RCN de Jagerstee

100% Wildgarantie in Epe

Op RCN de Jagerstee

Als je kiest voor een vakantie op RCN de Jagerstee beleef je 100% wildgarantie. Deze belevenis begint al op ons park waar je regelmatig een konijn voorbij ziet huppelen en een eekhoorntje zal zien, maar ga je vanaf het park de natuurrijke omgeving in dan worden ook regelmatig edelherten, reeën, wilde zwijnen, vossen, dassen of ijsvogels in het wild gespot.

 

Nieuwsgierig geworden naar de omgeving?

Bekijk alvast onderstaand filmpje over de 100% wildgarantie in Epe!

Zelf op zoek naar wild

in de omgeving Epe

Mocht je zelf het bos in gaan op zoek naar wild, dan kun je dit het beste ’s ochtends vroeg doen om herten tegen te komen en ´s avonds om zwijnen te spotten. Kijk ook goed om je heen om alle sporen van het wild te ontdekken!


Tip voor het spotten van wild: ga op een kruising van verschillende paden staan en zorg dat je stil bent, dan is de kans groot dat je een zwijn of een hert ziet oversteken!


Bij de Hertenkamp aan de Dellenweg in Epe zijn ook onder andere herten te zien. Deze dieren kunnen zelfs gevoerd worden. De Hertenkamp is ook een goed startpunt voor wandelingen door de bossen en over de heide.

 

De Kinderbelevingspaden

Ga jij mee op avontuur?

Beleef de natuur met de kinderbelevingspaden! In de buurt van de Jagerstee worden verschillende avonturen en routes georganiseerd, speciaal voor kinderen en families. Van edelherten tot everzwijnen en van vogels tot muizen, je spot ze allemaal. Soms zie je ze lopen of vliegen, maar meestal vind je sporen.

Tijdens de route zijn er verschillende opdrachten die de kinderen kunnen uitvoeren. Het doel is om alles te leren over het bos, het wild en de heide. Daarnaast vind je onderweg verschillende natuurlijke speelelementen, zoals boomstammen. Zo wordt bewegen en actief buiten zijn gestimuleerd!

De routes herken je aan de hertengeweien, zwijntjes en de vogelhuisjes. Deze wijzen je de weg. Je moet goed speuren, want ze hangen in de bomen! Alle routes komen langs de wildkijkwand, waar je het pad mag verlaten en stilletjes door de wand kunt kijken of er wilde dieren in de buurt zijn. Misschien spot je wel everzwijnen of edelherten! Op dit punt kun je er ook voor kiezen om op een ander pad over te stappen.

 

Wildspeurtocht

met Jan Niebeek

Als je meer wilt weten over de achtergrond van het wild en tips wilt krijgen voor het spotten van wild, reserveer dan een wildspeurtocht bij Jan Niebeek. Tijdens een wandeling vertelt Jan veel over het aanwezige wild en ga je op zoek naar edelherten, damherten, reeën en wilde zwijnen. Als gast van RCN de Jagerstee ontvang je een speciale korting en kost deze wildspeurtocht slecht € 9,50 per persoon.

Ontdek wild

op verschillende manieren

Natuurlijk kan je wild op meerdere manieren beleven. Bijvoorbeeld in de verschillende restaurants in de omgeving. Ook behoort een unieke wildproeverij via wildproeverij.nl tot de mogelijkheden. Reserveer online en beleef in het unieke middag- en avondprogramma de weg van het Veluws Wild van bos tot bord. De initiatiefnemers Jan Lowin en Marlies IJzerman hebben in Ofyr, Epe Bier, Wijnkoperij Kroese en Slagerij Ter Weele een aantal aansprekende partners gevonden en bezorgen je gegarandeerd een blijvende herinnering! 

100% Wildgarantie

Altijd al eens een edelhert, ree, wild zwijn, vos, bever, das of ijsvogel in het wild tegen willen komen?
Kies dan voor een verblijf op RCN de Jagerstee in Epe, met 100% wildgarantie.