#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal
RCN la Ferme du Latois

Veiligheid & gezondheid staan voorop

RCN la Ferme du Latois

Vier jij je vakantie op RCN la Ferme du Latois? Dan houden wij de richtlijnen en adviezen aan van de Franse overheid en volgen wij deze ook op de voet. Zo zorgen wij ervoor dat iedereen op een veilige plek kan genieten van een vakantie. Sterker nog, de rust en ruimte die je op RCN la Ferme du Latois ervaart, maken het juist een ideale bestemming.

Waarom is RCN la Ferme du Latois juist nu een ideale vakantiebestemming?

RCN la Ferme du Latois beschikt over plekken met extra veel ruimte (o.a. kampeerplaatsen tot wel 230 m2 groot) waardoor afstand houden geen enkel probleem hoeft te zijn. In de omgeving zijn ruime stranden en natuurgebieden te vinden. Tevens is de Vendee uitstekend geschikt voor een heerlijke fietstocht in de frisse lucht.

Veilig op vakantie naar Frankrijk

Alle informatie over je verblijf in deze periode

Kom je op vakantie bij RCN in Frankrijk dan houden wij de richtlijnen en adviezen van de Franse overheidsinstanties aan en volgen wij deze ook op de
voet, zodat we altijd over de juiste en laatste informatie beschikken. 

 

 • Het reisadvies voor Frankrijk staat op geel. Dit betekent dat je bij terugkeer in Nederland geen negatieve test hoeft te laten zien
  en ook niet in quarantaine hoeft te gaan. De aangekondigde maatregelen in Frankrijk (*pass-sanitaire = het Digitale Corona Certificaat)
  vallen ook niet onder inreisrestricties.
 • Wel moet je, als je op vakantie gaat naar Frankrijk, volledig zijn ingeënt, een recente
  negatieve PCR-test of antigene test laten zien.  

 

Maatregelen vanaf 21-7-2021

Campings moeten de gasten  vanaf 18 jaar  bij aankomst vragen om de Pass-sanitaire, maar vervolgens hoeven we gedurende de rest van het verblijf op het park niet meer te controleren. Dit is ongeacht de duur van het verblijf. Dus op het park is geen tussentijdse controle nodig bij een bezoek aan het zwembad, bar, restaurant en terras.

Toegang op vertoon van pass-sanitaire bij alle ontspannings- en culturele gelegenheden (pretparken, dierentuinen, zwembaden, grote lokale evenenementen)

 

Maatregelen per 8 -8-2021

Indien je nog niet volledig gevacinneerd bent moet je per 8 augustus een negatieve test kunnen laten zien wanneer je terugreist naar Nederland.  De test is na afname maximaal, 48 uur voor een PCR-test en 24 uur voor een antigeen-test, geldig. Dit geldt voor iedereen ouder dan 12 jaar.

 

Maatregelen vana 9-8-2021

Toegang op vertoon van pass-sanitaire bij cafés, restaurants (inclusief terrassen), winkelcentra, ziekenhuizen,  medische en sociale instellingen, alsook tot vliegtuig-, trein- en busreizen voor langeafstandsreizen. 

 

Maatregelen vanaf 30-8-2021

Campings moeten de gasten  vanaf 12 jaar  bij aankomst vragen om de Pass-sanitaire, maar vervolgens hoeven we gedurende de rest van het verblijf op het park niet meer te controleren. Dit is ongeacht de duur van het verblijf. Dus op het park is geen tussentijdse controle nodig bij een bezoek aan het zwembad, bar, restaurant en terras.

 

 

*  Wat is de pass-sanitaire/Digitale Corona Certificaat:

- Je bent volledig gevaccineerd en kunt dit aantonen via een vaccinatie-bewijs.

- Via een negatieve corona-test (PCR-test of antigene test), max 24 uur oud voor grensverkeer en 72 uur oud voor aankomst park.

- COVID gehad en een immuunverklaring tussen de 11 dagen en 6 maanden oud.

 

Hoe toon ik mijn pass-sanitaire/Digitale Corona Certificaat:

- Download de CoronaCheck-app.

- Upload jouw Corona bewijs (zie bovenstaande opties).

- De app zet het Corona bewijs om in een QR code ofwel het Digitale Corona Certificaat. Zowel voor nationaal als internationaal gebruik.

 

ANWB heeft alle geldende maatregelen in Frankrijk overzichtelijk op een rij gezet, klik hier.

