Historie in de Vendée

Bezoek de vele historische kastelen

In de Vendee zijn een verschillende historische kastelen te vinden die zeker een bezoekje waard zijn:

 • Château d'Apremont
  Het oorspronkelijke kasteel, uit de 13e eeuw, is gebouwd op een rots die uitstak uit de rivier de Vie. De twee nog bestaande torens maakten deel uit van een kasteel in Renaissancestijl. In 1733 is een groot deel verwoest. Het slot is nog wel te bezichtigen. 
  Le château, 85220 Apremont (15 min)
 • Château de Talmont
  Een middeleeuws kasteel uit de tijd van koning Richard Leeuwenhart. 's Zomers worden hier demonstraties gegeven die het middeleeuwse leven weergeven. Het is kasteel is niet helemaal meer in tact. Te bezoeken is nog: de onderaardse gang, slottoren met een aantal zalen en uitkijkposten. Vanuit de toren heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving.
  8 Rue du Château, 85440 Talmont-Saint-Hilaire (40 min)
 • Château de Terre Neuve
  Dit kasteel bezit zeer interessante architectuurelementen die uniek zijn voor het westen van Frankrijk, in het bijzonder de alchemistische schoorsteen. Er zijn zeldzame verzamelingen te bewonderen, zoals kanonnen, wapens, sleutels, schilderijen en houtwerk. Het kasteel is geheel voorzien van meubels uit de 17e en 18e eeuw.
  Château de Terre Neuve, 85200 Fontenay-le-Comte (70 min)
 • Le Logis de la Chabotterie
  In de sfeer van voor de Franse Revolutie. Met de arrestatie van generaal Charette in 1796 is La Chabotterie ook een historisch feit dat het einde van de Vendée-oorlog kenmerkt. Het huis is volledig ingericht. In de in Franse stijl ontworpen tuinen kunt u rozen, kruiden en groenten uit het verleden bewonderen. Bezoek ook het “Memorial de Vendée”, de gedenkplaats voor de gevallenen tijdens de Vendée-oorlog.
  Saint Sulpice le Verdon, 85260 Montréverd (45 min)
Historische kastelen

Le Latois, 85220 Coëx