Reserveer direct je tafel
#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal

Veiligheid & gezondheid staan voorop

RCN la Ferme du Latois

Vanaf 15 juni is onze camping weer open. Kom je op vakantie bij RCN la Ferme du Latois dan houden wij de richtlijnen en adviezen van de Franse overheid aan en volgen wij deze ook op de voet. Zo zorgen wij ervoor dat iedereen op een veilige plek kan genieten van een vakantie. Sterker nog, de rust en de ruimte die je op RCN la Ferme du Latois ervaart, maken het juist een ideale bestemming.

Waarom is RCN la Ferme du Latois juist nu een ideale vakantiebestemming
Deze camping beschikt over zoveel ruime plekken (kampeerplaatsen tot wel 230 m2 groot), waardoor afstand houden geen enkel probleem hoeft te zijn. In de omgeving zijn de stranden, terrassen en themaparken (met de social distancing in acht nemend) weer geopend, maar ook de typisch Franse markten met gebraden kip, geitenkaas, honing en karakteristieke worst. Verder is de Vendee uitstekend geschikt voor een heerlijke fietstocht.

Een veilige vakantie voor gast en medewerker

De maatregelen die RCN la Ferme du Latois heeft getroffen voor een veilige vakantie

 • Op diverse plaatsen hangen informatieposters. We verzoeken gasten deze aanwijzingen ter plaatse op te volgen.
 • Alle gasten houden 1 meter afstand tot andere gasten en de medewerkers van RCN. In Frankrijk geldt dat kinderen van 7 jaar en ouder ook die afstand onderling moeten bewaren.
 • Voor de horeca, het terras en de sanitairgebouwen gelden vergelijkbare protocollen als in Nederland, maar er zijn een paar verschillen. Meer informatie over de horeca, zwemmen, animatie etc. lees je later op deze pagina.
 • De maximale groepsgrootte is 10 personen, onze animatieprogramma's zullen hierop worden aangepast. 

 • Op onze Franse campings zal deze zomer geen Vakantiekerk worden georganiseerd. Meer informatie hierover en alternatieven, klik hier.

 • We hebben extra hygiëne instructies gegeven aan onze medewerkers en extra hygiëne maatregelen genomen rondom schoonmaak.
 • Medewerkers zijn alleen aan het werk indien zij in goede gezondheid verkeren.

Kamperen en huren

op RCN la Ferme du Latois

Aankomst

Bij aankomst en tijdens het verblijf op het park vragen we je om maar met 1 persoon de receptie binnen te gaan en zo nodig buiten op 1 meter afstand van elkaar te wachten als er al een andere gast gasten in de receptie aanwezig is. Dit vragen wij om zo min mogelijk mensen tegelijk in onze receptie bij elkaar te hebben en de 1 meter afstand in de receptie te kunnen garanderen.

 

Kamperen

Voor de gezondheid en veiligheid van onze gasten en medewerkers hebben wij hygiëne instructies gegeven aan onze medewerkers en extra maatregelen genomen met betrekking tot  schoonmaak. Er zal een beperkt aantal mensen per m2 in een sanitair gebouw aanwezig mogen zijn om de 1 meter afstand mogelijk te maken. De voorschriften zullen duidelijk worden aangegeven. Deze betreffen het gebruik van de toiletten, douches, de wastafels en verplichte looproutes. Daarnaast vragen wij personen uit hetzelfde gezin zoveel mogelijk als één groep gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen en wordt geadviseerd gebruik te maken van een mondkapje in openbare binnenruimtes. Mondkapjes zijn eventueel tegen kostprijs aan te schaffen op de camping.

 

Huren

Heb je een accommodatie gehuurd op RCN la Ferme du Latois? Dan vragen we je bij vertrek het gehuurde bedlinnen op een centrale plaats in de accommodatie achter te laten.

 

 

De receptie

De receptie

Bij aankomst en tijdens het verblijf op het park vragen we je om maar met 1 persoon de receptie binnen te gaan en zo nodig buiten op 1 meter afstand van elkaar te wachten als er al een andere gast in de receptie aanwezig is. Dit vragen wij om zo min mogelijk mensen tegelijk in onze receptie bij elkaar te hebben en de 1 meter afstand in de receptie te kunnen garanderen.

