Fietsen

Onze RCN Vakantieparken in Nederland, Frankrijk en Duisland zijn een perfecte uitvalsbasis om een gezonde fietstocht te starten, maar waarom is fietsen nou eigenlijk zo gezond? Wij vertellen je er graag meer over, wedden dat je ook gelijk op je fiets wilt stappen?

Verlaag je biologische leeftijd!
Als je 3x per week minimaal 45 minuten op de fiets zit, kun jij je biologische leeftijd met wel 9 jaar verlagen! Klinkt goed toch ?

Fietsen verbetert je weerstand
Alle vormen van beweging ondersteunen je weerstand. Ook met fietsen zorg je ervoor dat je beter gewapend bent tegen aanvallen van bacteriën en virussen.

Fietsen maakt je slimmer
al bij 5% meer hartcontractie zorgt dat voor 15% meer hersenactiviteit, is uit onderzoek gebleken. Fietsen (en bewegen in het algemeen) zorgt er voor dat er een verhoogd aantal hersencellen wordt aangemaakt.

Fietsen vermindert stress
Als je regelmatig fietst, kun je beter omgaan met de stress op het werk en heb je een betere motivatie. Daarnaast wordt je er vrolijker van dus het bevordert de sfeer. Ga dus altijd op de fiets naar een feestje.

Fietsen vermindert rimpels
Als je fietst in de buitenlucht, maakt je lichaam een hogere productie van de stof Collageen aan, een stof die zorgt dat rimpels wat langer wegblijven. En dat willen we allemaal toch?

Naast dat de fiets dus een handig vervoermiddel is, helpt het je ook om fit te blijven!

Én je kunt er zelfs extra calorieën mee verbranden. Wist je dat je met 10 minuten fietsen ongeveer 97 calorieën verbrandt? Alle beetjes helpen en daarom raden wij fietsen zeker aan als een gezonde bezigheid.

 

RCN landelijke fietsdag

RCN landelijke fietsdag

Wil jij ook fit, gezond, strak en jong blijven? Fiets dan mee met onze landelijke RCN fietsdag.

Vanaf ieder park wordt er een prachtige route gestart van 25 of 50 km.