Reserveer direct je tafel
#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal
Coronainformatie bij verblijf op RCN Collines de Castellane

Veiligheid & gezondheid staan voorop

RCN les Collines de Castellane

Sinds 15 juni zijn wij weer open en mogen wij onze gasten weer verwelkomen. Kom je op vakantie bij RCN les Collines de Castellane dan houden wij de richtlijnen en adviezen van de Franse overheid aan en volgen wij deze ook op de voet. Zo zorgen wij ervoor dat iedereen op een veilige plek kan genieten van een vakantie. Sterker nog, RCN les Collines de Castellane is een rustige familie camping met voor alle gasten veel individuele ruimte en dat maakt het juist een ideale bestemming in deze periode.

RCN les Collines de Castellane heeft een centrale ligging dicht bij de bergen maar ook dicht bij de kust van de Middelandse Zee.

Een veilige vakantie voor gast en medewerker

De maatregelen die RCN les Collines de Castellane heeft getroffen voor een veilige vakantie

 • Op diverse plaatsen hangen informatieposters. Voor iedereen zijn veiligheid is het belangrijk dat deze aanwijzingen opgevolg worden. We verzoeken gasten deze aanwijzingen ter plaatse op te volgen.
 • Alle gasten houden 1 meter afstand tot andere gasten en de medewerkers van RCN. In Frankrijk geldt dat kinderen van 7 jaar en ouder ook die afstand onderling moeten bewaren.
 • Voor de horeca, het terras en de sanitairgebouwen gelden vergelijkbare protocollen als in Nederland, maar er zijn een paar verschillen. Meer informatie over de horeca, zwemmen, animatie etc. lees je op deze pagina.
 • De maximale groepsgrootte is tien personen, onze animatieprogramma's zullen hierop worden aangepast.

 • Op onze Franse campings zal deze zomer geen Vakantiekerk worden georganiseerd. Meer informatie hierover en alternatieven, klik hier.
 • We hebben extra hygiëne instructies gegeven aan onze medewerkers en extra hygiënemaatregelen genomen rondom schoonmaak.
 • Medewerkers zijn alleen aan het werk indien zij in goede gezondheid verkeren.

Kamperen en huren

op RCN les Collines de Castellane

Aankomst

Bij aankomst en tijdens het verblijf op het park vragen we je om met één persoon de receptie binnen te gaan en zo nodig buiten op 1 meter afstand van elkaar te wachten als er al een andere gast in de receptie aanwezig is. Dit vragen wij om zo min mogelijk mensen tegelijk in onze receptie bij elkaar te hebben en de 1 meter afstand in de receptie te kunnen garanderen.

 

Kamperen

Voor de gezondheid en veiligheid van onze gasten en medewerkers hebben wij hygiëne instructies gegeven aan onze medewerkers en extra maatregelen genomen met betrekking tot  schoonmaak. Er zal een beperkt aantal mensen per m2 in een sanitairgebouw aanwezig mogen zijn om de 1 meter afstand mogelijk te maken. De voorschriften zullen op de camping duidelijk worden aangegeven. Deze betreffen het gebruik van de toiletten, douches, de wastafels en verplichte looproutes. Daarnaast vragen wij gezinnen zoveel mogelijk als één groep gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen en wordt geadviseerd gebruik te maken van een mondkapje in openbare binnenruimtes. Mondkapjes zijn eventueel tegen kostprijs aan te schaffen op de camping.

 

Huren

Heb je een accommodatie gehuurd op RCN les Collines de Castellane? Dan vragen we je bij vertrek het gehuurde bedlinnen op een centrale plaats in de accommodatie achter te laten.

 

 

De receptie

De receptie

Bij aankomst en tijdens het verblijf op het park vragen we je om maar met 1 persoon de receptie binnen te gaan en zo nodig buiten op 1 meter afstand van elkaar te wachten als er al een andere gast in de receptie aanwezig is. Dit vragen wij om zo min mogelijk mensen tegelijk in onze receptie bij elkaar te hebben en de 1 meter afstand in de receptie te kunnen garanderen.