Animatie

Animatie

Het animatieprogramma zal door de 1 meter afstand en de maximale groepsgrootte van 10 personen anders zijn dan gebruikelijk. Ons team zal dit creatief oplossen door bijvoorbeeld meer outdooractiviteiten te organiseren en daardoor weer een leuk programma aanbieden. En uiteraard is er ook gewoon weer de Kruimelpadpas!

Speeltuinen

Speeltuinen

Onze speeltuinen zijn geopend. Ook hier geldt de 1 meter afstand maatregel en geldt er een maximum capaciteit voor het aantal personen dat tegelijk in de speeltuin aanwezig mag zijn. Die capaciteit is afhankelijk van de grootte van de speeltuin (1 persoon per 4 vierkante meter).

Brasserie en terras

Brasserie en terras

Onze brasserie en terras zijn vanaf 15 juni weer geopend en ingericht op de 1 metersamenleving. Zo kan er op een verantwoorde manier genoten worden van een lekker hapje en een drankje. Vooraf een tafel reserveren in onze brasserie (met je eigen gezin) is noodzakelijk. Voor het terras hoef je niet te reserveren.

Zwemmen

Op het park en in de omgeving

Naast de standaard zwembadregels gelden ook nog de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Douche en verkleed je bij je accommodatie of kampeerplaats.
 • Desinfecteer je handen voor binnenkomst.
 • Indien je keel- of luchtweg klachten, verkoudheid of koorts hebt kom dan niet zwemmen.
 • Ligbedden zullen niet aanwezig zijn bij het zwembad.
 • Er zijn wachtplekken gecreëerd bij de glijbanen. Het is niet toegestaan op de trappen van de glijbaan te wachten.
 • Bij drukte kan er besloten worden te werken met tijdslots van 30 minuten.

 

 

Het zwembad

Het zwembad

Vanaf 15 juni geopend van 9.00u -13.00u en 14.00u – 20.00u.

Ook hier geldt de 1 meter maatregel. Voor de glijbaan geldt dat er 1 persoon tegelijk op de glijbaan mag. Er mogen maximaal 43 aantal gasten tegelijk in het zwembad zijn. Het zwembad wordt zowel 's ochtends als 's middags grondig gedesinfecteerd. In de middag zal het zwembad daardoor een uur (tussen 13.00 en 14.00 uur) niet toegankelijk zijn.

Zwemmen in de omgeving

Zwemmen in de omgeving

Binnen 30 minuten rijden van de camping bevinden zich de stranden bij Bretignolles sur mer, Brem sur mer, Saint Gilles Croix de vie, Saint Jean de Monts. Heerlijke stranden waar gezwommen kan worden! Of ga naar Lac d'apremont, een zwemvijver op 15 minuten rijden van de camping. Of rijd iets verder naar O Gliss park (vanaf half juni weer open), een echt waterpark en super leuk voor kinderen van alle leeftijden.

Wat is er te doen in de omgeving?
Omgeving

Omgeving

De supermarkten, restaurants en terrasjes in de omgeving van de camping zijn gewoon open en ook gaan de toeristische attracties, met de social dinstancing in acht nemend, gewoon open. Wat is nou heerlijker dan bijvoorbeeld vrij door de natuur te varen met een kano of kayak?

Tips in de omgeving

Tips in de omgeving

Juist in deze periode zijn onderstaande tips die je in de omgeving van onze camping kunt doen aan te raden:

 • Eiland Noirmoutier. Huur een fiets en fiets het eiland rond.
 • Wandelpad vanaf de camping naar Lac du Jaunay. Een wandeling van 20 minuten naar een heerlijke plek om bijvoorbeeld te picknicken.
 • Bezoek de dorpjes Bretignolles, Saint Gilles croix de Vie, Sables d'Olonnes, Pornic en vele andere leuke dorpjes.

 

Contactgegevens
Wij zijn momenteel niet bereikbaar Neem contact op met het Contact Center. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 09.00 - 18.00 uur en in het weekend van 10.00 - 14.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
+31 85-0400 700
Bel mij terug:
RCN la Ferme du Latois
le Latoi, 85220 Coëx
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail