Bekijk beschikbaarheid
Kies kamperen of huren

Wandelen bij RCN de Roggeberg

Alle informatie op een rij!

Het Drents-Friese Wold is meer dan bos alleen. Je kunt hier dwalen van een zandverstuiving naar een vennetje, en van heide naar moeras. Vanaf De Roggeberg is het niet ver naar het Aekingerzand en het Aekingermeer, waar je heerlijk kunt wandelen en zwemmen. Op 20 minuten afstand ligt het Fochteloërveen, dat in het voorjaar een kraanvogelgebied is, met een uitkijktoren om vogels te spotten. Uitgewandeld? Schuif aan in de brasserie van je vakantiepark of kies een plekje uit op het gezellige terras.

Welke route ga jij wandelen?
Alle wandelroutes in de omgeving van RCN de Roggeborg
Stellingenpad,van Appelscha naar Vledder

Stellingenpad,van Appelscha naar Vledder

De eerste etappe van LAW-route het Stellingenpad start in Appelscha, bij knooppunt 12. Dit knooppunt vind je vlakbij Tourist Info Appelscha aan de Boerestreek. De route gaat vervolgens via

Wandelroute Kale Duinen

Wandelroute Kale Duinen

n het Aekingerzand kun je prachtig wandelen door het Drents-Friese Wold, met bos, heide en zandverstuivingen.

Natte Neuzenroute

Natte Neuzenroute

Een wandelroute in het Drents-Friese Wold speciaal voor honden en hun baasjes. De route is gemarkeerd met gele bordjes met een pootafdruk van een hond. 

Drenthepad, van Diever naar Appelscha

Drenthepad, van Diever naar Appelscha

Onderweg kom je door het prachtige Aekingerzand, ook wel de 'Kale Duinen' genoemd. Je wandelt door bosgebied met reeën, boommarters, hermelijnen, wezels en vossen.