Animatie

Animatie

Het animatieprogramma zal door de 1 meter afstand en de maximale groepsgrootte van 10 personen anders zijn dan gebruikelijk. Ons team is druk bezig met creatieve oplossingen te bedenken, zodat er weer een leuk programma is. Een partijtje voetbal kan bijvoorbeeld worden vervangen door een partijtje paaltjesvoetbal. Kortom, initiatieven en ideeën genoeg om een geweldige vakantie te maken met de kinderen. 

Speeltuinen

Speeltuinen

Onze speeltuinen zijn geopend. Ook hier geldt de 1 meter afstand maatregel en geldt er een maximum capaciteit voor het aantal personen dat tegelijk in de speeltuin aanwezig mag zijn. Die capaciteit is afhankelijk van de grootte van de speeltuin (1 persoon per 4 vierkante meter).

Brasserie en terras

Brasserie en terras

Onze brasserie en terras zijn naar verwachting ook vanaf 15 juni weer geopend en ingericht op de 1 metersamenleving. Zo kan er op een verantwoorde manier genoten worden van een lekker hapje en een drankje. Vooraf een tafel reserveren (met je eigen gezin) is noodzakelijk.

De vakantiekerk

De vakantiekerk

Helaas gaat de Vakantiekerk vanwege de COVID-19 maatregelen niet door.  Om toch iets van die Vakantiekerk aan u en de kinderen te kunnen meegeven vindt u op elke zondag van 12 juli t/m 23 augustus in het recreatieprogrammma een link naar een mooie overdenking met  een passend kinderknutselwerkje erbij.  Wilt u op de zondagmorgen een dienst online bijwonen dan verwijzen wij u graag naar: EO en protestantsekerk.

Zwemmen

Op het park en in de omgeving van de Castellane

Naast de standaard zwembadregels gelden ook nog de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Douche en verkleed je bij je accommodatie of kampeerplaats.
 • Desinfecteer je handen voor binnenkomst.
 • Indien je keel- of luchtweg klachten, verkoudheid of koorts hebt kom dan niet zwemmen.
 • Ligbedden zullen niet aanwezig zijn bij het zwembad.
 • Bij drukte kan er besloten worden te werken met tijdslots van 30 minuten.

 

 

Het zwembad

Het zwembad

Vanaf 15 juni open. Ook hier geldt de 1 meter maatregel. Voor de glijbaan geldt dat er 1 persoon tegelijk op de glijbaan mag. Er mogen maximaal 100 aantal gasten tegelijk in het zwembad zijn. Het zwembad wordt zowel 's ochtends als 's middags grondig gedesinfecteerd. In de middag zal het zwembad daardoor een uur niet toegankelijk zijn.

Zwemmen in de omgeving

Zwemmen in de omgeving

Naast ons eigen zwembad is er in de omgeving ook genoeg ruimte om te genieten van het water waar de nodige afstand tot elkaar veel makkelijker geborgd kan worden. Binnen 30 minuten rijden van de camping bevinden zich bijvoorbeeld:

 • Lac du Castillon op 20 minuten
 • Lac de St. Croix op 45 minuten
 • pootje baden in de Verdon op 10 minuten
 • Iets verder op een uur rijden maar wel heel leuk: De Middellandse Zee
Wat is er te doen in de omgeving?
Omgeving

Omgeving

De supermarkten, restaurants en terrasjes in de omgeving van de camping zijn gewoon open en ook gaan de toeristische attracties, met de social distancing in acht nemend, gewoon open. Wat is nou heerlijker dan bijvoorbeeld vrij door de natuur te varen met een kano of kayak?

Tips in de omgeving

Tips in de omgeving

Juist in deze periode zijn onderstaande tips die je in de omgeving van onze camping kunt doen aan te raden zijn alle buitensportactiviteiten zoals

 • Canoying - Een uitdagende activiteit voor het gezin
 • Rafting - Plezier gegarandeerd
 • Hiking
 • Via Ferrata
 • Parapenten
 • Paardrijden - Door de ruige natuur
 • Mountainbiken
 • Fietsen
 • maar ook prachtige auto en wandelroutes
Contactgegevens
Wij zijn momenteel niet bereikbaar Neem contact op met het Contact Center. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 09.00 - 18.00 uur en in het weekend van 10.00 - 14.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
+31 85-0400 700
Bel mij terug:
RCN les Collines de Castellane
Route de Grasse/D4085, 04120 La Garde
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail