Bekijk beschikbaarheid
Kies kamperen of huren

Alle informatie over wandelen

Bij RCN Domaine de la Noguière

De regionale en nationale natuurparken in de Provence zijn echte aanraders om te ontdekken vanuit onze camping. Maak een wandeling bij Lac de Sainte- Croix en bezoek de beroemde kloof Gorges du Verdon. Maar ook Gorges de Pennafort is zeker een bezoek waard vanwege de geweldige natuur en gebergte. 

In de Provence zijn er meer dan 40 gemarkeerde en onderhouden circuits. 27 routes hiervan hebben het kwaliteitslabel PR van de Franse Federatie van Wandelen gekeren. Er zijn routes voor beginners en routes voor de meer sportievelingen.

Op ongeveer 25 kilometer van de camping ligt het bijzondere natuurreservaat Plaine des Maures. Dit was het eerst natuurreservaat in het departement Var. Wandel hier door de prachtige kalkstenen heuvel en de massieve rotsen des Maures. Geniet hier voor de verschillende landschappen met eikenbossen, dennenbossen, grasvelden, vijvers, zandsteenplaten en weides. De diversiteit brengt ook een grote diversiteit aan diersoorten met zich mee. Zo woont hier de hermannschildpad, een beschermddiersoort.

Een groot deel van dit meer ligt in een natuurgebied. Hier geniet je van de rust en grote open ruimtes.

Bij het VVV-kantoor zijn wandelroutes beschikbaar met informatie over flora en fauna in de omgeving en bekende erfgoeden. Of kijk op de website van Dracénie Tourisme voor verschillende (familie) wandelingen.

Adembenemend mooie routes!
Wandelen bij RCN Domaine de la Noguière is zeker de moeite waard
Welke route ga jij wandelen?
Enkele wandelroutes in de omgeving van RCN Domaine de la Noguière
Wandeling Rocher de Roquebrune

Wandeling Rocher de Roquebrune

Mooie beklimming naar de Rocher de Roquebrune met prachtige uitzichtpunten.
Beschikbaar in verschillende afstanden, hoogtes en tijdsduur.

Wandeling Le ravin de la petite Maurette

Wandeling Le ravin de la petite Maurette

Een prachtig pad volgt de stroom van de Petite Maurette over een afstand van 2 km, soms er vlak naast, soms op een balkon met uitzicht op de kloven.

Lengte: 12.6 km / Tijdsduur: 3 uur