Oog voor de ander

RCN Vakantieparken: Goed voor elkaar

Met jouw vakantie bij RCN Vakantieparken, zorg je niet alleen voor je eigen vakantieplezier. Vanuit onze christelijke oorsprong geloven wij namelijk in de kracht van delen. Het delen van vakantieplezier. Het delen van gastvrijheid. En het delen van de natuurlijke omgeving van onze vakantieparken.

Mede daarom besteden wij onze hele winstuitkering aan maatschappelijke projecten. Met name aan mensen voor wie op vakantie gaan niet vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld door eenzaamheid, gebrek aan geld of een (fysieke) handicap.

Een greep uit...
Onze bijzondere samenwerkingen en projecten
100 gratis vakanties in Nederland

100 gratis vakanties in Nederland

In een uniek samenwerkingsproject met het Vakantiebureau, geven we sinds 2016 ieder jaar 100 gratis (zomer)vakanties weg aan gezinnen die leven op bijstandsniveau.

RCN Droomboom

RCN Droomboom

Ook óp onze vakantieparken kun jij bijdragen aan het vakantieplezier van anderen. Op ieder park vind je een droomboom: wie gun jij een droomvakantie? Iedere maand kiezen we meerdere winnaars!

Vakantiehuis op RCN het Grote Bos

Vakantiehuis op RCN het Grote Bos

We hebben een prachtig vakantiehuis ter beschikking kunnen stellen aan gezinnen die te maken hebben met kinderkanker. Nabij het Prinses Maxima Centrum, waardoor zorg altijd dichtbij is.

Stichting Gaandeweg

Stichting Gaandeweg

Met trots ondersteunen wij het doel van Stichting Gaandeweg door het jaarlijks verzorgen van 60 verwenweekendjes voor gezinnen die geconfronteerd worden met kinderkanker.

Ouderen in het zonnetje

Ouderen in het zonnetje

Speciaal voor senioren die al jaren niet meer op vakantie zijn geweest door een beperkt sociaal netwerk en/of een beperkt budget, organiseren we jaarlijks een bijzondere midweek.

40 gratis vakanties in Frankrijk

40 gratis vakanties in Frankrijk

Sinds 2021 steunen wij de ‘Secours Populaire Français’: een non-profit organisatie die opkomt voor de meest armen in de maatschappij. Met hen maken we ieder jaar 40 gezinnen blij met een gratis verblijf op één van onze 8 Franse campings.

 

Familie Alaiz – “Ons gezin heeft een geweldige tijd gehad en nieuwe herinneringen gemaakt. We zijn ons bewust van het voorrecht dat we hebben mogen genieten van deze vakantie.”

Téléthon

Téléthon

In de zomer organiseren de Franse RCN-campings allerlei activiteiten om geld in te zamelen voor de Téléthon. Téléthon is in 1987 door ouders gestart om onderzoek naar zeldzame genetische ziekten te ondersteunen, die 3 miljoen mensen in Frankrijk en 30 miljoen mensen in Europa treffen, voornamelijk kinderen.