#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal
Coronainformatie bij verblijf op RCN Collines de Castellane
RCN les Collines de Castellane

Veiligheid & gezondheid staan voorop

RCN les Collines de Castellane

Vier jij je vakantie op ons park, dan houden wij de richtlijnen en adviezen aan van de  Franse overheid en volgen wij deze ook op de voet. Zo zorgen wij ervoor dat iedereen op een veilige plek kan genieten van een vakantie. Sterker nog, RCN les Collines de Castellane is een rustige familiecamping met voor alle gasten veel individuele ruimte en dat maakt het juist een ideale bestemming in deze periode. RCN les Collines de Castellane heeft een centrale ligging dicht bij de bergen maar ook dicht bij de kust van de Middelandse Zee.

Veilig op vakantie naar Frankrijk

Alle informatie over je verblijf in deze periode

Kom je op vakantie bij RCN in Frankrijk dan houden wij de richtlijnen en adviezen van de Franse overheidsinstanties aan en volgen wij deze ook op de
voet, zodat we altijd over de juiste en laatste informatie beschikken. 

 

 • Het reisadvies voor Frankrijk staat op geel. Dit betekent dat je bij terugkeer in Nederland geen negatieve test hoeft te laten zien
  en ook niet in quarantaine hoeft te gaan. De aangekondigde maatregelen in Frankrijk (*pass-sanitaire = het Digitale Corona Certificaat)
  vallen ook niet onder inreisrestricties.
 • Wel moet je, als je op vakantie gaat naar Frankrijk, volledig zijn ingeënt, een recente
  negatieve PCR-test of antigene test laten zien.  

 

Maatregelen vanaf 21-7-2021

Campings moeten de gasten  vanaf 18 jaar  bij aankomst vragen om de Pass-sanitaire, maar vervolgens hoeven we gedurende de rest van het verblijf op het park niet meer te controleren. Dit is ongeacht de duur van het verblijf. Dus op het park is geen tussentijdse controle nodig bij een bezoek aan het zwembad, bar, restaurant en terras.

Toegang op vertoon van pass-sanitaire bij alle ontspannings- en culturele gelegenheden (pretparken, dierentuinen, zwembaden, grote lokale evenenementen)

 

Maatregelen per 8 -8-2021

Indien je nog niet volledig gevacinneerd bent moet je per 8 augustus een negatieve test kunnen laten zien wanneer je terugreist naar Nederland.  De test is na afname maximaal, 48 uur voor een PCR-test en 24 uur voor een antigeen-test, geldig. Dit geldt voor iedereen ouder dan 12 jaar.

 

Maatregelen vana 9-8-2021

Toegang op vertoon van pass-sanitaire bij cafés, restaurants (inclusief terrassen), winkelcentra, ziekenhuizen,  medische en sociale instellingen, alsook tot vliegtuig-, trein- en busreizen voor langeafstandsreizen. 

 

Maatregelen vanaf 30-8-2021

Campings moeten de gasten  vanaf 12 jaar  bij aankomst vragen om de Pass-sanitaire, maar vervolgens hoeven we gedurende de rest van het verblijf op het park niet meer te controleren. Dit is ongeacht de duur van het verblijf. Dus op het park is geen tussentijdse controle nodig bij een bezoek aan het zwembad, bar, restaurant en terras.

 

 

*  Wat is de pass-sanitaire/Digitale Corona Certificaat:

- Je bent volledig gevaccineerd en kunt dit aantonen via een vaccinatie-bewijs.

- Via een negatieve corona-test (PCR-test of antigene test), max 24 uur oud voor grensverkeer en 72 uur oud voor aankomst park.

- COVID gehad en een immuunverklaring tussen de 11 dagen en 6 maanden oud.

 

Hoe toon ik mijn pass-sanitaire/Digitale Corona Certificaat:

- Download de CoronaCheck-app.

- Upload jouw Corona bewijs (zie bovenstaande opties).

- De app zet het Corona bewijs om in een QR code ofwel het Digitale Corona Certificaat. Zowel voor nationaal als internationaal gebruik.

 

ANWB heeft alle geldende maatregelen in Frankrijk overzichtelijk op een rij gezet, klik hier.

 

Bijgewerkt op 6 augustus 2021

Een veilige vakantie voor gast en medewerker

De maatregelen die RCN les Collines de Castellane heeft getroffen voor een veilige vakantie

 • Op diverse plaatsen hangen informatieposters. We verzoeken gasten dringend deze aanwijzingen ter plaatse op te volgen.
 • Verplicht (vanaf 11 jaar) in onder andere het openbaar vervoer en in alle overdekte publieke ruimtes. Soms ook op straat, op drukke plekken.
 • Het terras en de brasserie zijn geopend.
 • Het zwembad is geopend, met een beperkt aantal bezoekers.
 • Onze animatieprogramma's zullen in aangepaste vorm blijven doorgaan.
 • Ook op onze Franse campings zal deze zomer de Vakantiekerk worden georganiseerd. Klik hier voor meer informatie.
 • We hebben extra hygiëne instructies gegeven aan onze medewerkers en extra hygiënemaatregelen genomen rondom schoonmaak.
 • Sanitair gebouwen zijn volledig open. 
 • Medewerkers zijn alleen aan het werk indien zij in goede gezondheid verkeren.

