Aandacht voor mens, dier en omgeving

Verantwoord ondernemen

Een van de belangrijkste kenmerken van RCN is dat al onze parken zich bevinden op unieke locaties in de natuur. Een aantal vakantieparken zijn zelfs onderdeel van een beschermd natuurgebied. Zo hebben wij in Nederland vakantieparken op de Utrechtse Heuvelrug, in het Drents-Friese Wold en Dwingelderveld in Drenthe. Graag willen we die ultieme natuurbeleving blijven bieden. Daarom moeten wij bewust omgaan met onze omgeving. We respecteren de natuur op en rondom onze parken en onderhouden onze grond met veel zorg.

Werken aan een houdbare wereld

Duurzaamheid bij RCN

Om de aarde ook voor volgende generaties in goede conditie te houden, is het belangrijk dat we verstandig met haar omgaan. Bij RCN houden wij ons voortdurend bezig met de vraag hoe wij zo duurzaam mogelijk kunnen werken. 

 

Ook binnen onze horeca streven we naar een mooie balans tussen lekker, gezond en duurzaam. Op onze menukaarten tref je daarom streekproducten en vegetarische en glutenvrije gerechten aan.

 

Energie besparen

In de toekomst willen wij nog meer aandacht besteden aan circulaire economie. Dat is hard nodig, want fossiele energie is maar beperkt beschikbaar. Dat geldt ook voor veel andere bronnen waarvan wij gebruik maken op de vakantieparken. We zoeken daarom steeds naar mogelijkheden om energie te besparen en om deze uiteindelijk zelf te kunnen produceren.

Grondstoffen creëren en hergebruiken

Grondstoffen worden steeds schaarser en dus kostbaarder. RCN werkt daarom zoveel mogelijk met recyclebare materialen. We willen graag onderzoeken hoe ons afval ook weer een grondstof kan zijn, eventueel voor een ander product of als onderdeel van de voedselketen.

 

Samenwerken

We kunnen het ons niet veroorloven om te blijven verspillen en vervuilen. Om hierin verandering te brengen gaan we kritisch naar onszelf kijken en goed samenwerken. Alleen dan blijft het ook voor onze kinderen en verdere generaties mogelijk te genieten van de mooie plekken op de wereld.

 

We vinden het leuk als onze gasten met ons meedenken. Is je tijdens jouw verblijf bij RCN iets opgevallen waarin wij ons natuurbewuste werkwijze kunnen verbeteren? Of heb jij dé tip waarmee wij direct aan de slag kunnen? Laat het ons dan weten via duurzaam@rcn.nl.

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Bij enkele parken liggen ze al en bij anderen zijn ze onderweg: zonnepanelen! RCN investeert momenteel in grote projecten betreft de aanleg van zonnepanelen om zo een grote bijdrage te kunnen leveren aan de energiebehoefte op de parken. Maar als gast hoef je je geen zorgen te maken over het vakantie-uitzicht, we houden ze namelijk zo veel mogelijk uit beeld.

Green Key Goud

Green Key Goud

RCN gaat voor goud! En dat is het afgelopen jaar goed gelukt. Alle Nederlandse parken hebben namelijk het Green Key Goud-certificaat behaald en daar zijn wij super trots op...

Elektrische golfkarren

Elektrische golfkarren

Onze collega’s rijden dagelijks rond in deze golfkarretjes. Wist je dat bijna al onze Techniek & Groen voertuigen elektrisch zijn en wij streven naar het gebruik van 100% elektrische voertuigen? Elektrisch vervoer is  minder milieubelastend (geen uitstoot CO2 en fijn stoffen) dan vervoermiddelen die gebruik maken van conventionele brandstoffen zoals benzine of diesel.

Oplaadpunten auto’s en fietsen

Oplaadpunten auto’s en fietsen

Op alle parken* beschikken we over elektrische laadpalen voor auto's en fietsen.  Door het aanbieden van elektrische oplaadpunten voor fietsen en/of auto's stimuleert RCN het gebruik van elektrische fietsen en/of auto's en zal de milieubelasting van onze gasten lager zijn.

 

*m.u.v RCN Port l'Epine

Sanitairgebouw van de toekomst

Sanitairgebouw van de toekomst

Helemaal van het gas af! Dat is het sanitairgebouw bij RCN de Jagerstee: een zelfstandig draaiend, energieneutraal sanitairgebouw met zonnepanelen, zonnecollectoren en twee warmtepompen. Zelfs de restwarmte van jouw heerlijke douche wordt opnieuw benut. Een mooie start voor het plaatsen van hét sanitair van de toekomst: op naar nog veel meer van dit soort mooie projecten.

Wilde bloemenstroken

Wilde bloemenstroken

Over onze Nederlandse RCN-parken verspreid vind je meer dan 10.000 m2 aangelegde wilde bloemenstroken. Daar komen bijen en insecten op af die niet alleen voor lekkere honing zorgen, maar vooral ook voor de bestuiving van planten en bomen. Dit doen we niet alleen omdat wij een gezond mileu en biodiversiteit belangrijk vinden, maar ook omdat de bij het slecht heeft en met uitsterven wordt bedreigd.

Insectenhotel

Insectenhotel

RCN zet zich actief in voor de aanwezigheid van de diversiteit in flora en fauna.  Wij beschikken over vogelnestgelegenheden, maar ook over een bijenstal en insectenhotel. Hiermee creëren wij beleving en beleefbaarheid. Het biedt meerwaarde voor flora en fauna, maar ook voor onze gasten.