Camping de Noordster middenin Nationaal Park Dwingelderveld

RCN Campings in Drenthe

Kampeervakantie midden in de Drentse natuur

Op een RCN camping in Drenthe geniet je optimaal van je kampeervakantie. Kamperen in Drenthe betekent genieten van prachtige ongerepte natuur en ruimte, maar ook van cultuur en sfeervolle dorpjes. Het is de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van alledag en te genieten van de eenvoud van het buitenleven.

 

Of je nu met je gezin komt, met vrienden of lekker solo, Drenthe biedt voor iedere kampeerder wat wils. Ook als je van luxe en gemak houdt! Wordt het een glamping ervaring in een safaritent of een kampeerplek met  privé sanitair? Op beide parken is er ruime keuze uit kampeermogelijkheden.

 

Kamperen in Drenthe
Tussen de romantische Drentse brinkdorpen, middenin Nationaal Park Dwingelderveld, ligt RCN Camping de Noordster. RCN Camping de Roggeberg grenst direct aan Nationaal Park Drents-Friese Wold, op de grens met Drenthe. 

 

Ervaar zelf de  schoonheid van Drenthe. We zien je graag verschijnen en beloven je een onvergetelijke tijd tussen de Drentse bossen en velden. Kom je ook de sterren tellen op een RCN camping in Drenthe?

 

Altijd wat te doen in Drenthe

Uitstapjes en activiteiten in Drenthe

Camping RCN de Noordster bevindt zich in een deel van Drenthe dat bekend staat om haar romantische brinkdorpen en imposante natuur. Je kunt er fantastisch fietsen en wandelen langs hunebedden, door bossen en over heidevelden. Volop fiets- en wandelpaden in deze regio! Naast genieten van de rust en ruimte, is er in Drenthe ook genoeg te beleven op cultureel en historisch vlak.

 

- Je bezoekt kamp Westerbork en het gevangenismuseum in Veenhuizen.

- Een dagje naar Wildlife Adventure Zoo in Emmen mag eigenlijk niet ontbreken aan je kampeervakantie in Drenthe. 

- Waan je in het Museum De Proefkolonie in Frederiksoord in de 19e eeuwse Maatschappij van Weldadigheid. Dit museum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Deze attracties bieden een leuke afwisseling op de dagen dat je even iets anders wilt dan ontspannen op de camping.

 

Op Camping RCN de Roggeberg is je tent of caravan omringd door groen en ben je één met de natuur. Kamperen in de natuur kan bij RCN ook in combinatie met avontuur! Deze camping is namelijk de perfecte plek voor buitensportactiviteiten. Er is een heus klimpark te vinden.

 

- Ga klimmen! Voor de kinderen is het de perfecte manier om de energie kwijt te raken en tegelijkertijd lekker bezig te zijn in de buitenlucht. En het mooiste is: als je verblijft bij RCN, profiteer je van 10% korting. Dus trek de stoute schoenen aan en bereid je voor op een dag vol avontuur!

- In de directe omgeving zijn de meest spectaculaire mountainbike routes van Nederland te vinden. Check deze MTB routes.

 

Je vindt al onze tips terug in het uitgebreide overzicht van uitstapjes en activiteiten in Drenthe.

 

Jouw kampeervakantie in Drenthe begint op een RCN camping!

 

Kies je RCN camping in Drenthe
Kamperen in ongerepte natuur
RCN de Noordster

RCN de Noordster

Camping RCN de Noordster ligt midden in het Nationaal Park Dwingelderveld en is onderdeel van dit beschermde natuurgebied in Drenthe. Dit betekent dat je 's ochtends gewekt wordt door het gezang

RCN de Roggeberg

RCN de Roggeberg

RCN camping de Roggeberg grenst direct aan het Nationaal Park Drents-Friese Wold, een prachtig natuurgebied in Drenthe en Friesland waar de natuur haar eigen gang gaat. RCN de Roggeberg heeft het

  • RCN wordt aanbevolen met een 8.5
  • Onze volledige winstuitkering gaat naar goede doelen
  • Onvergetelijk voor jong en oud