#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal
RCN de Schotsman
Bekijk beschikbaarheid
Kies kamperen of huren
Bekijk beschikbaarheid
Kies kamperen of huren

Fietsen in Zeeland

De populairste fietsprovincie in Nederland

De fiets is in Zeeland perfect om alle mooie plekjes te ontdekken. Hieronder staan een aantal mooie routes voor je uitgestippeld. Liever zelf een route uitstippelen? Dat kan met de (o.a. ANWB-) Knooppuntenkaart die te koop is op de receptie. Ook online kun je je route zelf uitstippelen via de ANWB Fietsknooppuntenplanner. 

De mooiste fietsroutes

Een onbegrensd canvas om te ontdekken

  • Fietsroute Oostkapelle en Kamperland. Bij Kamperland vind je prachtige fietsroutes. Tijdens deze fietsroute van 35 kilometer waan je je in de historie van de regio. Waar Westkapelle zich ontwikkelde, bleef Oostkapelle een boerendorp. Pas een eeuw geleden ontplooide Oostkapelle zich meer tot badplaats. De Allerheiligenvloed en de Sint Felixvloed spoelden de plaats Campen weg. Na de bedijking werd Kamperland als laatste plaats herbouwd op de plek van het vroegere Campen.

  • Rondje Veerse Meer. Deze zeer afwisselende fietsroute van 55 kilometer begeleidt je langs prachtige Zeeuwse landschappen en wateren. Daarnaast kom je langs bezienswaardige plaatsjes, bijvoorbeeld Veere: een monumentaal stadje waar de Schotten vroegen een belangrijke rol hadden.

  • Fietsen op Noord-Beveland. Tijdens deze 44 kilometer lange fietstocht kom je langs Kortgene, Kamperland en Colijnsplaat. Je leert de bijzondere geschiedenis van alle drie de plekken kennen. Denk aan de kerktoren van Kortgene en de Watersnoodramp in 1953 bij Colijnsplaat.

  • Of stel zelf je eigen fietsroute samen met de ANWB Fietsknooppuntenplanner vanaf RCN de Schotsman.