 

Bijgewerkt op 6 augustus 2021

Een veilige vakantie voor gast en medewerker

De maatregelen die RCN la Ferme du Latois heeft getroffen voor een veilige vakantie

 • Op diverse plaatsen hangen informatieposters. Voor iedereen zijn veiligheid is het belangrijk dat deze aanwijzingen opgevolgd worden. We verzoeken gasten deze aanwijzingen ter plaatse op te volgen.
 • Alle gasten houden in de binnenruimtes met mondkapje op minimaal 1 meter afstand tot andere gasten en de medewerkers van RCN. In Frankrijk geldt dat kinderen van 6 jaar en ouder ook die afstand onderling moeten bewaren.
 • Mondkapjes zijn vanaf 11 jaar nodig. Op 13 juli 2020 is door de Franse overheid besloten dat het dragen van een mondkapje in alle gesloten ruimtes verplicht is. Neem ze al mee als je naar Frankrijk gaat, je hebt ze nodig in bijvoorbeeld de receptie, sanitairgebouwen, restaurants of bij een tankstation.
 • Mondkapjes zijn niet meer verplicht buiten, mits het een drukke plek is, zoals bijvoorbeeld een markt, dan kunnen ze wel worden verplicht.
 • Het terras en de brasserie zijn vanaf 19 mei open maar met een capaciteit van 50%. Maximum 6 personen per tafel en iedereen aanwezig moet een zitplaats hebben.
 • De buitenzwembaden mogen vanaf 19 mei open maar met een beperkt aantal bezoekers.
 • Sanitair gebouwen zijn volledig open. Het kan zijn dat een wasbak of urinoir is gesloten als een afstand van minimaal 1m niet kan worden gegarandeerd.
 • In de maanden juli en augustus wordt er een recreatieprogramma aangeboden, rekening houdend met de richtlijnen van de bevoegde autoriteiten.
 • Handgel is verkrijgbaar bij de ingang van elk van onze gebouwen.
 • Bij de receptie en kassa's zijn schermen van plexiglas geplaatst.
 • We hebben extra hygiëne maatregelen genomen rondom schoonmaak. Gemeenschappelijke ruimtes worden meerdere keren per dag gedesinfecteerd.
 • Medewerkers zijn alleen aan het werk indien zij in goede gezondheid verkeren.

Kamperen en huren

op RCN la Ferme du Latois

Aankomst

Bij aankomst en tijdens het verblijf op het park vragen we je om met 1 persoon de receptie binnen te gaan en zo nodig buiten op 1 meter afstand van elkaar te wachten als er al een andere gast in de receptie aanwezig is. Dit vragen wij om zo min mogelijk mensen tegelijk in onze receptie bij elkaar te hebben en de 1 meter afstand in de receptie te kunnen garanderen.

 

Om drukke momenten bij de receptie te voorkomen vragen wij je dit telefoonnummer 0033 (0)2 72110001 te gebruiken bij vragen gedurende je verblijf. Ook kun je aan de hand van dit nummer bijvoorbeeld een reservering voor in de brasserie maken.

 

Kamperen

Voor de gezondheid en veiligheid van onze gasten en medewerkers hebben wij hygiëne instructies gegeven aan onze medewerkers en extra maatregelen genomen met betrekking tot  schoonmaak. Er zal een beperkt aantal mensen per m2 in een sanitair gebouw aanwezig mogen zijn om de 1 meter afstand mogelijk te maken. De voorschriften zullen duidelijk worden aangegeven. Deze betreffen het gebruik van de toiletten, douches, de wastafels en verplichte looproutes. Daarnaast vragen wij personen uit hetzelfde gezin zoveel mogelijk als één groep gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen. Er is door de Franse overheid besloten dat het dragen van een mondkapje in alle gesloten ruimtes verplicht is. Mondkapjes zijn te koop op de camping.

 

Huren

Heb je een accommodatie gehuurd op RCN la Ferme du Latois? Dan vragen we je de ramen open te zetten bij vertrek en het gehuurde bedlinnen buiten bij de deur van de accommodatie achter te laten.

 

De receptie

De receptie

Bij aankomst en tijdens het verblijf op het park vragen we je om maar met 1 persoon de receptie binnen te gaan en zo nodig buiten op 1 meter afstand van elkaar te wachten als er al een andere gast in de receptie aanwezig is. Dit vragen wij om zo min mogelijk mensen tegelijk in onze receptie bij elkaar te hebben en de 1 meter afstand in de receptie te kunnen garanderen.

Speeltuinen

Speeltuinen

Onze speeltuinen zijn geopend.

Brasserie en terras

Brasserie en terras

Het terras en de brasserie mogen open met een capaciteit van 50%. Maximum 6 personen per tafel en iedereen aanwezig moet een zitplaats hebben.

Het zwembad

Het zwembad

De buitenzwembaden mogen open met een beperkt aantal bezoekers.

Wat is er te doen in de omgeving?
Omgeving

Omgeving

De supermarkten en ook niet-essentiële winkels in de omgeving van de camping zijn gewoon open.  Ook de terrassen en de toeristische attracties zijn dan weer open maar met een beperkt aantal bezoekers. Wat is er nu heerlijker dan bijvoorbeeld vrij door de natuur te varen met een kano of kayak?

Tips in de omgeving

Tips in de omgeving

Juist in deze periode zijn onderstaande tips die je in de omgeving van onze camping kunt doen aan te raden:

 • Eiland Noirmoutier. Huur een fiets en fiets het eiland rond.
 • Wandelpad vanaf de camping naar Lac du Jaunay. Een wandeling van 20 minuten naar een heerlijke plek om bijvoorbeeld te picknicken.
 • Bezoek de dorpjes Bretignolles, Saint Gilles croix de Vie, Sables d'Olonnes, Pornic en vele andere leuke dorpjes.