Ontdek de Schatkast

Waar gebruikte spullen een nieuw leven krijgen

Dit is dé plek waar je spullen die je niet meer gebruikt een nieuw leven kunt geven. Door jouw spullen hier aan te bieden, krijgen anderen de kans om er weer van te genieten. Wie weet word wat jij niet meer nodig hebt, de schat van iemand anders.

Wat is de Schatkast?

Wat is de Schatkast?

Heb je geen plek meer in de auto? Een boek dat je al té vaak hebt gelezen, of een voetbal die niet meer gebruikt wordt? Gooi deze spullen niet weg, maar leg ze in de Schatkast. Zo kan iemand anders er tijdens zijn vakantie nog gebruik van maken!

Waar staat de Schatkast?

Waar staat de Schatkast?

Je vindt de Schatkast op RCN de Jagerstee, RCN Laacher See en RCN La Bastide en Ardèche. De kast staat in de buurt van de milieustraat.

Wil je iets meenemen?

Wil je iets meenemen?

Je mag spullen er gewoon uitpakken. Iets terugleggen? Dat hoeft niet, maar voel je vrij om zelf ook een bijdrage te leveren aan de Schatkast wanneer je dat wilt. Zo blijft de cirkel van geven en ontvangen in beweging.

Het verhaal

Hoe is de Schatkast ontstaan?

Bij RCN Vakantieparken werken we hard aan het creëren van unieke vakantie-ervaringen met oog voor de wereld om ons heen. Al onze parken liggen direct in of vlakbij prachtige natuurgebieden, die we met zorg willen beschermen. Een belangrijk onderdeel van deze missie is het minimaliseren van ons restafval. 

 

Naast dat het duurzaam is om de levensduur van producten te verlengen door ze opnieuw te gebruiken, is de Schatkast zelf ook een toonbeeld van duurzaamheid. Deze unieke kast is namelijk gemaakt van hergebruikte treinonderdelen. Als je goed kijkt, zie je hier treinplafonds, deuren en ramen in terug. Een circulaire kast, die niet alleen spullen een tweede leven geeft, maar ook materialen hergebruikt en zo bijdraagt aan een duurzamere wereld.