Kamperen en huren

op RCN les Collines de Castellane

Aankomst

Bij aankomst en tijdens het verblijf op het park vragen we je om met één persoon de receptie binnen te gaan en zo nodig buiten op 1 meter afstand van elkaar te wachten als er al een andere gast in de receptie aanwezig is. Dit vragen wij om zo min mogelijk mensen tegelijk in onze receptie bij elkaar te hebben en de 1 meter afstand in de receptie te kunnen garanderen.

 

Kamperen

Voor de gezondheid en veiligheid van onze gasten en medewerkers hebben wij hygiëne instructies gegeven aan onze medewerkers en extra maatregelen genomen met betrekking tot  schoonmaak. Er zal een beperkt aantal mensen per m2 in een sanitairgebouw aanwezig mogen zijn om de 1 meter afstand mogelijk te maken. De voorschriften zullen op de camping duidelijk worden aangegeven. Deze betreffen het gebruik van de toiletten, douches, de wastafels en verplichte looproutes. Daarnaast vragen wij gezinnen zoveel mogelijk als één groep gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen. Door de Franse overheid besloten dat het dragen van een mondkapje in alle gesloten ruimtes verplicht is. Mondkapjes zijn eventueel tegen kostprijs aan te schaffen op de camping.

 

Huren

Heb je een accommodatie gehuurd op RCN les Collines de Castellane?  Dan vragen we je uiterlijk 10 uur ’s ochtends de accommodatie te verlaten, het gehuurde linnengoed op een centrale plaats in de accommodatie achter te laten en de ramen op kiepstand te zetten.

 

 

De receptie

De receptie

Bij aankomst en tijdens het verblijf op het park vragen we je om maar met 1 persoon de receptie binnen te gaan en zo nodig buiten op 1 meter afstand van elkaar te wachten als er al een andere gast in de receptie aanwezig is. Dit vragen wij om zo min mogelijk mensen tegelijk in onze receptie bij elkaar te hebben en de 1 meter afstand in de receptie te kunnen garanderen.

Het zwembad

Het zwembad

Het zwembad is geopend. Naast de standaard zwembadregels gelden ook nog de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Douche en verkleed je bij je accommodatie of kampeerplaats.
 • Desinfecteer je handen voor binnenkomst.
 • Indien je keel- of luchtweg klachten, verkoudheid of koorts hebt kom dan niet zwemmen.
 • Bij drukte kan er besloten worden te werken met tijdslots van 30 minuten.

 

Animatie

Animatie

Het animatieprogramma zal door de Covid-regels anders zijn dan gebruikelijk, maar zeker niet minder leuk! Een partijtje voetbal kan bijvoorbeeld worden vervangen door een partijtje paaltjesvoetbal, tikkertje door schaduwtikkertje, maar speurtochten en knutselaciviteiten zullen gewoon doorgaan. Kortom, initiatieven en ideeën genoeg om een geweldige vakantie te maken met de kinderen. 

Speeltuinen

Speeltuinen

Onze speeltuinen zijn geopend. Ook hier geldt de 1 meter afstand maatregel en geldt er een maximum capaciteit voor het aantal personen dat tegelijk in de speeltuin aanwezig mag zijn. Die capaciteit is afhankelijk van de grootte van de speeltuin (1 persoon per 4 vierkante meter).

Wat is er te doen in de omgeving?
Zwemmen in de omgeving

Zwemmen in de omgeving

Naast ons eigen zwembad is er in de omgeving ook genoeg ruimte om te genieten van het water waar de nodige afstand tot elkaar veel makkelijker geborgd kan worden. Binnen 30 minuten rijden van de camping bevinden zich bijvoorbeeld:

 • Lac du Castillon op 20 minuten
 • Lac de St. Croix op 45 minuten
 • pootje baden in de Verdon op 10 minuten
 • Iets verder op een uur rijden maar wel heel leuk: De Middellandse Zee
Tips in de omgeving

Tips in de omgeving

Juist in deze periode zijn onderstaande tips die je in de omgeving van onze camping kunt doen aan te raden zijn alle buitensportactiviteiten zoals

 • Canoying - Een uitdagende activiteit voor het gezin
 • Rafting - Plezier gegarandeerd
 • Hiking
 • Via Ferrata
 • Parapenten
 • Paardrijden - Door de ruige natuur
 • Mountainbiken
 • Fietsen
 • maar ook prachtige auto en wandelroutes
Omgeving

Omgeving

De supermarkten in de omgeving van de camping zijn gewoon open en ook gaan de toeristische attracties, met de social distancing in acht nemend, gewoon open. Wat is nou heerlijker dan bijvoorbeeld vrij door de natuur te varen met een kano of kayak?