletten, douches, de wastafels en verplichte looproutes. Daarnaast vragen wij gezinnen zoveel mogelijk als één groep gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen.

Er is door de Franse overheid besloten dat het dragen van een mondkapje in alle gesloten ruimtes verplicht is, dus ook in de sanitairgebouwen. Mondkapjes zijn eventueel tegen kostprijs aan te schaffen op de camping.

 

Huren

Heb je een accommodatie gehuurd op RCN la Bastide en Ardèche? Dan vragen we je bij vertrek het gehuurde bedlinnen op een centrale plaats in de accommodatie achter te laten.

 

 

De receptie

De receptie

Bij aankomst en tijdens het verblijf op het park vragen we je om met één persoon de receptie binnen te gaan en zo nodig buiten op 1 meter afstand van elkaar te wachten als er al een andere gast in de receptie aanwezig is. Dit, om zo min mogelijk mensen tegelijk in onze receptie te hebben en de 1 meter afstand in de receptie te kunnen garanderen.

Animatie

Animatie

Het animatieprogramma zal door de 1 meter afstand anders zijn dan gebruikelijk. Ons team zal dit creatief oplossen door bijvoorbeeld meer outdooractiviteiten te organiseren en daardoor weer een leuk programma aan te kunnen bieden. En uiteraard is er ook gewoon weer de Kruimelpadpas!

Speeltuinen

Speeltuinen

Onze speeltuinen zijn geopend. Ook hier geldt de 1 meter afstand maatregel voor kinderen van 6 jaar en ouder. 

Brasserie en terras

Brasserie en terras

Het terras en de brasserie zijn open.

Het zwembad

Het zwembad

De buiten zwembaden zijn open.

 

Wat is er te doen in de omgeving?
Omgeving

Omgeving

In de Ardèche is er volop ruimte in de natuur, met bergwandelingen en fietsroutes. Je vindt er authentieke dorpjes en pittoreske strandjes aan de Ardèche. En het leukste strandje ligt natuurlijk op de camping.

Tips in de omgeving

Tips in de omgeving

In de Ardèche kun je de keuze maken om de drukte op te zoeken of te vermijden in actieve stadjes of kleine dorpjes. Er zijn veel gezinsactiviteiten zoals canyoning, kanotochten en fietsroutes. De zwem-spots zijn uitdagend door de rotsen waar je vanaf kunt springen, kunt uitrusten en verkoeling kunt zoeken. Leuke kleine terrasjes op dorpspleintjes geven je de ruimte om op afstand van een versnapering te genieten.