Reserveer direct je tafel
#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal
Bekijk beschikbaarheid
Kies kamperen of huren

Alle informatie over wandelen

Bij RCN Domaine de la Noguière

De regionale en nationale natuurparken in de Provence zijn echte aanraders om te ontdekken vanuit onze camping. Maak een wandeling bij Lac de Sainte- Croix en bezoek de beroemde kloof Gorges du Verdon. Maar ook Gorges de Pennafort is zeker een bezoek waard vanwege de geweldige natuur en gebergte. 

In de Provence zijn er meer dan 40 gemarkeerde en onderhouden circuits. 27 routes hiervan hebben het kwaliteitslabel PR van de Franse Federatie van Wandelen gekeren. Er zijn routes voor beginners en routes voor de meer sportievelingen.

Op ongeveer 25 kilometer van de camping ligt het bijzondere natuurreservaat Plaine des Maures. Dit was het eerst natuurreservaat in het departement Var. Wandel hier door de prachtige kalkstenen heuvel en de massieve rotsen des Maures. Geniet hier voor de verschillende landschappen met eikenbossen, dennenbossen, grasvelden, vijvers, zandsteenplaten en weides. De diversiteit brengt ook een grote diversiteit aan diersoorten met zich mee. Zo woont hier de hermannschildpad, een beschermddiersoort.

Vanuit de camping kun je ook lopen naar Lac d'Endre. Ook een groot deel van dit meer ligt in een natuurgebied. In dit gebied geniet je van de rust en grote open ruimtes.

Bij het VVV-kantoor zijn wandelroutes beschikbaar met informatie over flora en fauna in de omgeving en bekende erfgoeden.

Adembenemend mooie routes!
Wandelen bij RCN Domaine de la Noguière is zeker de moeite waard