Meren in de Franse Alpen

Prachtige meren in de omgeving

In de Franse Alpen zijn verschillende meren te vinden die zeker een bezoekje waard zijn. 

Lac Verney
Een meer gevormd door een stuwmeer waar niet in gezwommen mag worden, maar wel diverse watersporten zoals kanoën en waterfietsen op beoefend mogen worden. Aan het meer ligt ook het museum van de EDF; een Nationale energie maatschappij waar door middel van grote techniek energie wordt opgewekt door middel van water.
Lac du Verney, 38114 (10 min)

Lac de Laffrey
Bij dit meer langs de route Napoleon, kun je heerlijk een dagje vertoeven. Je kunt er zwemmen en zonnen op de stranden. Natuurlijk kan het opblaasbootje ook mee en kun je verschillende watersporten hier uitvoeren.

Lac Besson
Dit meer is ook erg leuk om met de kinderen te bezoeken. Je kunt er gemakkelijk parkeren aan de rand van het meer en gezellig om het meer wandelen. Geniet hier ook van prachtige uitzichten!
Lac Besson, 38750 Huez (40 min)

Lac Lauvitel
Dit meer is hooggelegen in het Nationale Park les Ecrins. Dit zorgt natuurlijke voor prachige uitzichten en is perfect voor een dagje uit in de natuur van de Franse alpen. Maak een sportieve wandeling door het Nationale park en misschien kom je wel de bergmarmotten tegen die daar leven.
Lac du Lauvitel, 38520 Le Bourg-d'Oisans (25 min)

Lac du Chambon
Een meer gevorm door het stuwmeer. Prachtige uitzichten voordat u de vallei in rijdt richting La Mure en zijn gletsjer.
Lac du Chambon, 38860 Mont-de-Lans (25 min)

Lac de Paladru
Het meer van Paladru is omgeven door beboste heuvels, een mooie waterplas van 390 hectare, afkomstig van een gletsjer, met turkoois water. Dit meer biedt aan de liefhebbers van sport en ontspanning talrijke vrijetijdsbestedingen, namelijk: zwemmen, waterfietsen, zeilen, relaxen op het strand en wandelen of mountainbiken rond het meer.
Lac de Paladru, 38850 Paladru (70 min)

Lac de Monteynard
Het meer van Monteynard (Isère) ligt op een hoogte van 500 meter en op slechts 25 kilometer van Grenoble. Dit is dé hotspot in de Isère voor wind- en kitesurfen, maar ook kun je er kanoën, catamaran varen of wakeboarden. Daarnaast kun je een cruise maken over het prachtige meer, dat aan de voet van de Sénépy-berg ligt. En kinderen kunnen zich helemaal uitleven op de waterglijbaan bij Teffort. 
Lac de Monteynard-Avignonet, 38350 (70 min)

Meren in de Franse Alpen

Rochetaillée, 38520 Bourg d'Oisans